Рецепти за Actifry

  • 334 353
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 315
  • София
  • Мнения: 6 232
Определено,разликата с тигана е голяма,но пък ние го купихме именно с цел да ограничим пържените храни в половин литър олио. Наистина зависи с каква цел го взимаш-ако е само за едното пържене на картофи,макар че, за мен не е малко-слагам и ги забравям, не си заслужава парите. Със сигурност , не е фритюрник-по-скоро е нещо средно между печено и пържено....или поне при нас така стават нещата, но не и пържено.

# 316
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 760
На мен ми харесва, че не стоя до него да се занимавам, по - скоро печени стават нещата.
И моя плот се позатрупа с уреди, но прибера ли нещо, в шкафа няма да го ползвам.

# 317
  • София
  • Мнения: 274
И аз си обичам машинката макар и да не готвя често. Тогава, когато го правя - със сигурност е от помощ - ръцете ми остават свободни и кухнята не мирише на манджа.

# 318
  • София
  • Мнения: 8 535
Ето това днес:


[Кликни върху снимката]

пилешко със зеленчуци е сготвено от синът ми в Actifry. И понеже искаше голямо количество първо направи зеленчуците, а след това самото пиле. Накрая двете съставки бяха омесени (раздрусани) в една тенджера.

# 319
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 760
Много апетитно изглежда.
Горе долу за колко минути стават зеленчуците? Аз лука например доста го препичам, все не улучвам времето за печене.

# 320
  • София
  • Мнения: 8 535
Много апетитно изглежда.
Горе долу за колко минути стават зеленчуците? Аз лука например доста го препичам, все не улучвам времето за печене.

Картофите бяха сложени в началото
Морковите 5 минути след това
Гъбите и лука след 20-тата минута.
Разтворените във вряла вода подправка на Маги (зеленчуковата) и копър 5 минути преди края. Общо приготвяне около 35-40 минути (аз никога не готвя по предварително зададено време). Накрая ги прехвърлихме в тенджерата да се задушават.

Пилешкото месо се въртя около 30-на минути като почти накрая добавихме нарязани 3 скилидки чесън и посолихме със сол и бял пипер. След приготвянето ги прехвърлихме в тенджерата със зеленчуците, раздрусахме ги хубаво и това е.

# 321
  • София
  • Мнения: 103
Не съм изчела цялата тема, щото са много страници, но прочетох инструкцията за употреба на уреда, тъй като искам да си го купя и ето какво ме смути много сериозно - 30-40 мин за пържени картофи ми се струва адски много време. В нормален фритюрник се изпържват за 10-15 мин макс. Питам се дали има смисъл да чакаш 40 мин. да ти се изпържат картофите - то именно бързото приготвяне е едно от най-големите предимства на фритюрника - иначе може и в тиган да си ги пържиш - тефлонов с 3-4 л олио newsm78

# 322
  • София
  • Мнения: 8 535
Не съм изчела цялата тема, щото са много страници, но прочетох инструкцията за употреба на уреда, тъй като искам да си го купя и ето какво ме смути много сериозно - 30-40 мин за пържени картофи ми се струва адски много време. В нормален фритюрник се изпържват за 10-15 мин макс. Питам се дали има смисъл да чакаш 40 мин. да ти се изпържат картофите - то именно бързото приготвяне е едно от най-големите предимства на фритюрника - иначе може и в тиган да си ги пържиш - тефлонов с 3-4 л олио newsm78

Не знам колко трябва да е голям този тефлонов тиган за да побере 1 кг картофи така, че всичките да имат допир до дъното за да се изпържат равномерно. И за колко време ще се изпържи това количество картофи в същия тиган.

Тук в машината тя си има грижата да ги пържи и разбърква и готвача няма ангажимент за нищо. Практиката ми с машината показва, че понякога картофите се изпържват и за 25 минути. Явно всичко си звиси от сорта.

# 323
  • София
  • Мнения: 103
имах предвид че в нормален фритюрник пърженето на половин кг картофи отнема 10 мин., а за 40 ще си ги изпържа и в обикновен тиган, а не в актифрай. Имам фритюрник от 10 години и това е най-използвания уред в кухнята. Затова тези 40 мин сериозно ме притесняват

# 324
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 760
Зависи колко хора сте, на нас двама с две деца ни стигат едни картофи за гарнитура в Тефала.  Не само картофи се правят в него.
Пилешки хапки и сърца, риба, кюфтенца, съм приготвяла, а в стария само картофи и тиквички.

# 325
  • София
  • Мнения: 103
Ама верно ли за половин час стават готови картофите - това е много време. Три пъти повече отколкото в нормален фритюрник

# 326
  • София
  • Мнения: 274
верно, ама той не претендира да е бърз, а да е по-малко вреден  Peace

# 327
  • София
  • Мнения: 6 118
Ама верно ли за половин час стават готови картофите - това е много време. Три пъти повече отколкото в нормален фритюрник

Той претендира да е здравословен уред.Ако те интересува само бързината,стандартния фритюрник е идеален за теб.

# 328
  • София
  • Мнения: 103
ами аз затова го харесах - защото е здравословен. Обаче ако имаш гости и трябва да приготвиш примерно 1,5 кг картофи - това значи минимум 1 час, през което време първата порция ще са изстинали и съответно вече не толкова хубави, а втората порция още ще се пържи. Някой може ли да сподели нещо по въпроса? Изпържените в обикновен фритюрник картофи като престоят 1 час и направо не стават за ядене. И тука ли е така? Някъде срещнах подобно мнение.

# 329
  • София
  • Мнения: 6 232
 jecky , ако търсиш бързина, това не е "твоят" уред- 20-25 минути са достатъчни за 600-700 гр. картофи,които,иначе пържа поне 40 мин в тефлонов тиган,бъркайки непрекъснато,защото никога не сме били привърженици на фритюрника вкъщи, с огромното количество нездравословна мазнина. За това количество слагам максимум мъжица и половина олио. Ако така или иначе предпочиташ фритюрник, по-добре не си давай парите за уред, който със сигурност не е фритюрник и не пържи като него.

Общи условия

Активация на акаунт