Отговори
# 150
АЗ незнам къде ще раждам .Предния път си раждах в моя град за отношението на лекарите мога да кажа само добри неща.но самото раждане беше много трудно и два пъти колабирах след това.Тук не правят секцио така че ако нещо се обърка в последния момент просто незнам.Дори и да раждам по естествен път искам да знам че ако нещо се обърка има кой да помогне.Непознавам лекъри на друго място и незнам къде да се насоча. А и годинките ми не са малко така че проблемите станаха много.Иначе на ЖК ще си ходя тук .Без да съм регистрирана доки ме гледа на две седмици на ехограв и нищо не плащам.Ще се регистрирам впонеделник.

# 151
Да ви се похваля HugДнес и аз бях на преглед, но наблюдаващата ме гинеколожка не желае преди 14 седм. да ме запише на ЖК /така практикувала/,
което мен много не ме притеснява защото ме накара да си вземе друго направление, с което ме гледа на Ехо през 2 седмици. Днес каза, че бебето много и харесва... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Мен друго е притеснява. Питах много познати - в Ямбол няма лекар, който прави ФМ. Как може да са толкова зле тези хора. Имам чувство, че живея в пантивека. Този град не е нормален. Навремето като раждах, се наложи да ми правят спешно секцио и съм срязана от пъпа надолу - вертикално. Всеки лекар, който ме види ме съжалява - как е възможно в 21 век..... Ама нейсе, важното е всичко да минава добре без усложнения, всички да имаме здравички newsm30, а то другото се забравя....

# 152
  • София
И аз да се похваля - най-накрая видях бебчето след повече от 2 седмици притеснения Simple Smile Имаме си вече ръчички и крачета и мърда много Simple Smile 4.6см дълго. Много се успокоих, макар че гинеколожката каза, че няма такова нещо като "край на най-опасния период", както аз си мислех, че е като стигнеш 12 седмица. Вече започвам да се интереувам от необходими изследвания, скрининг и т.н. Досега ме беше страх да не е много рано. Иначе още не съм се записала на ЖК, скоро ще трябва да го направя, но нещо не съм си избрала лекар.

# 153
  • София
И аз да се похваля-бях на лекар.Аз сега ходя в Торакс при Д-р Ризова тя е страхотна и много съжалявам,че не може да раждам при нея,защото в Торакс-София няма родилно.С бебо всичко е наред вече започнали да се оформят ръчички и крачета,сърчицето тупка,измери ми обиколка на корема,кръвно налягане килограми,каза ми,че не трябва да качвам повече от 12 килограма

# 154
Върнах се преди час от лекар.Най-сетне и аз да се похваля,видях и чух сърчице Heart Eyes,отново усетих онова неуписуемо чувство,че едно същество расте в теб.
Уж отидох на шега в поликлиника близко до нас,а то се оказа,че попаднах на една много добра гинеколожка,видеозона и беше много добър за мое учудване,премери бебето и ми даде снимка,моето човече е пораснало много в сравнение с преди 2 седмици,термина ми върви с 2-3 напред.Записа ме веднака за ЖК,което много ме учуди също,веднага ми взе секрет за цитонамазка и ми пусна талон за изследвания,общо взето съм страшно доволна,оставам си там да се следя и в ТК също обаче платено.
Честито и на всички останали видяли и чули сърчица,днес има много щастливки,браво момичета. Hug Heart Eyes

# 155
  • София
Заглавието на поредната тема е 100% с моето състояние-все ми е лошо,гади ми се! В началото като пишеха повечето от вас за гаденето,аз се притеснявах, че ми няма нищо,но сега....УЖАС.Не съм успяла да повърна,поне това е добре, за сега! Дано мине скоро,като съм на работа като чели не го усещам,почти го няма, но тези дни съм в болничен и по цял ден съм като болна.
Стига съм се жалвала от екстрите на бременността! И ние вчера чухме малкото сърчице,като тракторче е!Направо ми се насълзиха очите,явно от тук нататък ни очакват непознати за нас-нераждалите още- емоциии!
Аз още не съм купувала дрехи за бременнни,пораснало ми е малко дупето,а тумбака е просто подут леко,но не ми стягат още дънките.
По повод гаденето:помагат ми солетки и обикновени бисквити,при празен стомах става непоносимо, а на работа няма много алтернативи за храна.Днес пробвах няколко глътки газирана вода,топла разбира се, грейпфрут и маслини са ми триковете срещу гаденето.
животни в къщи нямаме,като малка имах екзема и докторите забраниха всякакви космати любимци.
Мен ме записаха на ЖК, но доки толкова бързаше,тъкмо беше излязъл от секцио,а бързаше за следващото,че след като каза всичко е наред за сега,почти нищо не разбрахме.Не ми пусна никакви изследвания,а аз исках ТСХ по препоръка на ендокринолога.Каза следващият път ,че сега е рано, още не е започнало натоварване от бременността.И така до след 4 седмици да видим порасналото съкровище.

# 156
Здравейте! Аз съм една от Вас и чак сега се осмелих да пиша. Имам едно притеснение, че вече все по- рядко ми се гади и това е така от 9-та седмица. Дали това означава проблем? Хормоните би трябвалода са в своя пик?!!!!
На всички Ви пожелавам най-красивите и здрави бебета!
Благодаря, че Ви има!
Мила това не означава непременно,че имаш някакъв проблем,можеш да се успокоиш,на мен ми се гадеше 4-5 дни само и спря,сега се чувствам перфектно наистина,не е задължително през бременността да ти се гади и да повръщаш задължително с първата си бременност аз изобщо не съм повръщала и сега също съм добре е поне за сега де. Laughing
Не се притеснявай,позитивни мисли и всичко ще е ок. Hug

# 157
fmania, добре дошла и успешна бременност Simple Smile
Много се радвам за всички, които са видяли днес сладките си бебочковци. Все така добре да продължават нещата  newsm10
Аз за бременни дрехи не знам дали ще се замисля - засега ще нося малко по-разкроени горни дрехи а като се позатопли започвам с роклите и така цяло лято Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 158
Някой може ли да ми даде име и парола за влизане в сайта със снимките и за качване на снимки?  newsm51

# 159
Днес бях на лекар защото ме болеше ниско долу . Изписа ми нош- па и бусколизин и каза да лежа . Бебо се беше свило . Доки каза ,че е наред . Вие имате ли болки? .В 11г.с. и 4дни съм . Големи сме 49 мм.

# 160
Днес бях на лекар защото ме болеше ниско долу . Изписа ми нош- па и бусколизин и каза да лежа . Бебо се беше свило . Доки каза ,че е наред . Вие имате ли болки? .В 11г.с. и 4дни съм . Големи сме 49 мм.

Kali 61 аз имах същия проблем на 13.01 при мен се дължеше че ми е датата за сикъла,а и мисля че е нормално да имаме по силни болки по някога защото матката се разширява.Относно Но Шпа моя лекар каза че вече не го препоръчва на бременни че имало некви неща дето вредели на бебето и ми каза да пия бусколизин........е не че го пия ама....Иначе поздравления че бебока е добре и вече сте толкова големи Simple Smile)

# 161
Еднояйчните близнаци може да са и разнополови... никой не може да е сигурен, че щом са еднояйчни ще са от един и същи пол... все едно да си сигурен, че разнояйчните са от различен пол  Naughty Дали са еднояйчни или не се преценява малко по-късно до колкото знам.. по плаценти и други неща, от които не разбирам и не се ангажирам с това мнение, но за половете съм сигурна  Peace

Еднояйчните близнаци са винаги еднополови Wink.Не е възможно да са от различни полове , тъй като бебетата са плод на съчетанието между една яйцеклетка и един сперматозоид    ( а всички знаем , че  един сперматозоид е или X   или Y ) , а не
от една яйцеклетка и два сперматозоида  #Crazy .

# 162
  • София
Мене също ме боли ниско долу.Моята лекарка каза,че също вече не се дава но-шпа.Аз пия папаверин актвис

# 163
Еднояйчните близнаци може да са и разнополови... никой не може да е сигурен, че щом са еднояйчни ще са от един и същи пол... все едно да си сигурен, че разнояйчните са от различен пол  Naughty Дали са еднояйчни или не се преценява малко по-късно до колкото знам.. по плаценти и други неща, от които не разбирам и не се ангажирам с това мнение, но за половете съм сигурна  Peace

Еднояйчните близнаци са винаги еднополови Wink.Не е възможно да са от различни полове , тъй като бебетата са плод на съчетанието между една яйцеклетка и един сперматозоид    ( а всички знаем , че  един сперматозоид е или X   или Y ) , а не
от една яйцеклетка и два сперматозоида  #Crazy .

Да, еднояйчните са винаги еднополови, няма как да бъде иначе. Те носят един и същ генетичен материал, защото произлизат всъщност от една яйцеклетка и един сперматозоид. Двуяйчните могат и да не си приличат особено и да имат различни кръвни групи. Двуяйчните могат да бъдат две момичета, две момчета или момче и момиче.

Всъщност понякога наистина еднояйчните имат отделни плаценти и плодни сакове и може да се сбърка какви са, но по-често са с една плацента

# 164

Да, еднояйчните са винаги еднополови, няма как да бъде иначе. Те носят един и същ генетичен материал, защото произлизат всъщност от една яйцеклетка и един сперматозоид. Двуяйчните могат и да не си приличат особено и да имат различни кръвни групи. Двуяйчните могат да бъдат две момичета, две момчета или момче и момиче.

Всъщност понякога наистина еднояйчните имат отделни плаценти и плодни сакове и може да се сбърка какви са, но по-често са с една плацента
Ами да логично е да са еднополови,все пак си приличат като две капки вода,а няма как момче и момиче да си приличат по този начин.

Общи условия

Активация на акаунт