Отговори
# 105
Zahira™ , потвърждаваш мнението ми. Вече пуснах постинга си от тук и в близнашкия - сега очаквам мнения от първа ръка. Wink

Лилия. Н, два плодни сака са, да. Това значи двуяйчни, така ли? Thinking Извини невежеството ми, но никога не съм се замисляла по въпроса, че трябва да е логично. Embarassed
В този случай и шансът да са разнополови е голям, предполагам!? Grinning

yana-sladurana, много ме заинтригува с мнението си. Simple Smile Ще ходиш ли скоро при д-р Маленов - ако не ти представлява трудност да го попиташ поема ли нови пациенти едно, и второ - има ли опит с проследяване на близнаци? Категорично ще платя за екип. Първият път не го направих, но сега изобщо не допускам вариант да се оставя на случайността.

Биа`, и за д-р Янкова съм мислила като вариант, но се насочих повече към д-р Колева поради факта, че е завеждащ патологично отделение. Rolling Eyes Искам по-сериозно следене в ЖК и това с моя доктор няма да ми е достатъчно за лично спокойствие. Мисля да се запиша и на двете места.

# 106
  • На плажа
Здравейте момичета,ето ме и мен в новата тема.виждам,че вече говорине за раждането Живот и здраве.първия път родих по естествен път,в държавна болница,без избор на екип,без да платя една стотинка.Останах с много добри впечатления.Всички се държаха добре,помагаха ми с бебето,сложиха ме в самостоятелна стая с чисто нова баня и тоалетна.Смятам и с второто да родя нормално,но не съм решила къде.И на мен ми порастна доста корема,затова смятам да си купя един-два клина и няколко туники и тъка да изкарам зимата,пък на пролет е вече по лесно с дрехите.На края на месеца съм на преглед и се надявам да видя ръчичики и крачета.ще си поискам снимка и ще ви я покажа,но как да я кача в интернет,след като предполагам,че ще е на хартия?Това е от мен за сега,лек и спокоен ден на всички,ще си лягам. Hug

# 107
Билянка обикновено регистрацията става около 12 седмица, но не е задължително да е точно на датата. 1-2 седмици по-рано или по-късно не са фатални. За такса за раждане ли питаш? Знам, че в Майчин дом, Тина Киркова и Шейново може и безплатно да родиш, ако затова питаш.

# 108
Навсякъде ли регистрацията за ЖК става след 12 седмица и заплаща ли се такса във всички болници?
По принцип да.След 12г.с. става записването.А за каква такса говориш,ако болницата работи със Здравната каса не плащаш нищо,но съответно и нещата,които влизат в консултацията са по-малко по ЗК имаш право само на 2 видеозона най-малкото,което е.
Ако не съм те разбрала правилно питай пак.

# 109
strel4e когато са 2 плодни сака значи са разнояйчни Simple Smile ако са еднояйчни трябва да са в един плоден сак Simple Smile

# 110
  • На плажа
Навсякъде ли регистрацията за ЖК става след 12 седмица и заплаща ли се такса във всички болници?
Аз ще ходя на ЖК по ЗК,но ще си доплатя пакет услуги,който включва още 6-7 видеозона,няколко допълнителни прегледа гинекологични и няколко консултации.Цената на пакета е 150лв.,платени на три вноски.

# 111
Аз ще ходя на ЖК по ЗК,но ще си доплатя пакет услуги,който включва още 6-7 видеозона,няколко допълнителни прегледа гинекологични и няколко консултации.Цената на пакета е 150лв.,платени на три вноски.

Къде е това за София ли става въпрос?

# 112
подкрепете протеста като копирате аватара ми Peace

# 113
  • София
Здравейте и от мен в новата темичка!
Айси, относно кондиломите- една приятелка роди пред ноември с кондиломи и няма проблеми с малката принцеса, тя ги имаше през цялата бременност , но след края на четвъртия месец ги третираха и накрая бяха останали съвсем малко. Аз също имах, но ги горихме,като минат четирите месеца трябва да отида само още веднъж евентуално ако доки прецени.Надявам се да мога да родя нормално,толкова много го искам и дано не се наложи промяна.
Хубав ден на всички!

# 114
Zahira™ , потвърждаваш мнението ми. Вече пуснах постинга си от тук и в близнашкия - сега очаквам мнения от първа ръка. Wink

Лилия. Н, два плодни сака са, да. Това значи двуяйчни, така ли? Thinking Извини невежеството ми, но никога не съм се замисляла по въпроса, че трябва да е логично. Embarassed
В този случай и шансът да са разнополови е голям, предполагам!? Grinning

yana-sladurana, много ме заинтригува с мнението си. Simple Smile Ще ходиш ли скоро при д-р Маленов - ако не ти представлява трудност да го попиташ поема ли нови пациенти едно, и второ - има ли опит с проследяване на близнаци? Категорично ще платя за екип. Първият път не го направих, но сега изобщо не допускам вариант да се оставя на случайността.

Биа`, и за д-р Янкова съм мислила като вариант, но се насочих повече към д-р Колева поради факта, че е завеждащ патологично отделение. Rolling Eyes Искам по-сериозно следене в ЖК и това с моя доктор няма да ми е достатъчно за лично спокойствие. Мисля да се запиша и на двете места.

Стрелче това че са разнояйчни ме навежда на въпроса била ли си на някакво лечение или да си пила противозачатъчни???Рядко се случва да има 2 яйцеклетки чакащи оплождане и обикновенно се появяват 2 ако е имало някакво лечение:) но всяко правило си има исключение.А аз имам познати които на практика са тризначки ама 2 от тях са еднояйчни и една разнояйчна.........Simple Smile яко

# 115
yana-sladurana, кутията ти е пълна и не мога да пратя ЛС.

Nevnev, не, нито лечение съм провеждала, нито противозачатъчни съм пила в живота си.

# 116
Лилия, през последната година три приятелки родиха в Селена. Много са доволни, аз също се замислям за там живот и здраве.  Laughing

# 117
yana-sladurana, кутията ти е пълна и не мога да пратя ЛС.

Nevnev, не, нито лечение съм провеждала, нито противозачатъчни съм пила в живота си.

Както казах всяко правило има исключение Simple Smile и аз искам близнаци ама не ми е писано.Стига ми че мъжа ми има брат близнак Grinning

# 118
  • На плажа

Къде е това за София ли става въпрос?
Не за Варна става въпрос
Много ви моля,искам да си кача снимка на коремчето ,но немога.дали трябва да вляза с потр. име и парола ,за да ми даде опцията за качване на снимки?

# 119
Темата за домашните любимци е много обширна и едва ли ще мога да напиша всичко. Само ще ви кажа, че за ужас на всички баби и лелки имаме 1 котарак и 3 ротвайлера, с които Хриско общува постоянно. И не това е най- лошото. Той идва с мене на работа при болните животни от първия си месец, а през лятото всяка седмица го водехме на палатка, заедно с кучетата (сега ще кача някоя снимка). До сега само 2 пъти е имал сополчета!
Само трябва редовно да давате хапчета за глисти и тении, но дори вашият дом любимец да е перфектен или никога да не сте общували с животно, това не означава, че сте застраховани. Още на първата разходка ще излезете в някой парк или градинка, където всички уважаващи себе си кучета от махалата ходят до тоалетна и ще видите колко деца ровят в пясъка или лапат пръст. Ще седнете на някоя пейка или на външно кафе, а дали там допреди малко не е стояла някоя токсоплазмозна котка? Ние не живеем в стерилна среда, независимо дали имате животно. Просто трябва да спазвате елементарните правила за лична хигиена.
Предния път се изследвах за токсоплазмоза в ХЕИ и там ми казаха, че е по-вероятно да се заразя от недобре термично обработена храна, отколкото от котка. Забраниха ми да ям всякакви луканки, филенца, пастърмички и т.н продукти, които не се обработват термично. Т.е. в магазинната мрежа има опасни заразени продукти, от които трябва да се пазим. Много мои колежки и клиентки реагират положително на изследването. Това означава, че някога си са били в контакт с паразита и имат антитела. Това не е страшно. Опасно е ако се заразите по време на бременността.
Ако имате някакви въпроси, питайте. Дано да мога да ви отговоря.

Общи условия

Активация на акаунт