Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди!

• 197 633
  • 1 210
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Елпи, Каква физиотерапия ще правиш? моля разяснете ми това с физиотерапията, че така ме минаха есента, още не мога да си простя! Като ти дадат направлението какви процедури можеш  да правиш? И личната ли може да ми каже къде да отида за хубави процедури?

Лили, в какъв смисъл те минаха?
С направлението имаш право на 20 процедури и един преглед, общо 21. Обикновено ги разпределят за 7 дни. На мен последния път ми правиха йонофореза с нивалин, много помага за нерва. Също магнит, ултразвук.

# 166
На мен ми даде личната направлението и от там ходих при лекар, който ми каза да си купя лидокаин ампули, които уж с поморийска луга ( аз видях гола вода , но не знам лугата като вода ли изглежда) мокреха някакви накрайници и ми ги слагаха на кръста. Това ме умори при -1 градуса студ след половин час. След това ми връчиха нещо като микрофон и с волтарен, който също си купих сама си разтривах крака. И това ми беше гадно, защото се навеждах трудно. Полагали се масажи, но тях редовно ги забравяха - изключително намръщени бяха всички. Три часа след третата процедура от този вид аз бях неподвижна на леглото. Преди това си вървях и имах проблем само в прасеца, пък и колата карах.
Резонен въпрос мисля  - при болки кои процедури са добри?

# 167
Днес отново бях на терапия, не мога да преценя дали има подобрение на състоянието ми от вчера, но има разлика. Днес имам лека болка и опъване на друго място на крака, но изтръпването е малко по-малко.  Остава ми още около седмица през която ще ходя на физиотерапия и се тъпча с лекарства - после следва ножа.
Реших се на операция защото това състояние не ме устройва. От дотук прочетеното разбирам, че диска неможе сам да се прибере, ще получа някакво облекчение когато възпалението се пооправи, но от снимката се вижда, че на нерва не му остава много място, и това при покой! Ако го натоваря повече, или не дай си боже да се контузя, той ще бъде направо размазан. Ясно е, че и след операция трябва да внимавам, но и сега внимавам какво правя, как се движа, и най-важното не мога да се радвам на любимия си спорт. Ако успея да задържа положението такова или получа някакво минимално подобрение, след време ще ми се прецакат напълно нервите защото непрекъснато ще бъдат дразнени, притиснати и недохранени. Тогава пак ще бъда на това дередже, но вече ще съм се натровил достатъчно с лекарства, и ще съм в по-напреднала възраст (всъщност това ще е в идеалния вариант, може да ме повтори още след 2 месеца).
Много ми се иска всичко да премине като с вълшебна пръчка, и като си дам парите за операция всичко да е наред, но знам, че има риск, и той не е малък, но като сложа нещата на кантар, и шанса да се оправя е само чрез операция - направо си нямам избор.
Извинявам се малко разкъсаното мнение, но съм под напрежение, сами разбирате, че взимането на такова решение не е лесно. Ще ви държа в течение, в понеделник ще се срещна с въпросния д-р Митев от Пирогов.

Поздрави на всички и успешно лечение.

# 168
  • София
На мен ми даде личната направлението и от там ходих при лекар, който ми каза да си купя лидокаин ампули, които уж с поморийска луга ( аз видях гола вода , но не знам лугата като вода ли изглежда) мокреха някакви накрайници и ми ги слагаха на кръста. Това ме умори при -1 градуса студ след половин час. След това ми връчиха нещо като микрофон и с волтарен, който също си купих сама си разтривах крака.
Лили, да, лугата изглежда като вода. На мен в Баня-Карловско ми правеха.
Това, което казваш, че изглежда като микрофон е ултразвук. Навсякъде допълнителните лекарства и мазила за процедурите сам си ги купува пациентът. На санаториумите също.  Simple Smile
Ултразвукът не е препоръчителен при болки, в острата фаза. Така ми обясни доцентът от ВМА, защото на мен в кварталната поликлиника ми бяха правили и болките се бяха засилили.
При болки е добър интерферентният ток, диадинамик също, защото има и обезболяващи импулси. Аз, разбира се, не че съм специалист, само предавам това, което на мен са ми обяснявали.

Марчони и на теб успех в лечението!  Hug

# 169
Марчони,толкова ли е спешна операцията.Какво ти казват лекарите?И азкато тебе в началото исках операция въпрелки ,че ми казваха ,че не съм за нея.Аз много настоявах,но с течение на времето като поизчетох мнения и резултати решихч,е дори тя не е спасение.Отново няма да мога да спортувам,пак трябва пазене,ходене по санаториуми и т.н.Пълна оправия няма.Доколкото разбрах в Германия операцията която се прави е с лазер и е 99,9% успешна(т.е.забравяш,че си я имал и водиш нормален живот),а тук не е така.След 1-2 годинки пак се обажда ако не на същото то на по-горно ниво.Проучи и прецени добре тази крачка.Все пак ти желая успех ако се решиш.                                                                                                              

# 170
По подразбиране всеки дърпа чергата към себе си. Невролозите ме карат да правя процедури, да пия хапове и да ходя на прегледи, защото само така могат да получат пари от ситуацията, съответно хирурзите искат операция - пак по същата причина. Все едно, няма как да им вярвам, защото колкото и хора попитам казват едно от двете Simple Smile, и за двете имат достатъчно убедителни аргументи. Не държа да се оперирам, но искам да се върна към нормалния начин на живот, ако всичко е наред това може да стане само с операция.

# 171
Аз правих консултация с 3 неврохирурга и всички ми казаоха,че не съм за операция.Просто бях учудена.Незнам колко мнения си събрал и колко консултации си направил,но щом ти предлагат операция може би трябва да се направи.Има случай в които само тя е решение.

# 172
Ултразвукът не е препоръчителен при болки, в острата фаза. Така ми обясни доцентът от ВМА, защото на мен в кварталната поликлиника ми бяха правили и болките се бяха засилили.
При болки е добър интерферентният ток, диадинамик също, защото има и обезболяващи импулси. Аз, разбира се, не че съм специалист, само предавам това, което на мен са ми обяснявали.

Знаех си аз, че нещо ме омотаха #Cussing out Тази физиотерапия ,дето ходих е в най-уважаваната от мен поликлиника и ми е много удобна, тъй като е точно срещу офиса ни. Но иначе като влезеш вътре е като от ретроснимки от 50-те години на предишни явек Confused
Ще търся друга по-модерна физиотерапия,  ако накой от Варна знае къде има нещо по-ново да свирне!

Марчони, успех !

сори, не разбрах какво стана с поста!

# 173
Явно въпроса дали или не  е за операция човек е индивидуален за всеки във времето.
Преди година и три месеца мъжа ми  изкара тежка 4 месечна криза. Всички категорично казваха, операция веднага, той  отказваше , има страх от интервенции, ревеше от болка. Изкара кризата , тръгна на работа,  есента за три дни се беше схванал и сега преди 10 дни.  Пи два диклака,  масаж и скочи пак.

Аз  по принцип си имах проблеми с гърба, нагърбих се с да го отменям, местех мебели и подобни  и сега от юни насам мога ясно да си спомня седмиците , когато съм добре, а уж съм с малка херния и не за операция.
И  аз ще отивам да мина физиотерапия тези дни.

Марчони успех!

Лека вечер

# 174
Добре е да ходим на физиотерапия през 6 месеца.Моята днес свърши.Имах 10 магнита ,5 лечебни тока, лечебна фискултура и 8 ултразвука с ne-ox.За сега положението е същото,болката не е намаляла имам си я.Но поне поддържащо лечение да правя-нъли трябва.

# 175
аha,къде се намира Пикадили в Стара Загора като се влиза от Хасково в каква посока е?Смятам да го посетя другата седмица и мол-а ви за които толкова се говори тука

# 176
  • Бургас
В Бургас ги правят два вида процедури за 10 дена. Последния път заедно с йонофорезата ми правиха микровълни. Вкарват те в една клетка и три пускат микровълни на кръста като от микровълнова печка, само че много по смаби. А на главата ти слагат една мрежа за да изилират микровълните. Казаха ми че действали противовъзпалително.

# 177
Марчони,минал съм за последната една година през всичко това,което в момента изпитваш! От физическата болка,през поносимата и непрестанна ,но с невъзможната мисъл : "така ли ще я карам занапред, та все пак съм мъж в разцвета на силите си" През ясната убеденост,че без операция няма да се мине/ и до днес не съм я изключил/, макар че днес година по-късно съм далеч по-добре. Имам болка в ишиасния нерв при  повечко натоварване,но не съм отварян/ със всички последствия от това/ ,не ми е махната само едната от двете ДХ срещу Х лв.,макар че това е по-малкия проблем, и да съм с една идея по-добре.......ама не съвсем! Съзнавам,че без операция  херниите ми ще си останат и ще ме дебнат непрекъснато "да стъпя малко накриво ,за да ме сковат отново" , но докато не намеря моя неврохирург   дето да си свърши работата "по немски тъпо и праволинейно" и като премина през задължителната и правилната рехабилитация- след 6м. ДХ-то да ми е лош спомен! Другото е компромис-скъп ,не само с пари ...и ако все пак стигна до там -трябва проблема с увреденоста с нерва/или нервите/ да е нерешим изцяло!
Аз лично в "Пирогов" не бих се оперирал ,макар че и тук има хора, които са доволни !Имам близки,които са работили там с години и аз самия имам почти година там! Моето си мнение е ,че да закърпят някои върнат "зорлем" от оттатък са 6,имат и добри хирурзи ,но са прекалено обръгнали и безчувствени за да свършат моята операция ,така както искам да да я свършат! Изчел съм 3 пъти тези форуми за ДХ и толкова форума в ДИР.БГ -въпросния Митов/Митев/ не съм го срещал ,което не значи ,че не може да ти свърши работа.
П.С. Мнението ми да не се счита за препоръка за каквото и да е действие или бездействие!!!
Безболков уикенд на всички ...дискоманиаци!   

# 178
Марчони,толкова ли е спешна операцията.Какво ти казват лекарите?И азкато тебе в началото исках операция въпрелки ,че ми казваха ,че не съм за нея.Аз много настоявах,но с течение на времето като поизчетох мнения и резултати решихч,е дори тя не е спасение.Отново няма да мога да спортувам,пак трябва пазене,ходене по санаториуми и т.н.Пълна оправия няма.Доколкото разбрах в Германия операцията която се прави е с лазер и е 99,9% успешна(т.е.забравяш,че си я имал и водиш нормален живот),а тук не е така.След 1-2 годинки пак се обажда ако не на същото то на по-горно ниво.Проучи и прецени добре тази крачка.Все пак ти желая успех ако се решиш.                                                                                                              

А колко ли струва там, аджеба?

Не, че съм го цъфнала във финансово отношение, де, ама за едното инфо.

Не се сърдете, ако вече е споменавано - с хлапе и бебе не мога да ви смогна на темпото.

Марчони, дано лечението ти донесе успех - всички се надяваме!

# 179
За "златната рибка": лягаш по гръб с ръце на врата  и прибрани и изправени/90град./ стъпала  и движеш енергично САМО стъпалата вляво и дясно без да местиш краката и с неподвижен таз и гръбнак-120-150 пъти!

Общи условия

Активация на акаунт