Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди!

• 197 640
  • 1 210
  •   1
Отговори
# 180
На мен неврохирурга ми каза да права интерферентен ток и ултра звук.ОК намери си свястна  и нова физ терапия.Няма начин да няма или ще те поканя да ползваш моята.Има 2ма рехабилитатори  които направо са супер готини.Вътре топло ,чисто,апаратите нови и много по добри.Преди години и аз мръзнех по едни кабинети,че направо яйчниците ми се възпаляваха.IMG ти си намерила кой да питаш за магазини.Почти от 2г не посещавам такива места.Направо съм загубила интерес.Пък и джоба много олекна след дългото лечение....Прочетох много информация на един дъх newsm78 извинявам се дето съм писала за испускането.Сега като прочетох отново разбрах за какво става въпрос,но и това е проблем.

# 181
За тази информация с Лазерната операция.Никой нищо не разбра. ThinkingЕдна единстена статия в интернет,и куп отчаяни хора с дх.,които правят опити да разберат нещо по този повод.Така ли този който я е пуснал, не отговори на един?То стана като с лазерното лечение на дх в Пловдив.Някой си пуснал реклама.Марчони май не е добра идеята за Пирогов.Това е мое мнение.И един въпрос към Софианци?Къде се оперират те?Лежах 15дни в Рилски имаше 1 единстена Софиянка,от може би 150.А нали се говори ,че там са най-добрите.Не става въпрос за дх,а въобще.

# 182
По подразбиране всеки дърпа чергата към себе си. Невролозите ме карат да правя процедури, да пия хапове и да ходя на прегледи, защото само така могат да получат пари от ситуацията, съответно хирурзите искат операция - пак по същата причина. Все едно, няма как да им вярвам, защото колкото и хора попитам казват едно от двете Simple Smile, и за двете имат достатъчно убедителни аргументи. Не държа да се оперирам, но искам да се върна към нормалния начин на живот, ако всичко е наред това може да стане само с операция.

Хайде сета аз да кажа за пореден път - прав си - всеки гледа да те прецака и всичко е за пари. Тя системата така е направена, че да сме все болни. Докато вземат пари от направления ще е така. Нали ако се излекуваме и няма направление, няма пари. Но тъй като ходиме и при невролог, и при хирург то няма как да ни разделят и за това те омайват така, че пак да си при тях. Ох, вече ми се повдига само като пиша. Е, за това не искам да видя доктор. Но до тук с излеяния, които всеки от нас знае!
Марчони,  на теб кой ти гарантира, че ще се върнеш към предишния живот? Кой ти каза, че като се оперираш и "ще литнеш като птичка" (много ми  е смешна тази от рекламата)? Няма такива филми, братле, или ако ги има то те не са за всички. Сигурно има малко богоизбрани, които са имали възможност да се оперират в "белия свят", въпреки че и там няма гаранция. Е, и аз се оперирах. Ако прочетеш постовете ми до септември 08 ще  си помислиш, че съм една от тези "малкото". Е, не съм за мое съжаление. Изстрадах си всичко покрай операцията, стоях 6 месеца в къщи, сега отново 60 дни съм прикована на леглото и душа не ми остана да се боря със съдбата. На всичкото отгоре като кажа на терапевтите, че съм оперирана и не смеят да ме пипнат защото наистина не се знае какво са надробили " батетата със зелените дрехи". Казваш "ако всичко е наред" - Да, трябва да сме позитивно настроени, но премисли ли варианта, ако не е наред? Какво следва след това? Е, следва това, което ми  се случва на мен.
Въпреки гадния ми пост ти желая да си един от малкото щастливци! От сърце ти го желая!

# 183
ОК, какво е това очаяние.Ти беше моя духовен гуро, през изминалата година.Ще се оправиш.Все има някакъв вариант и много вярва ,че ще се получи. HugВсе си мисля,че блокадите ,биха помогнали.Знам , че опита  Kissing Heart

# 184
Благодаря за отговорите и подкрепата момичета и момчета. Само мога да се надявам да ми бъде направена операцията успешно, гаранция няма! Изглежда продължавам да подобрявам леко състоянието си, всеки ден имам милиметър повече движение без болка, но докога така, и на каква цена? С тия темпове, при това ако не се стопират нещата, ще се оправя другата зима.
Възможно ли е вече нерва да не е възпален или е твърде рано за такива заключения? Има ли как да се разбере дали проблемите идват от продължаващото дразнене на нерва или от неговото възпаление? Нерва издут ли е когато е възпален, колко може да спадне при излекуването му....? Все въпроси на които според мен няма еднозначен отговор.

Поздрави.

# 185
ОК, какво е това очаяние.Ти беше моя духовен гуро, през изминалата година.Ще се оправиш.Все има някакъв вариант и много вярва ,че ще се получи. HugВсе си мисля,че блокадите ,биха помогнали.Знам , че опита  Kissing Heart

Не съм отчаяна, по-скоро бях заблудена от докторите след операцията, за което дълбоко съжалявам. Предишният ми пост беше отправен до Марчони-не искам да допусне моята грешка. Не смятам, че взех правилното решение за 10 дни, в които болката беше нечовешка и в момента става въпрос не само  за самата операция а и къде да се направи. Т.е. искам да кажа, че в БГ не е толкова лесно да намериш бързо къде при кого и кога да се оперираш. Смятах, че моята операция щеше наистина да е сполучлива ако ми бяха дали точни съвети какво да правя след това. За съжаление намерих форума много късно и докато разбера какво да правя минаха 3 месеца.Та за това писах поста, Пепи, а не за да звуча отчаяно. Точно ти дълго време премисля, пита, избира докато се оперираш, а не като мен набързо. За това мисля, че момчето избързва в желанието да забрави гадорията.
А иначе наистина е стресиращо да си в такова състояние дълго време и така и не намерихме начин да се преживява по-леко. Щото както е тръгнало моето възтановяване то значи имам много голям проблем - няма да мога да дойда на конгреса  Sad Cry Sad

допълвам - блокадите не помогнаха особенно. Те само временно спират болката и мисля, че на Марчони цесекарсия доктор е бил точно блокади от двете страни над дупето.

отново допълнение - ПРЕДЛАГАМ ДА ПИШЕМ ДО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПЕТИЦИЯ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА СПЕЦИАЛЕН САНАТОРИУМ С БЕЗБРОЙ ЛЕГЛА И КОГАТО НЯКОЙ ИМА СИЛНИ БОЛКИ ДА ВЛИЗА В САНАТОРИУМА И ДА СТОИ ДОКАТО СЕ ИЗЛЕКУВА. ЗА РАЗРЕДИТЕЛ НА ХАПОВЕТЕ ДА СЕ ИЗПИСВА ТРАМИНЕРЧЕ И ВСЯКАКВИ ЕСТЕСТВЕНИ АНТИДЕПРЕСАНТИ. ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КАКЪВ КОНГРЕС ЩЕ ПАДНЕ.
Какво ще кажете за сънят ми?   #2gunfire Laughing

Последна редакция: сб, 24 яну 2009, 12:52 от OK

# 186
Много си прав Марчони!Аз ръзсъждавах по същия начин.Но както Ок каза дълго "обмислях"-отлагах операцията.За съжаление не съм човек който се задоволява с малко.За това и се оперирах.Говорих с над 20 доктора.Голямата част от тях познавах лично.Против операцията бяхя двама.Единият ме прати в И Рилски.Мислих много и прецених,че не мога да живея така.Аз нямах много силни и не търпими болки, но в по голямата част от чакането да се оправя-влачех крака си.Близо 2години.Сега поне знам,че направих нещо.Херниите които нося- от как се помня бяха срастнали с коренчетата.Нищо,че на моменти си мислех,че съм добре.А съвета на един неврохирург бяха-оперирай ги да не срастнат.А когато видя за пърми път скенера ми-"решението е ножа не се заблуждавай".Ако не сега след някоя година."

# 187
Точно от това се притеснявам aha.
Години наред си живях с болката, която в интерес на истината идваше "само" два пъти годишно за по 2-3 седмици и отшумяваше напълно. Но този път нещата са по-зле, вече четвърти месец продължава, като първия беше по познатия начин, но след това всичко премина в десния крак. Чета за ужасни неща които могат да настъпят ако не се вземат мерки навреме, наистина сега правя каквото мога, вкл. ЯМР, и ходене на лекари. Преди просто чаках да ми мине и то минаваше. Последно ми препоръчаха и някакъв специалист боравил с някакви природни медикаменти, в понеделник ще говоря и с него, и с хирурга от Пирогов, както и с един приятел, пак хирург, но по колената, все си е мнение Simple Smile Искам да използвам времето докато пия лекарства, да понауча повече за това което ми има, и да съм готов психически и финансово за евентуално предстоящата операция. Както виждам много лесно мога да бъда манипулиран и да отида от едната крайност към другата. Хубаво е, че вече има форуми в които човек може да пита, да получи отговори, да намери подкрепа...

Според мен мястото на операцията следва да се избере от няколко фактора:
1. Известен хирург (екип) - известен с брой сполучливи операции
2. Цена
3. Условия, материална база, отношение

Имената от прочетеното дотук са 3-4 (сега не се сещам), заведенята - Пирогов, И. Рилски, ВМИ, цени - на място Simple Smile. Силно се надявам, че когато отидеш с препоръки, ще има някакво лично отношение от страна на екипа, но това май са си само напразни надежди.

# 188
Ехо!! newsm62:Ще пускам тема щастливи с дискова херния!Или успешно оперирани!

# 189
  • Бургас
Марчони, и аз бях така до месец август вече миналата година. Обаче като ми разминеше схващането изобщо не се пазех и разултата не закъсня. Лошото е че и аз като ОК вече не съм убедена че след операцията ще се възстановя до степен която да ми харесва т.е. поне от време на време да забравям че съм имала проблем. Но нали знаеш надеждата умира последна, все още се надявам да съм в числото на щастливите оперирани, но времето ще покаже. Засега правя упражнения, физиотерапия през месец, пазя се и се надявам.  newsm20  newsm10

# 190
Добро утро!!!
Хайде стига сте спали ами ставайте да си правите упражненията  Wink

Роси, ти продължаваш ли да правиш този комплекс, който ни даде като линк и до кое ниво си?

Аз нямах много време да проучвам при кого да се оперирам. Знаете ли колкото повече информация събереш повече се объркваш и става по - трудно вземането на решение при кого да се оперираш. Операции от този тип се правят и във Варна, и в Русе, и в Плевен, а може би и в други градове. В нашия град това лято се оперираха няколко човека в Плевен, доволни са, работят. Когато проучвах в града имаше само двама оперирани от същото и то преди 10 години. За 10 години нещата са се променили много.
Когато проучвах четях първата тема от този форум. Там имаше доста успешно оперирани. Писах на лични, случайно попаднах на тези оперирани при моя хирург. Те споделиха, че той би приел всекиго, т.е. не е необходимо някой да те препоръча, защото аз не бих могла и да намеря такъв човек. Също ми казаха, че много от работещите в отделението, включително лекари са се подложили на същата операция и то в същото отделение. Дори сестрата, която ми слагаше упойките сподели, че и тя има направена там същата операция. Единия д-р има 2, но това е строго индивидуално, въпрос е на организъм, дори и лекарите не са застраховани от рецидиви.
Просто трябва да имаш доверие на този, който ще те оперира и късмет.
А за съжаление ДХ можеш да получиш дори при кихане или кашляне, ако си предразположен. Така, че да си правим упражненията.

# 191
 ЛИЛИ ,

Не сме уточнили каква ще бъде физиотерапията , но ще разбера в понеделник . Засега съм стабилна - дисковата херния си трае и само понякога се обажда , за да ми напомни да внимавам  да не се претоварвам . Все едно ми казва " Стига толкова домакинстване , помисли малко за здравето си  ! " smile3534

# 192
Ехо, как сте днес? И как е времето при вас? Във Варна по-гадно надали може да бъде. И то защото решихме с мъжът ми да ходиме на морето да се разсея! Но то дъжд, мъгла и кал! А в такова време и настроението ми е същото. Точно заради това изпих 50 грама ракийка, хапнахме, посмяхме се и имам намерение да карам след малко колело. Напук на всички болки, които между другото не са гадни като преди 20 дни и ми дават повечко време покой. 
Да, Наде, след като ние не се спираме то тогава природата ни дава спирачка- е, гадна спирачка, но това е! И винаги ще ни напомня да се поспрем Cry А на мен взе да ми харесва да стоя отстрани и някой друг да я върши вместо мен. Ако съм достатъчно богата ще си наема домашна прислужница. Но тъй като не съм ще си изтрая още двайсетина дни и отново ще се вихря, е, с по-слабо темпо и с голямата обеца на ухото. Защото аз с хернията ( която се оказа протрузия) не искам повече да имам вземане-даване!  #2gunfire

Последна редакция: нд, 25 яну 2009, 17:25 от OK

# 193
  • Бургас
Miracle, правя го всеки ден комплекса обаче останах до второто ниво защото третото не мога да го правя все още. На третото ниво трябва да седиш на дупето в ръце изправени и опряни назад, но мен ме боли дупето като седна така, а пък докторицата каза, че ако има болка не трябва да го правиш. Та засега правя сутрин и вечер само първите два комплекса и пробвам от време на време дали мога да седя за третия комплекс, но все още не мога. А последните два комплекса не мисля че някога ще мога да ги правя.
Ти къде се оперира може и да си казала ама не помня извинявай.

# 194
  • София
Здравейте и от мен!
Такъв мързел ме е хванал днес, че само ви четох десега, но накрая реших и аз да драсна някой ред.  Laughing

А за съжаление ДХ можеш да получиш дори при кихане или кашляне, ако си предразположен. Така, че да си правим упражненията.

При мен последната криза се получи точно така, след изкашляне. Бях болна и първите дни кашлях с онази сухата, силна и гадна кашлица.  Sick Оттогава при кашляне и кихане приклякам по съвет на невроложката, за да снема напрежението в гръбначния стълб.

Общи условия

Активация на акаунт