Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди!

• 199 390
  • 1 210
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Докторката във физиотерапията ми каза ,че не правят такива процедури.За това питам,дали някой е ходил в скоро време.То като няма басейн с минерална вода и кал,какво остава?Само луга и физ.терапия.
Хм, това трябва да се проучи!
Роси, имаш ли възможност да попиташ, защото ако е вярно...

# 376
  • с/у ОколоМръсТното
Марчони, благодаря ти за идеята за неопрена. И аз заради студената вода, се отказах да влизам дори в морето...

Иначе и аз съм в отбора на затвора  bowuu на дисково-херниялните.  Laughing
На Л4-Л5. След консулт с д-рЯ, бидех определена за операция. Отказах я, разбира се.
И сега, след 4г. адски болки и мъки, от самосебе си се оправих и поне не ме боли (толкоз). Това от мен. Бих искала някой ден да отида на балнеосанаториум. Ей, тъй... превантивно.

# 377
  • София
Шани, добре дошла в темата!   bouquet

Сподели повече за теб и за дисковата херния!  Simple Smile Какви мерки си вземала тези 4г.?
С кои лекари си се консултирала, ако имаш да препоръчаш някой невролог?  Hug

# 378
  • София
Сори, тук се дублира постът ми по погрешка!  Simple Smile

# 379
  • с/у ОколоМръсТното
Шани, добре дошла в темата!   bouquet

Сподели повече за теб и за дисковата херния!  Simple Smile Какви мерки си вземала тези 4г.?
С кои лекари си се консултирала, ако имаш да препоръчаш някой невролог?  Hug

Мерси за посрещането.   bouquet
Подозирам, че в 1-вите теми съм споделяла повечко за този мой проблем.
ДХ ми се появи само 1-2месеца, след като родих 2-рото си дете. Адски мъки и болки... Не можех дори кюлотите си да обуя... виех и стенех от болка...
И в един прекрасен миг, се запознах с д-р от Окръжна б-ца - София. И той ми каза, да отида да ме видят там. правих си рентген и скенер и след като ми разгледаха снимките 2-3ма д-ра ме попитаха: "имате ли чувствителност на долните крайници въобще?".  Shocked
Разбира се, че все още ги чувствам. Те май не ми повярваха... Посъветваха ме да се оперирам. Отказах - с малко бебе + 1-вокласничка нямаше кой да ме замести в кариерата, наречена майчинство.
Попитах ги за друг вид лечение - консервативно, например.
С неохота ми изписаха системи + инжекции + хапове (ще ме извините, но не си спомням вече с подробности... Ултра-демо плас, беше едното ....).
Казах им, че има кой да ми ги прави в домашни условия и си тръгнах.
Наистина, по време на това "лечение" нямах грам болка. Направо не можех да повярвам. Боже, все едно, че летях...
Обаче.
Обаче повечето препарати влияят зле на стомашната лигавица. Направих 2 много тежки стомашни кризи, които не пожелавам на никого... Едвам оцелях от тях и си казах: край с всякакви илачи, системи и т.н. Да ме боли кръста, но да не ме боли стомахът.
И се примирих. За години наред се примирих с каквито и да са методи за лечение на ДХ. Майка ми се опитваше да ме убеди да отида на санаториум. Но нямаше как да го направя - децата са си деца.
В края на лятото на 2007г., изведнъж, както си седях ме проряза остра болка под лъжичката. Не можех дъх да си поема... Пак по д-ри, но този път всичко в норма. Боля ме около 1м. и след като ми премина, спря да ме боли и кръста. В смисъл - спря острата болка. Иначе си ме "чуква" по малко да си знам, какво ми е  Grinning
Започнах много да се пазя от студено, от тежко и да чукна на дърво - добре ми е.
Но си мечтая да отида на калолечение, примерно. Ей тъй, превантивно, както споменах и преди.

# 380
Иначе и аз съм в отбора на затвора  bowuu на дисково-херниялните.  Laughing
На Л4-Л5. След консулт с д-рЯ, бидех определена за операция. Отказах я, разбира се.
И сега, след 4г. адски болки и мъки, от самосебе си се оправих и поне не ме боли (толкоз). Това от мен. Бих искала някой ден да отида на балнеосанаториум. Ей, тъй... превантивно.

Шани, аз благодарение на ДХ имах доста свободно време и вместо из града се разхождах из БГ МАМА. Та доста съм те срещала из темите. Добре дошла в отбора! И никога не приемаме с охота новите членове!  Hug По разбираеми причини!
И как така се оправи от самосебе си? Сподели моля, защото това е нещо много ново за нас. Всеки от "четата" мечтае за този момент-да се похвали, че ей така от самосебе си си е отишла гадната, отвратителна хернийка  #Cussing out Може пък да има начини, които не сме открили. Сподели, моля те!
Дзупо, с хиляди прилягвания направих зелеви сърмички и току що преяла и препила (на бяло винце от хладилника) се трупясвам и се хваля с победата    chef  Нали споделих веднъж, че много обичам да се хваля  Laughing На конгреса ще обменяме рецепти!
Та наздраве на всички, които тепърва надигат потните чаши newsm24

# 381
  • Бургас
А бе момичета кой ви каза че не правят кални процедури, ми нали повечето кал по санаториумите е от Поморие, и басейн има за плуване, е водата не е минерална но има морска за сметка на това, и лугата е от там.
Ако искате минерална вода да ви водя на минералните бани в Банево. Ама там няма басейн има само вани.
Ето ви малко инфо за санаториума да прочетете
http://www.rehabilitatzia-bg.com/bg/
http://www.pomorie.org/site/index.php?category=14_62&lang=bg

Благодаря за рецептата обаче от де да изкопам този боров катран.
Лили запази малко сърмички щото във Вторник Ако не мине котка път със щерката ще ходим до Варна.

# 382
  • Бургас
Ехооо къде сте цял ден никой не е писал нищо, не мога да повярвам. Сигурно щото времето днес беше супер. newsm10
Разгледахте ли линковете за санаториума.

# 383
Роси,в болницата за рехабилитация не се ли ходи по клинична пътека?Или може и по НоИ?При тебе как вървят нещата?И аз съм постоянно с мускулна треска.Незнам дали не се натоварвам много с гимнастиката.Правя я вече 2 м и още ме болят мускулите на корема и краката.

# 384
  • с/у ОколоМръсТното
OK - не, че с хернията сме се развели...
Просто ми мина острата фаза, продължила около 4г. Сега съм в хроничната. Имам си херния, но нямам остра болка.
И се пазя доста.
Това е, няма магии, няма измами, няма нищо...  Hug
Дано всеки човек, пишещ в тази тема дочака моето сегашно състояние. Praynig

# 385
Кажете ми каква е разликата между клинична пътека и по НОИ.По клинична пътека пак трябва ли да си в платен годишен отпуск?Или може с болничен?

# 386
По клинична пътека ,условията не винаги са много добри.Не знам за Поморие как е?Това са болници и престоя си мисля,че се води като в болница.Пак има някакви такси,но е по евтино.Софи ходи по нои и по клинична пътека.По нои също се ходи с болничен,но по трудно си оправяш документите.Трябва да минеш процедурите в Нои на деня на заминаването.Или нещо такова.Непрекъснато има промени.Мисля,че и на двете може да се ходи с болничен.
Шани, ти какво прави през тези 4г.?Мен също ме е боляло с години,но болките в повечето време са били тъпи.Острите фази до 10-15дни.Всяка болка продължила повече от три месеца е хронична.

# 387
 aha ,

КАто искаш да ходиш по НОи , си даваш документите - епикризи , ЯМР и т . н  и чакаш да те одобрят . Имат си лекар , който си дава мнението дали пациентът е подходящ за санаториално лечение .
Наистина иска много пазене тая пуста дискова херния ! След физиотерапията и с колана при натоварване мога да кажа ,че съм си направо добре . С нетърпение очаквам да се стопли , защото тогава нямам никакви болки ( сега отвреме навреме , при заемане на неудобна поза , при повече движение - миналата седмица за един ден минах 6 км с кракомобила Simple Smile ) . Нали с дисковата херния си боядисах таваните и терасата и т.н , ама беше лято   newsm44   261uu  261uu

# 388
Аз преди въобще не се пазех.Макар,че знам за дх от 10г.Като правихме ремонт преди 4г,носех 20кг.торби с теракол до 5етаж на гръб.Надолу свалям изкъртените плочки ,нагоре нося кашона с новите-без асансьор.При това бях 55кг.Кръса все ме е болял .Що каси с безалкохолно и стока съм преместила.Не ми стана нищо нито от ремонтите нито от касите.В един момент,най-вероятно от преумора и стоене на течение се подредих така.И няма
оправяне.Снимките ми преди 10г и тези сега са почти без разлика.

# 389
...Снимките ми преди 10г и тези сега са почти без разлика.
Това значи ли, че 10г си я носила тази дх, и не ти е създавала проблеми? От какво са се влошили нещата, след като няма промяна? Аз не съм се снимал преди (не съм фотогеничен Mr. Green), проблеми имам от 20-ина години, като преди кризите бяха за по 2-3 седмици, но сега е 4м и продължава. Ако мога да върна старото положение бих бил доволен, ама явно не става само с чакане.
Днес пак ходих на плуване, този път плувах съвсем малко по гръб, че освен всичко е и много изморително. Сега съм добре (т.е. както преди да отида), но не усещам и грам подобрение откакто спрях лекарствата.

Общи условия

Активация на акаунт