Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди!

• 195 989
  • 1 210
  •   1
Отговори
# 660
  • Димитровград
Не знам що си мислите,че мин.вода ще ви повлияе СЪЩЕСТВЕНО на ДХ.Това за мен си е чиста проба самовнушение.Аз ,като правих вани с мин. вода на П.баня ,та не се върнах на същото положение.На бургаските мин.бани съм стоял с часове в басейна ....и нищо!Ама ,щом самовнушението ви помага...няма лошо.Важното е да има положителен ефект ,независимо от какво  newsm10

Мисля че на всеки организъм всяко нещо се отразява различно,аз изобщо не отричам калолечението просто при мен нямаше ефект,затова искам да опитам с друго.Иначе познавам жена с нашата диагноза която се оправя само в Поморие и ходи всяка година.Както каза Елпида,всеки човек е уникален и неповторим и реагира по различен начин!

# 661
Не знам що си мислите,че мин.вода ще ви повлияе СЪЩЕСТВЕНО на ДХ.Това за мен си е чиста проба самовнушение.Аз ,като правих вани с мин. вода на П.баня ,та не се върнах на същото положение.На бургаските мин.бани съм стоял с часове в басейна ....и нищо!Ама ,щом самовнушението ви помага...няма лошо.Важното е да има положителен ефект ,независимо от какво     
Дзупо, всички се чудиме защо на едни им действа водата, а на други физиотерапията. Преди 9 години като бях с първата криза отидох на П.Баня и правих само физиотерапия, много киснене във вода и ЛФК. Държа ме 7 години -бях без никаква болка. Но сега направих много силна криза от физиотерапията. Според мен докторите имат какво да учат и откриват още за нашата болест. Всички хора се повлияват от различни неща. То, мен насила да ме караш повече физиотерапия няма да помириша. Но даже си организирам целогодишно да ходя на басейни - такива има поне бол във Варна. Истината е, че гимнастиката, обаче в абсолютно безболков период е единствената профилактика за нас. Това го отчитаме всички, но дали го правиме!

# 662
  • Димитровград
На епикризата ми пише фораминотомия,знаете ли по кой метод е тая операция,микроскопски или ендоскопски и каква е разликата?

# 663
На епикризата ми пише фораминотомия,знаете ли по кой метод е тая операция,микроскопски или ендоскопски и каква е разликата?

Няма го в речника но има
форамен
отвор, отвърстие, дупка.

Нека Надето да каже. А аз утре ще си вземам епикризата и ще ви оведомя за моята операция..

# 664
      Относно дискусията за санаториумите-вода,кал,физ. терапия,или др. , ще споделя лично мнение. Не знам кое точно и как точно действа на организма, хо определено има ефект.
      Аз ходя почти всяка год. по веднъж-есента по възможност по- късно итрябва да ви кажа, че зимата карам много по-спокойно от година, в която съм пропуснал.Внушение, или не, така е ипри други хора.съгласен съм с Дзупо, че щом помага причината не е важна.

Та на тези мероприятия съм сондирал мнения с много хора, които цял живот обикалят поч. бази за това къде точно нашите болежки се лекуват най-добре и отговорите обикновено са:
Павел Баня, Поморие ,Баня Карловско, Ветрен( Бург. мин.) и общо взето това е.
      Аз лично съм най-доволен от Ветрен. След процедури там обикновено получавам силни болки за няколко дни , било нормално-реакция ,и след това няколко месеца съм ок.
      Далеч съм от мисълта, че ще се иизлекувам.

beerСтори ми се че някой каза  cheers

# 665

beerСтори ми се че някой каза  cheers

Браво, Текс, откога не сме си "лекували" душичките! Сега и аз отивам да си ливна малко елексирче! Нищо, че бях на диетка и с прясното мляко малко не върви.
НАЗДРАВЕ, ДРУЖИНО!     newsm24

# 666

НАЗДРАВЕ, ДРУЖИНО!     newsm24
[/quote]

newsm10  Ето защо съм при вас.   Joy   Joy   Joy

Кой твърди, че тя нашта болежка не се лекува...

Илачите са-   beer3   smile3532   luvbed 

Честит празник, Българи bg

# 667

s+chris , този запис само за Белоградчишките скали ли го направи или си един от нас? Лично аз съм гласувала вече.

Текс, ама много ми хареса подписа ти - Луд умора нема, само се поти! Чудничко! 
Е, аз си изпих уискенцито и се чудя дали на волтаренчето в коремчето няма да му е по-весело с още една чашка newsm78  А другите ,подозирам, че са ходили някъде по празниците и ще се появят по-късно или утре. За това, хайде пак, Текс, наздраве! И честит празник, чето! Ама войводата нещо се загуби!

Последна редакция: вт, 03 мар 2009, 20:04 от OK

# 668
Чета,чета,ама и аз съм един българин....Добре ,че беше Текс-жив да си ,братко,че днес е 3 март а почвам поста се с глупости ,а не с ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!! Извинявайте!

# 669
Санаториумите са ,като гимнастиката- имат по-голям ефект, когато се правят преди СЕРИОЗНИЯТ ПРОБЛЕМ,затова сме усещали по-голямо подобрение преди ...Това е моето лично мнение.
Когато мина първата ми криза,баща ми дойде и каза: От днес нататък ,не трябва да пропуснеш година без почивка!Познайте! Дето викала Пена на Вуте-на някои хора по-лесно ще им влезе на други места отколкото в главата  Joy Joy Joy Нали от това най- си патим я!

# 670
  • София
Честит празник и от мен!  bg

Дзупо, не се обвинявай, аз след пърата криза ходих две поредни години и на третата...
Кактвото ти е писано, дето се вика!

Хайде, наздраве!  cheers

# 671
Аки и аз да кажа нещо.
От една година съм в чужбина, като преди две седмици си ми направиха спаинал фюжън на Л3-Л4. Доста дълга и тежка операция ( поне от моя старна ) продължила близо 8 часа.
С едма дума изкараха диска сложиха едни големи види от титан и някакъв си протеин между дисковете, за да може с времето двата прешлена да се съединят.
Причината за операцията е спондилилистеза на л3 л5.
Страданията ми са от 7-8 години и доста се забавих, но да се надявам на частично подобрение.
Ще стигнем и до дисковите хернии, което е темата.
Моето мнение:
В България е пълно с всякакви мошенници.
1. Херниирания диск не може да се прибере ако ще да се скъсате от упражнения и подобни.
2. Статистиката показва че има хора на които ядрения резонас показва 2-3 херниирани диска но нямат болки
3. Ако току що сте получили дискова херния, шансовите ви да е оправите са 95 процента, независимо какво ще предприемете. Дори да си лежите шансовете ви са 95% на ваша страна.
Точно тук идват Българските мошенници, били медици, знахари или терапевти.
В българия отивате на невролог, който ще ви скъса задника от лекарсва, докато всъщност имате нужда само от болкоуспокояващи.
Не се е намерил нерволог в целия свят който да лекува дискова херния.
Неговата роля е диагностична само и е задължително да ви направи електромиограма.
ЕЛЕКТРОМИОГРАМА - моля не ходете в някакви си захлупени болнияки или часни кабинети.
Те просто не могат да имат необходимата апаратура.
Правили са ми в Българи и в Канада и просто не може да става дума за каквото и да е сравнение.
//В болки и се поизморих. Ще продължа писането по отношение на Големите български медици лъжци, полуграмотници, неетични, супер алчни и т.н. Не ставайте жертви на неграмотността измамата и алчността.

# 672
  • София

3. Ако току що сте получили дискова херния, шансовите ви да е оправите са 95 процента, независимо какво ще предприемете. Дори да си лежите шансовете ви са 95% на ваша страна.

Привет, Хан Крум!
Какво имаш предвид под оправяне? Оправяне до следващата криза? Защото всички знаем, че дисковата херния не се лекува, в смисъла на пълно оздравяване.
Би ли разказал по подробно за тенденциите на лечение на дискова херния в Канада, доколкото разбирам си там?  Кога се препоръчва операция? Hug

# 673
и аз да дам допълнение към поста на Хана - то когато херниите са далеко от нервите и не стесняват канала тогава няма проблем. Така че може да имаш хернии и да не знаеш даже. Обаче не е ли много голям този процент 95% - ако беше така защо четири месеца нямах никакво подобрение и се гърчех в неистови болки? Нещо не ми се връзва. Или просто в Канада докторите дават по-различни лекарства?
Въобще Хан Круме, моля те да поопишеш по-подробно твоето мнение за лечението там , то за тук си го знаем прекрасно Laughing

# 674
   Да ви разкажа за моя проблем:
   На 39 г. съм. От около 25 г. възраст чувствах известен дискомфорт в кръста след продължително стояне прав, или седене, но болка не.
   Предполагам, че с дх се сдобих преди 5-6 г. след зверско натоварване.Тогава ме сряза мн. силна болка в кръста и постепенно отшумя.За всеки случай направих рентен-показа промени и от там- на скенер, където се доказа дх.
   И така оттогава досега съм на приливи и отливи.когато съм добре си върша всичко и само при преумора, или при продължително седяне ме боли-само кръста, рядко леки болки в левия крак или в дясната тазобедрена.
   Кризите ми се предизвикват от застиване на кръста, от преумора, или от моментно тежко натоварване. Макар и по- рядко става и без видима причина. Макар да ми минава сравнително бързо-седмица-две-три-през това време е страшно.Имал съм случаи да не мога да стани от леглото от болка, изкривявам се силно наляво (в тази връзка търся някоя за танци изкривена на ляво  Joy ) Като лежа почти,или изобщо не боли.
   Парези,изтръпване,изтървания идр. не съм имал никога и докторите доста се дзвереха на това, като гледаха скенера-било мн. тежко положението.
   Така беше до последната криза, започнала преди 2 месеца и все още незавършила.май влоших много нещата, защото левият крак и тазовата област вече приеха голяма част от болката,понякога ме стрелка и към десния. в наж-тежкия период имах слабост влевия- едва се държах като стъпвах.Отрових се от лекарства и инжекции,почти без ефект. сега правя физиотерапия.

Ако се включи Елпи ще я помоля като вещо лице да ми преведе разчитането на рентгена, скенера и ЕМГ. След това съм решил да направя ЯМР и с него- на  консултация при неврохирург.
    Не съм се решил на операция, ама ако се окаже, че е наложително и задължително сцел по-нататъшно предпазване на нерва, бих се навил, защото засега не е увреден значително.Наясно съм с риска, но ако стане късно и необратимо ?....

Общи условия

Активация на акаунт