Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди!

• 199 401
  • 1 210
  •   1
Отговори
# 675
Когато не става ,не става.От опит го знам.Иначе нямаше да съм оперирана.Направих всичко което ми предложиха,барабар с озонотерапията и лазера.И какво?Когато се върнах ,от балнеолечението,разбрах,че неврохирургът ми въобще не и очаквал да имам подобрение.
Искам да ви попитам,оперираните и не оперираните!Как усещате болния си крак.От време на време го усещам ледено студен.Като измръзнал е.Иначе имам чувствителност,нямам и пареза.Самият нерв е станал по чувствителен ли?Минава от самосебе си.Чудя се дали да не пия витамини?То аз и след операцията на свестен доктор не съм отишла.Сигурно ,ако отида ще ми назначат куп лекарства ,а не ми се ще?Както миналата година една др.ми предписа трамандол със зелена рецепта.

# 676
Текс , какво разчетоха на рентгеновата снимка ? рентгена не е добър метод при проблеми като нашите . Изобщо го назначават само , за да мине номерът . Би показал евентуални проблеми в ставите , например артроза , ошипяване , счупвания и  т .н , но за дискова херния - моля ви се ! На мен на скенера ми разчетоха лека диагноза " протрузия " и невроложката ми почти да се хване на това , без да погледне скенера . Но аз й вадя снимката и й показвам една " прекрасна " триъгълна сянка , която " се изливаше " от прешлена ми . Ааааа - чуди се тя - ми как така са ти разчели протрузия ! Ми как - така ! КАто са кьорави , аз слава Богу не съм  !  Искам ЯМр , за да видя какво е положението в действителност ! И видях де  Joy

Последна редакция: ср, 04 мар 2009, 12:15 от ***elpida***

# 677
     friendship Хай, Елпи!

Рентгенолога всъщност препоръча скенер за евентуална дх, а иначе установи:
Изправена лумбална  лордоза , стесненодисково пространство L5-S1 , шморпово(?) телце L3-L4.За телцето- не мога точно да го разчета.

Скенер(отпреди 5 г.) :
На ниво L4-L5 остеохондрозни промени.
Медианна дискова херния , компресираща дуралния сак.
На ниво L5-S1 остеохондрозни промени.Вторична латерална стеноза в резултат на фасетна хипертрофия.

ОКейче,ти как си след скорошната операция- нищо не казваш...

Аха, лекарства и на мен не ми помагат,освен че малко обезболяват, но не си струва страничните ефекти.

# 678
През дългогодишното си лечение така и не попаднах на хапче което дори да ме обезболи.Затова просто реших да не пия нищо.Ако минава,минава от самосебе си след продължително страдание.Единственото ми спасение беше да лежа и да не шавам много много.Но това ми костваше да не работя и да си стоя в къщи,което не ме устройва.
Ок,ти какви лекарства вземаш сега и кой ти ги предписва-неврохирурга или невролога?

# 679
aha, ти защо не отидеш на невролог и да ти изпишат нивалин.Ти нали имаше отлепване на нерва, трябва малко да го подхраниш тоя нерв. А ако студенината в крака не е постоянна мисля, че е добре. Моят беше винаги леден преди операциите, сега направо гори. А лекарства ми изписа неврохирургът, - ултрадемопласт и волтарен-аз вземам само волтарен но и аз не знам защо. Кортикостероидите ги отказах защото пих много преди операцията. А сега трябва да отида на невролог и да вземам болнични от него плюс лекарства, които обаче отново ще откажа. Аз съм отровена от хапове и инжекции и в момента се изчиствам - пия алое фрийдом и ще правя разтоварваща диета (как ще стане диетата не е ясно newsm78)

Текс, аз съм добре след операцията, днес даже ми махнаха конците, и голям смях падна. Каза докторът - "Я се наведи и си подпри ръцете на леглото"-както се досещате странната поза надупена. Но то без смях не може. Вече съм без конци и съм добре, не мога да се нарадвам, че се храня седнала, че не ме боли кракът и съм нормална. И това след 3 месеца мъки! Но , Текс, аз така бях и след втората операция  само след 10 месеца отново се качих на черешата. Так, че операцията не е гаранция и аз съм добър пример за това. Не че аз имах друг шанс-и двата пъти се наложи по спешност иначе лудвах от болка. При мен е важна рехабилитацията след операцията и основно да се пазя. Е, вече няма да пътувам по 160 км на ден, ще клякам, няма да се навеждам и ще се пазя от тежко. Ако те интересува нещо друго питай. Между другото и аз имах хернии на същите нива като след вторта операция имах и сраствания.

Последна редакция: ср, 04 мар 2009, 14:00 от OK

# 680
  • Бургас
Здравейте, запазила съм 5 места на Поморие от 02.04 по НОИ. На тези които са включени в бройката съм писала подробности на личните.   bouquet

# 681
  • Димитровград
Току що се обадих в Павел баня,били им огрничени броя места по клинична пътека и дори да кандидатсваш нямало гаранция че ще изберат точно теб.Много мразя така,или да или не,сега и аз незнам какво да правя,да чакам или да си търся другаде,и кой преценя дали ставаш или не? ooooh!

# 682
  • Димитровград
Някой има ли инфо кой други санаториуми са по клинична пътека,не по нои,и някакви телефони? Thinking

# 683
  • София
Буболина, за Кюстендил вече ти писах.
Други санаториуми, приемащи пациенти по клинична пътека са:

“Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс” ЕАД
филиал Велинград, тел.: 0359/5 33 59

“Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс”
ЕАД филиал Баня, Карлово, тел.: 03132/2204 и 03132/22 05

“Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс” ЕАД
филиал Баните, Смолян, тел.: 03025/22 57

За тези знам аз, а и приемат с нашата диагноза.  Hug

Другият вариант е да разгледаш сайта на "Специализирани болници за рехабилитация", там има телефони и информация кой санаториум какви заболявания лекува. Избираш си тези, които те устройват и почваш да звъниш и да питаш. Аз така направих миналата година. Peace
Ето го сайта им:
http://www.rehabilitatzia-bg.com/bg/

Само в Специализираните болници за рехабилитация може да се отсяда по клинична пътека, не и в балнеохотелите.

Последна редакция: ср, 04 мар 2009, 16:02 от sophsan

# 684
  • София
Тоест, едновремешните санаториуми сега се наричат Специализирани...

ОК, много се радвам на добрите новини при теб! Сега наистина е важно да проведеш правилната рехабилитация след операцията.  Hug

# 685
  • Димитровград
sophsan,благодаря ти много за информацията,аз миналото лято бях на Баня,Карловско,не почуствах никакво облекчение затова исках някъде другаде,незнам как ще ми е на Кюстендил,ти какво мислиш за там,пък и малко ми е далечко...ще я мислим Thinking

# 686
  • София
Аз от Кюстендил съм много доволна, имах много добър ефект.
За теб наистина е по-далече, по-близо са ти Баните в Смолян. За там също чух добри неща.
Да не те отчайвам, но без връзки в Павел баня си мисля, че ще е много трудно уреждането.  Twisted Evil

# 687
  • Димитровград
Аз от Кюстендил съм много доволна, имах много добър ефект.
За теб наистина е по-далече, по-близо са ти Баните в Смолян. За там също чух добри неща.
Да не те отчайвам, но без връзки в Павел баня си мисля, че ще е много трудно уреждането.  Twisted Evil
  Аз звъннах току що във Велинград,записаха ме за 25 март,аз не очаквах че ще е толкова лесно,сега ще трябва бързо да си намеря детегледачка Laughing

Последна редакция: ср, 04 мар 2009, 18:42 от bubolina_80

# 688
Аз след операцията така и не можах да стигна до невролог.Не ,че преди това ходех.Личния ми даде направо талон за ЛК и от там вземам болничните.След операция се ходело на комисия с епикризата,без консултация с невролог.А на комисията невроложката|от арабски произход| и дума не обелва.Никой нито ме преглежда,само дава болничния и се спасяваш както можеш.Само миналия път по моя инициатива,защото си мисля,че не съм много права,ме погледнаха|на вратата|.Личния не ме е видял дори къде ми е операцията.
Буболина ,хубаво е ,че си успяла да се уредиш.По клинична пътека условията са малко...Ще пишеш как е.
Нивалина по схема ли го пиете?

# 689
  • Димитровград
Аха,забравих да питам колко процедури ти се полагат и какви,аз понеже не очаквах че ще стане и затова утре пак ще се обадя за подробности,на мен ми бяха изписали нивалин от 5 мг. 3 по 1 табл.след хранене,за 6 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт