Бъдещи мами - ЮЛИ 2009 Тема № 11

• 13 300
  • 327
  •   1
Отговори
# 105
Днес съм много активна Mr. Green.ckarabei, добре дошла

# 106
Мислите ли, че е възможно до 2010 г. да не ми я признаят и да изгоря с тези дни?
Абсолютно невъзможно. Нямат право и да я заменят с парична компенсация, освен ако не прекратите трудовия си договор.
Квазимодо, чакаме снимката на аватара ти  Grinning
Ами хайде виж го, че да го махам. Притеснявам се, ако остане по-дълго да няма разбити женски сърца  Crazy  Grinning
P.S. Край - сложих снимка след облагородяването ми ...

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 19:30 от Quasimodo

# 107
  • София
Няма да ти изгорят дните, не се притеснявай натрупват се. Като ти свърши едната година майчинство, което е платено на 90 % от заплатата, може да си ползваш тази отпуска, за да вземаш повече пари, а не минималната заплата.
Дано, и аз така си мислех, но току виж някоя умна глава се изходи по въпроса...
Досега си правех сметка да си изкарам 2-те години платено и тогава да взимам отпуската, но сега се позамислям... може и по твоя начин да го направя.
Ако се върнеш на работа след 1-та година, се доплащаше 50% от МРЗ ли?
Абсолютно невъзможно. Нямат право и да я заменят с парична компенсация, освен ако не прекратите трудовия си договор.
Ако ще ме компенсират двойно, навита съм  hahaha

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 17:26 от Cuckoo

# 108
Вили,мисля че в тези седмици не е бил ритник а някакъв тик кквито и аз имах- усещаш го като силен ритник и то само веднъж-два пъти.После спира.Това са тикове.Поне на мен така ми обясниха - а за тези седмици,в които ние сме мисля,че сао преплъзване можем да усетим.
Cuckoo ,за отпуската ти най-добре итай счетоводството ви защото това зависи най-вече от работодателя - някои ги изплащат,други ги натрупват.От личен опит знам и по-добре да питаш за да си знаеш какво да правиш.Аз лично ще си ползвам отпуската за 2008 и 2009 преди майчинството за да не взимам болнични.
Ако се върнеш на работа след първата година ти се плаща заплатата и половината от майчинството.

# 109
  • Варна
Въпросът с магазините за дрехи за бременни и мен много ме вълнува. Искам да си купя поне един панталон с ластична талия, защото от моите нито един не мога да закопчея вече. Миналата седмица ходих на разузнаване, но от всички адреси, които бях намерила по форуми, актуален се оказа само магазин Рени на Ген. Колев и той беше затворен в неделя. Sad
Моля, ако някой има по-актуална информация - помагайте!
Искам да питам и дали някой се маже с Мустела двойно действие против стрии. Мен нещо не ме кефи този крем, защото постоянно ми стои едно лепкаво.
И последно - лекарката ми каза да пия Центрум Матерна, обаче прочетох доста негативни мнения за тях и сега почвам много да се чудя Sad

# 110
  • София
за Центрум Матерна са много противоречиви коментарите. Но за едно 90 % са категорични - че доста се качва от нея!
Моята док. казва, че ако всеки ден хапвам плодове, разнообразни, както и зеленчуце - няма нужда. Не го казвам с цел да те разколебая, но на мен лично не ми се качват излишни кила.

# 111
  • София
Здравейте момичета!

Моля ви помагайте! Мразя да се оплаквам, но ...вече 2-ри ден ме боли главата. Напоследък доста често ми се случва. Според док е от хормоните, които сега бушуват в телата ни. А и кръвното ми е 100/60 перамнентно.

Парацетамола не ми помага.

Та въпроса ми е...някои знае ли хомеопатични медикаменти или алтернативни методи за лечение на главоболието!?!

Предварително Ви благодаря!

Hug Hug Hug на всички!

# 112
  • Видин
Здравейте!
Аз днес бях на преглед и беше много вълнуващо.Измерихме бебо, отговаря идеално на седмиците, видяхме му даже и петичките  Heart Eyes
Засега 80% ще е момче, така че продължаваме тази линия само с мъжки бебета засега  hahaha
Записах си час и за д-р Марков за ФМ за 27 март  Praynig
Усмивка, парацетамола е позволен за пиене  Peace
Буболечко, чувството е невероятно, нали?Аз като видях колко е пораснал малкия човек от последния преглед направо се шашнах  Heart Eyes

# 113
  • София
Хей, момичета - много е мило като говорите така. Аз чакам с нетърпение моята консултация, която е на 22.02 ииии.........

# 114
  • Силистра
Моля ви помагайте! Мразя да се оплаквам, но ...вече 2-ри ден ме боли главата. Напоследък доста често ми се случва. Според док е от хормоните, които сега бушуват в телата ни. А и кръвното ми е 100/60 перамнентно.
Парацетамола не ми помага.

Аз също съм с постоянно главоболие можеми от 30.12 насам. Кръвното ми е под 80/ 50 и то след силно кафе, слушах днес, че хомеопатията може да доведе до алергична реакция по време на бременност, но ми препоръчаха много течности и солен айрян, кола пробвай може да ти помогне. Аз пробвах с парацетамол ама нъц, не помага въобще, защото главоболието е от ниското кръвно.

# 115
Моля ви помагайте! Мразя да се оплаквам, но ...вече 2-ри ден ме боли главата.
И при приятелката ми беше така от началото на седмицата до вчера. Адски гадна болка в главата. Само като я гледах, разбирах че не пресилва. Препоръчаха и да вземе мерки срещу ниското си кръвно - малко кафе и много течности (сокове). Не знам дали от това, но и мина. Изнудих я два пъти да пие парацетамол, но ефект - никакъв.

# 116
  • varna
И на мен вчера док. ми каза   да си взема матерна.Спомена и някакво друго ама аз нали 2 мин помня го забравих. Grinning

# 117
При мен всичко е оки. Доктора вчера каза че бебо е добре, тежи 88 гр. , но за пола още не може да каже. Дано следващият път се види.  Хубавото е че гаденето вече взе да понамалява, пък доки се чудеше защо съм отслабнала 2 кг., ми то като ми беше зле въобще не вечерях.
Тези дни чакам една моя добра приятелка да роди момиче. Термина и беше на 12.01 и сега в понеделник ако не роди дотогава, влиза за предизвикване на раждането. Много се вълнувам заедно с нея и затова споделям и с вас.

# 118
  • varna
Относно дрехите за бременни в интернет  се споменава за маг. Аморей срещу кръглата банка дали някой живеещ на близо знае дали този магазин все още съществува?

# 119
  • София
Cuckoo ,за отпуската ти най-добре питай счетоводството ви защото това зависи най-вече от работодателя - някои ги изплащат, други ги натрупват.От личен опит знам и по-добре да питаш за да си знаеш какво да правиш.Аз лично ще си ползвам отпуската за 2008 и 2009 преди майчинството за да не взимам болнични.
Ако се върнеш на работа след първата година ти се плаща заплатата и половината от майчинството.
Аз съм държавен служител и понеже имаме големи отпуски, няма практика да ги плащат, щото иначе отиде ни бюджета - има хора с по 100 и повече дни от минали години.
Права си за болничните, но мен не ме питаха - написаха ми епикризата и айде вкъщи за 1 месец

Общи условия

Активация на акаунт