приучване към гърне

• 89 930
  • 1 645
  •   1
Отговори
# 585
Аа, и ние имаме прогрес. Започна пак да казва. От вчера. Е, разбира се, че имаме и изпускане в гащите. Добре че не се отказах напълно от гърнето, ами просто смених гащичките с памперс гащи и продължих да я слагам отвреме-навреме на гърнето и да я подканям да казва. Казах и че не се пишка и ака в тях и да ми казва и тя взе че започна да си казва. Естествено се нуждае от още време докато се научи напълно.

# 586
Ние също имаме прогрес. Синът ми вече цяла седмица не се е изпускал през деня /изкл.спането/. Не си казва, но когато има, не протестира като го подканям с гърнето. Горе-долу по веднъж на 40-60 мин. Сяда си, върши работата и доволен от себе си става и почваме с "Браво"-то.
С девойката  е друг филм Confused.  На два, три пъти чиша в гърнето. Беше доволна от себе си, похвали ми се, че била готова. И аз реших, че имаме проблясък. Нищо подобно. От два дни нарочно издебва да се замотам с брат й, я преобличане, я нещо друго и веднага свършва по нещо в гащите. После сама се съблича и стои на гърнето. Не ще да става, щото "имала".   ooooh!
В това гаднярско време нищо не ми изсъхва, а не ми се иска да я връщам "назад" към памперса. Тъкмо преодоля страха си да пусне съкровищата на място.

# 587
Здравейте мили мами!
Знам,че темата е многократно обсъждана,но проблема ми е голям и вече незнам как да се справя.
Детето ми е на 2 години и 3 месеца,второ дете ми е,такъв проблем с големия нямах.
Миналата година реших да махам памперса от май месец до края на лятото опита ми беше неуспешен,ставаше от гърнето и се изхождаше навсякъде другаде.Смених гърнето,но пак нищо.Казах си,малък е още.Есента го дадох на ясла там ме увериха,че ще го научат да казва,до пролетта бяха вдигнали ръце.Отново махнах тотално памперса на 1 май,до ден днешен ното веднъж не е казал,слагам го на 30 мин.на гърнето пишва малко и въпреки всичко пак се напикава в гащите.А най-върховното е че го вдигам от гърнето и се скрива в другата сая и се нааква  и после не казва ,че има ако.
Бабите опитаха и стария метод с коприва и игла по дупето,вече няколко пъти и това нестава,опитахме с намазване на носа с ако,опитахме с бонбони и награди,пак нищо!
Помагайте,немога повече  #Cussing out!Приемам всякакви съвети!

# 588
коприва и игла Shocked
мазане на носа с ако #Crazy
за бонбоните ок,ама останалото Sick

# 589
Toва е метод на бабите,разреших им и това да направят,ама не много разбира се ,повече беше за сплашване,но непомогна.

# 590
С нажежено желязо що не пробвате - също помага!

# 591
Notre Damme, ако съм на мястото на твоето детенце, ще продължавам да си акам където ми падне поне до 5-ата си годинка, предвид неприемливите методи с които тормозите детето!

# 592
и аз навремето когато нямах проблем да науча баткото,щях да реагирам като вас,
знам,че звучи ужасно,но като казвам игла не означава,че съм му нарешетала дупето или с копривата да го поожуля целия.

# 593
И аз навремето видях зор с баткото,оставих го на майка ми един ден и после като ми каза,че с коприва са го парили по дупето,разкрещях се,недоумявах как са могли да го направят.Но да ти кажа честно това помогна,кажех ли "коприва" и тичаше към гърнето.

# 594
  • София
Бой с пръчки може да помогне  newsm78

Иначе моята е малко по-голяма от твоя и още е с памперс, но не съм пробвала с коприва Mr. Green

# 595
Скрий гърнето и се откажи от опитите поне за 2-3 месеца. После може да пробваш отново. Измисли някаква весела история, която да привлече детето. Аз на моята разказвах как цопват барабонките, после заминават за канала, измислили сме цяло семейство барабонки - татко Барабон, мама Барабонка и малките барабончета, разказваме как се качват на колата и заминават за канала. Ей такива щуротии, ама тя умира от смях и с голямо желание седна на тоалетната. Предишният ми опит беше напълно неуспешен, сядаше за малко и ставаше с плач, веднага се отказах. Изчаках и измислих разни забавни историйки и стана работата. Колкото повече натискаш детето, толкова по-голям отпор ще дава.

# 596
Сега лятото може да го пробваш да го оставиш малко мокър да постои, да усети,че не му е комфортно. Също може да опиташ да напикавате някое камъче навън. Като игра да се получи. Трябва да го залъжеш с нещо, иначе ми се струва,че няма да стане. Може да го опитваш и на тоалетната да го сложиш, има такива приспособления за малки деца. Ще му говориш, ако трябва приказка измисли на тази тема, все ще намериш начин. Само остави това с копривата, игла и др. подобни. Нека не е като наказание..., а за усети,че вече е голям батко....Успех!

# 597
  • Стара Загора
Сами се отказаха децата ми от памперса.
Дъщеря ми преди да стане на 2г.и 4м
Синът ми на 2г и 5м
Боцкането по дупето и копривата не бих го причинила на детето си. Каката показваняколко пъти  как се сяда на гърнето, много браво след свършване на работата там. Синът ми опикаваше 3 седмици почти, кака му само 2-3 пъти. Той се е напишквал нощем 2 пъти, тя доста повече, след махането на памперса.
Според мен много сте се вторачили и детето ви прави на инат. Оставете го малко на мира, само гърнето да е на достъпно място, хвалете по - голямото и малкото ще се усети по някое време, щом и на ясла ходи има пример и от други деца.

# 598
  • София
С тези методи не само, че сега поне година със сигурност няма да махнеш памперса, ами си му нанесла достатъчно психическа травма.
Защо бе мили майки ги тероризирате тези деца заради памперсите.
Остави го.
Войник с памперс няма. То и войници вече няма, така че какъв е проблемът?
Синът ми беше оставен абсолютно сам да се справи със задачата. Резултатът - свален и дневен и нощен памперс на 2 години и 9 месеца за 24 часа. Без нито едно напикаване или наакване в гащите след това.

# 599
Сега ми става ясно защо като се отвори дума за учене на гърне и много потребителки скачат, все едно за някой висш садизъм ще става дума. Ами че то си е така явно!

Просто не знам как да го коментирам това с копривата и иглата  ooooh! Такъв тормоз сте му ударили на това дете, че има да ви прави на инат още три години поне. Ако изобщо имаш някакъв здрав разум останал, върни памперса на детето и въобще не отваряй дума за гърнета. Остави го да прави каквото иска и въобще не споменавай нищо, още по-малко пък му се карай.
Ако продължите с тормоза, може и до училищна възраст да продължава да се напикава.

Общи условия

Активация на акаунт