приучване към гърне

• 91 473
  • 1 645
  •   1
Отговори
# 75
И аз като повечето ги сложих на гърне от рано за да свикнат с него, а не да ги уча.
Чувала съм за рев и отказ да седнат на гърне, ако за първи път им се предложи на 2 год.
Дневният го махнах на 1г и 9 мес. Осъзнаваше да задържа и  да казва. Имаше и напишване в гащите в началото, но бързо разбра, че не е приятна работа да си с мокро дупе  Laughing

# 76
И ние сме на фаза махане на памперса заради жегите най вече. Калоян е на година и четири месеца. Опика цялата къща, иначе като го питаш къде се прави чиш и ако, показва гърнето   Mr. Green. Днес два пъти става от гърнето и след няма и минута се изпикава на пода. Laughing не знам напук ли е или не му харесва седнал. Е, имаме и някои точни попадения, така че нямя да се отказваме  Peace

# 77
Не съм го приучавала на нищо. Знае за какво служи гърнето, дори тоалетната чиния. Но все още не може да стиска.
Ползва тоалетната (с детска приставка) по предназначение, но не казва, а аз гадая.
Това е бавен процес, не се изнервям, спокойствието и търпението са важни. Дори и когато се е напишкал 5 пъти за 90мин  Laughing

# 78
  • Насред хаоса
Като за начало и при двете свалих памперса. Гърнето си беше в полезрението им доста време преди това, така че не се страхуваха от него. После ги слагах на него и аз присядах до тях с книжка с картинки и приказки. И така неусетно, докато четем и разглеждаме, си свършваха работата и после бяха много горди и доволни. Бързо започнаха и сами да казват, когато има нещо и да търсят гърнето. Имаше и фалове, разбира се, но за щастие бяха за кратко време.

# 79
Махане на памперса от раз,придружено с много постоянство от страна на мама .И разбира се,малко повечко пликченца за пране. Laughing
Това е моята рецепта . Grinning

# 80
Не съм приучавала детето си на гърне  въпреки наличието на 2 такива у дома.
По - точно опитах и видях, че няма смисъл, преди да направи 2,5 г.
Преди седмици просто в един момент реших, че е време - показах му тоалетната, видя татко си в нея и разбра ,
че това е точното място  Grinning
Навън атмосферата също помогна : при хубаво време винаги се намира някой камък, борче или храстче, което да се напишка.
Рецептата е проста - в началото единствено напомняш през няколко часа , че е време да се пишка .
Преди лягане и веднага след ставане се посещава тоалетната. Това е .

П.С. Да не забравя - и  яслата  повлия положително.

# 81
Показах му гърнето, казах му за какво служи и го подканих да свърши работата там. След два - три неуспешни опита го оставих сам да реши, когато е готов. Беше на 2,7 год., когато сам пожела да ходи на гърне. Оставих го 1 седмица с памперс, но акаше и пикаеше в гърнето, по-точно - в тоалетната чиния. Когато доби навик да ходи в тоалетната, а не в памперса, т.е. след 1 седмица, му махнах памперса от веднъж, даже и вечерния.
само не насилвай детето да се изхожда, ако не е готово за това. Остави го да ти покаже.

# 82
Ние махнахме памперса на 1г6м,когато видеше гърнето почваше да плаче и не искаше да пика в него.Пикаше само в тоалетната и в леген.От както ходи на ясла забрави за легена и ползва само кукото.Там вижда,че децата сядат и свикна много бързо,учудващо за мен.

# 83
От много малък сяда на гърне,имаше период в който не искаше.Но не съм насилвала.И вече на 2 години махнахме изцяло дневния памперс.Следва нощния Crazy...да видим тогава как ще е.

# 84
Не съм учила. Като дойде момента просто започна да ползва тоалетната като голям човек.
Всичко друго за мен е излишно, и за детето, и за родителите.

# 85
Махане на памперса от раз,придружено с много постоянство от страна на мама .И разбира се,малко повечко пликченца за пране. Laughing
Peace
И да споделя как се развиха нещата при нас!За около седмица свикна и сега си пишка и ака само в гърнето.Слагам памп като спинка,но не винаги пишка!Даже имахме случай да се събуди,за да пишка и после пак заспа!
Само дето иска да пишка само на гърнето.Навън стиска. Rolling Eyes Но се надявам и това да мине!
 Hug

# 86
Оставих го сам да бъде готов за това. Не съм го държала, насилвала, оставяла да се напикава в гащите или леглото.
От няколко дни сам го махна, само спи с него все още. Не бързай и не се притеснявай. Нито я насилвай  Simple Smile

# 87
Започнах с опитите, когато беше на 7-8 месеца, но нямаше никакви резултати. Нито веднъж не се изпишка в гърнето. Отказах се. Изчаках около още 5-6 месеца и пак започнах с опитите. Този път вече имаше резултати. Нощния памперс го махнах много по-късно / на 2 год. и половина/

# 88
Peace
И да споделя как се развиха нещата при нас!За около седмица свикна и сега си пишка и ака само в гърнето.........................................
 Hug
Да,точно така стана и при нас.За седмица вече беше свикнала и дори помня че веднъж исках да и сложа памперса,щяхме да пътуваме някъде,а тя реееев,не го иска вече. Laughing

# 89
Да,и ние вчера имахме подобно изпълнение!И понеже не носехме гърнето,като започна да плаче-Пика генето,пика генето... Tired Вече ще си го носим с нас!

Общи условия

Активация на акаунт