приучване към гърне

• 89 843
  • 1 645
  •   1
Отговори
# 675
А ти пазила ли си я като по-малка от изцапване? Казвала ли си й не пипай това и това, защото е мръсно и ще се изцапаш? Или ти да повтаряш често, че трябва да чистиш, защото е мръсно?

Не. У нас цари едно постоянно средно ниво на чистота и безпорядък.
За акото и аз съм чела, дори инструктирах майка ми и свеки, ако се наложи да сменят пампи, да няма коментари от този род.

# 676
Питах, за да потвърдя мнеието си, че деца под 2 , 2 год и половина са си малки за приучаване и често има обратен ефект!
Joy
А тези, дето не потвърждават това правило, те какво, извънземни ли са?

Между другото, аз изключително рядко съм виждала дете над 2 години с памперс. На нашата площадка почти всяко дете над година и половина вече беше с гащи. Такива тригодишни с памперси само във форума съм срещала да се споменават. И то от майките им, които упорито обясняват как това е единственото нормално положение, а другите са някакви извън нормата.

# 677
  • В заешката дупка
Големият ми син свали памперса на 3 години точно. Аз съм последният човек, който смята, че това е "нормално" предвид цялостното отношение на сима ми към памперса и изхождането в него, което аз си го определям  като психологическа зависимост.
Малкият ми син  окончателно се раздели с дневния памперс преди да навърши 2. Беше толкова лесно и естествено, че няма как да не нарека целия този процес нормален.

Доста деца в групата на малкия ми син са с памперси. Същото беше и положението с групата на сина ми когато беше на съшите години. За мен обяснението е едно - практиката да се пристъпва към отучване от памперса късно - след година - година и половина, че и две,  а това е доста разпространено тук при нас.

# 678
  • Бургас
Въздържам се да коментирам кое е нормално и кое - не. Нашият педиатър ни каза, че дори до 4 г. да е с памперс не е проблем. Дъщеря ми вече е с гащи, казва си и при нас стана съвсем естествено без напикани килими, чаршафи и т.н. Децата колкото си приличат, толкова са и различни. Запознала съм я с тоалетната чиния и гърнето от 1,6 г., но едва на 2,9 започна да си казва. През този период нито веднъж не съм и оказала натиск. И да - не сме си играли докато седи на гърнето, нито песнички сме пели. От самото начало знае, че на гърнето се пишка и/или ака, а не се играе или седи излишно.
И между другото - около мен и на площадките повечето деца на две-две и половина годинки са с памперси. Нищо особено не виждам в това, да не говорим, че едва сега се замислям, не съм дебнела кой е с памперс и кой - не е, пък и не ми влиза в работата.

# 679
Питах, за да потвърдя мнеието си, че деца под 2 , 2 год и половина са си малки за приучаване и често има обратен ефект!
Joy
А тези, дето не потвърждават това правило, те какво, извънземни ли са?

Между другото, аз изключително рядко съм виждала дете над 2 години с памперс. На нашата площадка почти всяко дете над година и половина вече беше с гащи. Такива тригодишни с памперси само във форума съм срещала да се споменават. И то от майките им, които упорито обясняват как това е единственото нормално положение, а другите са някакви извън нормата.

Е, тя казва, че това е мнението й, а не че е правило.  Wink
Обикновено всеки формира личното си мнение според поведението на собственото си дете/деца.
Моето мнение съвпада с това на viliko. Според моите наблюдения върху собственото ми дете и деца на приятели и познати, в болшинството случаи децата под 2 - 2,5 г. са малки за отучване от памперса.
Децата, които са отказали памперса по-рано не са извънземни, просто са малцинство в моя обхват на наблюдениеSimple Smile

# 680
Ескарина - в яслите децата са си с памперс масово, а те са от 2 до 3 години именно. Не знам за коя градинка говориш, където е изключение дете на 2 години да е с памперс. Иначе и за мен е абсурдно дете на 3-4 години с количка и с биберона, ама си е факт - има ги.

# 681
Обикновено всеки формира личното си мнение според поведението на собственото си дете/деца.
Така е, но на мен вече ми стана смешно, защото има тук две-три потребителки, които само търсят повод да кажат "Ето, видяхте ли, ако се опитате да научите детето преди то само да е поискало, после задължително ще се инати".
Поне десетина души споделят, че са си научили децата по-рано и без проблеми, после се появява една майка да каже, че нейното дете в един момент е започнало да се напишква отново и веднага заваляват изводите, как ето, това е задължително следствие от насилственото учене, като по-късно се уточнява, че всяко учене е насилствено.

Просто много избирателно се правят изводите.

viliko, не знам за яслите. Дъщеря ми не е ходила на ясла. Децата, с които играе на площадката, също не ходят на ясла. Миналото лято някои ме изумяваха колко са малки, а по гащи. Ясно ми е, че и тук малко по малко идва чужбинската мода с памперс до предучилищна. Затова доколкото мога се старая да помагам със съвети на тези, които все пак имат желание да пробват, като по-важното е да не ги обезсърчаваме и да им обясняваме колко непоправими психически травми ще нанесат на децата си, ако вземат, че ги научат на нещо.
Т.е. аз никога няма да тръгна да споря с някоя майка, заявяваща открито, че я мързи и предпочита да слага памперси, защото така й е по-удобно. Този аргумент го приемам. Но винаги ще споря с такива, които вадят от девет кладенеца вода, за да оправдаят собственото си нежелание да положат някакво усилие, със всякакви изсмукани от пръстите педиатрични изследвания (неслучайно понсорирани от P&G) и мантрата за непоправимите психически травми.

# 682
Ооо, травми и моди, нежелание, мързел и тн - подобни реплики не са мои, нито съм прочела, явно ти умееш да правиш изводи...
Факт е обаче кога едно дете умее да задържа и да осъзнава нуждите си, като възраст, това си е физиологична характеристика, която няма как да отречем.

# 683
Е, направи си блог - сложи си твои правила, тук всеки си пише това, което иска  Mr. Green
  ooooh!  ooooh! ooooh!  много умно  Mr. Green

Да кажа и аз за детската площадка - всички деца до 2 вече се разхождаха по гащи, че даже имаше и годинка и 3-4 месеца, когато майките ги махаха и разправяха една на друга разни истории.

# 684
Относно физиологията смятам, че след като аз и мъжът ми на годинка сме били с гащи и сме си съобщавали нуждите, то дъщеря ми, предвид, че носи нашите гени, е логично да има сходна физиология. Емпирично установих, че предположението ми е вярно  Laughing

Сигурно през последните 10-20 години се е появила някаква нова раса деца с по-различна и по-бавно узряваща физиология. Но пък нищо не пречи на майките, ако има желание, да пробват от кой вид е тяхното дете. Или ако не искат да пробват, поне да не се оправдават с физиологията.

# 685
Не, не ме разбра - това не е оправдание, а факт - потърси и прочети за физиологичните особености на всяка възраст - вкл. за децата има достатъчно материали. И недей нарича онези,които не не искат да насилват нещата - мързеливи или оправдаващи се.

# 686
  • София
Не е въпрос до мода, а до узряване на детето. При моето дете по-бавно стават нещата. Не ни е добре, като се наака в памперса. Но, нито иска да седне на гърнетата - имаме какви ли не, нито да си каже. Опира се на фотьойла, напъва се и толкова. И даже не му е гадно, ами, може да си ходи наакан дълго време и да си смърди.
Не се карайте. Децата са различни, както и ине сме различни. Браво на майки, чиито деца са без памперс на годинка и нещо.  bowuu И аз си мислех, че ние ще имаме такъв успех, защото на 8 - 10 месеца си вършеше всичко на гърнето, но после се опъна и ... край. Затова ще го пробвам направо на детска седалка върху тоал. чиния. Това е.

# 687
Така е, но на мен вече ми стана смешно, защото има тук две-три потребителки, които само търсят повод да кажат "Ето, видяхте ли, ако се опитате да научите детето преди то само да е поискало, после задължително ще се инати".
Поне десетина души споделят, че са си научили децата по-рано и без проблеми, после се появява една майка да каже, че нейното дете в един момент е започнало да се напишква отново и веднага заваляват изводите, как ето, това е задължително следствие от насилственото учене, като по-късно се уточнява, че всяко учене е насилствено.

Просто много избирателно се правят изводите.

viliko, не знам за яслите. Дъщеря ми не е ходила на ясла. Децата, с които играе на площадката, също не ходят на ясла. Миналото лято някои ме изумяваха колко са малки, а по гащи. Ясно ми е, че и тук малко по малко идва чужбинската мода с памперс до предучилищна. Затова доколкото мога се старая да помагам със съвети на тези, които все пак имат желание да пробват, като по-важното е да не ги обезсърчаваме и да им обясняваме колко непоправими психически травми ще нанесат на децата си, ако вземат, че ги научат на нещо.
Т.е. аз никога няма да тръгна да споря с някоя майка, заявяваща открито, че я мързи и предпочита да слага памперси, защото така й е по-удобно. Този аргумент го приемам. Но винаги ще споря с такива, които вадят от девет кладенеца вода, за да оправдаят собственото си нежелание да положат някакво усилие, със всякакви изсмукани от пръстите педиатрични изследвания (неслучайно понсорирани от P&G) и мантрата за непоправимите психически травми.

smile3501 smile3501 smile3501 Чак сега прочетох. Браво. Страхотно изказване.

# 688
Даа, Киа е поредното изключение може би  Tired

# 689
  • Бургас
Сега, когато дъщеря ми е с гащи, ми е много по-лесно - преди едва и слагах памперса, то не е акробатика, не е преследване... Много ми се искаше да оставим памперса по-рано, опитвахме, но детето не беше готово. Не мисля, че за майката с памперси е по-лесно. Напротив! Поне на мен от тях ми беше втръснало още, когато малката беше на годинка, но предпочетох да не я мъча с преследване и почасово седене на гърне до безкрайност. А и тя категорично отказа.

Общи условия

Активация на акаунт