приучване към гърне

• 89 798
  • 1 645
  •   1
Отговори
# 780
Да запиша нашето ново постижение! Вчера купихме детска дъска за тоалетната и от днес вече пишкаме и на нея  Party
Преди я беше страх от тоалетната, но сега си хареса седалката и се радва, че е като големите  Wink
Вече имаме все по-малко изпускания в гащите. А и започна да пишка и навън, където е удобно. Навън е с тренировъчни гащи, защото не винаги има тревичка на разположение, да пишка на нея.

# 781
по-лесно да пожелае да използва тоалетната, най-малкото под влияние на стремежа си за подражание, отколкото да свиква с гърне, от което така или инак месеци по-късно ще трябва да отвикне.
Гърнето е удачно според мен, ако някой иска да следи урината на детето. Аз следя за песъчинки и цвят, както и количество. В тоалетната това няма как да стане.
Малко глупав въпрос, ама може ли да ми опишете как точно хващате детето, като го издържате? Simple Smile
Издържането се прави при бебетата, които още не могат да седят самостоятелно. Хваща се полулегнало бебето, а майката седи на леглото и се подпира частично на краката си.

# 782
  • София
Идеята ми беше, че ако не му харесва гърнето, за акането в началото може да го държа над тоалетната, а за пишкането - прав... Или е голяма патаклама?

# 783
Ооооох,сега пък друго...в къщи си носи сама гърнето,сяда си,пишка си ака си...всичко е ОК.....ходи с гащи ,а не с памперс....но ,нооооо навън стиска...и като се прибираме ,ако се позабавим...вече се напикава почти пред вратата...а знае кога и се пишка...просто не иска да пишка в тревата,или на чужда място.С първата кака,ходих с гърнето навън...беше ад,втората свикна лесно просто се изпишка без да се е притеснявала...и сега не ми се иска да нося пак гърне...Незнам аз да си споделя мъката.Знам че и това е преходно...но
Извинете майчета ...Приятен ден...и по-малко аварии.! Hug

# 784
Какви са тези тренировъчни гащи? newsm78  Аз имам едни на Нуби, които не вършат никаква работа, изпират се и са направени от такъв плат като изолаторите за легло против напишкване. Иначе  на вън му обувам гащи и пишка  където намерим, обаче на по-дълги пътувания с превозно средство му слагам памперс.

# 785
а защо са ти тренировъчни гащи,като ходите без памперс вече и пика на вън без проблем....ако е само за път,може да спрете и да пика и пак да продължите,а може и за път и памперс да си му сложиш,ако се притесняваш...незнам казва ли си?

# 786
Казва си да, вече дори да се заиграе на вън идва и ми казва, че му се пишка. Обаче като тръгнем на път за някъде и ако му се допика в тролея примерно Laughing не знам дали ще може да устиска. Все пак какви са тези гащи, стана ми любопитно. Като му махах памперса ми казаха за едни гумени на Чико, но така и не купих такива.

# 787
Виждала съм ги по електронните магазини.Перат се в пералня,не задържат много голямо количество.Но те са преходни гащи-преход между памперса и гащите-защото те държат мокро на дупето им....един вид да се усещат,не е сухо като при памперса.А не мокри отвън,ако не пика в тях много разбира се.Щом ти казва не мисля,че докато пътувате е проблем.Имай му доверие.Ще стиска,ако не ще слезете.Пък си носи и резервни дрехи ако искаш.Но мисля ,че не са ти нужни тези гащи.Просто не са и евтини.Виж мисля ,че в ДА Нет магазина ги имаше.

# 788
Аз вкарах този израз с тренировъчните гащи. Извинете, но незнам как са на бг. Аз не живея в бг. Също като памперс. Попиват. Но не са с лепки а като гащички. Има различни размери. Не се перат, еднократни са. А защо ги слагам когато ходим навън - зщото започнахме с гърнето преди 18 дни и не мисля, че още сме готови да ходим навън с нормални гащи. Не винаги е удобно да пишка навън, не висим само по площадките. Ам ако и се припишка в автобуса, или на улицата, където не е удобно да вадя гърнето или пък да я издържам. А и тук където живеем, е студено, не винаги мога и да я разгологъзвам. Аз съм и казала, че са гащички и в тях не се пишка и ака. Все пак така и аз съм по-спокойна когато сме навън. Надявам се скоро да дойде времето,когато няма да се нуждае от тях. Днес разбрах, че има и такива тренировъчни гащи който си сменят цвета на картинката на тях, когато детето се изпишка в тях и така по-бързо и лесно можете да видите, че е свършена работата не където трябва. Ние използваме обикновени. Ето картинка

# 789
  • София
тренировъчни гащи иедеята е детето да усети, че се е намокрило, но да се ограничат пораженията върху околната среда. Laughing

# 790
Значи има 2 вида тренировъчни гащи - перящи се и еднократни. Не знаех за перящите се. Прочетох отзивите на майки, използвали тези от линка на Бояна. Не са доволни и не ги препоръчват. Пропускали и не отговаряли размерите. Значи и те не стават за на вън   Thinking

# 791
Навън ходете с обикновени памперс-гащи. Хем попиват добре и имат всички характеристики на памперсите, хем могат да се събуват удобно като гащи и ако детето си каже, може да го изпишкате навън.
На нас ни отне около месец, преди да започне да си казва и навън. В началото изобщо не искаше да възприеме опция, различна от гърне, но в един момент свикна.

# 792
  • София
Сега да споделя и нашето развитие-започна да сяда и да пишка
на гърнето,но през повечето време е с памперс.Сутрин като я поканя да пишка,
не иска да сяда,докато не и кажа,че ще и дам бонбон.
Тогава може.Пробвах я вкъщи с обикновенни гащи,няколко часа
нямахме инциденти,но след няколко дни се напишква и тогава казва.
За голямата работа сме до никъде-не иска и не иска.Дано с времето започне.
Онзи ден бях спряла да оправя нещо по количката на малката и каката сама
каза,че ще пишка.Не вярвах,че ще го направи,но я издържах и тя свърши работата.
Сега с голям кеф пишка на тревичката.
Сега мисля да и купя памперс гащи и ще ви кажа резултата!

# 793
Моите гащички са други, но не мога да им намеря картинка за съжаление. Сложила съм ги два пъти точно и то по време на следобедния сън, обаче пропускаха страшно много. Струваха 7лв и вече не му и стават вече  Mr. Green

# 794
Аз ползвам тренировъчни гащи на Хъджис, ето тези: http://c1.diapers.com/images/products/original/KC-029.jpg

Смисълът е детето да усеща кога се е напишкало, защото с нормалните памперси, които държат сухо, децата не усещат никакъв дискомфорт и това удължава процеса на сядане на тоалетна. Тези гащи стават студени, когато пишка. Некомфортно е и окуражава детето да започне да пишка в тоалетна. Допълнителен смисъл има в самото действие "сваляне на гащите" - нещо, което за сина ми беше неясно, докато не се сдоби с гащи, които да може да сваля.

Общи условия

Активация на акаунт