приучване към гърне

• 89 824
  • 1 645
  •   1
Отговори
# 810
  • София
Е,добре,де!Какво се прави в случаите когато детето не е узряло,
а на 3 годинки тръгва на детска,а не искат да го вземат,защото
все още е с памперс?
До 3 не може да не е узряло освен ако няма някакъв физиологичен проблем. Не случайно навсякъде искат в детската градина вече да е без памперс. Както отбеляза Крейз чик нужно е, узряло или не, детето да е запознато с тези неща. Да е наясно какво е гърне, да знае кога какво отделя, да са правени опити да се слага на гърне и този опити да са били с търпение и миролюбивост. Децата са различни, а и повечето не могат да усвояват две умения по едно и също време.

# 811
Е,добре,де!Какво се прави в случаите когато детето не е узряло,
а на 3 годинки тръгва на детска,а не искат да го вземат,защото
все още е с памперс?
ЕТва за детската е просто желанието на учителките, но никой не може да те спре да го водиш, дори с памперс.
Но има и нещо друго - за тръгването на детска - хубаво е да сте научили детето да ползва тоалетна, защото от гърнето вкъщи - в детската направо на чиния не е съвсем лесно за малчовците. И да - трябва да могат да се избърсват, иначе си ходят с нацапани гащета по цял ден.

# 812
  • Казанлък
Моето още си ходи в гърнето, но знам си аз, че е крайно време за дъска, а това за бърсането изобщо не ми беше дошло на ум.. тц тц тц, тя моята ходи на ясла и още не е с нацяло махнат памперс, но е само на гърне, те и в яслата май са на гърнета. Ще почна да й пускам от тези филмчета, че да видим какво ще стане Simple Smile

# 813
Да го разкажа по подробно на 6м. свалям памперса оставям го да рита по голо дупе 5-10мин. и преди да сложа новия памперс го издържам над гърнето с думите "пиш пиш". И така на 1 годинка вече осъзнаваше какво е "пиш пиш"
Както и когато му кажа "ам ам" знае, че трябва да яде.

Аз ли не разбирам или детето ти чака да му кажеш кога да пишка? Ти по команда ли пикаеш или когато усетиш, че имаш нужда? И ако не го изкомандваш "пиш пиш", какво става?
За яденето също - то не е гладно, но щом чуе ам-ам, започва да яде, ако не го чуе, може да е гладно, но няма да се сети.
Искрено се надявам аз да не съм те разбрала.

# 814
Никол тя го приканва да пишка, не го е биела за да се изпика. Аз слагам детето на стол в 9,12,17 и 20ч за да се храни - иска не иска за мен така се създава режим, а не да закусва в 11, послед в 15ч обяд и в 23ч вечеря и 2ч да си ляга примерно. Всеки си решава как да си отглежда детето.

# 815
И аз го разбирам, че го подканя  Peace. ...
И в режима на хранене не виждам нищо лошо, всички сядаме на масата и се знае че се яде. Това всеки да сяда и да яде когато му падне, че аз само с това трябва да се разправям.  Crazy

# 816
Нормално в периода когато го уча, че трябва да го подканям както за пишкане, за ядене, за миене на ръце и т.н. В периода когато не можеше да си казва как трябваше да го изпикая (да го сложа на гърнето и да мълча или заповеднически да кажа пикай).
Когато си захранвахте децата просто бутахте лъжицата в устата без да използвате никакви думи ли?

# 817
  • София
Когато си захранвахте децата просто бутахте лъжицата в устата без да използвате никакви думи ли?
Да.  Mr. GreenДругото води до злоядство. Wink

# 818
Да.  Mr. GreenДругото води до злоядство. Wink
Може и така да е. Детето ми не е злоядо въпреки, че съм подканяла с "ам,ам" и не го отчитам като грешка от моя страна.
Сега когато иска да яде, нещо казва "мамо дай ам ам крем" или когато му се пишка казва "пиш пиш"

# 819
  • София
**poli** Постът ми беше донякъде шеговит. При гърнето има нужда от подканяне, защото детето свикнало с памперс няма навика да ходи на специално място, когато му се пишка. С подканяне могат да се избегнат изхожданията извън гърнето, но това според мен. Аз За умереност в подходите към тези неща, а и всяко дете реагира различно и има нужда от различен метод.

# 820
  • В заешката дупка
О, да, предлагала съм им храна, подканвала съм ги и за тоалетната. И все още се случва да го правя. Дали ще ядат и пикаят обаче си е лично тяхна работа.  Grinning

# 821
Никол тя го приканва да пишка, не го е биела за да се изпика. Аз слагам детето на стол в 9,12,17 и 20ч за да се храни - иска не иска за мен така се създава режим, а не да закусва в 11, послед в 15ч обяд и в 23ч вечеря и 2ч да си ляга примерно. Всеки си решава как да си отглежда детето.

Разбирам, че не го е биела, но ако му се допишка, стиска ли? Защото няма как да става това винаги през еднакъв интервал.

За другото - никога не бих хранила дете, което не е гладно Stop и когато няма ангажименти с училище/градина, както и аз когато нямам работа, правя, каквото си искам, както казваш - въпрос на разбиране.

# 822
Еее, ама дъщеря ти е добре сложена и височка, а ако беше слабичка и дребна - нямаше ли да обърнеш особено внимание на храната  Thinking

# 823
И аз не бих хранила дете, което не е гладно, но пък съм научила децата да сядаме на масата да ядем заедно. Всеки яде колкото иска, ако иска само опитва и казва "Не съм гладен", но когато сервирам обяда всички спират заниманията си и сядат на масата.

За пишкането също подканвам малкия си син (големия отдавна се оправя сам). Ако му се пишка а аз не се сетя има избор- да опита да ми сигнализира някак или да се напишка Simple Smile Но общо взето някак свикваме един с друг- аз забелязвам през колко време пишка, той като знае че след малко ще го поканя стиска известно време, опитва се и да ми покаже преди да се напишка...

# 824
Малкия подсещаш - дето е на година и три месеца ли?

Общи условия

Активация на акаунт