приучване към гърне

• 90 096
  • 1 645
  •   1
Отговори
# 960
savina_33, моя големия никога не е пишкал по трънките навън. Махнах памперса когато беше на година и половина и в началото беше трудно с извеждането. При всяко положение трябваше да се съобразявам с времето прекарано извън къщи и да има в близост тоалетна в противен случай се напишкваше. Задължително го карах да пишка преди да излезем и издържаше по час и нещо. Научи се за издържа до 2 часа за около месец.

# 961
Бях писала по-напед в темата, че излизаме навън с памперс-гащи. Един месец след започване на приучаването към гърне, махнахме памперс-гащите за навън. Излизаме си със нормални гащи навън и тя си казва когато има пиш. Препикаваме редовно тревичките, ако няма наблизо тоалетна. А когато има тоалетни ги ползваме дори без детска седалка.
За излизане избрах да ползваме памперс гащи в началото докато се уверя, че няма да се напишка. Така и тя и аз бяхме по-спокойни. В същото време не я оставях да пишка в тях. Подканях я и ако имаше възможност и желание се изпишкваше навън,въпреки че беше с памперс-гащи.

savina_33, твоите деца не ми се струва, че бяха готови, когато си започнала с гърнето. Но след толкова усилия от твоя страна, ето, че има напредък, казват повреме или след като са се напишкали. Според мен, не връщай памперса. Но за разходките навън ти препоръчвам моя метод. Първоначално,си мислех, че това е объркващо, да им сложиш памперс за разходката. Но точно и затова гмених памперса със памперс гащи, за да приличат на гащи. Обясних, че в тях не се пишка и продължавах да питам дали има пиш.

# 962
А как ползвате обществените тоалетни? Моята за нищо на света няма да я сложа да седне на такава и пак я издържам над тоалетната чиния. Не знам като стане по-голяма какъв метод да й предложа.

# 963
И аз така - държа я на ръце отгоре. Не знам кога ще я пусна сама в обществена тоалетна... Няма да е скоро.

# 964
А как ползвате обществените тоалетни? Моята за нищо на света няма да я сложа да седне на такава и пак я издържам над тоалетната чиния. Не знам като стане по-голяма какъв метод да й предложа.

Точно днес така процедирах- за първи път го водих в обществена тоалетна, издържах го над чинията, преди влизане в Метро, после преди влизане в Баумакс, на Евроленд  нямаше и се изтърва...

# 965
Не живеем в БГ и в тоалетните където съм я водила е доста чисто. И въпреки това постилам тоалетна хартия на седалката  Simple Smile. Където аз не бих седнала, няма да си сложа детето. Първоначално опитах да я издържа над тоалетната, но тя така не искаше. Явно и се стори странно, хем тоалетна, пък се издържаме като навън  Laughing Били сме в тоалетните на голяма верига супермаркети, на гости у приятелка, на местата където се провеждат групи за игри с децата. В обществена тоалетна не сме били, там мисля че не бих я сложила. По добре отвън на тревата.

# 966
  • UK
При нас както всичко беше почнало да върви ок, сега пак е борба да я накарам да седне на тоалетната да се изпиша. Вече не я интересува ако не получи бонбонки , или ако ги дам да куклата защото тя се е изпишкала в тоалетната ( пикаеща кукла Simple Smile) - в началото това действаше безотказно и дъшеря ми до секунди махаше куклата и се нареждаше тя на да седне.. Сега явно ми показва, че тя ще прави каквото иска и както го иска. Иначе като напълни гащитете моментално идава да я сменям , иска да изхвърля акото в тоалетната, казва му "чао, чао..." и му пуска водата  Crazy или ако е мокра казва "мооок" и отива в тоалетната и сваля гащите да я преобувам. Не мисля, че не е готова ,но за съжеление, все по-трудно ми става да реагирам безразлично на всяка поредна сцена...

# 967
  • Sofia
Според мен няма никаква разлика между обикновен памперс и памперс-гащи. Не искам да слагам такива, че съвсем ще се объркат кога може и кога не може да пикаят в гащите. Напикаването навън никак не ме притеснява, преобувам и толкова. Пък и един от мотивите да махнем памперсите освен, че е крайно време беше че ми омръзна да давам по 150 лв на месец за памперси (при положение че купувам от почти най-евтините), а памперс-гащите са доста по-скъпи.
Но днес пак сме с 4 чифта напикани гащи. И което е по-важно единият си каза като му се допишка и даже успя да устиска докато го събуя и го сложа на гърнето.  newsm44 Има значи светлина в тунела.  Laughing

# 968
Били сме в тоалетните на голяма верига супермаркети, на гости у приятелка, на местата където се провеждат групи за игри с децата. В обществена тоалетна не сме били, там мисля че не бих я сложила. По добре отвън на тревата.

За мен обществени тоалетни са всички, изброени от теб, с изключение на домашната в приятелката. Ние също не живеем в БГ и колкото и чисто да ми се струва пак не мога да се превъзмогна. Аз освен на гости в приятели, никъде другаде не сядам. Дори в тоалетни, където седалката се върти и се почиства след всяко посещение.

В началото като махнахме памперса и моята щерка не искаше да я издържам на тоалетна. Тогава и ние действахме на тревата, но постепенно отмина.

Не знам виждали ли сте едни фунийки за жени? Някой беше дал линк към тях в друга тема, но не се сещам къде. Може би това е идея за 4-5-6 годишни момиченца, които няма как да клечат над тоалетната Embarassed

# 969
savina_33, за изчишкването на вън първо научих младежа да го прави прав. Е, голям кеф беше за него. Че е голям, че  е мъж, че е като тати. Вижда си фонтанчето, абе...  ooooh! На вън го карам да цели някоя капачка, камъче, все има какво... еуфория голяма. Понякога не му се получава и ми казва, че иска да го държа като момиче и тогава чишка.
Малко трудно ми беше да схвана техниката как да го правим, така че да не се мокри. В началото го разсъбличах и събувах, но това го притесняваше, сега вече и двамата знаем как да го правим, без да се мокри.
С девойката избирам някое дръвче и казвам, че като чиша, дръвчето ще порастне още по-голямо.
Ако кажа, че преди това пък другият близнак е чишал точно тук, смятай че 100% ще се пусне нещичко.
Колкото и трудно и бавно да ни се струва, някак си изведнъж ще видиш, че усилията ви не са били напразни.
Аз снощи не можах да повярвам, че малкият спеше и в съня си каза, че искал да чиша. Питах го дали да го сложа на гърнето или да чиша в пампата, той ми каза, че искал долу. Взех го, той полуспящ се изчишка. Веднага си заспа, като го вдигнах, докато му оправях пампата.
Махането на нощния памперс ми се е струвало супер далечно и въобще не ми е цел в момента, но явно на тях си им харесва да са сухи.
Моите деца изобщо не са се научили както казват някои за 2 дни, но пък успехът е видим и си заслужава усилията.

# 970
  • Sofia
Я сподели въпросната техника. Моите едно дето не искат да пишкат прави, но като гледам как стоят и до къде им стига пишката си мисля, че като поискат няма начин да не си опикаят гащите.  Mr. Green

# 971
За пишкането прав - Яни е на 4 вече, но все още често се опръсква накрая, когато струята изведнъж спадне.

# 972
В обществените тоалетни я слагам с лице към чинията, без седалка, стъпила на самото гърне до казанчето, държа я, за да не падне.

Когато махна памперса ходех само на места, където има тоалетна, пишкане в тревата в краен, ама много краен случай, при пътуване примерно или ако са някакви запуснати треволяци.

# 973
Я сподели въпросната техника. Моите едно дето не искат да пишкат прави, но като гледам как стоят и до къде им стига пишката си мисля, че като поискат няма начин да не си опикаят гащите.  Mr. Green
Крачетата широкопоставени, гащите и панталоните смъкнати до максимум. Като го подканям леко накланям раменете му назад, така че тялото му да направи дъга и пишката шръква доста напред. Обикновено свалям гащите и т.н, после го облягам на единия си крак и така го поддържам да е в лека дъга за да не се опръска. Като спре да чишка изчаквам, защото понякога изненадващо се появяват нови капки или струйка.
Малко садистично звучи цялото упражнение, но изобщо не е трудно, нито пък за него е проблем. Като го държа "момичешки" ми е по-трудно, защото повече се мокри, отделно кръстът ми отива на кино.

# 974
Не живеем в БГ и в тоалетните където съм я водила е доста чисто. И въпреки това постилам тоалетна хартия на седалката  Simple Smile. Където аз не бих седнала, няма да си сложа детето.

Дани, пробвала ли си сгъваемите седалки, на мен ми върши идеална работа, ако се наложи за #2, другото си го върши вече прав. Аз ходя с по-големи дамски чанти и се събира вътре без проблем.

http://www.amazon.com/Sesame-Street-Folding-Travel-Potty/dp/B00076SL0I

Общи условия

Активация на акаунт