приучване към гърне

• 90 079
  • 1 645
  •   1
Отговори
# 1 395
  • София
изглеждат съвсем ОК.... успех с ученето...то май най-важното е на нея да й допаднат и да иска да си ги ползва. Winkпък ако не стане сега след 3-4-6 месеца ще се получи Wink

# 1 396
Имахме подобна на първата - е, нито веднъж не я ползвахме, не стана въобще на чинията ни. Столчетата са красиви, ама дървени - за мокротията в банята...Бих взела пластмасови и то с накрайниците за залепване за пода, за да не се пързаля.
Благодаря,нашата баня не е мокра въобще,а е  с паравани пред тоалетната и имаме гумена постелка ,тип килим отгоре ,гума отдолу и столчето е за да може на  2те нива да се покатерва и слиза от тоалетната! От няколко месеца ги гледам и до 2 седмици ще ги поръчам,но поне месец няма да са доставени та дотогава с червеното гърне ще процедираме ,тъкмо да стане по готова както каза и Ангел Дъст! Laughing

# 1 397
Таня, ние имаме дъска за тоалетната със стъпалце, ето такъв тип: http://www.mytoys.de/Funny-Toiletten-Trainer-Kiddyloo/T%C3%B6pfc … .11.04.03/1603002. Много лесно се научи детето да се качва самичко, доволна съм! Peace Също и такова дървено стъпалце за банята - вече сама се мие зъби, лице, много е удобно.
Вилико, това че е дърво изобщо не е проблем, първо имат лак и второ ти няма да го поливат с кофи с вода, нали? Laughing Сложили сме го върху килимче за баня с гумено отдолу.
Таня, успех!  bouquet

# 1 398
Таня, ние имаме дъска за тоалетната със стъпалце, ето такъв тип: http://www.mytoys.de/Funny-Toiletten-Trainer-Kiddyloo/T%C3%B6pfc … .11.04.03/1603002. Много лесно се научи детето да се качва самичко, доволна съм! Peace Също и такова дървено стъпалце за банята - вече сама се мие зъби, лице, много е удобно.
Вилико, това че е дърво изобщо не е проблем, първо имат лак и второ ти няма да го поливат с кофи с вода, нали? Laughing Сложили сме го върху килимче за баня с гумено отдолу.
Таня, успех!  bouquet
Благодаря ти ! И аз гледах това 3 в 1 ,но искам и стъпалото и реших да ги поръчам наведнъж,та затова така ще се получи,иначе ще имаме 3 в 1 ,а няма как да си мие ръцете ,а тя е голям фен на миенето и плискането с вода,а то кое дете и не е ?Simple Smile
А и лака върши добра работа,но при нас няма как да падне и капка вода от банята,иначе ще я сложа във втората  тоалетна която е по-широка заради липсата на душ там!Ще видим,все се успокоявам има време  ooooh!

# 1 399
В банята имам плочки, никакви гуми не искам по пода. Там се къпем, по няколко пъти дневно се мокри, лятото лесно съхне, но зимата не толкова. Дървено не е за баня според мен, много по практично е пластмасово. И въоибще как ще сложите върху плочки килим, после дървено столче и ще разчитате, че няма да се хлъзне детето...но както и да е, аз само дадох предложение и мнение  Peace

# 1 400
В банята имам плочки, никакви гуми не искам по пода. Там се къпем, по няколко пъти дневно се мокри, лятото лесно съхне, но зимата не толкова. Дървено не е за баня според мен, много по практично е пластмасово. И въоибще как ще сложите върху плочки килим, после дървено столче и ще разчитате, че няма да се хлъзне детето...но както и да е, аз само дадох предложение и мнение  Peace
И как ще се хлъзне,като отдолу е гумирана постелката ,а вода няма никаква там,и столчето не е хлъзгаво,ползвала съм същото при друго семейство и беше доста стабилно и само върху плочки !А защо вашата баня се мокри,ако е душ-кабина е сухо отпред , ако е с параван както при нас пак е сухо,само ако е като отворена площ ще се мокри,но то май няма вече такива!При нас няма как да се мокри,днес е вече по гащички и ще чакаме да видим как ще мине денят! Praynig

# 1 401
Ааааааа, сега пък нямало такива - всички са с душ кабини  Joy
Стига де  Stop

# 1 402
  • София
За мен важното при избора на седалки или столчета е детето да ги хареса, естествено сигурността също е важна, но обикновено тези артикули са направени така, че да са сигурни. Ако детето ги хареса, то ще ги ползва, ако не - няма да ги ползва, така че слушайте си децата, а не форумът  Wink
Тануатаис, пробвай без гащички  Peace

# 1 403
За мен важното при избора на седалки или столчета е детето да ги хареса, естествено сигурността също е важна, но обикновено тези артикули са направени така, че да са сигурни. Ако детето ги хареса, то ще ги ползва, ако не - няма да ги ползва, така че слушайте си децата, а не форумът  Wink
Тануатаис, пробвай без гащички  Peace
Защо ,а нали те са основата при научаването,че е като мама голяма  и има инициатива да не ги мокри!Поне така съм процедирала при други деца!Интересно ми е много  ,моля те поясни принципа,да не се свиква,че пак има нещо там на дупето и че прилича на памперс ли?
Вилоко-стига де не съм виждала такива от много време,не че няма,сорри! Peace
Фоксче-и за мен е важна сигурността и дизайна, и се надявам дай харесат,купихй вчера от ДМ пъстри кутийка с мечета за мокрите кърпи и специална помпа за течен сапун за банани за да й харесат,а не да ползва нашите които са стандартни и не така весели и сега много им се радва,надявам се да стане и с другите артикули,но няма как да я закарам да си ги избере сама:)!

# 1 404
  • София
При моята това беше проблема - мислеше, че е с памперс, още повече че аз пробвах с едни български гащички, които много приличат на памперс като усещане. Свалих ги изобщо в къщи и след 2-то, 3-тото напишкване започна сама да си сяда на гърнето. Мисля че освен другото, й харесваше да е самостоятелна - да не трябва да съобщава, че има пишо и да чака някой да й свали гащичките. След около две седмици, когато започна да си съобщава преди да седне на гърнето, сложих гащички, но различни - нещо като дамски, не точно детски и с тях проблем не сме имали. Дъската за тоалетната я въведох ден или два след слагането на гащичките - тя сама поиска, понеже много й харесваше отдавна (тя ни е наследство от баткото и стоеше в тоалетната откакто ситната се е родила). Това е моя опит, при вас може да е различно, пък и моята от година и нещо ходеше с памперс-гащи, та приликата с обикновените гащички беше доста голяма  Peace

Последна редакция: ср, 08 сеп 2010, 11:37 от Фоксче

# 1 405
И ние нямаме още седалка за тоалетна. Мислех да купувам, но дъщеря ми се справя и без нея и за сега все го отлагам. Но не може да се качи сама, ако няма стъпало. Последно като я мерих беше 97см.
Започвам да се чудя дали въобще да купувам...

# 1 406
Аха,Фоксче сега разбирам ,и на Рая като се напишка преди малко върху леглото ми рисувайки(а стана от гърнето до мен само преди 2 мин)  и се завайка ,че е мокро,мръсно и седна с моя подкрепа на гърнето,но не се застоя много ,а седна пак на леглото Sad . Ще стане ,но щеиска постоянство! И аз й купих още миналата есен много готини дамски почти памучни гащички с пастелни цветове които харесва и сега е горда като ги види и ги гледа с интерес. Днес преди да й ги сложа обясних като държах ,един памперс и тях в другата ръка,че и в едното се пишка,а, с другото се внимава и се сваля за да се изпишка. Сега е с едни от баба с катерички и мечета ,почти сатинирани са като вид ,но са вискоза -не много подходящи,но са  по-луксозни от памперса и тя им се радва ,че са хлъзгави:)! Иначе добре се справяме досега!Мерси за съветите ,изглеждат доста добри ,ще пробвам и това ако до 2 дни не й прави впчетление ,че е облечена ,а не обута с памперс.

# 1 407
  • София
Момичета, аз съм в голям шах, да не кажа, че съм матирана Simple Smile

Преди седмица писах един надъхан мотивационен постинг как започвам, no matter what, как пелени ушихме с майка ми и т.н., обаче се оказа, че сина ми не забелязва изобщо, когато се напишка в тензухената пелена Confused Това не го бях планирала.

Един ден отделих да му проследявам естествения ритъм - на 60.00 минути пишкаше по часовник.
Обаче:
а/ ако му предложа няколко поредни пъти гърнето на 58мата минута, му става прекалено често и решава, че нещо насила го принуждавам да си прекарва деня на гърнето и започва да го бойкотира (това също не го бях планирала)
б/ като застудя времето започна да пишка на по 20 минути. И хич не му пука, че му е мокра пелената.
Респективно топката остава в мен и аз трябва да сменям пелени/гащи/панталон безброй пъти дневно без резултат. Пък и пелената се оказа, че не събира едно пишкане и се намокря всичко, което е в контакт с нея.
Мислех си, че евентуално би се усетил, ако махна пелената, но вече е твърде студено за по гащи у дома, а пари за 20 панталона + 20 гащи + 20 чорапи нещо не ми се дават май...

Изглежда хич не уцелих момента...В дилема съм дали да почакам докато не стане толкова студено, че да пуснат парното и да суша по-бързо на него мокрите дрехи или да чакам до другото лято (макар, че не искам толкова да отлагам)...

Положителното е, че се изпишква в гърнето всяка сутрин след като се събуди, след следобедния сън и преди заспиване вечер (това са трите момента, в които знам, че пишка, за момента съм върнала памперса и не го дебна за повече), доволства от свършеното и ме задърпва или сам понася гърнето да го изсипва в тоалетната и да пуска водата.

Последна редакция: ср, 08 сеп 2010, 15:02 от Stelfy

# 1 408
  • София
детето ти е малко и явно никак не му е дошъл момента.
иначе по мое мнение по лесно се учи само по гащи, отколкото пелени и т.н.
за мен - изчакай другото лято.

# 1 409
При нас отне месец и половина, преди дъщеря ми да започне да казва. Преди това нищо не казваше. Аз обаче си мислех, че ще мине поне половин година, така че изобщо не знаех, че трябва да се отчайвам, задето не е схванала бързо. Даже останах положително изненадана от бързия успех  Laughing
Нямах никакви крайни срокове и никакви очаквания. Просто смятах, че за едно шест месеца вече би трябвало да е започнала да схваща, но дори и да не беше, нямаше да се впечатля особено.

По-добре изчакай да пуснат парното, понеже точно сега захляднява и сушенето става проблем.

Общи условия

Активация на акаунт