приучване към гърне

• 90 069
  • 1 645
  •   1
Отговори
# 1 410
Обади се в ОК Baby за резервни части - http://www.okbaby.it/bu/contatti.php

Не е OK Baby. Само прилича на показания. Не знам какво марка е, изхвърлих опаковката. Взех най- шарения с идея да привлича вниманието на детето и в магазина ми изглеждаше добре- гумени пластини, али- бали... Колебаех се между този, който взех и такъв, че ми изглеждаше стабилен. Погрешен избор направих, очевидно.

Ние си купихме адаптор (не на споменатат марка) с гумени пластини и много мърдаше и не ми се обяснява как се клатушкаше и стряскаше детето. Оказа се обаче, че той не се слага в/у пластмасовата (или порцеланова) седалка, а в/у самото гърне, така че седалката да остане в/у адаптора. Дали ме разбра?  newsm78 Така ни обясниха в магазина след като отидохме да "мрънкаме".

Разбрах. За съжаление не е моето решение, съвсем халтав е така. Много е малък. Ще ходя с него да си купя нова седалка за тоалетната. Ако и това не се получи, ще му мисля.

Благодаря за съдействието!

И ние нямаме още седалка за тоалетна. Мислех да купувам, но дъщеря ми се справя и без нея и за сега все го отлагам. Но не може да се качи сама, ако няма стъпало. Последно като я мерих беше 97см.
Започвам да се чудя дали въобще да купувам...

Аз не бих купувала детска седалка, ако детето ползва тоалетната и без нея. Голямата ми дъщеря на 2 години и 7-8 месеца се научи(по неволя) да сяда сама на  обикновена седалка. Нямаше и стъпало, справяше се по описания от Viliko начин- повдигане и след това лек скок.  Адапторите- два броя- различни от сегашния, но почти толкова нестабилни, ги е ползвала много рядко и само с моя помощ.

# 1 411
Stelfy, и мен ако питаш чакай лятото. Тогава детето ще е на 2 години и всичко ще стане много по-лесно. Моето дете само свали памперса на година и 9 месеца. Процедурата по ползване на гърне и обявяване на нуждата преди да е свършена в гащите отне 3 месеца. При вас може да стане и много бързо (но се съмнявам предвид възрастта), но ако отнеме месеци си мисля, че сте избрали неподходящ сезон. По-добър вариант може би е да оставяш детнце по гащи у дома, на вън ползвайте гащи за еднократна употреба.

# 1 412
Stelfy, явно ви е рано. И на нас ни беше рано, но беше лято (започнах средата на юни), имаме дрехи в изобилие и се оказах по-трпелива отколкото съм допускала че съм.
Аз съм чуденка за пампа на обед, обикновенно като се събуди е сух, обикновенно казва "чиш-пиш" след като стане и пикае в гърнето (което е по-важно), но не намирам смелост да го сваля. Два непоследователни дни пробвах без памп - остана суха, но пък имаме крехък сън от 1.30 мин, а ако се подмокри ще трябва да я сменя, а това със сигурност ще я събуди. А, и най-сериозния ни успех е че от около седмица си е в креватчето, вече си го иска, а и там има протектор (на спалнята при нас няма). Laughing

# 1 413
На спалнята слагай чаршаф за еднократна употреба. Може и да не се напишква, понякога е достатъчно да се изпишка преди сън за да остане суха в следващите три часа. Успех!

# 1 414
И аз така предпочетох лятото да почнем с обучението, нищо че беше вече на 2 годинки и 2-3 месеца, за мен е ОК като време. Успех, Stelfy! Peace

# 1 415
Така ,почти сме свършили този 1ви ден и равносметката е ,5 пишкания отвън гърнето и едно вътре,а акото още не се е случили,на обед и вечерта с памперс!След час ще си ляга и освен ако не свърши нещо друго извън гърнето сме ОК!Доволна съм все пак имаше и едно попадение,не че ми е казала де,аз я питах ис все слагах през 15 мин !Търпение му е майката и май и сушилня ще ни потрябва скоро !:)

# 1 416
  • София
Благодаря ви за съветите Heart Eyes
Вероятно все пак ще направя още един мирен опит като пуснат парното, оставяйки го по без пелена този път. Ако и тогава не се получи сигурно ще го оставя на спокойствие до другото лято...
Дано не ми се налага да го оставям;)

# 1 417
Благодаря ви за съветите Heart Eyes
Вероятно все пак ще направя още един мирен опит като пуснат парното, оставяйки го по без пелена този път. Ако и тогава не се получи сигурно ще го оставя на спокойствие до другото лято...
Дано не ми се налага да го оставям;)
Не се притеснявай, и аз писах и в другата тема ,че и нашето учене не върви баш по план ,но няма да се отказвам ,поне седмица ще направим и с малки стъпки се задоволявам,и не на всяка цена,но ще опитаме!

# 1 418
да де, ама детето на Stelfy е на година и малко, пък това на tanyatais - на две и малко... Wink
Едното за мен е малко, другото си му е време вече, така че това за отказването се отнася повече до първата...

# 1 419
  • София
Да, сравнително малко ми е детето, но има някакви знаци за готовност (като това, че близо 2 месеца памперса след обедния сън е сух (дори да е спал 3 часа и да съм го приспивала половин), че 2 пъти е сух след ставане сутрин или обикновено е пишкано 1-2 пъти максимум, че доволства като си свърши работата на гърнето, когато не го ръчкам да седи там през 1 час де) и това, освен собствения ми мерак разбира се, допълнително ме мотивира да действам поне колкото е възможно и да не отлагам прекалено, за да не изпусна момента...
Абе не знам... в крачка се ориентирам и уча и аз...2 напред, 1 назад...по рачешки.

# 1 420
  • София
това, че почти не пишка по време  на сън, всъщност не значи, че е готов да махне памперса...както и обратното, едно дете, което пишка обилно нощем, съвсем спокойно може докато е будно да няма никакъв проблем да се научи дда бъде без памперс.

# 1 421
това, че почти не пишка по време  на сън, всъщност не значи, че е готов да махне памперса...както и обратното, едно дете, което пишка обилно нощем, съвсем спокойно може докато е будно да няма никакъв проблем да се научи дда бъде без памперс.

Да, и дъщеря ми така не пишка около 3-4 дена през нощта и махнах нощния, но застудя и почна пак да се напишква. Мамчета тук ме посъветваха да я буда нощем да пишка, но тя пък спи по цяла нощ и изобщо не я чувам да мрънкоти или нещо такова. Тя трябва да се размрънка, за да стана и аз де. Mr. Green А сутрин пампата е суха понякога, друг път е напишкана. През деня нямаме проблеми никакви пу-пу.

# 1 422
Искам само да споделя с вас признаците ,че детето е готова за Етап 2 ,т.е. махане на памперса през деня:
1.Детето е над 20 месеца
2. Памперсът е често сух след обедният сън. Суха пелена след 2 часа след последното сменяне може да е индикация ,че има някакъв пикочен контрол .
3. Той е наясно,че прави ако ,т.е. става тих,показва знаци на концентрация и казва пиш или ако когато е направил едното или другото.
4. Детето може и разбира инструкции като -донеси ми червената топка,постави мечо в кутията,свали си чорапите и т.н.
5. Той е нетърпелив да помага със свалянето на дрехите си -чорапи,обувки,шорти,..и разбира какво сваляне на панталона надолу и обличане отново означава.
6.Може да посочи различните части на тялото си-очи,коляно,лакът,стъпала,пъп,нос  и т.н.
7. Притежава способността да стои на едно място или да се занимава с книжка или да се концентрира за 5-10 мин ,за да  може да стои по-късно на гърнето.
Ако детето не показва всичките знаци,се препоръчва да не се започва с Етап 1 .Дори и памерса да е сух  често, на обед  е казано,че ще е много трудно да се приучи ако не готов да стои мирен и спокоен за няколко минути ,или не може да изпълни кратки инструкции като свали слиповете или чорапите си. Ключът е ,че за да стане приучването на гърне бързо (за 2 седмици Етап 1 и след това седмица Етап 2),то е необходимо и физически и психологически и родители и дете да е готово и да имат времето прекарано за научаването под ръка!

-директен цитат от книгата На Джина Форд-"Причуване на гърне за 1 седмица ".

# 1 423
  • София
хахахха, аз ако чаках тези знаци всички(или поне повечето) да вземат да се проявят, то щеше да ми се наложи да чакам за дневният памперс до 4 години сигурно Simple Smile

а ако етап 2 е махане на памперса през деня, кое е етап 1 изобщо?

# 1 424
хахахха, аз ако чаках тези знаци всички(или поне повечето) да вземат да се проявят, то щеше да ми се наложи да чакам за дневният памперс до 4 години сигурно Simple Smile

а ако етап 2 е махане на памперса през деня, кое е етап 1 изобщо?
И аз така  си помислих първоначално ,когато тя беше на 20 месеца ,но  сега единственото което не правеше от тях беше преди да започнем  беше ,че не ми казваше че прави или е направила нещото,та затова се разколебавах. Иначе Етап 1 е след ставане от сън сутрин ,на обед и преди банята (докато приготвяте ваната или нещата за къпане) детето да се слага на гърне и да се води всеки път с вас до тоалетната и да му се обяснява какво се прави-мама сваля гащичките,мама пишка,мие ръцете ,пуска водата и т.н.  Това е около 2 седмици ,и след като детето попривикне какво се очаква от него, се минава веднага или след седмица на Етап 2 ,т.е. без никакви памперси (само за сън) през деня !

Общи условия

Активация на акаунт