НГДЕК

• 136 690
  • 788
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
Тази година кандидатстващите са по-малко от миналите години. Около 110 вх. номера за три паралелки. Шансът за прием е голям при оценки над 5 на приемния изпит и на балообразуващите БЕЛ и История. 
Убедена съм, че ако класическата участваше в общия прием, щеше да има много повече желаещи.

# 106
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Аз пък да ви кажа и от гледна точка на родител, чиято най-голяма дъщеря завърши тази година НГДЕК ... и от гледна точка на учител - преподаващ 16 години "Философски цикъл" т.е. 9-12 клас, а от 1 година преквалифициран начален учител Simple Smile
От гледна точка на родител - избирайки училище за след 7 клас ... щерката си повтаряше още от 5 клас, че иска това училище Simple Smile Подкрепихме я. Беше приета и по първо желание "химия" в НПМГ. За мен лично училището й даде много - начин на мислене, на възприемане на света, огромна обща култура. Наскоро си говорехме с нея, че макар и все още в 1-ви клас се чудя къде да насочим средната й сестра. Категорични сме, че не искаме да е езикова гимназия - ако има мерак за НПМГ - добре, ако иска НГДЕК - също, ако иска ТУЕС, ако иска ... каквото иска Simple Smile, оглеждам и професионалните гимназии Simple Smile има много, много добри неща, на които могат да те научат. Най-голямата учеше в НГДЕК френски език, но успоредно с него ходеше и в събота и неделя от 9 до 12 във Френския институт .. 2,5 години нямаше почивен ден, но си взе DELF Simple Smile В 11 клас записа лицейната форма "Английски език" (от 7-8 клас чете само на английски книги) - защитата й мина перфктно и се готви (решава у дома тестове) за CAE. Сега реши, че й се занимава с химия  Joy и се върнахме пак на избора преди 5 години Simple Smile Изкара отлична оценка на матурата по химия и няма да държи изпит за Софийския, защото ще влезе, а иска "чиста химия" ... това от гледна точка на родител Simple Smile
От гледна точка на учител ... Няма как да се върне времето на г-жа Тончева - основател на гимназията и голям ЧОВЕК ... Но доста от преподавателите са възпитаници на гимназията - даже да не кажа, че процента е към 70 Simple Smile Насочих щерката към нещо различно от езикова гимназия, защото съм убедена, че в училище език не се научава ... Имам си своите аргументи ... Чисто професионално исках да избере нещо друго от езикова гимназия ... честно казано дори нямаше значение какво ... Добре им се преподава там ... е, има си своите недостатъци, но те и децата предполагат ... ако са нехаещи, често и учителя се пуска по течението ..., ако са изискващи учениците ... няма да се отказват и учителите им ...
Тази година ще приемат 3 паралелки. Надявам се до 2 години да направят ремонт на сградата в центъра и като изтече безумието като изискване поне 5 години след ремонта сградата в Модерно да се ползва от гимназията, да се преместят окончателно в центъра ... Въпреки, че ... и в Модерно "братя тъмнозелени" ... и в центъра ... араби ... от трън, та на глог ... малко ...
Това от мен Simple Smile

# 107
  • sofia
 Почти безобидн@, благодаря ти за мнението  bouquet

# 108
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
Гледам, че голяма част от сградата на Женския пазар е дадена на някакво частно испанско училище, за нея ли може да се очаква да я предоставят цялата нан НГДЕК?

# 109
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Гледам, че голяма част от сградата на Женския пазар е дадена на някакво частно испанско училище, за нея ли може да се очаква да я предоставят цялата нан НГДЕК?

Ами ... в момента са 2-ро вечерно там, и още 2 частни училища ... Не знам под какъв предлог и начин са там ... Голямата част беше дадена преди 3 години от общината на министерство на културата и то я предостави на НГДЕК. Децата учиха там 1 година и после ги върнаха в Модерно след като се установи, че Министерство на културата трябва да върне на ЕС 2 милиона, ако ремонтираната сграда там не се ползва поне 5 години за училище ... И така от 2 години учениците отново са в Модерно ... Междувременно имаше идеи да се разшири училището и да има прием от 5 клас ... за сега нищо такова ... Дали и какви игри са играли за тези 2 години Министерство на културата със сградата на Женския пазар и дали след 3 години НГДЕК биха се преместили там ... Не знам ...

# 110
Spate, извинявай, че чак сега ти отговарям, но не съм влизала в сайта. Всички с над 3.00 мисля, че бяха приети, даже не знам дали си запълниха бройката. Много тъжно. Аз се надявах да попадне сред деца, които дерзаят, попиват знания и имат желание да правят нещо смислено в живота си. Уви. Дано нещата се пооправят. Ако ти кажа, че повечето от класа пушат. Има даже две момичета, които крадат по молове и магазини ... На една от екскурзиите бяха обикаляли столицата на съответната страна, за да търсят алкохол ... по нощите. Може би това се дължи на пубертета... не знам, или може би така е навсякъде. В цялата държава никакъв морал и  желание за ограмотяване. Иначе преподавателите в голямата си част са много добри. Оплаквания от тях нямам. Проблемът идва от там, че малко деца подават документи в това училище и не може да има кой знае какъв подбор.

# 111
Не знам какви випуски следват ...
На моята вчера й беше дипломирането. Общ успех на випуска (4 паралелки - 100 човека) - Отличен 5,53 ... В скалата на училищата за проведените ДЗИ по БЕЛ тази година са на 4-то място в България с успех Отличен 5,53 Simple Smile

И тази оценка ме преследва - моята щерка се яви на марура по химия (ходила е само на курса по химия към СУ и е единствената явила се на тази матура за последните 3-4 години) и има Отличен 5,53 Simple Smile Та, така ... Випуска, който завърши сега са си задружни, готини, любопитни, любознателни и реализируеми отвсякъде ... Къде, защо, какво има ... сбъркано за другите - не знам ...

# 112
  • София
 goliam inat, единственото мнение, което съм чувала за гимназията извън форума е на десетокласничка, която много харесва училището, учи много  и е много доволна от всичко. Семейството също. Препоръчват го горещо.
Ето и тази година гимназията показва много добри резултати на матурата по БЕЛ. Да, наясно съм, че това не е единствен критерий за успеваемост, но все пак показва, че децата са амбициозни и учат.
Може би вашият випуск не е много силен, което разбира се е жалко.
Иначе, да, на всички места има голям спад. Аз от години се старая да следя темите за гимназиите във форума. Какво да кажа, водещи гимназии имат проблеми с преподавателите и то преподаватели по основните езици, които са профилиращи за гимназията. Нелепо е английска гимназия да претендира за елитност и да има проблем с учителите по английски и то голям проблем.
Ох, ние чакаме класирането. Надявам се, че ще вземем правилното решение за детето.

Почти безобидна, писали сме заедно. Браво на випуск 2017 на НГДЕК!

# 113
  • Sofia
Поздравления за чудесните резултати!
Статистиката за резултатите от ДЗИ за тази и предходната година  я показах на едни сноби, които се подиграваха на детето ми, че е избрало НГДЕК.
Отрочето им се е класирало преди две години в 133-то и това за тях е успех, класическата не струвала.

# 114
  • София
За всички интересуващи се: утре ще се проведе Античен празник на НГДЕК.
Подробности за събитието, тук http://www.ngdek.com/bg/articles/zapovyadayte-na-antichniya-praznik-na-ngdek

# 115
Звучи доста  интересно, мисля да отидем  Peace

# 116
Мина и концерта на хора по случай 35-тата годишнина от създаването му ... И моята щерка е там ... Дани (диригента) прави чудеса и от момичетата, и от момчетата ... И се чувствайте поздравени с всяка една от песните на тези деца, който не са професионалисти, но са направили страхотен хор Simple Smile А 12-клас си заминаха вече ... сега да се готвят новите попълнения от 8-ми клас Simple Smile

https://www.youtube.com/channel/UCZe_LNM4kk21vK1WaNcysJw/videos

# 117
Здравейте
Синът ми ще бъде в седми клас и това което иска най-много е да учи в НГДЕК.
Това което ме интересува е обучението по чужди езици - ако не избере английски език отначало ли започва обучението или се продължава от някакво ниво. Чудя се ако дай боже успее да се представи добре и да го приемат дали е по-добре да продължи с английски или да започне нов език. И всъщност кои са другите езици освен английски които могат да се учат

# 118
  • Sofia
Английски всички учат като СИП в групи, съобразно нивото им. Другите езици са испански, италиански, френски и руски. При записването след като е приет, подрежда тези езици като желания и се сформират паралелки с тези езици, които са избрани като най-желани.

# 119
  • sofia
Английски всички учат като СИП в групи, съобразно нивото им. Другите езици са испански, италиански, френски и руски. При записването след като е приет, подрежда тези езици като желания и се сформират паралелки с тези езици, които са избрани като най-желани.
И немски.
От начало започват да учат езика.

Последна редакция: нд, 09 юли 2017, 17:52 от мирта

Общи условия

Активация на акаунт