НГДЕК

• 135 661
  • 788
  •   1
Отговори
# 555
Съгласна съм, но не намирам подобна информация.Нямаме познати деца в училището.Ако някой има представа и за нивото на езика, и за преподавателите ще съм много благодарна, ако я сподели.Предлагам да си създадем група във ФБ и да коментираме въпросите, които ни вълнуват като родители на бъдещи петокласници в НГДЕК.

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 21:37 от pamcho

# 556
Pamcho, и моите деца са приети в НГДЕК 5 ти клас, а сме от Младост 1. Доколкото знам има училищен транспорт. Иначе, ще се организираме.

Днес се записахме, има училищен транспорт, но не знам подробности, ние сме близо и не се интересуваме!

# 557
Да и ние се записахме днес и посочихме, че искаме транспорт.Казаха, че на родителската среща ще се определят маршрутите.Изненадана съм обаче, че вече и италианският език отпада като опция.Малко били желаещите.

# 558
Относно приема в 8-клас:
Някой може ли да обясни скока с цели 40 точки в минималния бал за 2021 г. (~401 точки) в условията на целогодишен Ковид и ДО, спрямо миналата 2020 г. (минимален бал = 362 т.) и 2019 г. (~ 360 т.)?
Някак си излиза, че Набор 2007 г. ще да е доста по-подготвен от предходните два набора...

# 559
Без да имам седмокласнинк, ми се струва, че интересът към гимназията нараства. Поради това и подготовката е била по-целенасочена. От набор "05" 2 деца на майки, списващи в наборната тема, кандидатстваха в НГДЕК. Тази година са доста повече, при това - със заявено първо желание.

# 560
И след 4 клас е така, децата се готвят целенасочено и сериозно, това е.

# 561
  • София
Кандидатите са почти със 100 повече.

# 562
Екстра, точно го записахме и отпадна Simple Smile Май отиваме към руски Simple Smile Аз  записах транспорт, на 20 минути път с кола сме ако не и 15 , но детето иска да бъде в бусчето, така че ще я чакаме някъде по спирките Simple Smile

# 563
Казаха, че и руският отпада:disappointed:И ние се бяхме насочили към тези езици.

# 564
Относно приема в 8-клас:
Някой може ли да обясни скока с цели 40 точки в минималния бал за 2021 г. (~401 точки) в условията на целогодишен Ковид и ДО, спрямо миналата 2020 г. (минимален бал = 362 т.) и 2019 г. (~ 360 т.)?
Някак си излиза, че Набор 2007 г. ще да е доста по-подготвен от предходните два набора...
За всички гимназии ще са доста по-високи баловете тази година. Резултатите на матурите, особено по български, са рекордни. Дали се дължи на по-лесните матури или на по-добрата подготовка на децата, не се наемам да коментирам. За изпита по история не мога да се изкажа, тъй като не качиха варианта, но по принцип си изисква много добра подготовка.
Аз също се изненадах от скока в бала иначе.

# 565
Казаха, че и руският отпада:disappointed:И ние се бяхме насочили към тези езици.

Ще се наредят нещата някак си Simple Smile

# 566
Разбира се😀

# 567
Относно приема в 8-клас:

Здравейте,
според мен кандидатите са с 60 деца повече от предишни години, а паралелките са намалени заради приема след 4 клас. Това качва бала, но и в другите "елитни" училища по моя сметка ще е с около 20 т. по-висок бала от 2020 г.   
 (следа баловете за момчета, но  и при девойките няма да е по-различно).

# 568
  • София
Чак пък с 20 т.?!
Няма толкова топ резултати.
Очаква се по-сериозно нарастване на бала на момчетата и нарастване при училищата след "елитните" - справка детайлните статистики на РУО- София за 2021 и 2020.
(както и в едно друго училище с доп.изпит, заради промяната на формирането на точките от изпита)

# 569
  • София
Относно приема в 8-клас:

Здравейте,
според мен кандидатите са с 60 деца повече от предишни години, а паралелките са намалени заради приема след 4 клас. Това качва бала, но и в другите "елитни" училища по моя сметка ще е с около 20 т. по-висок бала от 2020 г.   
 (следа баловете за момчета, но  и при девойките няма да е по-различно).
Паралелките последните 2 години бяха 3, както и тази.

Общи условия

Активация на акаунт