Отговори
# 270
здравейте
и преди и след конизацията сьм имала обилнен цикьл сьс сьсиреци...а сега след конизацията ми акзаха че е нормално да ги имаам,сега чакам да ми дойде цикьла и не знам как ще е  #Crazyимам приятелки ,които цикьльт им е по 3 дни,от които само средният ден  има леко крьв,е аз все едно си заклал свиня -толкова ми е обилен цикьла #2gunfire
снощи се разбих от танци и  купон,сега сьм като черво,много  смачкана,но мьжете в кьщи искат да се хранят,затова  сьм се вдигнала рано.......
много се радвам ,че се забавлявате с мен,аз не сьм хич компетентна по медицинските вьпроси,но поне дано по тоя начин с хумора си,ви действам ободряващо/е и това си е помощ сега де Joy/
мисля нашият купон да го направиме в един стриптиз бар /само млади мьже,голи гладки тела...лелеееееееее/и танци.....ама преди това ,трябва да седнеме да се наговориме някьде ,че там няма да имаме тази вьзможност. hahaha
момичета ,отивам в кухнята,дано ми дойде цикьла малко да ме сьжалят  мьжете .......... Mr. Green

# 271
Боби, да се разберем, за стрийптиза няма да стане - вие в София да ходите, ние по-далечните да сме на сухо  #2gunfire...Не, че точно тук, дето се разбиват вълните, няма, но без теб няма да е същото.Колкото до медицинските въпроси, мен ме мъчеше това гадно зацапване 2-3 месеца. Имах чувството, че не може да тръгне да тече. И после като се отприщи - заклана свиня. Така, че не си само ти. Мисля, че в някои момент на почти всички се случва. А твоите мъже не ядат ли пици   Joy ?

# 272
Аз наистина отървах конизацията преди близо три години,
но сега си патя от други проблеми.Може вече да съм малко
"дъртичка" и затова да ме спохождат такива "гадорийки".
Климаксът не е шега работа, ама все пак си мисля дано да е
временна история.Аз също съм чувала за кюртажите и че след тях
всичко се нормализира.Дано.................А това за стриптийз бара с
две ръце гласувам,слагам "яко" подплънките там където трябва и се
развихряме.Може пък и гледката да оправи хормоните ми...47 годинки
не са 38,39  и затова не изпускайте нищо, което ви се изпречи на пътя, особено
един хубав мъжки стрийптиз пък може и да повторим, не само в София и там
където се плискат вълните сигурно ще е страхотно...
Боби страхотно ме забавлява, пък и пиците в събота са хубаво нещо. Hug Hug Hug Hug

# 273
Здравейте, момичета  Hug Отдавна не бях се обаждала. В началото на ноември ме реконизираха. Сега се чувствам добре. В началотона следващата седмица ще ходя на контролен преглед. Дано всичко да е наред!  Praynig На всички желая ЗДРАВЕ, СИЛИ  и  СМЕЛОСТ!   bouquet

# 274
  • София
Здравейте, момичета  Hug Отдавна не бях се обаждала. В началото на ноември ме реконизираха. Сега се чувствам добре. В началотона следващата седмица ще ходя на контролен преглед. Дано всичко да е наред!  Praynig На всички желая ЗДРАВЕ, СИЛИ  и  СМЕЛОСТ!   bouquet
pav69, дано всичко да е както трябва  Hug
Защо се наложи да те реконизират?

# 275
Pav69, добре е, че всичко е минало. Но защо се наложи втора операция? Моля те, пиши, защото на много като мен тук , това е големият ни страх.

# 276
Момичета стана ми малко гадно че в един момент съм се превърнала в ябълка на раздора помежду ви,четох предната тема.
В момента в главата ми се въртят хиляди чувства и се надявам да разберете това което ще напиша.
Значи още в първите си постове бях обяснила своето състояние- че имам преди това 3 операции,сраствания,запушени тръби и т.нат.С годините всичко се е натрупвало и в един момент нещата излизат наяве.
Решението което взех сега,съм го обмисляла във всеки един момент до самата операция.Повярвайте ми не е никак лесно да се вземе такова решение.Факт е,че тогава от изследванията имаше някои неща ,които не ми бяха казали,и които разбрах вече когато влязох за операцията.Имах дълъг разговор с докторката.Вярно е ,че в момента на първо място бяха резултатите за тумора и това дали има разсейки ,които за моя радост няма.Обаче друга страна на нещата е ,че срастванията от преди са си били налице,кисти на двата яйчника,това което сиспомням че пишеше в изследванията е - разширена маточна шийка с неравни външни контури,миоматозна матка,киста в ляв яйчник около 15 мм,в десен - около 4,5.
Това е и базата на която се наложи тази операция.Просто исках вече всичко да приключи,а не постоянно да съм по болниците с болките и постоянно да ми отстраняват срастванията.
Ето точно какво пише в епикризата мисля че това е достатъчно като обяснение:
Маточни тръби плътно прирастнали към матката,множество сраствания на чревни бримки към матката и яйчниците и към тазовия перитонеум,прирастване на тънкочревна бримка към десен яйчник. и др.
Колкото до менопаузата и остеопорозата както казах това са последствията,но кога ще настъпят е строго индивидуално.
И това как жени след такава операция се сбабичосват и как изглежда жена на 60 години мисля че няма нищо общо с това.Има момичета на 18 които изглеждат на 30,а една жена на 60 не може да изглежда на 20.Аз съм на 31 ,но изглеждам по-млада.Това как изглеждаш е въпрос на личностно поддържане и може би и на генетична основа,но няма нищо общо с менопаузата.Симптомите при нея са други.Тук може да прочетете за това http://www.puls.bg/illnes/issue_92/print.html.
Надявам се,че ме разбрахте правилно,не искам да влизам в спор с никого и никого не искам да обидя.Това е моето мнение,това беше моето решение и не мисля че съм сгрешила.Всичко е вече зад гърба ми и от тук нататък искам колкото се може по-малко да се сещам за това.
Не пожелавам това което аз изживях на никого.

essy70   поздравления за добрите резултати.
Пожелавам на всички тук само такива  Praynig.

BOBI1  както винаги с теб не е скучно,винаги твоите постове са ме зареждали със смях и енергия.

Бъдете здрави момичета и както ви бях казала и преди - УСМИХВАЙТЕ СЕ ПОВЕЧЕ И ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ ПО-ДОБРЕ  Hug  Hug  Hug

# 277
Pav69, добре е, че всичко е минало. Но защо се наложи втора операция? Моля те, пиши, защото на много като мен тук , това е големият ни страх.

Здравейте, момичета  Hug
В предишни теми разказвах подробности около моите патила. Четох някъде, че първите 2 години били критични след конизацията. Аз изкарах 1 г и 7 м.преди да ми открият отново бяло петно при колпоскопията,а цитото беше добре!  Sad  Вкараха ме уж само за биопсия (след 4 месечно лечение, което не помогна), но на самата маса, Чакалова реши -РЕ! И такаааа  Sad  Аз съм с НРV16. Мед. сестрата на лекуващия ме д-р направи веднъж много гадно изказване по тоя повод (споделяла съм с вас), но си мисля, че това дето ми "плува" в кръвта, винаги ме дебне. Не знам защо се получи пак. Не знам докога. Искам да е за последно, но дали??? Вече дори не водя полов живот-от страх  Sad Обаче съм се заредила с кураж и се старая да ангажирам мислите си с други неща, за да не изпадам в дупка. Ще правя каквото трябва и дано помогне!   Hug

# 278
Ива, така описана от теб ситуацията, изглежда коренно различно от това, което знаехме преди хистеректомията ти. Базата е била еднаква и тогава и сега, но ние не бяхме информирани и изхождахме от друга гледна точка.
Бъди здрава!

pav69, ЧПВ не "плува в кръвта".  Peace Той е локален вирус. Липсата на полов живот е лош знак за твоето състояние. Бих те посъветвала да потърсиш помощ в това отношение.

Бъдете здрави - всякак!

# 279
pav69,и аз съм като теб.Септември месец,1,2г. след конизацията пак имах бяло петно на шийката,лекувах се 2 месеца,но нямаше промяна.Изгориха го,добре,че поне цитонамазката бе ПАП2.Горили са ме 2 пъти,а съм конизирана веднъж.И аз имам тип 16.Сега ,на 04.02.съм на контрола и вече умирам от страх какво ще ми кажат,защото чакам второ бебе. Confused

# 280
Добре дошла на Ивето  Hug Скорошно възтсановяване!   bouquet (и поздрави, сега забелязах, че си от моя роден град  Heart Eyes)
Искам да Ви  се похваля днес, че HPV тестът ми е отрицателен!
Това е страхотно, но разбира се, не означава, че няма да отида да си направя и трета цитонамазка, защото в крайна сметка не знам със сигурност дали имам "раничка" и ако е така- какво лечение трябва да предприема. Така, че ще последвам Вашия съвет, но не съм убедена, че трябва да направя цитонамазката отново в Шейново. Предложиха ми като вариант Института по заразни болести...Вие как мислите?

# 281
Ива, радвам се да те "видя". Дано бързо се възстановиш  и бързо да забравиш всичко лошо.  Hug
ДесиХ2, честито и знай, че на 04.02. всичко ще е ОК на прегледа.  Peace
А аз минавам и да кажа, че се обадих в кабинета на доктора и първата ми цитонамазка 3 месеца след конизацията е ПАП 1.  newsm18

# 282
misena
браво,все така да са ти намазките
иве
радвам се че вс. е минало ,много здраве ти желая от тук нататьк
деси
спокойно мила,знаеш от кво значение е спокойствието
демеанор-браво за хпв,никога да нямаш
на всички само кьсмет и здраве,мн. хубава седмица................аз сьм в цикьл и пак ми е силно,но с мн. по малко сьсирециама сигорно ще се оправи с течение на времето след конизацията.....дано

# 283
Мисена,чудесна новина,стискам паци всичките ти ПАП тестове,оттук-насетне,да са 1 група.
Благодаря за пожеланията!!!

# 284
Здравейте момичета не съм писала отдавна но ви чета,Иве радвам се за теб че всичко е минало успешно,кой те оперира?на мен ми предстои конизация на края на този месец,и така ме е страх,сега се замислям резултата от биобсията ми беше койоцитна дисплазия,не била нито първа нито втора или трета степен,сега се замислям възможно ли е това?И аз съм със 16 тип папилома,така ме е шубе като чета имам чувството че едва ли не съм обречена да се разболея някой ден                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Общи условия

Активация на акаунт