Отговори
# 300
marta7,
ектопия означава,че:аномалия, при която органите са разположени извън обичайната се анатомична област.
В товя случай това значи,че PVCU/влагащилната част на маточната шийка / е покрита с плосък/нормален епител/ и комплекси от клетки,които нормално се намират в канала на шийката/ендожервикални/,а при теб се наблюдават леко извън нея.Оттам идва ектопията.
СС ти е пробата от канала на шийката,където всичко е ок.
Л.Б.не знам какво е?
Само да допълня ,че се пише ЦИТОНАМАЗКА,виж и заглавието на темата.

# 301
  • София
Благодаря, ДесиХ2!
Извинявам се за правописната грешка Embarassed Редактирах си поста.
Странна ми е тази аномалия и най-вече защо докторът не я коментира.
По принцип след раждането всички лекари ми казват, че не съм добре зашита. Имам разкъсване на шийката на матката и на перинеума, които на са зашити (в МД-София са направо за  bash но това е друга тема). В Токуда ми казаха, че след второ раждане това може да се оправи,а ако няма такова е най-добре да си направя пластика.
Мислите ли, че е възможно аномалията да се дължи на тези разкъсвания?

# 302
Здравейте!
доста неща изчетох, и може би моят проблем ще ви се стори смешен на фона на останалите. 01.2009г. ходих на годишен профилактичен преглед - PAP2В. не знам какво означава това Sad но не това ме плаши. преди три години имах раничка с PAP3А, третираха със солкогин и до този момент всичко беше ок. сега от прочетеното виждам, че тая гад може да рецидивира... та януари ми взеха цитонамазка, уж всичко е наред, само възпаление и след курс на лечение днес ходих на контролен преглед. отново ми откриха раничката...  пак ме третира със солкогин, предписа ми нов курс на лечение, след което отново ще направим цитонамзка. имам и хроничен проблем с гъбичките Sad просто исках да споделя с някого. какво става?  #Crazy

# 303
ludichka,а колпоскопски преглед направиха ли ти?

# 304
ДесиХ2   не са ми правили колпоскопски преглед, мислех, че не е необходимо, смятах, че всичко се е оправило.. но тогава нямаше кой да ми обясни, че злото само спи. на контролния преглед ще питам дали да направим колпоскопията. лекарката ми е доста уважавана и аз и имам доверие; преди тя ме избави от раничката. тя и сега смята, че няма нищо страшно; обаче чесно казано аз изпадам в ужас само при мисълта. и деца все още нямам, това ще даде ли някакво отражение? много съм зле с информацията по този въпрос, а съм на 27г.

# 305
Не питай за колпоскоп,а си искай задължително.

# 306
  • София
Защо ли мъчат жените с този солкожин, като не помага!  newsm78

Мажат, мажат, обгарят и след време пак конизация.

# 307

И аз на солкожина разчитам. А какво е по правилното решение? Има ли вариант да се избегне конизация в крайна сметка или който е стигнал ПАП 3 рано ли късно подлежи на конизация?

# 308

alpha_beta, забравяш основната движеща сила - пари.

Аз явно съм с хирургическо мислене, защото предпочитам конизация пред безкрайно мазане, което носи стрес и в по-голямата част от случаите - конизация след себе си. Да, вярно е, че и след конизация се случва рецидив, но колко често е това в сравнение с рецидивите след мазане на раничка.
Освен това в България лекарите са създали някаква истерия около конизацията - правят безкрайни (в голямата си част излишни, т.е. за пари ги правят) изследвания, подготовката е една голяма суматоха, около конизацията се вдига прах и пушилка, достойни за напрегнат каубойски филм, държат пациентите в болницата по няколко дни, което е напълно излишно ("бенефитите" са стрес за пациента и пари за болницата, съответно лекаря) и т.н. Накратко от мухата правят слон.
Лично мнение изказвам и не ангажирам никого с него.

# 309
Момичета, има много теми за моя въпрос, но аз разчитам на вас. Правих си кръвни изследвания - нисък хемоглобин, калций, магнезий на долна граница. Постоянно ми се цепят устните в ъглите, а сега ми излезе гаден и болезнен ечемик. Никой не може да ме убеди, че  всичко това не е следствие от безкрайните тревоги, конизация, кръвоизливи и други екстри.Имунната ми система е разбита, а не мога да пия имуностимулатори, защото имам автоимунно заболяване на щитовидната. Някои да е имал проблеми като моите или да даде съвет? Кюбит, ти какво ще кажеш?

# 310

И аз на солкожина разчитам. А какво е по правилното решение? Има ли вариант да се избегне конизация в крайна сметка или който е стигнал ПАП 3 рано ли късно подлежи на конизация?

Силно се надявам и вярвам, че не е така!

# 311

Силно се надявам и вярвам, че не е така!
Аз също Peace
Не мисля, че след третирането със солкожин задължително след някакъв период от време следва конизация..... извинявайте, но за мен това са пълни глупости! Имам приателки, чийто ранички са били третирани със солкожин и след 10 години нямат никакви проблеми. Дай Боже при всички ни да е така!

# 312
Аз също силно се надявам , че не винаги се стига до конизация
при ПАП 3Д-4!!!!!!!!!!!!!
Без да имам претенции, че съм наясно с медицината считам,че
веднъж ако "положението" е овладяно от нас зависи как ще поддържаме
имунната си система на ниво.
Мила dimana, бих ти препоръчала за повишаване на
имунитета
нещо много елементарно,стига за щитовидната жлеза да не е противопоказно-
7 дни сутрин на закуска се изяжда една шепа сурови бадеми, на следващата
седмица една шепа сурови лешници, третата седмица една шепа сурови орехи.
Приятен апетит и може за добавка - натурален сок от каквото се сетиш.....лимони,портокали,
грейфрути и др.  bouquet

# 313
сладурчета, нека не си говорим за "ранички". раничка е една много смешна дума, като се има предвид колко различни обяснения могат да стоят зад нея.

кюбит според мен има предвид най-вече изменения (дисплазия) на клетките на цервикса в следствие на човешкия папилома вирус, и то става въпрос за рисковите типове.

като казваме "раничка" не даваме никаква информация за това какъв е проблемът и какви са възможностите за лечение според мен и навлизаме в излишен спор.

# 314
serein,всички казват ранички,защото самите лекари наричат промените по шийката така.Факт!

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 20:37 от ДесиХ2

Общи условия

Активация на акаунт