Отговори
# 330
разбрах, че терминът `раничка` трябва да се използва много внимателно. сега като се замисля вчера аг-то ми не спомена `раничка`, точните и думи бяха `зачервяване, но ако не се третира, ще стане на раничка`. само че хората чуват избирателно, и като се има предвид, че вече имам една излекувана такава (даже вече се съмнявам и в термина `излекуван`), се уплаших доста. сега разсъждавам по-трезво, благодаря на всички за инфото, което са поместили тук - много е полезно.
и все пак едно дяволче ме чопли дали аг-то ми казва всичко, дали не скрива нещо? Sad  а на резултата от цитото пише PAP2В. какво ще рече това? а има някакви други писаници, които не разчитам... звъних на аг-то - каза ми, че няма нищо страшно. ще видим на новата цито какво ще стане; и твърдо съм решила да си искам колпоскопия.  newsm78

Последна редакция: ср, 04 фев 2009, 12:09 от ludichka

# 331
Боби, и на моето цито показа завишени левкоцити.И на мен нищо не ми предписаха като медикаменти.

# 332
Боби, и аз се чудя дали при мен вирусът е изрязан, но още повече се чудя, ако вирусът при мен е изрязан, а приятелят ми го има все още и пак ме зарази. Тогава вече ще стане неприятно. #Crazy Моята лекарка ми каза, че той не би трябвало да е носител толкова дълго време на вируса. Но аз пак се съмнявам. Sad
А теб може би ще изследват за това дали вирусът наистина е премахнат, защото има конизирани жени, при които вирусът явно си остава-може би конизацията не е добре изрязана? Thinking При тях и рискът за рецидив е по-голям. Ако не си носител на вируса, можеш и при желание да се васкинираш. Така мисля аз-това е лично мнение, все пак не съм лекар. А ако щамовете, които ти си имала, са изрязани, няма как да разбереш кои са били. А няма и значение, щом всичко е вече наред. Simple Smile

Последна редакция: ср, 04 фев 2009, 12:35 от olive19

# 333
olive19, погледни това http://www.hpv-bg.com/prevencia.htm от това май става ясно, че веднъж открит ли ти ХПВ, носиш си го завинаги.... а се предава по полов път, от къде знаеш че и приятелят ти не е заразен, ако не са му правени изследвания? по пътя на логиката би трябвало да е Sad 

# 334
Боби,ще си пуснеш тест за ХПВ,а не типизация.

# 335
десих2.ама патолога ми каза че го няма вируса сега,този дето ми гледа цитото,ама аз по добре да ида да си направя ХПВ,за да сьм сигорна.....оф,абе да правя ли нещо вьобще,като са ми казали че сьм здрава и да си гледам живота....??????? newsm78
деси,успех на прегледа,ама нали знаеш че ще е наред всичко.... Peace

# 336
десих2.ама патолога ми каза че го няма вируса сега,този дето ми гледа цитото,ама аз по добре да ида да си направя ХПВ,за да сьм сигорна.....оф,абе да правя ли нещо вьобще,като са ми казали че сьм здрава и да си гледам живота....??????? newsm78
Не си прави,живей си живота и си ходи на лекар.

# 337
  • На брега на реката
Извинявам се, че така се вмъквам в темата, но ще се радвам ако някой може да ми отговори. Родих преди 2 месеца, някой знае ли след колко време е препоръчително да ида на цитонамазка. Точно на 1-я месец бях на гинекологичен преглед и доки нищо не спомена. Предполагам, че трябва да има някакъв изчакващ период, но какъв точно  newsm78

# 338
olive19, погледни това http://www.hpv-bg.com/prevencia.htm от това май става ясно, че веднъж открит ли ти ХПВ, носиш си го завинаги.... а се предава по полов път, от къде знаеш че и приятелят ти не е заразен, ако не са му правени изследвания? по пътя на логиката би трябвало да е Sad 
На мен никой не ми е откривал ХПВ, но съм конизирана заради дисплазия, което е сигурен знак, че съм имала вируса. Понеже вирусът е локален-при изрязване на поразената тъкан, е възможно той да бъде отстранен. Това става при повечето конизирани жени. Но явно има и такива, при които не е напълно отстранен заразения участък с конизацията и те си остават носители на вируса. А съм чела инфо за вируса, че обикновено имунната система прочиства организма от вируса за 6-8 месеца. Има и случаи, в които имунната система не успява да пребори вируса, за по-дълъг период от време-тогава според информацията, която съм чела, се получават и дисплазиите. А това, дали моят приятел е носител на вируса, не може да се каже, без да се направи изследване. В сайта на Геника, прочетох, че за жени изследването за ХПВ става, като се вземе проба от маточната шийка, но за мъже не беше отбелязано нищо-явно не правят такова изследване на мъже. Мен много ме вълнува този въпрос-възможно ли е приятеля ми да е носител и да ме зарази отново. Да не забравяме и това, че даже и приятелят ми да е бил заразен с вируса, може имунната му система да се е преборила с него и да го е ремисирала-това е оптимистичния вариант.
Pupinka - за твоята цитонамазка, щом лекарят не ти я е предложил, по-добре ти я изискай.

Последна редакция: ср, 04 фев 2009, 13:43 от olive19

# 339
Правят,мъжът ми си прави там.Дава се еякулат за изследване,но не е 100% точно,доколкото разбрах тогава.Най-добре им се обади и ги питай,но според мен няма нужда.

# 340
Здравейте. Днес ми откриха раничка на шийката на матката. Взеха ми цитонамазка, която ще е готова след седмица. Досега 2 пъти са ме горили. Лекарката ми каза, че иска да лекува раничката чрез замразяване (така се изрази). Обясни ми, че при туширането и изгарянето се засяга само външната част, без инфекцията навътре по канала. Има ли някой който се е подлагал на това  и има ли ефект? Благодаря Ви!

# 341
акс, прочети последните няколко постове, където дискутираме термина "раничка", както и първата страница, където е събран материал по темата.

информацията, която ни споделяш не е достатъчна, за да ти дадем съвет. говори ли ли са ти въобще за наличие на вируса при теб? правена ли ти е колпоскопия?

# 342
  • София

На мен никой не ми е откривал ХПВ, но съм конизирана заради дисплазия, което е сигурен знак, че съм имала вируса. ...
Не е сигурен знак, поне така ми обясни моята лекарка, за това попитах и тук и няколко момичета в темата писаха, че са имали дисплазия, а ХПВ теста им преди конизацията е бил отрицателен. Не винаги дисплазията е предизвикана от ХПВ, говори се за 70% от случаите. В останалите 30% не зная какъв е причинителят на дисплазия.

# 343
Не ми е правена колпоскопия или каквото и да било друго изследване. Взе ми цитонамазка и ме гледа на ехографа. Лекарката ми каза, че за установяване на папилома вируса,  трябва да се направи друго изследване, което не се поема от здравната каса.

# 344
Не ми е правена колпоскопия или каквото и да било друго изследване. Взе ми цитонамазка и ме гледа на ехографа. Лекарката ми каза, че за установяване на папилома вируса,  трябва да се направи друго изследване, което не се поема от здравната каса.
Искай колпоскоп,нищо друго засега.

Общи условия

Активация на акаунт