Отговори
# 210
  • София
Тоест това,че цитонамазката ми е ок,не значи,че нямам рак?
А това,че се случва винаги точно преди цикъл ме е успокоявала...не знам защо. Rolling Eyes

# 211
Ивето би трябвало да си е вече вкъщи. Дано скоро се включи Simple Smile

# 212
Цитонамазките в много от случаите не са точни, затова е добре при всеки един симптом да се реагира. Да не говорим, че дори с перфектни цитонамазки колпоскопия поне веднъж годишно според мен е задължителна.

# 213
ивето сигроно сега докато се види с близките няма да е удобно да влезе днес,но надявам се утре да се появи тук,че всички я чакаме с нетьрпение.
валенце,аз не разбирам много,но от това което успях да се науча от присьстващите в този форум,не отлагай  и не пренебрегвай нищо,което не е обичайно.просто за да си спокойна само си направи преглед Peace
рокси-аз направих само една цито и резолт. беше пап3д,след колпоскоп и биосия ми направиха конизация....дано не се стигне при теб до там ,а още пове4е щом твойта лекарка е спокойна,ама знам ли,дано да ти назначи  най подходящият метод за ле4ение....
кьсмет на всички

# 214
Да, нямам намерение да отлагам, още утре ще запиша час за МБ и другите изследвания.
Възможно ли е да има грешка при биопсията  newsm78 Всъщност аз очаквах ЦИН, а и  тези неспицифични възпаления нищо не ми говорят.
Гледам да не се вкарвам във филми все пак преди следващите изследвания и резултати.

# 215
Рокси, моята биопсия също е от проф. Власов и при мен също има "цилиндричен еднореден епител с изразен хроничен, неспецифичен възпалителен процес".
На доктор Славчев обаче не му се видя повод за притеснение този резултат, макар че и мен много ме озадачава този неспецифичен възпалителен процес Confused
Ще видим утре резултата от цитонамазката дали ще внесе някаква яснота по въпроса.

# 216
Здравейте, ето дойде м.февруари, бях решила да захвърлим презервативите и да пробваме за бебче. Но ето времето си върви, а психологически не зная как ще преодолея това. С презерватив се чувствам защитена, макар да зная, че не е 100 % гаранция. Не съм правила изследване за ХПВ, не зная дали все още го нося и дали приятелят ми е носител. Страх ме е че като махнем презервативите и пак може да го хвана вируса Sad. Моята лекарка ми каза, че приятелят ми няма как да е толкова дълго време носител на вируса-вирусът бил като този на грипа-след известно време имунната система го побеждавала. А при мен проблемът се появил-защото вирусът е дал грешна генетична информация на клетките, но този проблем се е решил с конизацията. Каза ми да прочистя съзнанието си от всичко и да работя за бебе. Честно казано ми се струва толкова трудно, не зная как ще го направя-сигурно ще се побъркам от притеснение. А чаках толкова време. Поне ако бях махнала презервативите, до сега щях да съм правила цитонамазка след като съм била в контакт с приятеля ми-и щях да видя резултата-ако цитото беше хубаво-значи вероятността да сме носители на вируса е по-малка. Sad  Приятелят ми имаше кондиломи-в началото, когато се запознахме-преди около 7 години. Тогава ги лекува и до момента не е имал повторни появи-възможно ли е все още да е носител и това да се яви проблем и за мен?

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 07:48 от olive19

# 217
(  Приятелят ми имаше кондиломи-в началото, когато се запознахме-преди около 7 години. Тогава ги лекува и до момента не е имал повторни появи-възможно ли е все още да е носител и това да се яви проблем и за мен?
Моя мъж е имал кондиломи в миналото,аз не съм носител на тип 11.Според мен излишно се тревожиш. Hug

# 218
Моята лекарка ми каза... да прочистя съзнанието си от всичко и да работя за бебе.

Не само тя, не само тя...

Рокси, стискам ти палци.

Валенцето, с теб на лична писахме, но да напиша и тук. Гаранции няма в медицината.

Следете си изкъсо ситуацията. Така ще сте спокойни.  Peace

# 219
Вярно ли е, че по време на бременност не се правят цитонамазки. Тогава как ще си следим състоянието, при евентуална бременност?

# 220
# 221
  • София
Валенцето, направи си един колпоскопски преглед при гинеколог-онколог, просто за лично успокоение. И при мен контактното кървене се появяваше седмицата преди цикъл. Цитонамазка - ПАП І, но при биопсията излезе лека дисплазия и ме конизираха с ел. бримка. Да де, аме сега три месеца след конизацията, при полов контакт три дни преди цикъл отново имаше червена точица кръв, чакам си резултата от цитонамазката и нямам идея какво да си мисля и кога ще спра да се притеснявам  Sad

# 222
Така си е, напълно си права-моята работа стана като с нероден Петко.....
Такава съм си и само ви тормозя с тъпите си въпроси Embarassed

# 223
Олив, ще си позволя да ти дам един съвет без да си го искала.
Колкото повече ровиш, толкова по-лошо може да стане. Психиката е мощен определящ фактор, опитай се да му отпуснеш края малко.  Hug

# 224
Кюбит, благодаря ти за съвета, това че споделям в този форум означава, че имам нужда от съвет.Благодаря ти! Зная, че си права-психиката е много важна. Даже след операцията може да се каже, че бях по-добре, в смисъл бях по-стегната, не си позволявах да мисля негативни неща, какво ще стане ако... и други лоши сценарии. Но сега пак започвам да се отпускам..., а в самото излекуване много важно значение има психиката-има толкова безнадеждни случаи, които въпреки лошите прогнози са оцеляли... Така че, желая на всички да са живи, здрави и оптимистично настроени!

Общи условия

Активация на акаунт