Отговори
# 195
Благодаря ви за отговорите!
Доктор Славчев наистина ми отдели внимание по време на прегледа, вдъхна ми  доверие и спокойствие. Може би наистина ще изчакам резултата от цитонамазката, преди да реша дали да предприема още нещо.
Хубав ден на всички!  bouquet

# 196
  • София
.......
аз сега сьм решила да ида при Карагьозов в четвьртьк,ама искам ехограф,че нещо ме боли от близо ч год. ,но отвьн на месото,бьрху белега,понеже сьм родила с епизотомия,ама не знам защо може да ме боли там.аз питах кьрлов,той вика-абе няма ти нищо....и  то е една тежест на моменти,не мога да го опиша...ама тази болка я имаам преди конизацията доста време, сега пак ми се появява мн. често....знам ,,че никоя от вас я няма такава болка ,затова и не питам,ама да не ме вземете за  луда сега че си измислям болки,не ,боли ме наистина,но не обрьщах вминаие до сега Embarassed

Боби, и аз съм така!
Този белег от епизиотомията си ме наболява /вече повече от 16 години след раждането/,
а бе като бабите --- разваля ли се времето и го усещам!  Joy
Боби, сподели после какво ти каза доктора за белега!

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 11:53 от alpha_beta

# 197
  И аз в кюпа. Понякога ме боли белега от епизиотомията, но не му обръщам внимание. Болката е слаба.

# 198
алфа,иваабе момичетааа,аз си помислих ,че само аз сьм нередовна ...хахахаааа,чудех се дьлго време какво може да м еболи,а накрая се сетих,че евнтуално  може да е този белег,защото болката е слаба ,но е там около.....ох,малко ми олекна,ама сега ще ида до  токуда ,ей така да се пробвам ,ако не ме вземат днес,ще ида утре.....веднага ще пиша кво ми казаха Hug

# 199
Някои знае ли нещо за ива николова, нали днес щяха да я изписват.

# 200
harem_style, искрено ти съчувствам за преживяното!!!Дано в най-скоро време да те зарадва една рожба пък може и две .Господ си знае работата.А този "доктор" ще си получи заслуженото рано или късно.

# 201
здравейте
сега се прибирам от преглед при Карагьозов.Освн преглед и колпоскоп ми направи,но като го питах за ехограф и той ми каза че сьм  иедеално здрава и няма змисьл само да плащам и да ходя на доктор .за белега,който ме боли,каза че  е нерв там и понякога ще я имам тази болка,но не е опасно....това е ,доволна сьм ,радвам се че сьм здрава,за пореден пьт ми е казано,дано скоро не се запьтя кьм друг лекар....ама аз ги минах всичките.хахахааааааааааааааа
желая ви на всички да сте здрави и  ви целувам Hug
а за секса той ми каза да правя както си искам и когато искам и да не спирам френската любов............е сега само ми трябва поле за изява......... Joy

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 19:47 от BOBI1

# 202
  • София
Здравейте,момичета!
Първо да пожелая на всички ви много здраве,много!
Влизам с едно въпросче.Четох малко по-напред за проблем,който имам и аз.Може и да е глупаво питането ми,не съм изчела цялата тема.Става дума за кървене след полов контакт.Случва ми се няколко дни преди цикъл.Не винаги,понякога.Всяка година си правя цитонамазка,Обикновенно е ПАП2,а последната,отпреди месец и нещо е ПАП1.Което ми е малко странно де.Но мисълта ми е,че цитото ми е нормално.Има ли тогава някакво обяснение това кървене,нормално ли е?Истината е,че при прегледи винаги се панирам и всеки път забравям да питам.

# 203
Валенцето,а колпоскопски преглед правен ли ти е?

# 204
Днес си взех резултатите от биопсията ( след две цитонамазки - група 3д и колпоскопия). Според лекарката са добри, рече да направя микробиология, тест за хламидии и типизация на ЧПВ. Ако съм с рисков щам- след 3 месеца пак на колпоскопия. Ако не- по общия ред.

Заключението на проф. Власов, който ми е изследвал тъканта ( хистология ли се нарича това?) е:
"три късчета - двете са с покривен цилиндричен епител с умерено изразен хроничен неспецифичен възпалителен процес- третото е разкъсан материал от парченце покривен цилиндричен епител и късче многослоен плосък епител с акантоза? ( за тази дума не съм сигурна)."
Утре ще записвам час при титулярната ми гинеколожка, за да продълваме разследването какво ме мъчи и как да го лекуваме.

Но определено ми олекна.

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 20:20 от Рокси

# 205
  • София
Валенцето,а колпоскопски преглед правен ли ти е?
Какво значи това? Embarassed

# 206
Валенце, прегледай първата страница на темата и се запознай с материалите. Има подробни разяснения за колпоскопията. Освен това тези знания ще те подготвят да си по-информирана и целенасочена при лекарски преглед. Кървенето не е за подценяване и може да има много причини за него (естествено не си мисли за най-лошите). Според мен ти трябват по-подробни изследвания - колпоскопия при специалист онкогинеколог.

Рокси, радвам се, пиши ни какво е станало с микробиологията.

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 20:31 от Serein

# 207
  • София
Прочетох.Мисля,че ми правиха колоскопия,когато имах раничка преди две години,Тогава лекарят не я гори,ами я маза,всъщност не зная дали така се нарича.

# 208
Валенце, според мен трябва да ти направят колпоскопия сега, имайки предвид конкретните симптоми, за да си сигурна, че всичко с шийката е наред.

# 209
Рокси, чакам с нетърпение да кажеш какво лечение са ти назначили.
На мен лично след две цитонамазки - група 3д и колпоскопия, и въпреки резултата от биопсията (който изключва канцерогенни процеси, но не е "добър", както е казала лекарката ти) не би ми олекнало.
Микробиология, тест за хламидии и типизация на ЧПВ е ок като назначение. Не отлагай да ги направиш.
Не искам да те стресирам, просто искам да ти светна лампичката да не протакаш и да си мислиш, че има време.
Късмемт и здраве!  Hug

Валенцето, всякакво кървене, което не е по време на менструалния период е причина за аларама и повишено внимание. Направи си специален час само за този проблем, щом иначе забравяш за него и отиди да те види специалист.
И теб не искам да плаша, но в темата има конизирани момичета с ПАП 1.

Не мислете, че един проблем, ако не е свързан с болка, не е опасен.

Ива дали се е прибрала вече?

Общи условия

Активация на акаунт