Отговори
# 180
Кюбит, аз си правих ТИПИЗАЦИЯ на HPV вируса в Национален център по заразни и паразитни болести - сграда Вирусология, ето линк:
http://www.ncipd.org/?page=2

Последна редакция: вт, 27 яну 2009, 11:39 от Мисена

# 181
Preglevdat me s ko
Вас преглеждаха ли ви и на колпоскоп след трите месеца след конизацията?
Да,винаги ме преглеждат с колпоскоп.

# 182
Здравейте, дами!
Искам да попитам - типизацията на HPV вируса влияе ли
по някакъв начин за неговото лечение, нали все пак този
вирус не изчезва щом веднъж се е проявил , а само има момент на затишие?
Според мен укрепване на имунната система има значение дали той ще се прояви
или ще бъде в затишие, докато не се получи отново някакъв пробив в имунитета.
Нали затова се поставят ваксините.....

# 183
Здравейте!
От доста време ви чета, но днес реших да споделя и моите преживявания.
Преди около 2 месеца отидох на редовната си цитонамазка, гинеколожката ми видя малка "раничка". Резултатът ми беше ПАП 2, но тя ме посъветва да отида на колпоскоп, заради "раничката".
Отидох при една лекарка, която при прегледа с колпоскопа ми каза, че има атипични клетки и веднага ми взе биопися.
Резултатът от биопсията ми беше : папиломидни(или папиломозни - не разчитам добре) разраствания на цилиндричен еднореден епител, с изразен тезпохроничен(или поне така го чета) неспецифичен възпалителен процес в .....(тук не разчитам) Без атипизъм.
Когато отидох за резултата си докторката ми обясни, че това състояние е предканцероза и трябва да отстрани този участък с електрическа примка. По принцип можели да ми предложат на други места да ми изгорят участъка с лазер или ток, но можело вътре да се запечатат ракови клетки и затова тя не практикувала този метод.
Излизайки от кабинета й вече бях решила да потърся и второ мнение, тъй като бях сигурна, че дори и да се наложи подобна манипулация, това не е лекарката, на която ще се доверя да я извърши. А и освен това планирам втора бременност.
Щом се прибрах, потърсих информация и си записах час при доктор Славчев.
Вчера бях на преглед при него, когато ми видя резултатите той каза, че не вижда нищо чак толкова притеснително. След това ме гледа на колпоскоп и каза, че „раничката” която имам не е наложително да се третира по никакъв начин, освен ако аз нямам желание, за да намалее секрецията, която тя предизвиква. Каза още, че от подобен участък той никога не би взел биопия, защото не е нужно и „раничката” не е никаква пречка за евентуална бременност.
Взе ми и цитонамазка, резултата от която ще бъде готов в четвъртък, но каза че не очаква нищо притеснително.
В диагнозата, която си взех, излизайки от кабинета пише : ектопия без атипизъм.
Аз разбира се много се зарадвах на неговото мнение, но все пак трябва ли според вас да потърся и трето мнение?
Първата докторка казва, че е необходима електрическа примка и не е желателна бременност преди процедурата, а Славчев смята че няма нужда от абсолютно никакво третиране на раничката!?
Малко съм объркана е наистина незнам да търся ли и трето мнение или да се успокоя и да се доверя на Славчев?
Съжалявам че стана толкова дълго! Embarassed
Пожелавам на всички ви само хубави резултати и добри новини! Hug

# 184
veseto.g, славчев е наистина светило, би трябвало да знае какво прави.

ти как се чувстваш относно ситуацията - смяташ ли, че ти е обърнал необходимото внимание, добро ли беше отношението му, вдъхна ли ти доверие?

според мен решението ти зависи от това дали ти се чувстваш спокойна в негови ръце.

# 185
Благодаря на всички, които се включиха по моя въпрос!   bouquet

Здравейте, дами!
Искам да попитам - типизацията на HPV вируса влияе ли
по някакъв начин за неговото лечение, нали все пак този
вирус не изчезва щом веднъж се е проявил , а само има момент на затишие?
Според мен укрепване на имунната система има значение дали той ще се прояви
или ще бъде в затишие, докато не се получи отново някакъв пробив в имунитета.
Нали затова се поставят ваксините.....

Типизацията не вируса не влияе по никакъв начин за по-нататъчното развитие. И по-важното: ЧПВ не се лекува.
ЧПВ може да изчезне (да ремисира спонтанно) след като се е появил.
Тъй като ЧПВ е локален вирус, много често след конизация, ако е направена добре, вирусът може да бъде отсранен.
Разбира се, възможно е и да има период на затишие, но дори и през този период, може да се засече с ЧПВ-тест. Затишието се изразява не в скриване на вируса, с неговото не-действие.
Вярно е, че по-силната имунна система се справя по-лесно, но не е задължително така.
Освен това "укрепване на имунната система" е доста относително понятие. Укрепването може да се прави със спорт и определено хранителен режим, но не и с медикаменти.
Ваксината против ЧПВ е доста оспорвана и аз лично, въпреки че съм привърженичка на ваксините, съветвам всеки, изправен пред дилемата да си сложи ли тази ваксина или не - да не го прави: особено, ако е неразждала жена, има ЧПВ инфекция, иска да има дете скоро или е била бременна скоро и кърми все още, ако е над 40 и т.н.

veseto.g, ако искаш направи си 3-та цитонамазка. Много е трудно когато имаш 2 толкова различни резултата. Славчев може и да е светило, но всеки може да сгреши, в случая дори не казвам, че той може да го направи, а лаборант или някой друг по веригата.
Най-добре изчакай резултата в четвъртък и тогава вземи решение.  Hug

# 186
veseto.g и аз мисля като Кюбит, изчакай резултата и тогава вземи решение. Аз също съм пациент на Славчев и мога само суперлативи да ръся по негов адрес, но ако на теб ще ти е по-спокойно нищо не пречи да направиш и трета консултация  Peace

# 187

Малко съм объркана е наистина незнам да търся ли и трето мнение или да се успокоя и да се доверя на Славчев?

На д-р Славчев можеш да се довериш на 100 процента!!!За мен той е безпогрешен!

# 188
Кюбит,благодаря за изчерпателният отговор!
Наличието на HPV наистина е повод за безпокойство,
дори в момент когато вируса е в ремисия.Аз се безспокоя за
себе си, защото не ми беше правена конизация, а няколко
обгаряния.Второ мнение на специалист беше, че в този мемент
не трябва да мисля за "проблема" тъй като съм ПАП 1, нямам раничка.
Имам чувството, че както вируса "спи" така изведнъж може да напомни за
себе си, провокиран от нашия неразумен начин на живот. Тогава излиза,
че вечно трябва да сме в готовност за борбата с вируса.
Питам се, какво трябва да направим все пак за себе си, за да не
се допусне повторното му проявяване.
veseto.g потърси на всяка цена трето мнение.Това ще помогне и за твойто
спокойствие.Колкото и да е добър лекаря-гинеколог, патолога който прави
анализа на цитото също трябва да е добър специалист.Иначе веригата се
прекъсва, а пациента остава потърпевш.
Дано всичко да бъде добре и ти пожелавам само най-хубавите резултати.

# 189
На д-р Славчев можеш да се довериш на 100 процента!!!За мен той е безпогрешен!

Не знам има ли безпогрешни хора, но ще кажа какво ми каза лекарката тук в Бургас когато ме прати при него. Думите й бяха "Той е хирург, работата му е да реже и можеш да си сигурна, че усъмни ли се в нещо нередно и най-малкото да е реже без да му пука на колко си години и дали си раждала". Честно казано мен това ме успокои.

# 190
кюбит
подозирам ,че май ще си идваш тук...аааааааа.да се обадиш веднага,да  не се караме сега тука пред всички...хахахааааааааааа........
аз сега сьм решила да ида при Карагьозов в четвьртьк,ама искам ехограф,че нещо ме боли от близо ч год. ,но отвьн на месото,бьрху белега,понеже сьм родила с епизотомия,ама не знам защо може да ме боли там.аз питах кьрлов,той вика-абе няма ти нищо....и  то е една тежест на моменти,не мога да го опиша...ама тази болка я имаам преди конизацията доста време, сега пак ми се появява мн. често....знам ,,че никоя от вас я няма такава болка ,затова и не питам,ама да не ме вземете за  луда сега че си измислям болки,не ,боли ме наистина,но не обрьщах вминаие до сега Embarassed

# 191
Боби, мила...  newsm78 Как ти хрумна, че ще идвам в БГ?
Не ми се очертава скоро - ама никак даже.

# 192
кюбит
ми фантазирам си ...хахахаааааааааааа,еми хайде ела си за малко де...знаеш ли ,помислих си че ти като питаш за тая типизация и може да си решила тук...ама сьм много глупава Embarassed,че така допуснах,ама ти не ми се сьрди де,а направо си ела....... Hug
щото аз не мога да дойда там,иначе няма да ти дам да спиш цяла нощ,само ще ми обясняваш всичко  за мойте видове любов Joy Joy

# 193
Боби, не си глупава, прекрасен човек си ти. Поддържаш ни във форма в тая тема.  Hug
А за типизацията, за друго питах. Понеже мен ме питаха, а аз не съм запозната много за БГ.

# 194
кюбит,мила всички го лапаме на някой,ама аз понеже сьм прекалено освободена и любопитна и притеснена за всичко ,затова си питам,щото тоя сайт за мен е като google....
а утре май ще ида н алекар /не се семйте че само сьм по лекари/.откакто след конизацията лежа повече,ми се схвана вратьт и не минава,сигроно са шипове,аз вече  прочетох и май е това,затова ще ида утре....ама това няма врьзка,да не ми се карат,спирам. Embarassed
на всички много здраве Peace
а само да се оплача-мьж ми каза че нямаме пари и не може сега да ходиме на почивка/исках само 5 дни/ Mr. Greenпредставяте ли си ако това ми се отрази като стрес...... #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт