Гоблени-41

• 55 834
  • 452
  •   1
Отговори
# 210
 ted_,тъй като въпроса ти не е конкретно към някого,си позволявам да отговоря.Моите малки гоблени си ги рамкирам сама с рамки от левчето.Бях занесла веднъж едни минита,но жената в ателието,в прав текст ме посъветва,че няма смисъл.Излиза скъпо.

Иначе за прането на гоблена,не вярвам да има проблем.Като го сложиш в хладка вода с малко веро,едва ли ще избелеят цветовете.

# 211
ted_ ,в магазините за левче има доста добри попадения

# 212
  • Бургас
Здравейте мацки Flutter

Didorani  благодаря за съблазнителното капучино Heart Eyes
petjah хайде по смело шии, че много ми харесва този коледен пейзаж Heart Eyes искам постоянно да го гледам Embarassed...Много е красив!
Аз ще почна нещо зимнно към октомври за да ме зарежда със  позитивна енергия за очакващите празници Grinning
Дидичка мелницата е страхотна!Браво! newsm10
Марулка новото гобленче е много хубавко ще ти предава някакъв уют на местенцето кадето ще го закачиш готово Heart Eyes
Браво и на останалите  bouquet
Нещо ми се ще и Тоскана да видя Embarassed(sissak) за да ми бъде деня по красив Heart Eyes

# 213
Благодаря ви за отговорите   bouquet

# 214
  • ПАЗАРДЖИК
Тук в Пазарджик в левчето не се намират кой знае какви попадения. Аз си рамкирах 5 гоблена в рамки за снимки А4 формат, но те такъв размер бяха. Иначе в ателиетата е страшно скъпо. За кораба ми взеха 80 лв, а сега дадох за маковете 18 лв. Другата седмица ще ги покажа, но те не са големи 17х45 см

# 215
Тед, в левчетата има малки рамки и в някое фото можеш да провериш, където изкарват снимки , там са по-хубави. На мен мъжът ми ми ги прави , излиза много по-евтино, отколкото в ателие.
Има и в магазините за сувенири, където продават картини и разни вази, махаш картината и си слагаш гоблен.
Дидорани , мисля, че няма да има проблем да го изпереш с хладка вода и обикнован сапун.
Докато напиша - 7 нови отговора виждам, защото и поработвам.

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 10:31 от ina 221

# 216
  • Пловдив
Привет, девойки  Hug

Аз пробвах и единия и другия вариант на рамкиране - Йерусалимската богородица ми излезе 70 лв за рамката, докато гоблена струваше 50 лв.!!!  Shocked вярно е, че професионалистът ще се справи доста по-добре от мен, пък и разполага с по-голям избор от рамки, но в същото време за разните миниатюрки наистина не си струва да се дават в ателие, понеже само за труда ще вземат доста парички, независимо, че материала за рамката е малко. Аз също не съм попадала на хубави рамки в Левчето, но за сметка на това има страхотни попадения в магазини като Кауфланд, Юск и т.н., пък и във фотоателиетата...

Дж..., за довечера съм си извадила най-тесните обувки, та да стискам и палците на краката  Wink Успех  Peace

Аз пак да питам - някой поръчвал ли е конци от тук - http://www.nikmark.hit.bg/

Хубав ден на всички   bouquet

# 217
Здравейте и от мен !
Не пиша често бързам с гоблена  Simple Smile ,но ви чета редовно и се наслаждавам на красотите.
Това за рамкирането в къщи ме заинтригува и мен.Ами ако няма същия размер рамка?Наистина малките излизат по скъпо ,но....За ръцете ми взеха 11лв.,а за св.Николай 25лв или някъде там,а разликата е голяма в големината: http://media.snimka.bg/1894/010043133.jpg  http://media.snimka.bg/1894/010043134.jpg

# 218
Привет и от мен!
Дъмпер и аз ти стискам палци срещата да е успешна!
За минитата и аз си ги рамкирам сама с обикновени рамки за снимки, стойката я махам и те си имат и закачалки и направо си я закачам на стената и така не излиза много скъпо.Пък и рамки има много красиви.
Аз продължавам да се бора с тигроците бях объркала на едно място че цветовете много близки и по разших и пак ших, но много си ги харесвам с ги шия с мерак и също мисля като Зори, че ако не харесвам гоблена няма да мога изобщо да боцна а камо ли да го завърша.Така че и аз шия само като се запаля по нещо независимо от тематиката.

А за показаните красоти отново поздравления!   bouquet

# 219
Marulka, Zornitza, страхотни орхидеи! Поздравявам си и за избора, и за изпълнението  bouquet Да си призная, и аз мислех да си поръчам тези орхоидейки, ама нали току-що бях завършила Ланартевите, притесних се да не орхидясам Laughing Zornitza, ти наистина ли намираш време и за пъзелите си? Аз имам два от миналата година- Тайната вечеря и Атинската школа на Рафаело (по 1000 части), страхотни, но за тях скоро не вярвам да се открие хоризонт Laughing

Момичета имам въпрос - в къщи има един гоблен шит от свекърва ми преди около 40 години Crazy. Рамката му е доста стара и мъжО реши да я смени. Обаче сега се чудя дали да го изпера, защото изглежда замърсен? Обаче в същото време да не го повредя - най-вероятно е шит с обикновени български конци и ако им избелеят цветовете? Thinking Някой имал ли е нещо такова?
Дидорани, първо поздрави за новорамкираните ти гоблени  bouquet Освен че си майстор, си и голям естет! А онези цветни градини, които шиеш, не ми излизат от акъла...
Сега- за старите гоблени. Моето мнение е коренно различно от горните- прането може наистина да е проблем, и то мнооого сериозен. Преди няма и месец изпрах две такива "антики" и резултатът е толкова катастрофален, че мисля направо в кофата да отидат, с извинение за лошата приказка.  Embarassed Единият гоблен  беше залепен за картона, а другият- фиксиран с кабърчета. В първия случай едва разлепих, като остана от лепилото по гоблена; а във втория- ръждясалите кабърчета ми направиха дупки на панамата. И идва ред на прането... И двата пуснаха една сиво- кафява вода, аз аха- да се зарадвам че ще светнат- но уви- вместо да се изперат и освежат, станаха още по-окаяни! (едното гобленче беше снежен пейзаж, който сега е като мърляв сняг в софийското поле по време на газова криза- мазут и мръсотия). И ако не бяха толкова потресаващо грозни, да ги снимам- да покажа, но е срамота. Разбира се, ако твоите са с ДМЦ или други качествени конци, няма да се разиграе тази драма, но... имай едно наум.
Дж., отсега стискам Hug

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 10:54 от Прасчо

# 220
Аз пак да питам - някой поръчвал ли е конци от тук - http://www.nikmark.hit.bg/

Bilkova, имам смътен спомен че тези продават само на едро newsm78, апише на метър... И аз съм любопитна да рабера откъде on-line конци. От гоблените Naughty обаче- не ща

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 10:57 от Прасчо

# 221
Добро утро, мили момичета!  Hug

Имам два въпроса. Първият е, вие като си поръчвахте от ибей и по-точно от този продавач Caryn&Richard's Cross Stitch World, за колко време ви пристигнаха поръчките до България. Питам, защото искам да поръчам нещо за майка ми и да я изненадам.  Blush
Другият ми въпрос е, спряла съм се на това гобленче (не съм още 100% сигурна)
защото майка ми има две дъщери (аз и сестра ми и сигурно много ще се зарадва на едно такова момиченце). Мисля, че Хипатия го беше почнала (дано не се лъжа). Ще може ли да го видя как става ушит. Хубав ли става? Благодаря ви много.  Hug  bouquet
....Или пък да я накарам сама да си избере, но така пък няма да е изненада  Thinking

Лек ден на всички пожелавам!

# 222
InDreams,
за около 10дни пристигнаха.
И poepie поръча и получи от там и нека каже за колко дни пристигна нейния.
Аз не съм  почнала ангелчето и не виждам скоро да го почна.Simple Smile

*Краси*,
качи я примерно тук http://www.filefactory.com/upload/

Didorani,
а защо не го дадеш на химическо чистене?
Има чистене с пара и т.н те си знаят, мисля,че там не биха повредили цветовете, а и нишките

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 11:51 от Хипатия

# 223
  • Бургас
InDreams  около 8 работни дни дойде, иначе е 6-10 работни дни

# 224
Знам, че много от вас се ровят по сайтове за безплатни схеми и 100 % сте попаднали и на този сайт, но тъй като аз за първи път попаднах днес, си мисля , че може и други да са го пропуснали  Wink /а и не го видях на първа страница/.
http://www.gobleni.info/

Общи условия

Активация на акаунт