Тутманик и милинки - как?

• 37 776
  • 48
  •   1
Отговори
# 30
Само снимки...Рецепта ако има желаещи - друг път......Въпреки,че не съм чела, може вече да са дадени моите тутманик и милинки......

Едната тава преди печене + След печене + Милинка

# 31
ето това е моята рецепта за

Милинки

600гр. пр мляко
1 кг. брашно
1 с.л. захар
1 с.л. сол
 около едно кубче мая

Измесва се тесто, правят се топчета, които се подреждат в подмазана тава.
Разтопяват се 2 пак. масло-250 гр. в маслото се добавят 4 с. л брашно+1 с.л. сол. Това нещо се прибира в хладилника и на сутринта се пече. След изпичане се порйсва с хладка вода и се връща в изключената фурна за малко.

Снощи направих тези милинки(половин доза разбърках, че иначе нямам толкова голяма тава за цялата), а сутринта ги опекох. Много лесна рецепта, а на вкус са чудесни. Много благодаря за рецептата   bouquet

# 32
  • Разград
Ето моята рецепта за тутманик:
4 яйца, 1 коф. кисело мляко, 9 суп.л. олио, 4 ч.ч. брашно, 2 ч.л. сода /слагам я в брашното/, сол, 1 ч.ч. настъргано сирене.
Всичко се омесва. Тавата се намазва и олио и брашно. Когато се опече се напръсква с вода.

# 33
Само снимки...Рецепта ако има желаещи - друг път......Въпреки,че не съм чела, може вече да са дадени моите тутманик и милинки......

Едната тава преди печене + След печене + Милинка

Аз проявявам интерес към рецептата  Laughing

# 34
  • UK/София

В нашето семейство са любими тези милинки.Понякога ги правя по 3 пъти в седмицата, лесни и вкусни са.

# 35
  • варненка от София
Това пък е моят тутманик, става страхотен, но изисква време. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=258128.msg9929092#msg9929092

# 36
ето това е моята рецепта за

Милинки

600гр. пр мляко
1 кг. брашно
1 с.л. захар
1 с.л. сол
 около едно кубче мая

Измесва се тесто, правят се топчета, които се подреждат в подмазана тава.
Разтопяват се 2 пак. масло-250 гр. в маслото се добавят 4 с. л брашно+1 с.л. сол. Това нещо се прибира в хладилника и на сутринта се пече. След изпичане се порйсва с хладка вода и се връща в изключената фурна за малко.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=209098
Сутринта правих милинка по тази рецепта,но отгоре залях с две яйца малко сирине,малко масло, малко олио и две лъжички брашно и то преди печене-т.е.сутринта.Стана много хубав.Много ми се виждат тези 2 пак.масло.

# 37
Да си напиша рецептата за милинките......

Милинки:

1 коф. кисело мляко с на върха на ножа хлебна сода(сода бикарбонат)
1 ч.ч. прясно мляко(или вода)
1 с.л. сол
1 с.л. олио
1/2 с.л. оцет
1 яйце
мая цяло кубче
брашно, колкото поеме

Олио
Галета
1 кафена л. сол

Омесва се тесто. По принцип аз го бъркам в хлебопекарната на програма месене и втасване. Меси 30 мин., втасва 1 ч. След това откъсвам една малка топка и правя от нея едно фитилче. Фитилчето го нарязвам на 2 или на три пънчета и ги нареждам в тава, назана с олио. По снимката - преди печене - може да се оринтирате какво имам предвид. Може да се остави около 10-15 мин. готовата тава да втаса. През това време включвате печката на 180гр. Слагате тавата във фурната. Когато се изпълнят празните места, вадите тавата. През това време - на котлона сте нагряли олио, с малко сол. Като е загряло, слагате галета и бъркате енергично. Щом няма вече празни места в тавата, вадите я от фурната, заливате със сместа от олио и галета. Помагате си с лъжица за да разпределите сместта. Печете до готовност.

Добър апетит. За предпочитане е да се консумират топли. Вътре стават душица.

Да допълня...Това тесто става и за мекици сутрин. Също така на същия принцип - оформяне и с галета отгоре, съм правила и с купено тесто от магазина. Стават също много добри!

Ето и мързеливия ми тутманик:

3 яйца
1 коф. кисело мляко
1 с.л. сода
3 с.л. олио
2 ч.ч. брашно

Всичко се бърка с миксер. Накрая с лъжица обърквам сирене на вкус. И в намазана тава и загрята фурна - пека.

Добър апетит!

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 18:41 от Мама Цоцоланка

# 38
Мама Цоцоланка, златна си  Hug . Аз от кога чакам рецепта за "мързелив" тутманик  Blush

# 39
Аз от кога чакам рецепта за "мързелив" тутманик  Blush

Да предупредя - после трудно му мия тавата...залепва, но я накисвам повече време и така.....

# 40
А в тефлонова тава дали ще стане по-добре?

# 41
Е сега ще бъда освиркана Crazy
Ако  сте много мързеливи или не до там самоуверени или просто бързате и не ви се мърля... става и с бутертесто.
Плънката е въпрос на въображение и продукти в наличност:извара,сирене,топеносирене,кашкавал,кайма запържена с лук а може и гъби,беконче ,яйца с праз лук/запържено/,яйца с предварително сваренои отцедено кисело зеле,колбаси всякакви......както се казва с всичко става.

# 42
  • варненка от София
Аз от кога чакам рецепта за "мързелив" тутманик  Blush

Да предупредя - после трудно му мия тавата...залепва, но я накисвам повече време и така.....

Ами една идея от мен, печи го върху хартия за печене да ти е мирна главата после. Така няма да се мориш над мивката  Wink

# 43
 Praynig Peaceвсичките изглаждат мноого вкусни.хайде към кухнята  chef

# 44
Здравейте.В събота на 14-ти правих нещо средно м/у тутманик и дърпана баница.Ще напиша как я направих,защото стана много хубава.
1.ч.ч.топла вода-около 250 гр.
отделно в 100гр.топла вода разтворих 1/2 кубче жива мая.
по 1.ч.л.сол и захар и 1 с.л.олио
замесих меко тесто,разделих на 4 части.Докато тестото си почиваше,разбърках сирине и 4-5 яйца и стопих домашна свинска мас.Намазах тавата с разтопена мас.От всяка топка раздърпах кора с намазнени ръце с мас,не много тънка,краищата изрязах,наръсих с яйца и сирине,навих и усуках кората и после на охлюв в тавата.От всички изрязани краища направих още една кора.Оставих да втаса полях отгоре с разтопена мас и изпекох.След изпичане наръсих с вода и покрих с вестник и кърпа.
Сега си мисля тази събота или неделя да направя със лапад,сирине и яйца,като лапада предварително леко ще запърща.

Общи условия

Активация на акаунт