Възможно ли е забременяване 3 дни преди цикъл

• 288 538
  • 298
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Зачеване може да стане само в дните на О.
Има разлика между времето на секс и самото зачеване.
Зачеване е когато се оплоди яйцеклетката /от сперматозоидите/
Ако е имало много късна О. - 3 дни преди М. /по ваши изчисления/ - след О. пак ще има поне 12-14 дни и МЦ става по-дълъг - в случай, че няма зачеване се води късна О. и дълъг МЦ

# 91
Възможно е, аз забременях точно около датата, на която трябваше да ми дойде. Причината- късна овулация.

# 92
Възможно е, аз забременях точно около датата, на която трябваше да ми дойде. Причината- късна овулация.
Щом си имала късна овулация, ако не беше забременяла тогава, то нямаше и да ти дойде цикъла, а и той щеше да закъснее, защото след овулацията има и лутеална фаза.  Wink
Т.е и цикъла щеше да стане по-дълъг.
Един пост над теб е обяснено много добре.

# 93
Щом си имала късна овулация, ако не беше забременяла тогава, то нямаше и да ти дойде цикъла, а и той щеше да закъснее, защото след овулацията има и лутеална фаза.  Wink
Да, знам, това ми е ясно. Затова казвам, че около датата, на която го очаквах, която всъщност нямаше да е реалната дата на идването на цикъла.

# 94
Една приятелка от "не може" в момента дундурка 7 месечен юнак  Mr. Green
2 дни преди да трябва да й дойде..  Crazy
И аз се замислих... Забременях веднага след менструация при напълно редовен цикъл на 27-28 дни! Така че защо да не може да има подобни изключения и непосредствено преди цикъла  newsm78

Здравейте, и аз имам такъв въпрос, закъснявам ми с 7 дена, правих си тест, отрицателен е, но снощи правихме С и той свърши в мен, възможно ли е да забременея???? МОЛЯ ВИ ЗА ОТГОВОР

# 95
  • София

Здравейте, и аз имам такъв въпрос, закъснявам ми с 7 дена, правих си тест, отрицателен е, но снощи правихме С и той свърши в мен, възможно ли е да забременея???? МОЛЯ ВИ ЗА ОТГОВОР

Може да е имало късна О. или МЦ да е ановулаторен.
Повтори теста след 3-4 дни и ако отново е (-) отиди на лекар/АГ/

ПП. Уринния тест се прави с първа сутрешна урина

# 96
Ако си забременяла ,то ще е станало преди доста време а не снощи Simple Smile

# 97
Ако си забременяла ,то ще е станало преди доста време а не снощи Simple Smile

Благодаря, много за отговора, тъкмо мислех да ходя да си купувам хапче, да не стане нещо, че още
не ми е времето. Благодаря!!!!

# 98
В такъв случай по добре си го купи!

# 99

Добре,де, тогава как може да има О. по време на Ц.? newsm78 Явно ЛФ не е толкова важна?
Не се заяждам, само питам.  bouquet

# 100
  • София
Всеки МЦ си е сам за себе си и никой не може да предвиди колко дълъг ще бъде .
Приемаме, че  винаги е бил 28 дни с О. на 14 ден
Ако има късна О. на 26 ден от МЦ и няма бременност, то МЦ ще е дълъг 40 дни
26+14 дни = 40 дни
Ако има бременност няма да има  М. и го няма този период от 14 дни преди следваща М., но това не означава, че е станало зачеване в дните преди М.

МЦ се състои от няколко фази:
ФФ
ОФ /овулаторна/
ЛФ
При бременност те са:
ФФ
ОФ
ЛФ, която е включена в период от 280 дни  бременност / или 266 дни от момента на оплождането/

# 101
И аз имам подобен въпрос. Ето и ситуацията: 3 дни преди цикъл много ме болят гърдите и би трябвало да ми дойде на 7 този месец, но с приятеля ми ни се скъса презерватива точно на 4-ти и ми закъснява вече 6 дни (като продължават да ме болят гърдите). Направих няколко теста и все отрицателни, но цикъл така и не идва. Може би е прекалено рано още за тестове... Доста съм объркана, принципно цикълът ми е редовен. Ако може някой с повечко опит да даде съвет какво да правя ще съм много благодарна.  Wink

# 102
И аз имам подобен въпрос. Ето и ситуацията: 3 дни преди цикъл много ме болят гърдите и би трябвало да ми дойде на 7 този месец, но с приятеля ми ни се скъса презерватива точно на 4-ти и ми закъснява вече 6 дни (като продължават да ме болят гърдите). Направих няколко теста и все отрицателни, но цикъл така и не идва. Може би е прекалено рано още за тестове... Доста съм объркана, принципно цикълът ми е редовен. Ако може някой с повечко опит да даде съвет какво да правя ще съм много благодарна.  Wink
Броиш от 4-ти (датата на фала и ако тогава е имало О) 11 дена и може да пуснеш кръвен около 15-ти или 16-ти или чакаш до 20-ти и повтаряш уринарния, друго няма какво да правиш. Може да има 2-3 дена разминаване, ако случайно овулацията не е била на 4-ти и някой сперматозоид е оцелял да я изчака, значи се мести назад датата за тест. При всички положения обаче си правила рано тест.

# 103
palichka333, на шестдневно закъснение тестовете вече би трябвало да отчитат, ако има бременност. Бих те посъветвала да пуснеш един кръвен тест бременност (бета ЧХГ) и той ще ти даде най-коректен отговор. Ако тестът е отрицателен, а цикъл няма, отиди на гинеколког, може да имаш задържан фоликул или киста, а може и нищо да ти няма, разбира се  Peace
Поздрави и успех

# 104
ЗДРАВЕЙТЕ, ИМАМ СЛЕДНИЯТ ВЪПРОС: ЦИКЪЛЪТ МИ СВЪРШИ НА 13,06, СНОЩИ 15,06 ПРАВИХМЕ С. С ПРИЯТЕЛЯ МИ И ТОЙ СВЪРШИ В МЕН, ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА ЗАБРЕМЕНЕЯ?
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

Общи условия

Активация на акаунт