Израел 21

• 21 743
  • 289
  •   1
Отговори
# 105
  • T"A
Karol, съгласна съм, че не са от най-популярните певици...  yes и аз го написах - но сред тези, които ги познават, са харесвани - до момента, в който ги избраха за Евровизия, не бях чувала отрицателна критика за музиката им. Но пък и техният стил - това съчетание на етник и модерна музика, има по-ограничена публика, не е от най-масовите стилове.  Thinking
Мира Ауад има много сходен стил на Ноа, но пее предимно на арабски... Аз винаги съм си мислила, че тя е актриса, защото я познавах като име от филмите, но се оказа, че и тя си е учила музика... Като актриса е уважавана - такива са ми впечатленията  Peace

Има подписка срещу участието на Мира, инициирана от арабски интелектуалци, защото не искат да представя Израел (заради войната), даже аргументът им е, че я използват за полит. цели.  Crazy Отделно част от израелците не искат Ноа да представя Израел заради полит. и ориентация  ooooh! Ако не беше случилото се в последния месец, никой не би си отворил устата срещу тяхното участие... (по мое мнение)

Момичета,   bouquet разбрах вече коя е Кали - като погледах предаването  yes Преди това представа си нямах  Blush
Боряна, Мира е чаровна - има някои български черти като визия  Wink Казва, че майчиният и език, първият, който е проговорила, е българският (жалко, че не съм я чувала никога да говори на български  Confused)

# 106
 Здравейте момичета,и аз се опитах да гледам Mi6anadi,но нещо не мога да отворя архива на предаването за съжаление Sad.А толкова ми се искаше,тъкмо се бях настанила уютно и викам ще си гледкам,а то нищо  Sad.
 Аз да ви се похваля,днес ходих с мъжът ми на фитнес   newsm39  и той ми взе карта и на мен,че нали сега по цял ден няма какво да правя,(всъщност трябва да уча за един изпит ама нещо още го отлагам  Blush).Та фитнеса е в един хотел тук в Натания много е хубав и уютен Party.Чистичко е и пускат хубава музика Simple Smile.
 Трябва да започна сериозно с тренировките,че тук с това ядене за 3 седмици вече 2 кг съм качила,ужас Stop .Също така може да ходиш на Латино танци dance,нещо като [Tae bo],аеробика  newsm18 и много други спортове,ние когато отивахме отвън на тревата правеха коремни преси  Joy Joy Joy.
 Аз го питам Ицик(така се казва мъжът ми):"Колко пъти в месеца можем да идваме на тренировка?",а той ми отговаря: "Колкото  си искаме платили сме за всичко което предлага фитнеса,така че няма ограничения".А аз гледам въпросително newsm78:"а защо не взехме карта с по -малко посещения?".А той ме гледа и се хили: "Цани,тук сме в Израел,миличка,хората плащат за всичко,а дали ще идват си е техен проблем"  Laughing Laughing Laughing.
 Ама след фитнеса не ме питайте,ядох като хала   eat ,та не знам какъв ефект ще имам в крайна сметка.
 Хубава вечер  от мен  Heart Eyes Hug

# 107
  • Някъде там...
Момичета,днес по новините незнам на кой канал  Embarassed даваха едно малко момиченце което има нужда от присаждане на костен мозък.Моите прятели ще ходят да дават кръв за да ги изследват дали са годни за донор,аз ще ходя с тях.Надявам се да не ми откажат заради статута ми в тая държава все пак се водя турист,нямам здравна осигуровка...После отиваме да проверим какво стана с тоя Улпан...да се надяваме,че не е почнал без да ни се обадят...
  bouquet
Canitka,много хубаво,че си намерила как да се забавляваш аз с удоволствие бих ходила на латино танци...Обожавам салсата  dancing а какво стана с твоите уроци пи иврит????

# 108
Добър вечер момичета,попаднах на нещо,което искам да споделя с вас
http://bgpetition.com/ilian-zdravkov-tuberkolozen-meningit/index.html
Като мед.сестра/и най-вече майка/ си представям каква е обстановката за мъничето..ако желаете подкрепете,приятна вечер ви пожелавам Hug

# 109
Ели,подкрепих петицията!

# 110
Здравейте, чак сега намерих време да се паркирам тук, но ще е за малко  Rolling Eyes.

Получихме покана за записване на първокласник  Hug. Някои от вас знаят каква война водих с учителката на синът ми миналата година, за да остане още една год. в предучилищна. А сегашната му (добре че се смениха) казва, че съм му направила матана (подарък) и одобрява на 100% решението ми. Идеята ми беше, че за една година детето "разцъфтя" като казват тук. Научи толкова много неща, вече почва да чете, речникът му се разшири и въобще кръгозора. Много съм радостна, доволна и щастлива. А най- хубавото е, че той доби липсващата му увереност и така на есен с песен, ще учи в училището на сестра си.

Миши  Hug, радвам се, че пишеш! Видях те каква си свенлива, а госожиците прекрасни. Ането беше будна в началото или само ми се стори, а как спокойно спинка  Heart Eyes. Другата майка и тя ли е от форума, а как ви намериха точно вас от предаването?

Моля някой да ме осветли, къде видяхте снимки на Ели? Пак съм пропуснала   Whistling

# 111
 Борянка за сега още не съм започнала курса по иврит,от тук разбрах,че в повечето случаи той е 5 дена в седмицата по 5 часа.Аз март имам един изпит за който трябва сериозно да се готвя и не знам дали ще мога да съчетая двете неща по едно и също време Sad.
Най вероятно след март ще се запиша,не знам още не съм решила.Иначе имам огромно желание да започна Simple Smile

# 112
Eli6eva и аз подкрепих петицията!Коментара ми по въпроса е следния:
Това е наистина нечовешко,в последствие детенцето може да бъде доста травмирано от престоя си в такава клиника.На мен като малка на 4 год,ми се наложи да остана в отделение за проблеми с бъбреците,и до ден днешен си спомням как плачех всяка вечер след като родителите ми си тръгваха от свиждане:(.
Травмата е за цял живот!

# 113
Тали , радвам се за теб   bouquet и за твоят хубав първокласник (живот и здраве) .
На добър час  Wink
за снимките попитай Ели , ако иска да ги сподели тук публично
Аз също ги видях  Blush Просто разгледах албумите и в снимка.бг  
Ели много си хубава и фина  Wink

Аз също се подписах .

Мисля да разпространя линка и по други форуми .

Гледах нощи новините .... Майката плачеше.... Трагедия. През събота и неделя за децата се грижат 3ма човека... Не е за разказване. Безхаберието на тези от които зависи е непростимо към болните хора и децата !!
На болничките и от мен бързо оздравяване .   bouquet
Лека нощ за сега от мен .

# 114
  • T"A
Снежи, все ми излиза, че си оф-лайн, за това тук ти изпращам една  Hug и още една за малкото ти момче  Hug
Петя, и ти ли все още боледуваш? Бързо оздравяване на всички!  doctor

Ели, много е тъжно, че изолират децата  Sad И непонятно! Тук няма такава практика - заразни болести, незаразни - няма начин да не позволяват посещения  Naughty Дори мисля, че няма подобна на инфекциозна болница  Thinking Може би е нещо културно обусловено, защото за евреите посещение при болен е мицва, т.е. добро дело - нещо, което ти е завещано от Бог, може би за това не забраняват посещенията при никакви условия...

Mi6imadi, знам, че не ти е до това, но ще си позволя да кажа, че бях очарована от присъствието ти пред камерата  Hug Имаш много приятно излъчване! Зарадвах се, че снимаха и Аничка-баничка по- отблизо Grinning Heart Eyes Как сладко спеше!
Предаването ми хареса и сега си свалям и предишните предавания...  Grinning

canitka, на още много нови неща ще се натъкваш - има толкова очарование този първи период в нова държава  Heart Eyes За улпан може да питаш и за вечерен, той е по-малко ангажиращ  Peace

Тали, честито!   bouquet Вик ще бъде страхотен първокласник! (и все пак не е за вярване, че имаш толкова големи деца)

Момичета, липсват ли ви горските плодове? На мен понякога да...  Confused Купувам си от сухите плодове червени боровинки, но са ми твърде сладки... Лятото си взимам замразени плодове и ги ям вместо сладолед и бонбон (т.е. смуча ги като бонбон, а се чувства като сладолед)... Но зимата не става  Crazy Сега съм си взела компот от вишни, тези на "Аляска", сигурно ги знаете... А така ми се ядат малини!!!  Rolling Eyes

Поздрави на всички (особено на неспоменатите)!  bye

# 115
Добро утро Hug
Благодаря ви за оказаната подкрепа,въпреки,че не е лично към мен,радвам се,че има отклик и вярвам да се променят нещата.
Мента,много неща са недомислица в нашето здравеопазване,просто нямам коментар в момента..За горските плодове си спомних,че лятото предлагат много хубаво кисело мляко с пресни боровинки или други плодове в глинени гърненца-любими са ми.
Hard,благодаря ти.
На всички успешен и вълнуващ ден  bouquet

# 116
  • Някъде там...
Добро утро Simple Smile
Докато си пиете кафето чуйте тази песничка и изпълнителката Шарон дел Адел Simple Smile По името съдя ,че е с еврейски произход а иначе е холандка...
http://www.youtube.com/watch?v=IIJR-giZXCc&feature=PlayList& … xt=1&index=51

Желая на всички един прекрасен ден   bouquet

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 09:49 от Boryana

# 117
   Добро утро !

Тали, мнооооого  хубаво чувство за една майка !!!!!!  Hug В такива моменти забравя всичко човек.  Simple Smile

Ние  сме на вълна избиране на градинка за следващата година на Саги.Сега е  времето за избиране. Ходим да разглеждаме градинките , да видим  учителките и изобщо да усетим атмосферата , което е най-важното.  Сведох избора  до 2 места .Първото е много хубаво - уютно , много топло и приветливо. Смущава ме , че детето трябва да е с кипа на градина (незнам защо ме  смущава толкова ).Само там де с кипа.Ние не сме длъжни да сме религиозни, нито то. В градинката се учат обаче молитви някои преди хранене. Не  е силно религиозна , а е градинка като всички останали с тези разлики  - кипата и молитвите (те са няколко изречения - кратки , универсални, а не някакво молене и наблягане на религията). Ган Дати "Кахол лаван" се нарича. Набляга се и на празниците .Въпреки всичко не ми се иска така да е .Искам детето да има по-малък допир с религията на тя  възраст . Все пак си казвам - 1  година ще е в тази градинка , ще се научи на  някои молитви, които може и да забрави после най-вероятно.В крайна сметка какво лошо има . Пак ще умувам.Втората опция пак е добра.Слагам ги в  списъка  едно под друго и каквото излезе , където  се падне. Така за сега .Има време - още ще мислим до средата на февруари.Забравих - искаме със зетя да са в една градинка  Simple Smile.

За  всички , които пропуснах - поздрави ! Hug

# 118
Ето ме !
Тали,свенлива незнам ,ама спечена - със сигирност бях! EmbarassedИ другата мама е от темата на многодетните.Имаме си клуб "Пълна къща" към асоциация "Родители" и от там ни откриват за всички медии.А първия път ,когато участвах в предаването просто им бях написала имейл.Дори не очаквах ,че ще ме поканят  - исках да разкажа моята история на някого.Радвам се ,че го направих ,макар ,че ми беше мноооого трудно да говоря,но много момичета ми писаха след това  и се оказа ,че съм дала кураж на много от тях да се борят.А това ми носи невероятно удовлетворение!

И аз също не видях никакви снимки на Ели!Елииии,давай снимките ,душко!

Снежи,миличка -  Praynigмоля се здравето на дечицата!Няма по - хубаво за една майка - здрави дечица.

Ментичка ,благодаря!И за християните също е ДОБРО ДЕЛО посещението на болни и молитви за оздравяването.Но да не коментирам до каква степен са изопачени нещата в нашата т.нар. християнска държава.Иначе християнското се губи,ама не е моя работа да съдя.

Аз имам много замразени горски плодове ,микс от ягоди,къпини,малини и боровинки, ипостоянно варя компот на децата.Вече им втръсна ,но е полезно.Обаче как цапаааа..... ooooh!

# 119
мента успя ли да погледнеш сайта на тв която ти ппрепоръ4ах newsm78
И имам един въпрос към моми4етата женени за евреи -когато например се празнуват църковни празници-коледа,великден и именни дни и сте се събрали цялото ви семейство вашите мъже ходят ли newsm78,питам от просто любопитство

Общи условия

Активация на акаунт