Израел 21

• 21 740
  • 289
  •   1
Отговори
# 120
   Ако бяхме в БГ щеше да ходи.Иначе тук съм сама  аз и няма с кого да се събирам.Абе  мешана салата са "мешаните" бракове с няколко думи и така трябва да бъде според мене. В добрия смисъл.

# 121
Петя-а за Коледа например слагате ли елха,и други подобни битовизми newsm78

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 12:12 от dtti

# 122
Миши, как е Ицето поуспокои ли се? А предното предаване кога е било, ако можеш да ни кажеш дата на излъчване, много ми е интересно  Peace! Мади сигурно разказва в у-ще, че е била в ТВ  Grinning. А и дай да го видим тоз Кирчо  Hug! може и на лични, ако предпочиташ

Пете, защо ще сменяте градината? Там само тром- тром хова група ли е? Няма ли тром хова? Или не сте доволни? Ти си разглеждаш и си решаваш, най- добре си знаеш какво е доро за детето,но ако не искаш силен досег с дата, не го записвай в ган дати  Peace. На тази крехка въраст са много податливи към вякакви крайности, ако и да не е силно религиозна градина. Казвам го съвсем приятелски и с добро чувство. В смисъл ако това е важно за вас и семейството- няма лошо  Peace, но поради факта че съм била свидетелка на деца с пълна метаморфоза при посещаване на ган хаци дати съм с резерви. Ако искаш да чуеш подробности, драсни на скайп  Hug.

Ментуш, като спомена горски плодове опита ли от ягодите  Grinning? При нас са пуснали био ягоди, невероятна вкусотия! Години наред не съм яла толкова сладки ягоди! Може би от градината на дядо преди 20г. не съм попадала на такъв аромат и сладост. Децата също много ги харесват  Grinning.
И на мен не ми се вярва колко бързо пораснаха дечица, но както казва една съфорумка "поливам ги, растат"  Hug.

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 12:41 от Tali Dan

# 123
Ицката се беше успокоил,но днес е погребението.И незнам как ще е след това.Давам му хапчета,и преди погребението му дадох два броя.Не искам да му звъня по телефона.Довечера като се приберат ще го видя.Иначе снощи си беше при нас,спокоен.Само по едно време изцепи велика глупост и аз като се развиках.Както си седи и ми казва : "- Много хора ще има утре!Кой знае аз като умра колко ще дойдат!"Лелелел #Cussing outДивак!

снимки на децата  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=237851

# 124
 Simple Smile Мише,една от снимките особено ме развесели..http://www.snimka.bg/album.php?album_id=237851&pid=9606367
преди малко у нас беше подобно,т.е. многократно по-омазано навсякъде,защото Сара направи сладки с 1 кг.брашно.. Joy

# 125
Тали, не искаме  религиозна градинка. Ще  ти драсна на скайп ако се мернеш , скицо!  Crazy Hug

Миши, имаш един опасен чар , закачлив такъв , палав - ах ти  !Не се обясняват тия неща , а се усещат - такива работи  Whistling Малките какви са  смешни с носовете - червените   Simple Smile ...сладурчета бе!  Иначе мъж ти може бая  глупости  да говори с тия хапчета успокоителни. Да пази Господ ! Един майтап - не исках да раждам с  (как се казваше)  опойката , с която много глупости говори човек и всичко си казва ....Ех , че се получи обяснение....Трябваше тогава да раждам без моя мъж , че не се знае какво ще изтърся  hahaha ...  Та ето на - с епидурал беше по-добре - акъла не се засяга , само от кръста надолу се опойваш  Mr. Green .

дтти, ние даже около Коледа бяхме нищили тая тема тук за елхите , украсите  и изобщо.Имах елха аз - 20 см .  hahaha Другата година - по-голяма ще е - майка вече  я е купила.И украсата си изтипосах тук на снимка , неми се търси къде беше и в коя тема.Ти пък баш тогава не си ни чела  hahaha .

Днеска чакам дечурлига на гости.Пуснах си един душ и отвам да правя нещо за ядене на гърлата като дойдат - да има. После  след тях пък какво чистене ще пада  ooooh! ...... eli6eva, много "весела " снимка , няма що  ooooh! ....весела на малките , за мама -  ooooh! .....  Grinning

Топли маслинки с лимон :    
http://vegeyum.files.wordpress.com/2007/09/olives-007-1.jpg   Flutter

# 126
  • София-България, Израел - където си поискам
Ели6ева, един глас и от мен Peaceмного неща трябва да се променят в болниците у нас, но малки деца да се оставят сами без близките си е престъпление.
Пете, защо всяка година ще сменяте градината на Саги?Не си доволна или има друга причина Peace Rolling Eyes
Миши, зареди се с търпение Hug свекър ми почина преди година и мъжът ми още не може да го приеме иго преживява Cry
децата ти са супер Hug и аз се зарадвах,че успях да видя Аничка по отблизо в предаването Heart Eyes
Дтти, ако се върнеш 1-2 теми назад ще прочетчеш как някои от момичетата са празнували, даже има и снимки.
На всички,които не споменах Hug

# 127
  • T"A
Миши, много труден момент е този с погребението, то е като окончателно сбогуване  Sad Някои хора го преживяват по-тежко от вестта за самата смърт... Мога само да ви пожелая да бъдете сплотени и силни, цялото семейство!

Пете
, а защо ще сменяте градината? Налага ли се?

Тали
, тези дни купих ягоди, но не са ми сладки... даже малко се ядосах на себе си, че купувам плодове извън сезона им, защото така вероятно се натъквам на ягоди от оранжерия, не знам  Thinking Може и да гледат на юг, където е топло и сега... Но просто нямат вкус, а на аромат го докарват много добре  Peace Не са био  no - на "Шуперсал" са (суперът си има и собств. марка, не знам кой е производителят...)

Ели, и тук продават кисели млека с плодове (не зная дали има и с горски), но аз не обичам киселото мляко да ми е подсладено и не съм ги опитвала... На Данон тук и в България са еднакви продуктите  Peace Само че му казват Даноне  Grinning и млеката са в мънички опаковки (от 125 мл, мисля...). Като се замисля - хубаво са ми се прияли малини, но и в Бг да бях, по това време няма да намеря  Laughing

# 128
  • T"A
Дтти, не ти писах в Актуални новини, но аз познавам Ал Манар. Имало е случай, в който в израелския 10 канал говорят за Ал Манар и върви пряко предаване, а в Ал Манар дават 10 канал в същото време, и журналистът, който говори по нашия канал, изведнъж се вижда в телевизора в студиото на Ал Манар - дори се беше обърнал към тях, пита ги нещо на арабски...  Crazy Както и да е... Но, да, каналите на Хизбула, Хамас и Фатх са известни тук  Peace

По въпроса ти за съвместното празнуване на празниците сме изписали едно поне 40 страници в темите преди Коледа yes. Дори в Магребската тема бях дала линк към снимки от Бъдни вечер: пример. А после с умиление разказвах, че "еврейският ми мъж" ми направи коледен подарък - билет до България, за да празнуваме НГ с родителите ми  Heart Eyes
В Копривщица влизахме в една стара, изключително интересна църква... Майка ми му даде свещички и му каза, че се палят за мъртвите, той почете обичая като също запали в памет на баба си и дядовците си (въпреки че му беше странно да го прави в християнски храм!)

---------------------------------------------------------------------------------------

Момичета, едва сега виждам, че и аз съм попитала Петя, каквото и вие  ooooh! От невнимание е!  Blush

# 129
  • София-България, Израел - където си поискам
Тали, много се радвам за Вик  Hug успех му желая на есен Peace

# 130
    Мога да оставя детето в същата градинка , но незнам дали ще е добре за него. Учителката е същата , градинката е супер ...децата ще са нови и по-малки от Саги ... Дали няма да  затъпче на едно место , незнам ... Затова исках с по-големи деца ...Но ...просто още се чудим. Иначе разпитвам мамите наоколо като се разхождаме в парка и пред самите градинки когато си чакат децата  - питам за дадената градинка ....Ще видим .... Дали не е по-добре да си го оставя в същата градинка - свикнал е поне ....Приятелчетата ще са нови, но пък лелите са същите , местото  е същото ...Такива неща.Давайте съвети, приемам. 

# 131
Петя,да ти кажа аз понякога я оставям моята да си "готви" и да си бърка каквото си иска с ясната мисъл,че послеее newsm79,мисля че за мъниците е важно да имат подобни моменти,НЕ всеки ден разбира се hahaha
А как е с вашите градинки,не е ли на групи според възрастта както е  тук в БГ?т.е. същата градинка,но преминава в по-горна група newsm78
Мента,аз говоря за натурално кисело мляко,не на Данон,то не е подсладено-само от захарта на плодовете/и пак е въпрос на вкус/ Simple Smile

# 132
  • T"A
    Мога да оставя детето в същата градинка , но незнам дали ще е добре за него. Учителката е същата , градинката е супер ...децата ще са нови и по-малки от Саги ...

Ааа, тя е такава градина за деца до 3 години ли? А аз си мислих, че такава ... прикачена към тром хова  ooooh! объркала съм се явно...
Пете, Саги кога навършва 4? Не мога да си спомня, а хем скоро ти честитихме...

Ели, аз по-късно схванах за това, че е друго млякото  Blush Но в Израел съм виждала само на Данон с разни плодчета... Има много хубаво гръцко кисело мляко, има и едно друго в малки стъклени бурканчета, но те са натурални  Thinking Проблемът тук е, че няма такива тип горски плодове (малини, къпини, боровинки, касис) - явно не им е подходящ климатът...  (или почвата...).  И все пак киселото мляко ми е по-вкусно в солените му варианти  Peace

# 133
привет мривет на всички, аз пак от басейн ..и ПАК слкед това се почерпих с бисквитки и кафе...ми така де, що пък не..бе Пете Crazy

Гледам за градини и у-ща сте писали...ние днес разбрахме 4е няма място в градината до нас / за малката/ Sad а така исках да я пускам за някой друг ден през седмицата.

Тали при вас първи клас на колко години тръгват? тук на 5 ..и айде

Мента горски плодове много обичам и голямата и тя...тук са много скъпи обаче, а ако са и органик...съвсем/ а ги продават в едни мааалки кутийки/ и ние на воля хапваме от малини, къпини..и подобни лятото  в Бг;-)

Ели тук при нас ела да ги видиш майките... ooooh! оставят ги да творят, готвят, рисуват...от съвсем малки и в у-ще и в къщи...става мале мила...но пък аз покрай тях се научих да не съм чак такава чистница, и че и да поизцапа не е толкова страшно/ стига да не е вс. ден както казваш хаха

Миши много ми прекъсва на мен предаването...но днес пак ще опитам   Hug

# 134
  • Пловдив
Здравейте момичета и момче. Много отдамна не бях влизала тук, но се развали компа, та преинсталации, та ремонти .... чудо. Накрая плячкосах на брат си лаптопа, ама сега се опитвам да свикна с вистата, че ми е непозната доста.
Миши, моите съболезнования мила. Бъди силна и подкрепяй момчето си сега наистина има нужда от теб.
На всички болни пожелавам бързо оздравяване! И да свършва вече тая война при вас най сетне. Аз само по новините гледах и се притеснявам за вас и ви мисля само.
Сега ще гледам предаването с Мишето.
Лек ден ви желая и хубава седмица (колкото остава де).

Общи условия

Активация на акаунт