Израел 21

• 21 734
  • 289
  •   1
Отговори
# 135
  • T"A
ХариетHug най-после да ни навестиш  Grinning Проблемът с подскачането на програмата е от кодирането и в сайта на bTv, т.е. вероятно и днес ще се появи  Peace Трикът е да пуснеш веднъж програмата (без звук, за да не ти пречи), отиваш да си правиш разни твои си неща и след няколко часа, когато веднъж цялата програма е минала на подскоци, я пускаш от начало и ще ти върви гладко  Peace

Pesheck, привет и на теб!  Hug
Успех с оправянето на компютъра, че без компютър е ужас  Crazy

# 136
Привет,мацки!
Като се разговорихте за плодове,мале как ми се яде диня!
Моето дете как ме ядоса,този предмет Човек и Общество,направо ме докарва до нервна криза,като започнем да учим по него.
А какво означава прикачена към тром хова?
Петя,по мое наблюдение е по-добре в по-голяма група,моето беше в група,където бяха по-малки,и после беше бая изостанала,от връсниците си.Но ти решаваш,кое е най-добро за  твоето дете!

# 137
  • T"A
Наина, извинявам се!  Blush
Хова е задължителната - преди първи клас; тром хова означава преди задължителната  Peace Въпросът ми беше за тази междинна група - между възрастта за ясла и между възрастта за училищна подготовка (примерно между 3 и 4 години), тя може да е към градината за големите, а понякога е като продължение на групата на малките... Надявам се, че съм го обяснила горе-долу ясно, но тук Тали е специалистът по тази тематика Peace

# 138
Mentha благодаря за бързия отговор  bouquet
А при Вас,задължителна е градината,защото при нас само предучилищна е задължителна.Като започваше първи клас моята дъщеря,се яви на изпит,да я проверят,какво е научила Mr. Green

# 139
  • Някъде там...
Писали ли писали а аз по улиците   bouquet
От днес съм официален донор на костен мозък към израелската система.Взеха ми кръв,не ми пръснаха вената дори не заболя.Бяха много внимателни момичетата и много се шегуваха с мен Simple Smile Утре имам среща с менаджера на Улпана за да разберем дали ще ме допуснат защото уроците вървят вече от месец а по телефона са ни дали грешна информация.За да наваксам трябва да се науча сама на азбуката-да я казвам и изписвам печатно и ръкописно.Заради писането моята приятелка ми купи учебник за 1 клас  Embarassed с моливи,гумичка и тетрадка с тесни и широки редове  Embarassed Embarassed Embarassed Сега започвам тренировките.Учителката каза,че след като знам да броя,някои думи и т.н. тя не вижда да има проблем утре да ме приемат,но ще видим накрая какво ще стане...
Тали честит първолак  bouquet
Пете успех с градинката(аз не мисля,че една кипа е голям проблем ама ти си знаеш най-добре)
Целувки на всички ви   bouquet

Ауууу Ми6и какви красиви очи имат ама всичките ти дечица и какви изписани веждички пу пу да не им е уруки Simple Smile
А пак ти какви секси устни имааааааааш няма да казвам,че да не ме помислите,че залитам по женско  Joy

# 140
Boryana,добре дошла в първи клас! Joy Joy Joy

# 141
  • Някъде там...
Благодаря много Наина,
Смешно ти е на теб ама сега пиша едни огрооооомни букви...по точно повтарям те са направени от пунктирана линия и аз следвам очертанията и повтарям алеф алеф алеф като мантра ми е....Досега научих алеф и бет сега отивам на вет ама ми се схванаха пръстите да пиша ,то да не е клавиатура .....

# 142
Благодаря много Наина,
Смешно ти е на теб ама сега пиша едни огрооооомни букви...по точно повтарям те са направени от пунктирана линия и аз следвам очертанията и повтарям алеф алеф алеф като мантра ми е....Досега научих алеф и бет сега отивам на вет ама ми се схванаха пръстите да пиша ,то да не е клавиатура .....
:
 Joy Joy Joy Joy Joy
Горкичката!Моята дъщеря в първи клас,правеше прави чертички,и ми казва:Да взема ,да ги направя с линията,че хем по бързо,хем по красиво! hahaha hahaha

# 143
  • На дивана, под юргана
Досега научих алеф и бет сега отивам на вет ама ми се схванаха пръстите да пиша ,то да не е клавиатура .....

Ше черпиш! Бет и вет са едни и същи!  Laughing
Е, ако не броим точката де!

# 144
  • Някъде там...
Смейте се вий ама аз като почна да ви пиша на иврит ще видите...
И аз като на Тали щерка и ще ви пиша поеми  smile3521
И Тиги-миги видях че са еднакви  tooth но ще си призная че малко късно се усетих  hahaha
Време за хвалене:вече почти разпознавам алеф,бет,вет,гимел и далет...Ама сега има едно упражнение дето мъж ми трябва да се прибере да преведе,че аз нещо не схващам те едни усукани букви...обърнати наопаки странна работа  newsm78
Учебника струва 30 шекела,какво мислите да го купя или да го взема само за временно ползване  newsm78

# 145
 hahaha Дъщеря ми толкова ме разсмя преди малко
Гледахме снимки от встъпването на Обама в длъжност и тя ме пита по някое време"мами,това Юби ли е?/татко й/"..а де..той ли е? Joy...племенника ми пък го бъркаше с Еди Мърфи,ааа тези хлапета са много смешни,гледат на цвят и прическа поне да го докарат другото са подробности .
Между другото тя отлично познава баща си,но като тръсне някоя смешка понякога...rotfImbo

# 146
Цитат
А пак ти какви секси устни имааааааааш няма да казвам,че да не ме помислите,че залитам по женско
Абе какво ви става с Петя - тя пък - опасен чар ..ти н'ам к'во си....Ще взема да ви повярвам - поне ще се разбера как Ицката от толкУ кандидатки-Убавици  избра бЪш мен.

Ели,разсмях се за Обама! Joy

# 147
Здравейте момичета  Grinning

Сега гледам новините и съобщиха ,че полицай номер едно на Израел Асаф Хефец е дошъл в България да ни помогне да се справим с корупцията.
За първи път чувам нещо за него , ще е интересно ако споделите лични впечатления от личността му .  Grinning

Бори , голяма скица си да знаеш  Heart Eyes

Ели , разсмя ме и мен  hahaha Joy  , голяма сладурка е малката  Grinning

Миши  сега е момента да кажа ,че съм впечатлена от теб  - ти не само си хубава  ,а си и чаровна и секси   Blush И най -важното е че си добър човек , така че децата ти и мъжът ти са ударили на десетката -десетката  Heart Eyes  Grinning
А дечицата са много сладки и чаровни - нека да са живи и здрави и щастливи в живота .
Че кога мигнах и вече станах на ... (айде няма да казвам , че  някой само тУй дебнат ,да издам тайната на възрастта ..  Joy.. ма то щом Лили не не казва и аз държа печено  Naughty.. Joy) Искам да кажа ,че живота е толко кратък ... ох то това голяма краста  , пиша пиша и неусетно ме избива на философия  ooooh!.. . hahaha Joy

Мента , Пете , Тали, Снеже , Хари , Мече , Тиги и всички горе споменати и неспоменати   bouquet Hug

# 148
  • T"A
hahaha Дъщеря ми толкова ме разсмя преди малко
Гледахме снимки от встъпването на Обама в длъжност и тя ме пита по някое време"мами,това Юби ли е?/татко й/"..а де..той ли е? Joy

Joy Ами, разбира се - ако не е татко и, защо да му отделяте толкова внимание  Laughing

И аз гледах речта му снощи, мисля, че е отличен оратор, много е харизматичен  Flutter

Анди, не съм чувала за този човек, но по-късно ще погледна в нета какво пише за него  Peace

Борянка, ако питаш за учебника за І клас - мисля, че не си заслужава да го купуваш Peace В улпана ще ти дадат учебник (мисля, че ти влиза в таксата), по който учителката преподава, а отделно носят на лист упражнения. А и преподаването на иврита като чужд език е малко по-различно от преподаването на четене и писане на деца, които владеят езика говоримо  Wink Аз също започнах 2-3 седмици по-късно (заради стачка в М-вата) - това много ме стимулира да настигна останалите, дори се престарах малко Laughing

А за това, че си дарила кръв за пробата за костен мозък за двете дечица smile3501 newsm10 - мога само да ти се възхищавам и да те поздравя    bouquet  Hug Слушах в новините, че в Тел Авив са чакали на опашка по 2 часа, за да им вземат кръв! 60 хиляди човека са дарили за един ден - мисля, че е достойно за похвала! И със срам си признавам, че мен ме е страх...  Blush Може би Ели и Миши да кажат нещо успокоително, за да се престраша и аз, защото не за първи път стоя пред такава дилема и не успявам да събера смелост  Confused

# 149
  • Някъде там...
Ментичка,само като видиш как са усмихнати хората колко профисионално работят ти минава мисълта за страх.Първо не ми пръснаха вената,второ ама изобщо не боля и трето момичетата много се забавляваха с мен Simple Smile Другото което е ако знам,че съм добра за донор и ми се обадят аз ще бъда най-гордия човек на света че съм помогнала на една невинна душа.Ако се наложи да ми вземат костен мозък ще е болезнено но представи си после това дете да тича да играе и твоята удовлетвореност,че си помогнала.А да и още нещо недей забравя на какво ниво е медицината тук(ти познаваш нивото по-добре от мен) така,че няма място за страх...  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт