Израел 21

• 21 726
  • 289
  •   1
Отговори
# 150
Мента , ноеврийче ми е Саги  -на 14-ти.

Мале к'во стана бе хора - налитнахме на Миши !Аз като казвам , че има нещо в  нея такова дето те дърпа натам  Crazy Магьосница , мъж да бях  hahaha Joy ще  видиш ....Хаха ...майтап  голям! Какво витае около тебе незная  аз   ама ето на -  метнахме ти очи , ръце още не ! Внимавай!  Joy

Ще ми се Саги да е в градинка с по-големите , защото в тази най-вече децата се учат на общуване  едни с  други , на работа заедно ...всички онези неща , които подсилват и укрепват характера , самочувствието на детето. В  следващата  група  с по-големите ще  се учат неща , развитието ще е съвсем  на по-високо ниво. Той и без  друго най-добре се чувства с малко по-големи деца , защото наистина умът му сече  доста остро за някои работи и ме  изненадва. С малките се усеща как затъпква и не  му  е интересно, а и не  го дърпа нищо напред и огън няма  така в детето дето се казва .....Баща му ще  ходи да види някои градинки утре преди работа да видим - ще решим.

Лайла тов ! Пак изпуснах някой сигурно ....  Crazy

# 151
 Ми6инади много са хубави дечицата ти,всичките са големи сладури толкова усмихнати и с тези големи очи страхотни са,да са ти живи и здрави Hug.А Анна е родена на моята рожденна дата 13 август,ще празнуваме на един и същи ден с малката smile3510,тя 2 годинки аз малко повече hahaha hahaha hahaha.Ти имаш много лъчезарна и чаровна усмивка,пленителна Simple Smile.Много се радвах на снимките,за съжаление предаването не мога да го отворя и да го гледам  Sad.

Ментичка и аз много обичам горски плодове особено къпини,не знаех че тук не се предлагат на пазара,даже преди седмица тук купихме с мъхът ми от руския магазин "Тиф Там" замразени черни боровинки,много са полезни за очите и мозъка.Размразихме ги и си ги хапнахме,бяха като пресни.Може да пробваш,сигурно ще ти харесат Laughing

Eli6eva,вие не сте ли женени от скоро,до колкото разбирам имате дъщеричка?Между впрочем и аз гледах снимките от сватбата,много си била хубава и нежна,като истинска нимфа,съпругът ти и той много елегантен.

Борянка браво за делото което си направила doctor, възхищавам ти се  newsm10.Успех с наваксването за курса,дано да те приемат в сегашната група на Ulpan.

Хубава вечер и прегръдки на всички  newsm51

# 152
Борянке,първолаче ли ще ставаш? baby_neutral Flutter
За другото - поздрав  Hug

И аз гледах записа от предаването с Миши,цялото семейство сте много чаровни! Flutter

Когато размразите горските плодове не ви ли стават на каша?
Имам от онези малки ягодки във фризера,обаче когато размразихме се разпаднаха. Crossing Arms

Canitka,здрасти! Grinning

Поздрави на всички! Hug

# 153
Sanitka,благодаря ти,ние тази година юли месец правим 5 години,така,че не - не сме женени от скоро.Имаме дъщеря на почти 3 годинки.
Mentha,няма страшно да ти вземат кръв,от мед.гледна точка говоря.Вече е въпрос на психологическа нагласа и мотивация,което при теб разбирам,че не е проблем.Както каза Борянка  bouquet за последната,медицината при вас е на такова ниво,че нито техниката на извършване на манипулацията,нито хигиената или нещо друго би било проблем.
Лека и спокойна ношТ  Hug

# 154
  • На дивана, под юргана
... Мале к'во стана бе хора - налитнахме на Миши !Аз като казвам , че има нещо в  нея такова дето те дърпа натам  Crazy Магьосница , мъж да бях  hahaha Joy ще  видиш ....Хаха ...майтап  голям! Какво витае около тебе незная  аз   ама ето на -  метнахме ти очи , ръце още не ! Внимавай!  Joy ... 

Абе ще ме накарате да гледам това предаване най-накрая...  newsm78 ... само за това говорите!

# 155
  • T"A
Ели, мен не ме е страх от взимането на кръв, а от процедурата с костния мозък  Confused
Може би трябва просто да отида на място и да вляза без да му мисля много-много... Ели, 60 000 дарители за един ден е внушително, нали?

Плюшено мече, аз плодовете не ги размразявам, но мисля да пробвам предложението на canitka  Peace

canitka, замразените са внос от Русия, а компотът от вишни е на турски производител...  В Израел има пресни ягоди, череши, малко вишни, но малини и боровинки - не съм купувала израелска продукция  Thinking

БорянчеHug Hug Hug
Намерих това: http://www.levsoftware.com/alefbet.htm като кликаш на буквата, ти показва как да я изписваш  Grinning
Но си признавам, че напр. ръкописната буква шин я пиша както съм си свиканала с българското ръкописно "е"  Laughing

# 156
  • На дивана, под юргана
На мен ми беше интересно как са произлезли буквите... още в древността.
Спомням си, някой ми беше казал че "алеф" означавало "бик" на някой от древните езици - шумерски ли, асирийски ли... а начертанието на буквата "א" е стилизиран бик - наклонената черта е тялото, отляво и надолу са краката, а отпред и нагоре е главата с рогата...
"Бет" - "ב" символизира подслон, защита, дом - "бейт"
"Гимел" - "ג" е стилизирано изображение на камила
"Далет" - "ד" може би е свързана с "делет" - порта, врата
... и т.н.

То и в българската азбука е така - аз, буки, веди, глаголи... всяка буква си има име, макар и да сме ги забравили вече... имат си своите корени и е интересно да ги потърсиш. А самата дума "азбуки" е всъщност сбор от имената на първите ни две букви. както и английското "алфабет" е всъщност алеф+бет...

Някой ако знае значения на имената на други ивритски букви, нека да ги сподели...

# 157
Здравей Плюшено мече  Heart Eyes,ми ние размразявахме боровинки,а за ягодките не знам,никога не съм яла размразени.Иначе тук вече има много вкусни ягодки,не знам дали са био или не,ние бяхме купували от "шук"(пазара).Трябва да ви кажа,че са няколко пъти по-евтини от колкото в магазина и по пресни и вкусни.Той Ицик първия път се чудеше как да ме заведе на "шук",то бяха обяснения че мястото не е хубаво,да не ми прави много впечатление......  Joy Joy Joyа то какво било почти като нашия женски пазар в София hahaha hahaha hahaha.

Ели6ева,много се радвам за вас и за малката ви сладуранка  Hug

Ментичка,както винаги си приложила много интересен и полезен сайт,поздравления  smile3501.А ти какво следваш в момента бакалавър или магистър smile3529?И каква специалност?Успех на изпитите!

Тигар Мигар,това за историята на буквите е много интересно,за съжаление аз нямам никакви познания по този въпрос  Rolling Eyes.Така че ако някои знае повече подробности да пише,мисля че за всички би било много интересно bowuu

# 158
  • T"A
א - буквата алеф наистина идва от бик, в Тората се употребява думата алуф за бик, а не шор, както казваме сега.
А думата алуф в момента е генерал - каква трансформация!
Изобщо името на буквата на иврит винаги е съставено от три букви* - това всъщност е коренът на дума, която е изобразена в рисунка на някакво нещо - тази рисунка с времето се е опростила до някаква буква...

* В иврита корените са предимно от три букви (в някои случаи - 4, но това се смята по-скоро за изключение, а, ако са две - това означава, че има трети, който е "изпаднал", невидим някак си  Grinning)

бет (ב) си е байт -> къща; гимел (ג) е гамал -> камила; далет(ד) е делет -> врата, а хей (ה) не помня  Mr. Green вав (ו) си е вав -> закачалка; заин (ז) също си е просто думата заин, но не с вулгарното и значение, с което я употребяваме в днешно време, а е оръжие, екипировка (от там и думата мезуиан - въоръжен с нещо, екипиран). Има и едно смешно изречение "На леиздайен бе'савланут" = "Моля, въоръжете се с търпение" (изречение за места, на които се чака напр.  Peace); вулгарният превод е "Моля, съвокуплявайте се търпеливо"  Mr. Green

Утре ще допиша за другите букви (и ще се постарая да е по-накратко  Blush)

canitka, изпращам ти лична бележка...  Peace

# 159
  • Някъде там...
Ох момичета голям ми е стреса...Групата може да чете пише а аз..... Cry Какво ще правя там с тях.Ментичкааааааа как навакса и като не можеше да четеш ти какво правеше там?Аз сутринта се нацупих буквално мъжо като ме събуди всякаш той е виновен,че другите могат да четат.Ментичка благодаря за сайта,аз сега уча печатните букви първо,че нали от учебник се чете а после с времето ще се науча и ръкописно писане.Учителката ми даде ръкописното писане ка се прави обяснено е със стрелкички ама нека да стигна до там...Сега съм си поставила за цел:Сричам и пиша печатно до неделя  newsm10 newsm10 newsm10 Незнам как ще стане,но в тази руска група където всички са олех аз трябва да съм първаааааааа.Стискайте палци  Joy  Hug
А споменах ли,че спрях да пуша???Всичко ме боли...2 дни без цигари  Cry

Забравих да ви пожелая един прекрасен ден Simple Smile

# 160
  • София-България, Израел - където си поискам
60хил. дарители за един ден, нямам думи newsm10 дано между тях да се намерят подходящи Peace
Боряна, успех ти желая Peaceще се справиш, не прави моята грешка аз само повтарях,че е трудно,че не мога да го науча и то наистина така стана.Сега съм по-уверена и имам желание да го уча отново.

# 161
  • София-България, Израел - където си поискам
Момичета и Тигър искам да ви почерпя, днес с мъжът ми имаме годишнина - 10 години брак Peace

и

лек и приятен ви желая!

# 162
Добро утро!
Наистина съм впечатлена от бройката 60 000,внушително е да.
Мента,извини ме аз не те бях разбрала правилно.А за взимането на проба от к.мозък - звучи по-страшно отколкото е вдействителност.Не ти казвам,че е като да отидеш на масаж Simple Smileи има някакъв риск,но то и на зъболекар да отидеш пак има риск нали?А преди за се започне самата процедура се обезболява локално,така,че мисля и болката е сведена до минимум.Ако си решила-давай!
Това за буквите е супер интересно,дивя се като малчуган...

# 163
Жаки,

Обичай и бъди обичана още много години!

Последна редакция: чт, 22 яну 2009, 10:02 от eli6eva

# 164
Мила Жаки - обичайте се още дълго време!

Общи условия

Активация на акаунт