Отесня и зимното палтенце на АПРИЛското шкембенце

• 22 892
  • 292
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Ще трябвя ли предварително да се обадиш ? Дали имат някакъв лимит за посещенията , в смисъл ако решат да им се изтърсят 15 души дали всичките ще ги пуснат да разглеждат?
Ако искаш ходиш допълнително на преглед или ако имаш оплаквания, иначе и на мен лекарката по ЗК ми каза 1 път на 40 дни, скоро обаче ще искат и на две седмици да ходим Simple Smile
Не се изисква записване, преди няколко месеца бяха дали тел. за такова, но явно няма много желаещи и махнаха тази опция. (гледам в списание "9месеца")
yana_kuncheva , ето линк за информацията, която има в нета за цените на ВИП-а. Вярно не са малко паричките и ... аз все още се чудя дали има въобще някакъв смисъл...  http://news.burgas24.bg/53559.html

# 151
  • Някъде там...
Рони, да в магазина на Панагюрище, а отделно мисля че и Тач си имаха магазин ако не се лъжа.  Hug А посоченият от теб даже не съм го и забелязвала.  Embarassed

very nice, напълно е възможно това с гъбите за съжаление.  Rolling Eyes А за обиколниците - ами не ми допадат този тип нещо, едни такива смачкани и ниски.  Embarassed Искам нещо с по-контрастни картинки или изчистено, само с някакъв мотив.  Blush

# 152
За ben78 и всички момичета от Бургас мога да кажа, че вчера ходих във ВИП-сектора на родилното. Моите впечатления са, че условията са доста по-добри от обикновеното отделение, много по-спокойно е и обръщат повече внимание на майките и бебчетата Peace Вчера имаше само две родилки... Аз мисля там да се ориентирам. За нормално раждане- 390 лв., 3-дневен престой, а секцио- 600лв.- 6-дневен престой... Говорих и с акушерката, която беше там- много внимателно се отнесе към мен!!! Дори ми каза, че даже не е необходимо да си наемаш екип, защото вниманието към родилките там е по-особено!!! За това още не съм мислила/ за екипа/, но със сигурност ще ходя пак в отделението по-нататък...  

# 153
Здравейте милички,

минавам само да ви се оплача, че ме е тръшнал грипа и се налага да пия антибиотици. Докторката ми изписа оспамокс, но като си прегледах аптечката вкъщи видях че имам цяла опаковка оспен. Дали ще има някакъв проблем ако пия тези, които имам??? Пробвах с билки и сиропчета, ама кашлицата е много упорита и няма минаване. Утре съм на ЖК и се надявам всичко с бебчо да е наред. Сега се връщам да ви изчета, че сте изписали толкова много.
На Надето желая много семейно щастие, късмет и любов и април месец едно здраво и послушно бебче.

# 154
А за обиколниците - ами не ми допадат този тип нещо, едни такива смачкани и ниски.  Embarassed Искам нещо с по-контрастни картинки или изчистено, само с някакъв мотив.  Blush
А за ниското и на мен не ми харесва, смятам да е 40см високо, аз дебелината гледах, а пък къдричките ми идват в повече. Макар, че като ги гледам тези снимки, почнах да си мисля за балдахин...

# 155
  • София
 Хайде и аз да се запиша докато не е свършила и тази темичка. Май изпуснах вече 2-3 теми и ако този уикенд ми остане време ще се опитам да наваксам.
   Иначе съм много добре, ходя си на работа и нямам търпение да стане март месец и да приключа. В петък съм на преглед да видим как се развива бебока.
   Това е от мен засега. А да харесах си и количка, но все още се опитвам да преглътна цената. Струва 1000 лв и е триколката на Пег Перего GT3. Мисля че все пак ще се навия да си я купя особено като знам че нямам никакви други разходи свързани с бебето, освен някои дрешки които ще купя, въпреки че от каките имам предостатъчно. Може би и един слинг.  Легло няма да взимам защото в началото е повече от ясно че ще спи при нас. Всякакви други аксесоари също не съм ползвала с малките и за новото бебе надали ще ми трябват. Ако някоя има идея откъде мога да намеря този модел количка на старо или по евтино ще се радвам да сподели  Simple Smile

# 156
мамчета аз тъкмо се връщам от ЖК и като ме изтеглиха ми каза че съм качила 4.5кг за 1 месец  #Crazy ужассс, но като ги сметна съм само на 2.5кг отгоре за цялата бременност защото когато забременях бях 66 и свалих на 62  Laughing. Много ли съм качила според вас за 1 месец лекарката каза да се ограничавам малко.Иначе кръвното  ми е доста ниско 90/50 обиколка на корема 90см и това е общо взето  което ми казаха Rolling Eyes ама пак не ми слушаха тоновете  Thinking много ми е интересно от кога започват да ги следят?
А на мамите от Бургас мога да споделя че скоро се срещнах с една акушерка от родилното и тя ми каза че няма голям смисъл от вип отделението  Rolling Eyes Че условията в нормалното отделение не са чак толкова лоши колкото ги изкарват и ме покани да ми покаже цялото отделение Simple Smile

# 157
  • Някъде там...
Айла, виж в продавалника, макар че точно тази май не съм виждала да се продава. Другият вариант е да си поръчаш директно от вносителя в Пловдив, излиза по-евтино и правят доставки в цялата страна. Даже имаха и някакво намаление покрай Нова година, сега ще видя на сайта им дали все още важи.
Едно пиленце ми каза, че ще ставаш официален консултант по кърмене, честито!  Blush И да знаеш, че ще разчитам на съвети после за дребните, много искам да се справя с пустото кърмене, нищо че са две и всички ми казват, че е мисия невъзможна.

Има я още промоцията, но важи до изчерпване на количествата от колекция 2008, а доставката за цялата страна е безплатна.
http://www.vitodesimone.com/content/view/84/119/lang,bg/

Кели, в такъв период сме, тепърва идва голямото качване - на седмица по 300-400 грама ще катерим. И аз този месец качих много, около 4-5 кг и се окръглих на някои места значително.  Laughing Тонове се следят от 8ми месец май, ама като гледам май навсякъде е различно... моите след 30 г.с. ще ги записват.

# 158
Отидох, видях, изумих  се.
Намерих го Тач-а. Пише някакви отстъпки, че имало. Някак не ги усетих. Цените им са 59 лв. за обикновен комплект (чаршаф, калъфка ...). Тези с олекотеното юрганче и обиколника са 109 лв. Показа ми жената някакви хавлийки+още нещо към тях. Пак 59 лв. та обобщихме с продавачката, че това са им цифрите 59, 109. Обиколникът беше по-скоро тъничък. Не се продава отделно. Щяло да има скоро зареждане със стока.
Питах по моя си традиция за купуване на два броя какви отстъпки правят. Продавачката не знаеше, но каза, че може би имало случаи, в които шефките й правели около 10 % отстъпка. За мен е въпрос на принцип да си питам.  Grinning
В другия магазин ме разфокусирафа напълно. Цена на големия комплект 275 лв. Чаршафчето с малки добавки е за 90. www.homestudio.bg - за който иска да види предлаганото от тях в размери, видове и цени.
Панагюрище вече нямат магазин в Ская.

zelenoto oko, ако наистина това е практиката в болницата, меко казано е да съм възмутена. Не е отправено към теб. Просто е анти на всякаква елементарна хуманност ВИП-отношението. 

Последна редакция: вт, 20 яну 2009, 14:50 от рони

# 159
Жабче, рони, има магазин на Панагюрище на Николай Коперник, близо до 22 поликлиника, но от другата страна на светофара. Магазинът е много добър (извинявам се ако го знаете) и аз си мисля да го обиколя за бебешки неща.

Леко бременеене от мен!  Laughing

# 160
  • Бургас
Aila нямаш място в кутията за ЛС виж тук
http://baby.shop.ebay.co.uk/items/?_nkw=mamas+%26+papas&_sac … amp;_osacat=66698

# 161
Здравей и от нас Hug
Стискам палци и се моля за Толинка дано всичко има добър завършек Praynig Praynig Praynig
Ние с бебка сме добре PraynigВчера вечера само дето ме хванаха едни контракций мн се уплаших пих си Магнерота легнах и по някое време се събудих всичко се беше утишило,само буболинката си шаваше нежно из коремчето ми Heart EyesТа днес  ще я карам по-внимателно.
рони,можеш ли да ме просветлиш малко повече по въпроса за тази еднократна помощ Embarassedили да дадеш линкче с инфо,че съм мн боса по въпроса Hug
Бебка също я усещам вече малко по различно отпреди и аз.Движенията наместванията сякаш са вече като на по-голямо човече Heart Eyes
Много хубава и полезна информация сте дали за болниците,чаршафи,гащи и т.н.За мамите първескини като мен е мн важна  bouquetХич не съм наясно с тея неща.
Аз също още не съм взела нищо за бебка,но искам са си се прибера във Варна и тогава ще започна с покупки и подготовки,че и без това ще има да се мъкнат багажи от тук. ooooh!
Друго не се сещам оствям ви,но ви шпионирам какво пишете.

П.С.ааа ето какво си намерих във февруарската тема ако ви интересува.За кърменето има и филмчета.http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0,ето и линк за филмчетата.Когато си харесате филмче за гледане,кликате с десен бутон в/у АVIформата на филмчето давате запиши и записвате където искате на компа.Стават бързо за няколко секунди до минута.http://www.breastfeeding.com/helpme/helpme_video_old.html

# 162
  • not found
Искам само да се оплача , че не мога да се наспя от сума ти и време и все съм крива и гледам да не говоря с никого , че да не се караме .

# 163
 Здравейте Simple Smile
Някой беше питал за добър офталмолог в София. Аз мога да препоръчам доктор Пешева от " Вижън". При нея ходя след лазерната корекция на очите и съм много доволна.
Аз също ходя на консултации във "Вита" при доктор Мая Василева.
Вчера бях на ЖК. Кръвното ми е отново 90/60, но аз имам ниско кръвно и за мен е нормално. Заради контракциите ми гледа освен с коремен и с вагинален ехограф. Проверяваше за разкритие. Все още нямам, за радост. Но плацентата е много ниско разположена според докторката и трябва повече да се пазя и лежа. Взе ми и микробиология, понеже имам бяло течение. Сега бебо се беше завъртял и беше застанал косо, както се изрази докторката.
Коя степен на зрялост са ви плацентите. Вчера докторката каза, че моята е 1, но миналата седмица беше 0. За гърдите, докторката каза, да не отчупвам коричките, но днес едната коричка сама падна.
С бебчо иначе всичко е наред, расте си, рита...
Бати Кико е здравичък и много послушен, сега ще излезем пак малко на разходка да използваме хубавото време.
Като раждах Кико ни караха сзщо да сваляме бельото, по време на визитация. Раждах в "Майчин Дом"
Късмет на всички! Дано с Толинка всичко е наред!
Честито на Надето!
Честито на всички, който празнуваха тези дни!
До скоро  bouquet

# 164
Силви, ето малко информация.
Цитат
Еднократна помощ при бременност

Право на еднократна помощ при бременност имат:
·        Неосигурените жени;
·        Бременните жени, осигурени за всички осигурени социални рискове, за всички осигурени социални рискове без трудова злополука, професионална болест и безработица или за всички осигурени социални рискове без безработица, които не получават обезщетение за бременност и раждане, поради това, че нямат необходимия осигурителен стаж по чл.48а от Кодекса за социално осигуряване. Помощта се изплаща в размер, пропорционално на дните от началото на отпуска за бременност и раждане до придобиването на необходимия осигурителен стаж по чл.48а от Кодекса за социално осигуряване, но за не повече от 45 дни.
КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ, ЗА ДА ПОЛУЧИТЕ ПОМОЩТА
Необходимо е да подадете молба-декларация по образец в дирекция “Социално подпомагане” по постоянния Ви адрес. Към нея се прилагат следните документи:
1.        удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последните 6 календарни месеца, предхождащи периода от 45 дни преди определения термин на раждане, за лицата, работещи по трудови или по служебни правоотоншения;
2.        удостоверение от осигурителя или от териториалното поделение на Националния осигурителен институт за лицата, за които осигурителните плащания или заверката на платежните искания за тегленето им се извършва от териториалното поделение на Националния осигурителен институт;
3.        копие от болничния лист за временна неработоспособност поради бременност и раждане за срок от 45 дни, заверено от осигурителя или от териториалното поделение на Националния осигурителен институт, за лицата, на които осигурителните плащания или заверката на платежните искания за тегленето им се извършва от териториалното поделение на Националния осигурителен институт;
4.        медицинско удостоверение за термина на раждане – за неосигурените жени.
При подаването на молба-декларацията се представят и лични карти на деклараторите за справка.
Молбата я има на първа страница на темата. http://www.bgstuff.net/content/view/465/526/

Общи условия

Активация на акаунт