Пушехте или пушите ли по врме на бременност?

• 71 351
  • 1 132
  •   1
Отговори
# 465
Абе, Ники, като не щеш акъли, що щеш във форум за взаимопомощ, където майките обменят мнения за това как да износят и отгледат здрави и щастливи деца?!
Моето мнение по темата съм дала доста страници по-рано - според мен вредата от пушенето се преекспонира (естествено, нямам предвид пушене по 3 кутии на ден през цялата бременност!) и цигара-две, изпушени от майката през бременността и не са болка за умиране. Съответно, няма смисъл да се насажда чувство за вина на жената, която и без това се чувства несигурна и объркана от цялото приключение, което изживява. Пушенето е наркомания и не е лесно да се откажеш от нея. Има моменти на слабост, когато и най-силната воля е подложена на изпитание. За мен лично би било по-важно да избягвам задимени помещения през евентуалната си бременност, да не се подлагам на прекомерен стрес, да не си причинявам облъчване с вредна радиация... неща от този тип.
Всяка крайност ми е чужда и не разбирам нито войнстващите морализаторки, биещи се в гърдите, че за 9 месеца бременност и последващото кърмене не са вдигнали и един тост с чаша вино, нито такива, които като коне с капаци продължават да вредят умишлено не само на себе си (тяхно си право!), но и на беззащитния и невинен нов живот, който са призвани да пазят.
И все пак, всеки има право на избор. Както и задължение да си носи последствията от този избор - емоционални и финансови. Не смятам, че всички ние като част от обществото трябва да плащаме за лечение на болестите на хора, които умишлено, с пълното съзнание за рисковете, на които се подлагат, съсипват здравето си и това на децата си, а след това се тръшкат в болниците. Който иска, нека ме разпъне на кръст за това ми изказване.

# 466
  • София
Абе, Ники, като не щеш акъли, що щеш във форум за взаимопомощ, където майките обменят мнения за това как да износят и отгледат здрави и щастливи деца?!
Моето мнение по темата съм дала доста страници по-рано - според мен вредата от пушенето се преекспонира (естествено, нямам предвид пушене по 3 кутии на ден през цялата бременност!) и цигара-две, изпушени от майката през бременността и не са болка за умиране. Съответно, няма смисъл да се насажда чувство за вина на жената, която и без това се чувства несигурна и объркана от цялото приключение, което изживява. Пушенето е наркомания и не е лесно да се откажеш от нея. Има моменти на слабост, когато и най-силната воля е подложена на изпитание. За мен лично би било по-важно да избягвам задимени помещения през евентуалната си бременност, да не се подлагам на прекомерен стрес, да не си причинявам облъчване с вредна радиация... неща от този тип.
Всяка крайност ми е чужда и не разбирам нито войнстващите морализаторки, биещи се в гърдите, че за 9 месеца бременност и последващото кърмене не са вдигнали и един тост с чаша вино, нито такива, които като коне с капаци продължават да вредят умишлено не само на себе си (тяхно си право!), но и на беззащитния и невинен нов живот, който са призвани да пазят.
И все пак, всеки има право на избор. Както и задължение да си носи последствията от този избор - емоционални и финансови. Не смятам, че всички ние като част от обществото трябва да плащаме за лечение на болестите на хора, които умишлено, с пълното съзнание за рисковете, на които се подлагат, съсипват здравето си и това на децата си, а след това се тръшкат в болниците. Който иска, нека ме разпъне на кръст за това ми изказване.

smile3501 Абсолютно те подкрепям за изказването-много точно!Но аз мисля,че самата тема провокира подобни изказвания  Whistling И,предлагам Никито да я оставиме вече  Crazy

# 467
Съответно, няма смисъл да се насажда чувство за вина на жената, която и без това се чувства несигурна и объркана от цялото приключение, което изживява.

Няма как да насадиш на някого чувство за вина ако той се чувства сигурен в себе си и в това, което прави. Няма значение за цигарите ли става дума или за нещо друго. В съседната тема обвиняват естествените майки, че насаждат чувство за вина на родилите със секцио - пълни глупости. Тук всеки може да сподели мнението си и ако моето е, че дори една цигара на ден е вредна за бебето и го поставя в риск, ще го кажа и изобщо няма да ме интерсува дали някой ще се чувства виновен. Ако е така, това е само защото допуска, че може и да съм права. Няма  как да си убеден, че цигарите не вредят на бебето и да се чувстваш виновен, че пушиш  Wink
И какво значи 'крайни моралистки' - става дума за усещане и лични убеждения. Аз няма да изпия нито капка алкохол докато съм бременна, защото така считам за правилно, убедена съм, че и една бира е вредна за бебето ми. Не ме интерсува дали на някого ще съм смешна, това е мое решение. И нямам претенциите и другите да правят като мен  Wink

# 468
По време на бременността си съм пушила по 2,3 цигари на ден, никога няма да си го простя, не осъзнавах какво чудо нося в себе си. Откакто родих се кърмим и цигара не съм сложила в устата си, но това не променя факта, че съм тровила детето си в утробата. Призива ми е към всички бъдещи мамчета, недейте, въздържайте се, какво са 9 месеца непушене пред цял живот съжаление за това че СТЕ пушили. Ако Господ дари семейството ни с второ няма да имам никакви чуденки, ДА или НЕ, отговора е ясен.

# 469
Аз пуша от време на време. 1-2 цигари седмично. Не мисля, че намалени до този минимум могат да навредят.
За алкохола - на маса и по  поводи пия чаша вино или бира. Не са концентрат и не твърдя, че са безвредни. Просто съм преценила, че мога да си го позволя.
Макар и бременна си оставам човек  Laughing със своите си слабости и изкушения.

# 470
С първото ги отказах още щом разбрах че съм бременна,с второто вече и без това не бях пушачка.
Алкохол не съм пила и с двете изобщо.

# 471
Пушех ги  #2gunfire гадните цигари  въпреки упреците на мъжа ми и всички около мен  Embarassed  ,но когато се роди бебка се почувствах като най- лошата мама на света ,казах край и не съм пушила от тогава  Naughty.

# 472
  • София
много бременни ги отказват като си видят бебетата.

# 473
  • На бял кон в Pierrefonds
По принцип съм отказал се от години пушач, но какво ми беше станало по едно време, на маса с приятели, изпуших 3-4 цигари. След по-малко от месец разбрах, че когато сладко съм си пафкала, вече съм била бременна. Е, не е болка за умиране. Автобуса дето минава по нашата улища едва ли бълва по-полезни вещества, ама ги дишаме, нямаме голям избор.

# 474
По време на бремеността пушех по една цигара сутрин с кафето. От както родих се кърмим и не съм пушила. Като спрем кърменето ще видим. Алкохол - позволявала сам си по часа вино веднъж в месеца. Сега ме карат да пия бира за карма, но не смея

# 475
Не, никога не съм пушила!

# 476
Никога не съм пушила, но дори и да пушех бих ги отказала още в началото на опитите за бебе!!!

# 477
  • след Околовръстното
ЗНам, че много пъти е подхващана темата, но ще помоля само тези, които са пушили да отговорят, а непушачите просто да не казват, че не са пушили? Това просто ми е интересно, защото нам, че имам мами като мен, които си попушват от време на време! Благодаря на всички отзовали се!!! Hug
Не, никога не съм пушила!
Освен че не си пушила май и не си чела друго освен заглавието на темата.
По въпроса - първата бременност не пуших и родих дете със сърдечни проблеми, втората пуших, а бебето засега е ОК.

# 478
Пиех когато сме на маса с компания, ама много малко - бира или червено вино (зима беше). Случвало ми се е и да запаля цигара докато бях бременна, въпреки че от 4 години преди това не пуша. Докато кърмех - нищо. Обаче сега вече си наваксвам и не знам дали заради дългото въздържане (от самата мисъл, че не трябва), сега много по-често ми се допушва. Като запаля ми е гадно, ама желанието е силно.

# 479
  • Deutschland
Аз  непуша.Страх ме е да не навредя на бебето,но така ми се пуши понякой път. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт