Пушехте или пушите ли по врме на бременност?

• 71 348
  • 1 132
  •   1
Отговори
# 480
Преди първата бременност ги отказах ,но познавам майки ,които не успяха да ги спрат напълно.
Всеки сам решава за себе си.Аз не бих пушила.

# 481
Когато забременях с първото си дете ги бях отказала няколко месеца преди това и не ми беше трудно по време на бременността. С второто обаче в първият месец докато разбера че съм бременна пушех, но след това веднага ги отказах и ги пропуших отново чак след като спрях да кърмя. Имам позната, която е лекар и през цялата си бременност пушеше, само ги беше намалила. По телевизията слушах един доктор да обяснява, че когато си страстен пушач, не е добре цигарите да се спират рязко дори и по време на бременност, защото така се стресирал организма повече. Изборът в крайна сметка си е личен.

# 482
аз пушех по около 10 цигари на ден малката се роди 3800 и 51см здрава ве4е е 3 месеца и досега не се е разболявала

# 483
По телевизията слушах един доктор да обяснява, че когато си страстен пушач, не е добре цигарите да се спират рязко дори и по време на бременност, защото така се стресирал организма повече.
Ето това вече е една от най-големите лекарски глупости. Стресирал се бил организмът-пълни глупости, измислени от някоя пушеща бременна, за да не я гризе съвестта. В началото и аз мислех, че няма да мога да ги откажа - преди да забременея пушех като комин и никога не ги бях спирала и за ден, но от момента, в който разбрах, ги отказах моментално. И уви-никакъв стрес не ми причини, а само увереността, че правя най-доброто за детето си и че явно майчинският ми инстинкт работи. По-голям стимул за отказване надали има, а за тези, които не могат-си го има оправданието със стреса. Не обвинявам никого-въпрос на личен избор, за който после плащаме не ние обаче, а децата ни.

# 484
 До discover
Абе и аз съм на твоето мнение, затова ги и отказах, ама верно лично съм го слушала това за стреса

# 485
  • БГ
всеки преценява,аз не бих пушила, след като знам че нося живот в себе си. Peace

# 486
  • София
Още преди да разбера със сигурност за бременността ми, не ми се пушеше...Така,че когато знаех със сигурност вече за мен не беше проблем да не пуша въобще. Чувствам се добре и цигарите не ми липсват. Но напоследък виждам доста жени с коремчета, които си пушат и до доста...

# 487
  • София
  Отвращението ми към цигарите беше първото нещо, което ме наведе на мисълта, че съм бременна. Преди това пушех по една кутия на ден,  а в един момент не можех и една цигара да допуша докрай. Затова и не ми отне повече от 4 дни след като разбрах, че съм бременна да ги спра. Не ми е тежало изобщо спирането, но си мисля, че заради него качих доста килограми в първите 2-3 месеца от бременността преди изобщо да е нормално да ми проличи.
  Ако трябва да съм напълно откровена не ги спрях толкова от притеснения за бебо, колкото защото така или иначе не ми се пушеше и най-вече защото исках да си спестя тъпите коментари и забележки на всеки около мен, който би ми давал акъл какво трябва и какво не трябва да правя.

# 488
И с двете бременности ми ставаше лошо от цигарите,но и да не беше това пак нямаше да запаля и една цигара,аз си го представям все едно на едно бебе на няколко дена или месец да му сложиш запалена цигара в устата много гадно ми звучи и затова не съм си позволявала

# 489
Първия път не съм запалила нито една до края на бременността.
Втория палех от време на време... Embarassed

# 490
И аз пушех доста години ,но за мой късмет 3 седмици преди да забременея се разболях от ГРИП и благодарение на него отказах цигарите.Не знам как стана,ама усещането беше като ,че никога не съм пушила.Не ми липсваше, не ме дразнеха другите пушачи.Сега не мисля да ги почвам пак.Добре че стана така, незнам как щях да ги откажа.Имам колежки, които и бременни пушеха цигари и сега постоянно се обвиняват,ако нещо се разболеят децата все си мислят "Ето ако не бях пушила и бях кърмила нямаше да е така".Въпреки ,че то гаранция няма,ама като си гузен е гадно.

# 491
Спрях ги и двата пъти като забременях, но втория път поради много събития запалих 4-5 цигари за цялата бременност.

# 492
не но просто в нито един момент не ми се допуши/не че щях да запаля/

# 493
  • Разград
В момента,в който разбрах,че съм бременна намалих цигарите,а след няколко дни ги отказах.То,в последствие и да исках не можех да пуша,гадеше ми се само като си помисля.Да съм изпушила 5-6 цигари последните месеци.Кърмих бебето до 6-тия месец,също не пуших през този период.След това започнах да пуша,но по 5-6 цигари на ден.Така е и в този момент.

# 494
И през двете бремености повръщах като луда по n-ти пъти на ден до 4-я месец и дори от цигарен дим ...  Sick Надушвах цигарена пушилка от "километри" така да се каже. След като спрях да кърмя първото си детенце пропуших и то повреме на държавния ми изпит  #Crazy Сега още кърмя малкото си момченце и не помислям за фаските. Дано да не ги потретя

Общи условия

Активация на акаунт