Пушехте или пушите ли по врме на бременност?

• 71 314
  • 1 132
  •   1
Отговори
# 600
преди да забременея пушех, разбрах че съм бременна и ги намалих на 4 цигари на ден

# 601
Не, не съм пушила и по време на двете ми бременности.

# 602
Пушех да

# 603
От лентичката по-долу се вижда Naughty

# 604
По принцип не пуша!!!

# 605
Аз съм голям инат и това ми памага много.
Започнах да пуша още на 14-15 г. и то много, но в момента, когато решихме да имаме деца с мъжа ми /след близо 11 г. пушачешки "стаж"/, просто ги спрх от раз. Не пушех близо 6 месеца преди да забременея, а и после започнах да пуша чак около 1-та им годинка.
Сега също не пуша - спрях преди повече от 1 месец - реших и спрях - хем скоро пушенето ще е забранено, хем постоянно вдигат цените на цигарите, хем все по-сериозно обмисляме да имаме още поне 1 бебе. Sunglasses

# 606
  • На земята
Аз бях пушачка около година преди да забременея. Спрях ги от раз. Никога не бих пушила по време на бременност или кърмене. За мен това е супер безотговорно и съзнателно "осакатяване" на бъдещия живот в теб. След като не можеш да се контролираш, то тогава що за човек си? Аз съм много крайна в мнението си. Независимо дали сега децата ви са здрави, вие сте ги подложили на риск.
Към бъдещите мами пушачки: ще разберете, че няма по-ценно от здравето на бебето ви. Дано не става, но ако се появи проблем, трябва да се самолинчувате.

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 14:34 от AnMary

# 607
  • Най-зеленият остров
И при двете бременности успях да ги спра към третия месец. Е не ми ставаше гадно от тях и това си е. Първия път пропуших на третия ден след като спрях да кърмя, а кърмих осем месеца. Сега се надявам да не правя тази грешка, но още от сега ми се пропушва от време на време  Embarassed

# 608
пушила съм по 2-3 цигари ,но не системно Embarassed Embarassed.докато кърмих ги спрях

# 609
  • София - Бургас
НЕ! Бебето беше планирано и 6 месеца преди опитете за бебе, отказах цигарите! Peace

# 610
Здравейте Simple Smile
Никога не съм пушила и затова може би не мога да разбера мамите, които пушат по време на бременност, особено в началото, когато плацентата не се е формирала и не предпазва бебето, а после и по време на кърмене...
И аз съм крайна... детето ми е най-важно... То не е виновно, че съм решила да се тровя да речем... Както мисля и че ако толкова много и се пуши на една кърмачка, по-добре да спре да кърми, отколкото да пуши докато кърми! Не виждам нищо полезно в това!

# 611
Никога не съм пушила и затова може би не мога да разбера мамите, които пушат по време на бременност, особено в началото, когато плацентата не се е формирала и не предпазва бебето,
още когато забременях моята гинеколожка миказа,4е по време на бременност цигарите Не се отказват рязко а постепенно се свеждат до минимум,тъй като когато организмът запо4не да се 4исти от катрани и т.н. вси4ко вредно отива то4но при бебето.това мнение ми се стори странно.говорих с втори гинеколог,който ми каза същото.а в на4алото на бременността най-най-важни са първите 17 дни,когато голяма 4аст от мамите все още не са разбрали 4е са бременни Peace

# 612
Не!
Щом разбрах, моментално спрях. Иначе преди това като правихме опитите ги понамалих иначе.

# 613
  • Razgrad
Пишех по5-6 цигари. Simple Smile

# 614
не пушачка съм Peace

две приятелки сестри,пушеха по време на бременностите си и двете имаха проблеми с децата след като се родиха,бяха на АБ Thinking

Да ти кажа честно не вярвам ,че проблемите и с децата са били защото са пушили.Аз също съм пушачкa,но щом разбрах ги спрях,но това което казваш е Божа работа.За мен е по добре да се намалят от колкото да се спрат изведнъж.Аз имам живи примери за това.Моя приятелкакоято никога не е пушила (непушачка) роди и бебчето й беше увредено и не оцеля,а комшийката ми която пушеше по почти кутия роди живо,здраво и голямо бебе,така че..... незнам какво да кажа!

Последна редакция: чт, 19 ное 2009, 13:31 от dan4eto84

Общи условия

Активация на акаунт