Пушехте или пушите ли по врме на бременност?

• 71 299
  • 1 132
  •   1
Отговори
# 645

То видимо няма как да разбереш дали са шокирани или не,аз пък да ти кажа.

Мда. Говорех иронично, обаче.  Confused Който иска, си пуши. Който не иска - не пуши. Проста работа. Обаче не се опитвайте да ме убеждавате, че спирането на цигарите може да бъде по някакъв начин по-опасно от продължителното и трайно увреждане с никотин. Смешно е. По същата логика щяха да съветват и кърмачките да си дръпват по една, но всички са на мнение, че тютюнът е забранен по време на кърмене, нали?

# 646
Всъщност, аз като абсолютен лаик по темата и наистина незапозната с това какво настава, когато човек спре да пуши, реших да се поровя да видя какви токсини се отделят от организма при спиране на цигарите... Да си призная порових по доста сайтове и не видях кои са точно токсините  newsm78

# 647
Оххх аз пуших докато бях бременна  Embarassed Сега вече ги отказах и смятам да не пропуша никога повече, но бременна пуших и сега ми е съвестно  Embarassed

# 648
Не пуших - спрях ги като забременях и ги почнах пак (в намалено количество) като спях да кърмя.

# 649
Не беше лесно, но ги спрях веднага, щом разбрах, че съм бременна. След спиране на кърменето-6 месеца, почнах отново. Честно казано малко ме е яд на себе си, беше идеален момент да ги спра завинаги.

# 650
Спрях ги веднага щом разбрах, че съм бременна. От както родих обаче така ми се пали една цигара, ама поне още три месеца няма да ме огрее  Confused

# 651
 Embarassed Да,пушех с 1-вото ми дете,и сега съм бременна с 2-ро и пак пуша  Embarassed до 5 цигари на ден и то от най-леките.Знам че не е хубаво но не мога да спра,но когато кърмех не съм пушила.

# 652

То видимо няма как да разбереш дали са шокирани или не,аз пък да ти кажа.

Мда. Говорех иронично, обаче.  Confused Който иска, си пуши. Който не иска - не пуши. Проста работа. Обаче не се опитвайте да ме убеждавате, че спирането на цигарите може да бъде по някакъв начин по-опасно от продължителното и трайно увреждане с никотин. Смешно е. По същата логика щяха да съветват и кърмачките да си дръпват по една, но всички са на мнение, че тютюнът е забранен по време на кърмене, нали?
Всъщност, при пушене до 20 цигари на ден при кърмене се  смята,  че ползата от  кърменето е по-голяма от вредата от цигарите. Разбира се, трябва да се спазват строги правила- пуши се само, когато в следващите  90 минути е изключено бебето да  поиска да суче. Разбира се, както и при не кърмещите майки не трябва да се стои близо до бебето известно  време след пушене, в никакъв случай бебето не трябва да спи в леглото на родителите, ако някой от тях е пушач.
И за да не кажете нещо, аз приключих с пушенето година преди да забременея. Ако бях по-умна, на първо място изобщо нямаше да пропушвам.

# 653
Откак разбрах, че съм бременна, съм си позволила да изпуша 3-4 цигари, докато бяхме веднъж с милото на бар. Изхвърлих цигари, изхвърлих запалки и кибрити, изхвърлих всичко и прибрах пепелници. Зверски ми се пуши - да, но се чувствам ужасно виновна да тровя нероденото си още дете, докато се развива в утробата ми.

Какво е това "не мога да спра да пуша"? Точно ти, която "не можеш" да спреш да пушиш, после се превръщаш в една вманиачена "мама", парадираща как мило и драго даваш за отрочето си. Е, мерси, аз такваз майка не ща - не направила нищо, за да спре да ме трови, докато съм била в корема й, а пък после да тръби надлъж и на шир колко ме тачи и обича! Старите хора са казали "Няма не мога, има не искам"!!!  #Cussing out

# 654
Пуших до 2-ри месец от бременноста след което изведнъж не ми се пушеше.Случвало ми се е да запалвам по 1 цигара но доста рядко.В момента  детето е само на кърма и след като го нахраня си позволявам по 1 цигара.Но в крайна сметка всеки има право на личен избор.

# 655
Не, никога не съм пушила.

# 656
# 657
Отказах цигарите още преди да забременея и все още не пуша.

# 658
Преди да забременя първия път, палех цигарки от време на време.Когато разбрах,че ще си имаме бебе ги спрях без никакви усилия.Стана от само себе си,и така ги отказах.Вече почти 7 години не съм си помисляла за цигари.

# 659
  • София
пушех и с първото,пушех и с второто и с това въобще не се гордеМоля се да няма последици.За сега всичко е наред.Но съвестта ме гризе.Съветът ми е ,който може да не пуши да не го прави нито по време на бременност ,нито преди,нито след това.

Общи условия

Активация на акаунт