Пушехте или пушите ли по врме на бременност?

• 71 297
  • 1 132
  •   1
Отговори
# 660
Всъщност, аз като абсолютен лаик по темата и наистина незапозната с това какво настава, когато човек спре да пуши, реших да се поровя да видя какви токсини се отделят от организма при спиране на цигарите... Да си призная порових по доста сайтове и не видях кои са точно токсините  newsm78

питай личния лекар най добре

# 661
Пуших. Знам, че не е редно.
Но също знам, че е още по-вредно да се кърми и пуши.

# 662
Пуших. Знам, че не е редно.
Но също знам, че е още по-вредно да се кърми и пуши.

В интерес на истината с изненада прочетох из тези сайтове, в които се рових, за да видя кои токсини се отделят, че никотина преминава през плацентата... а плюс това детето се трови и чрез вдишания дим Sad

http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_1020_0.html
Цитат
За съжаление у нас е много разпространено схващането, че една или две цигари на ден не вредят, дори някои лекари обясняват как жената не бива да се стресира излишно от въздържание.

# 663
На мен ми казаха, че ако МНОГО ми се пуши - по-добре да изпуша една цигара, отколкото да се ядосвам, нервирам и тормозя. Защо да си кривя душата, пуши ми се, две не виждам, но само мисълта КАКВО ще причиня с никотина на нероденото си дете Shocked ме кара да си мисля колко всъщност ненужен ми е този фас. Това е идеалният момент да спра цигарите веднъж завинаги, не само заради бебето, но и заради самата мен. Определено не е лесно, затова на пушенето му викат зависимост. Но пък никой не е умрял без цигари. И така вече не пуша цигари, но пуша солети, щракам със запалка... Дори забраних да се пуши вкъщи. smile3516

# 664
Аха, идеалния момент...аз в момента, в който спрях да кърмя - пропуших като комин пак

# 665
недоумявам как все още има хора, които се чудят какво можело да причини пушенето на бебето  ooooh!
ами например това http://news.softpedia.com/images/news2/Cigarettes-During-Pregnan … s-in-Babies-2.jpg
или разни други дефекти, снимки в нета бол
вижте как изглежда снимка на плацента на пушеща майка...
на това му се казва безотговорност

# 666
тук може много да се спори дали пушенето предизвикало това или онова или е просто предполагаемя причина, вероятен риск  Wink

# 667
Всеки ден съм благодарна, че не се поддадох Simple Smile
Така де... аз знам, че съм лабилна по отношение на всякакви водещи до зависимост неща (не само пушене, но и игри и всичко), затова бягам надалеч, че не знам как ще се отърва после Simple Smile

Но аз лично, много бих се стреснала ако съм толкова зависима от един фас... наистина бих се замислила, какво ми дава и какво ми взима ... Аз лично бих се чувствала много слаба и сигурно щях да се мобилизирам  newsm78 Но това е само предположение, слава богу не трябва да се изправя срещу зависимост...
Между другото баща ми беше страстен пушач... пушил е и в нас... наистина много вредно и безотговорно към нас, неговите деца... в деня, в който родих, той беше в командировка... Същия ден е изхвърлил цигарите и вече повече от година не е запалил 1 цигара... И това, за да е сигурен, че няма да навреди на внучка си, когато я оставям там... а и за да не му откажа, предвид факта, че пуши Simple Smile А все пак той по едно време си беше на 1 кутия на ден Sad

# 668
Никога не съм пушила - следователно и по време на бременността не съм го правила. Никога,обаче, не съм обвинявала пушещи бременни или майки. Чувала съм, че се отказват адски трудно.

# 669
И аз като разбрах че съм бременна спрях да пуша, но след като спрях да кърма пушех по кутия на ден!Ето сега горе-долу месец не пуша, защото бебеправим и този път реших да ги спра преди това!Но е много трудно, вечер доста се изнервям! smile3512Заради цигарите спрях да пия кафе и алкохол! Grinning
Направо здравословен начин на живот smile3503

Все пак е за хубаво -сега имам повече енергия и се чувствам много по-добре Hug

# 670
  • Бургас
Спрях ги когато разбрах че съм бременна.Мислех че ще паля обаче всичко много ми миришеше.

# 671
И аз не съм пушила. За съжаление  след като спирах с кърменето, пак пропушвах.

# 672
много е лесно да се обвиняват другите попринцип
с риск да ме линчувате ще ви кажа че пушех докато бях бременна и пуша сега като кърмя
няма да се обяснявам кога по колко и т.н. старая се и не се гордея с това
но....това с последствията е много лесно да се прехвърля на пушенето
и се раждали с малко тегло...я ме питайте мен дали е малък?
та не съдете другите много е лесно отстрани

# 673
Аз пък мисля,че е по-лесно човек да си търси оправдания и да вика "знам,ама не мога" и " не се горедя,ама..."
Не го приемайте като заяждане!

# 674
Понякога оправданията не са безпочвени.
Ти пушач ли си? Това си е зависимост. А има и теория, че всяко нещо, предизвикващо дискомфорт и стрес у бременната, е достатъчно опасно.

Общи условия

Активация на акаунт