Пушехте или пушите ли по врме на бременност?

• 71 272
  • 1 132
  •   1
Отговори
# 690
  • София
А не вярвам да има човек, който да не знае, че пушенето води до евентуален риск.

всъщност във форума за съжаление често съм чела, че пушенето няма какво да навреди при бременността ако е до 5-10 цигари дневно....

Това го четеш, защото АГ-тата го  промотират (някои АГ-та, моето АГ ме съветваше в никакъв случай да не се излагам на цигарен дим). Ама как изчислиха дозата и на какви научни данни почива тази препоръка не е ясно. Навсякъде пише, че единственото 100% доказано, че вреди по време на бременност е пушенето. За сравнение дори за алкохола допускат, че може да се употребява в минимални количества без това да има негативни последици.
даа, а с това стигаме до другото много разпространено из форума ни твърдение, че алкохола дори 1 грам е в пъти по-вреден от цигарите....видиш ли те до известна бройка са  напълно безвредни за бебето, но вино или бира в минимални количества са абсолютно забранени (като разбира се се има предвид  инцидентна употреба, не ежедневна)....дори капка от тях.

Elichka_mama - права си....но те винаги си търсят управдание...явно така им е по-леко някак...

# 691
Вчера чух едно уникално заключение от доктор,което направо ме шашна - спирането на цигарите като разбереш,че си бременна е много по-опасно от това да си пушиш Shocked.Обяснението - при рязко спиране организмът започвал да чисти отровата в големи количества и всичко минавало през плацентата #Crazy.Аз едва успях да ги откажа и бях започнала да не усещам толкова липсата на цигарите, сега тоя доктор ме изпрати в трета глуха...Някой чувал ли е подобно твърдение?

# 692
  • София
да, това не е новост...
това с отровата едно на ръка, другото, че майката и нейният организъм изживяват невероятен шок от рязкото спиране, който вреди на нея и на бебето Wink

и са си просто оправдяния и успокояване на съвест...нищо повече.

# 693
Вчера чух едно уникално заключение от доктор,което направо ме шашна - спирането на цигарите като разбереш,че си бременна е много по-опасно от това да си пушиш Shocked.Обяснението - при рязко спиране организмът започвал да чисти отровата в големи количества и всичко минавало през плацентата #Crazy.Аз едва успях да ги откажа и бях започнала да не усещам толкова липсата на цигарите, сега тоя доктор ме изпрати в трета глуха...Някой чувал ли е подобно твърдение?

Аз по-напред писах, че не твърдя да съм запозната и не смея много много да се изказвам категорично и затова реших да потърся какви отрови изхвърля толкова организма и май само във форумите срещнах пушещи бременни, които се успокояваха с този мотив Sad
Наистина не видях точно написано какви са тези токсини  newsm78 Вероятно има такива, но ако беше толкова страшно едва ли биха го пропуснали  Peace
Навсякъде обаче пише колко е вредно пушенето по време на бременност... няма сайт, който да казва... ако спреш да пушиш е много по-вредно, затова пуши си... Май само нашите доктори са решили, че е толкова опасно  Crazy

# 694
Той самия доктор пушеше през цялото време в кабинета, явно е привърженик на цигарките.Аз се опитах да намеря за колко време става това изхвърляне на токсините, и всъщност като пушиш какво става с тях, стоят си без да са вредни и опасни ли..

# 695
Ако говориш английски, пусни в чичко Гугъл Pregnancy and Smoking, Smoking while pregnant ... и подобни и виж в колко английски/американки (а ако говориш друг език, едва ли немците или французите или... са на по-различно мнение) сайта казват, че е по-добре да се пуши, отколкото да спреш... В нито един! Даже в бг сайтовете го няма, освен по форумите и явно вече и по ТВ... някои доктори явно им е все едно... Все пак не е тяхното дете/внуче... питай ги ако е тяхната жена/дъщеря или те ако са докторици, са пушили по време на бременността  Peace

# 696
Elichka_mama,мерси, продължавам да чета , мен лично никой не би ме убедил в това ,че трябва да се пуши по време на бременност по една или друга причина ,даже мисля,че трябва да се вземат някакви драстични мерки, но просто ми стана обидно,че доктора каза,че съм навредила аз на бебето с внезапното спиране на цигарите

# 697
Той самия доктор пушеше през цялото време в кабинета, явно е привърженик на цигарките.Аз се опитах да намеря за колко време става това изхвърляне на токсините, и всъщност като пушиш какво става с тях, стоят си без да са вредни и опасни ли..

Извинявай, ама доктор, който пуши в кабинета си не бих посетила 2ри път  Sick
А камо ли да слушам как не трябвало да се спират цигарите!

# 698

Извинявай, ама доктор, който пуши в кабинета си не бих посетила 2ри път  Sick
А камо ли да слушам как не трябвало да се спират цигарите!
Аз отидох случайно ,просто защото чух много добри мнения за него, моя приятелка си води консултациите при него,та отидох с нея, имам проблем и просто исках да се допитам до второ мнение, че няма да отида втори път няма,интересното е ,че това не е инцидентен случай, виждала съм още трима такива...

# 699
  • Бургас
Не съм пушила!

# 700
Преди да забременея пушех страшно много .След като разбрах ги спрях .Нямаше да си го простя цял живот , ако бях продължила да пуша.Но в крайна сметка всеки сам решава за себе си. Hug

# 701

Аз за първи път чувам такова нещо и то казано от лекар!Изумена съм!Естествено,че по добре е да се спрат веднага цигарите и така чак докато спреш да кърмиш.... #Crazy Не че тези,които са непушачи са застраховани от евентуален проблем,но все пак да не се предизвиква съдбата.Аз познавам майки пушачки родили здрави и големи бебета и обратното,затова мисля че всичко е Божа работа!А вредата от цигарите е доказана,спор няма,дали си бременна или не вредни са.Щом носиш още един живот в себе си,значи логично не вредиш на себе си само,а и на детето.Не искам да нападам тези обаче,които по една или друга причина немогат да откажат цигарите през бременността.Смятам че не трябва да се чувстват виновни,а поне да ги ограничат до минимум,за да е по малко негативното влияние... Всеки сам ще си реши.

Пожелавам само здрави бебчета!

# 702
Спрях ги няколко дни след като лекар потвърди бременността ми. Пушех много активно преди това - по кутия на ден син Ротманс.
Не съм имала някакви кой знае какви проблеми със спирането на цигарите, защото първите месеци ми се гадеше от миризмата и вкуса им. На 2-3 пъти през бременността (до 4ти месец) си позволих да запаля по една цигара, защото бях в отвратително емоционално състояние (граничещо с депресия) и прецених, че по-добре да запаля, отколкото да тровя бебето с негативни емоции и стрес. След 4тия месец тотално ги спрях и не съм палила /дръпвала оттогава. Не бих казала, че ми лиспват. Има определени моменти когато се сещам и ми се припушва, но това състояние отминава за няколко минути.

Колкото до това, че има активни пушачки, които раждат доносени и здрави бебета... Имах една позната, която през цялата бременност си пушеше доста. Почти никаква разлика от преди да забременее. Роди момиченце - доносено, хубаво и на пръв поглед - здраво.
Детенцето ще направи 5год. и има астма, постоянно боледува. В крайна сметка всеки сам си прави изборите...

# 703
А не вярвам да има човек, който да не знае, че пушенето води до евентуален риск.

всъщност във форума за съжаление често съм чела, че пушенето няма какво да навреди при бременността ако е до 5-10 цигари дневно....

То и без да си бременна - пак има опасност и риск  Laughing

# 704
  • София
Аз също имам позната, която пушеше доста, и роди момиче отначало много здраво, но след втората си година получи астма. Сега детето е на 8 години, проблемът с асмата още го има даже е по задълбочен....факт...дали е от цигарите или не - не се знае на 100%, но много от жените пушачки раждат астматични деца...
Аз също бях пушачка, преди да разбера за бременността си...но ината и волята при мен, бяха по силни от никотиновия глад... Peace
Сега си признавам, че чат-пат ми се допушва, но като си представя, че ще ми прилошее след първото дръпване и ми се отщява...психически се настройвам, че ще ми стане много гадно... Stop

Последна редакция: вт, 01 дек 2009, 12:36 от Karolin@

Общи условия

Активация на акаунт