Пушехте или пушите ли по врме на бременност?

• 72 667
  • 1 132
  •   1
Отговори
# 75
Някой май не е прочел внимателно увода в темата Whistling

........ И действително бебетата на майки пушачки се раждат с по-ниско тегло. Имам две познати, родиха на скоро, пушеха - и на двете бебетата са под 3кг.
Тук не бих се съгласила аз пушех през цялата си бременност (по 3-4 цигари) родих дъщеря си 3:700кг. 52см. при мойте скромни 44 преди да забременея,да чукна на дърво до сега никога не се е разболявала сериозно не е има алергии и такива неща,аз смятам,че всичко си е много относително.
А пък моите, и двете са родени по 4.300 кг.
Втората- 10 дена преди термин.
Теглото не зависи от това дали ще си припалиш,
ако ти се допуши, или не.  Whistling
Браво бе. HugТочно това се опитах да кажа,че това няма значение за теглото на детето.

# 76
Непушачка съм от 20.08.2001г От личен опит и от разкази на други отказали цигарите, стигнах до извода че при всеки е различно трудно. Аз преминах през един малък ад първата година и не ми се мисли, какво би станало ако бях бременна тогава. Защото при мен няма средни положения. Няма две три цигари на ден. Затова си мисля, че при теб отказването би трябвало да е по-лесно. Ти вече имаш един мощен стимул. От тук нататък трябва само да откриеш някои тарикатлъци, които да ти помагат. За съжаление те са различни за всеки.

# 77
Е, попушвах си. По-малко до третия месец и повечко - след това.

# 78
zdraveite na vsichki mami  :)az sum v sedmiq mesec i predi da zabremeneq pushih 3g,i ot kakto razbrah za hubata novina sprqh cigarite prosto taka ot samosebe si. Peace

# 79
  • Между гори и планини
И двата пъти отказах цигарите от раз, веднага след като разбрах, че съм бременна. Не съм пушила нито като бременна, нито докато кърмех.
Алкохол си позволявах рядко - чаша бира или чаша бяло вино.

# 80
  • Sofia
През първите 3 месеца ми се повдигаше от цигарен дим и от цигари. Ноо после ми се пушеше и съм пушила по една , две  цигари дневно.

# 81
Не съм пушила и не бих пушила. Ако бях страстна пушачка обаче и ми се допушеше по време на бременност, бих запалила. Все пак по-добре 1 цигара, отколкото да съм кълбо от нерви и да ми се пуши зверски.  Peace

# 82
спрях ги веднага щом разбрах,че съм бременна

# 83
  • София
Пушех по 2-3 цигари в месеца. Не се гордея с това, но поне е нищожно.
В началото ми се наложи да полежа 5 дни в болница. Там се нагледах на чудеса - бременни жени да се интересуват само от това кога и как да излязат от отделението, че да дръпнат някой фас... Всъщност в повечето време на риск пушеха на прозореца в болничните стаи. Най-големият куриоз - стои милата бъдеща майка на прозореца и пафка, докато й се влива система в ръката  ooooh!

# 84
  • Пловдив
Най-големият куриоз - стои милата бъдеща майка на прозореца и пафка, докато й се влива система в ръката  ooooh!
Аз също бих го направила.Защото в моменти,в които се притеснявам,пуша най-много и просто блокирам.И моля,без обиди,без грозни изказвания,споделям мнение. Stop
Пуших по 3-4цигари на ден през цялата бременност.Не са много,не са и малко.Завиждам много на хора,които имат невероятната воля,да ги спрат,особено от раз!Евала,наистина!Но аз не съм сред тях.

# 85
Бях пушачка 7 години и един ден реших да ги спра. Беше трудно първият месец, но след това нямах проблеми. Сега от 3-4 години не съм "кусвала" и не изпитвам никакво желание да го правя. Дори и да не бях ги спряла преди бременността, щях да го направя в момента в който разбера, че съм бременна. Не мога да възприема бременна жена с цигара, но в крайна сметка всеки сам си решава  дали си заслужава риска, който поема  Peace.

# 86
През първите 3 месеца си позволявах по една цигара на ден с кафето/безкофеиново/ но след това по 2-3  на ден.Знам че риска е голям наистина и всеки ден си казвах край последната ноо.......уви.Благодаря на Господ  че родих здраво и голямо бебе.В момента правим опити за второ и ако дай боже стане се моля да ми се гади от цигарите иначе незнам дали няма да се случи така както първата ми бременност. Praynig

# 87
Като разбрах ,че съм бременна на момента спрях цигарите.Обаче цялата си бременност изкарах в среда на пушачи така ,че пак се тровили с беба.

# 88
категорично не  Naughty

# 89
Преди двете си бременности пуших много и спирах в мига, в който разбрах, че съм бременна.

Общи условия

Активация на акаунт