Любители на кучета - 5

• 24 646
  • 408
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, току що разбрах ужасна новина, мъжа ми е чул от съседи, че тази сутрин Джеси, майката на Айрис е била прегазена от кола Cry Cry Cry CryЩом разбера подробности ще пиша пак ....

# 241
  • София
Nightwish, много съжалявам ако е вярно. Толкова станах съпричастна, че много ми дожаля. Ако има такова нещо, дано поне не се е мъчила... Ами бебетата? Дано се намери още някое добро сърце поне да ги храни.
Сега се сетих, че забравих да спомена, че може да се дава и риба. Особенно за подрастващите, напр. цаца - сварявам я пак с ориз и моите се побъркват!   animal037Това е стествена добавка на калций.

# 242
mariyka, за съжаление е истина... Cry Cry CryНе е оцеляла, нелепо е толкова години живееше пред блока ...Много ми е мъчно!Като видя Айрис ...и ми се реве...Тя много прилича на майка си ...
Бебетата имат временен подслон пред блока и аз и няколко човека ги храним....

# 243
Nightwish, как е възможно Cry Много мъчно ми стана. Такава симпатяга е било това куче, личи си по снимката, която беше показала. Много мила ми стана, като я видях тогава, а сега ми е адски тъжно за нея. Sad
Дано поне малките имат хубав живот и дом.

# 244
  • Пловдив
Ох, горкото животинче, дано поне не се е мъчила  миличката майчица
Стана ми мъчно за бебетата  й,  колко ли ще има да я чакат тази вечер  Sad

# 245
Nightwish, благодаря ви за конструктивната критика! Ще взема предвид забележката и ще се поуча от нея занапред! В своя защита ще кажа, че гранулите са най-вредната храна която някой някога е измислял за животни и за мен е престъпление и по половин път на ден да си храните кучето с тях! Колкото до въпросителните и удивителните, не съм чела подробно и правилата на форума, но смятам, че не е в разрез с тях да поставям в поста си толкова от тях, колкото ми душа иска!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 Равносилно е на това да давате гранули веднъж дневно на кучето си!
   Peace

# 246
Camellia85, нямам желание да споря с Вас.Благодаря Ви за мнението.

# 247
  • София
Nightwish, благодаря ви за конструктивната критика! Ще взема предвид забележката и ще се поуча от нея занапред! В своя защита ще кажа, че гранулите са най-вредната храна която някой някога е измислял за животни и за мен е престъпление и по половин път на ден да си храните кучето с тях! Колкото до въпросителните и удивителните, не съм чела подробно и правилата на форума, но смятам, че не е в разрез с тях да поставям в поста си толкова от тях, колкото ми душа иска!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 Равносилно е на това да давате гранули веднъж дневно на кучето си!
   Peace
Честно казано, има огромна разлика м/у куче и котка и техните гранули. Котките са с по-малък пикочен канал (не си спомням точно името), затова често се получават "запушвания" при тях. Има си специални гранули, които са лечебни за това състояние, както и такива, които се използват след такова състояние.
Куче, "запушено" от гранули не са чували във ветеринарната клиника, където ходя, а смея да кажа, че е доста популярна и добра.
Вие решавате с какво да храните животните си, но НЕ НАЛАГАЙТЕ вашето мнение на другите.
Също така, познавам кучета, хранени само с гранули. Ами те са живи и здрави, има и доста възрастни сред тях. А познавам и хора, чиито кучета са починали след така популярното даване на "много полезните" кокали (особено от птици - костите са кухи и се цепят...)...

# 248
Camellia85 Ние сме се засичали с твоите "котенца" в морската, мъжкото веднъж доста се гони с моята мома  Mr. Green Аз също готвя за кучето, гранули купувам за да имам в джоба като сме на разходка, че често е проблем да я завърна при мен. А гранулите някой ги отрича, други ги препоръчва, и аз не знам кое е правилното  newsm78 Първо бяхме на гранули, тя не ги яде, по цял ден гладува, какви ли не смених, почнах да и готвя, оказа се, че обича по воднисти манджи, ако сложа малко повече ориз и стане гъсто не го яде... абе кучешки му работи  Mr. Green

# 249
Сега се върнах назад да прочета.
Camellia85, права си те гранулитее направо са равносилни на убийство Joy объркала си темата. Те може и да са вредни за котките, но тук говорим за кучета. Недей разпространява невярна информация.
И това че ти даваш готвена храна на кучетата си, си е твой избор. Всеки тук е достатъчно интелигентен да се информира сам от достоверни източници как най-добре да си храни кучето.

ПП, моето куче е на детска кухня Laughing

# 250
Сега се върнах назад да прочета.
Camellia85, права си те гранулитее направо са равносилни на убийство Joy объркала си темата. Те може и да са вредни за котките, но тук говорим за кучета. Недей разпространява невярна информация.
И това че ти даваш готвена храна на кучетата си, си е твой избор. Всеки тук е достатъчно интелигентен да се информира сам от достоверни източници как най-добре да си храни кучето.

ПП, моето куче е на детска кухня Laughing
Ането, и моето, дояжда пюретата и манджите на бебка! Wink

# 251
 smile3532
1. Не налагам мнението си на никого! Това е форум и го СПОДЕЛЯМ! Нали за това е форума, за да може всеки да изрази мнение.
2. ясни са ми разликите между кучета и котки и НЕ, не съм объркала темата! Благодаря, че сте загрижени.
3. Не съм казала, че гранулите са опасни за живота, а че са вредни! Аз също прибягвам до тях, когато не ми е останало време да готвя за кучетата си.
4.Невярна информация не съм разпространявала.
5. Не помня да съм говорила за запушвания конкретно, а за болни бъбреци.
6. Нямам за цел да споря с Найтуиш или с когото и да било.
7. МамаХриси, мисля че не са били моите "котенца", защото тези снимки са от единствената им разходка в Морската градина. Избягвам да ги водя на места с много хора, защото не мога да ги пускам поради същата причина като теб - проблеми с връщането поради мнооооооого енергия! Иначе щеше да ми е приятно да се засечем някъде с дзверовете! Да виждам, че има и доброжелателно настроени към мен хора, като теб, в този форум на "достатъчно интелигентни" собственици на кучета си е направо празник за мен! Пусни някоя снимка на теб и твойта мома, може пък и да сме се засекли наистина!
   newsm10

# 252
Момата е на аватара ми, може и да бъркам, но преди няколко дена една сутрин като се мотахме из морската, на поляната до Пантеона, имаше мъж и жена със същите зверчета, мъжа пусна мъжкото да дойде при нас, и побягаха малко, а жената стоеше встрани с другото, помислих, че е женско кучето затова не я пуска, че да не стане панаира  Mr. Green

# 253
  • София
Поправете ме, ако греша, ама да влезеш в дадена тема за първи път и да се нахврърлиш така срещу някого, няма нищо общо със споделянето.
Има гранули и гранули. Има ли научни доказателства за вашето твърдение, Camellia85? Твърдението за "най-вредната" храна не е ли равносилно на "опасно за живота"???
Цитат
Имах коте, което ми подариха и беше хранено само с "маркови" гранули. Беше се разболяло от бъбреци и ни го дадоха, защото им опикало къщата на хората! Нямаше и година и почина точно от бъбреци!
Ето това не е ли точно едно такова твърдение - че гранулите са опасни за живота?

# 254
Camellia85, едно добър ден да беше написала ... знам ли ...

Всеки стопанин ИМА ПРАВО да решава кое е най-доборто за неговия домашен любимец! УВАЖАВАЙ това право и избор! Храни с каквото намериш за добре, както би следвало да правим всички ние.
Чудя се в природата прародителите на нашите кучета как са се сдобивали с гранули Роял Канин!?!?!?  Thinking 
Мисля, че не осъзнаваш колко ДЪЛБОКО НЕУМЕСТНО е това изказване. Надявам се няма да питаш защо, а сама ще достигнеш до отговора.

Мненията по отношение храненето често се разминават. Болшинството вет. лекари препоръчват гранулата (за съжаление всички новозавършили вет. медицина са учили само това. Имала съм случай да питам вет с какво да храня освен гранула, отговора беше, че те на това ги учили). Единици са тези, които могат да претендират, че познават т. нар. натурално хранене.
Натуралното хранене (готвеното) се е промъквало в темата. Дълбоко се съмнявам както в качествата на продуктите, така и ва начина им на обработка, така също и в правилното изчисление, ПРОПОРЦИИ и СЪОТНОШЕНИЕ на вещества при домашното приготвяне на храна. От изчетеното от различни източници и многократни разговори с развъдчици и кучкари ми стана ясно, че въпросното хранене изисква доста голямо по обем и количество ЗНАНИЕ и познаване на дори чисто химични прийоми, за да може домашната манджа да е с елементарни претенции за пълноценна храна.

Общи условия

Активация на акаунт