Любители на кучета - 5

• 24 646
  • 408
  •   1
Отговори
# 285
Голям спор се е развихрил , ей ! Наистина има много противоречиви мнения за гранулите и всеки сам трябва да прецени  кое е най. добре за неговото куче Peace! Етка , преди Дарк имах болонка , почина на 16.3год.  , а я хранех  предимно с гранули. Наистина е много индивидуално и не бива да се правят обобщения , така мисля аз Peace.
Найтуиш , много съжалявам за кучицата Sad , дано бебетата имат късмет Praynig! Днес по маршрута на разходката ни с Дарк , открих ново кучило - мама с пет , вече попораснали бебока.Това ме навежда на мисълта , че са пренесени там , защото доскоро ги нямаше.Майката е много плашлива , бяга  и ръмжи... Вече ги е отбила и ще трябва да се кастрира , угре ще пробваме с една приятелка да я прилъжем , че да можем да се погрижим и за бебетата.Ох , дано успеем , сега ще говоря с нашето джи-пи за ваксини и обезпаразитяващи , а и за кастрацията на мамата. Той е страготен лекар и винаги много ми е помагал Peace
Ането , аз почиствам ушите на моя кокер (Дарк е американски кокер ) с тампонче , напоено със салицилов спирт , като почиствам не само ушната мида , а и по- навътре в канала.
Пожелавам ви спокойна вечер , а ние с Дарк отиваме на рождения ден на майка му HugПосле ще кача снимки Peace!

# 286
  • София
Мислиш ли че 100 лв за 15 килограма осигуряват нещо повече на кучето ти? Според мен плащаш името, и храниш животното с марков "баласт". Има много проучвания как и човешките храни са полезни, какво съдържат, но всички знаем как нещата са ясни само на хартия. Да не говорим, че за парите дадени за марков зрънчо, можеш да купиш 15 килограма истинско месо /свинско например/, което сготвено и овкусено е пъти по-полезно. Толкова за полезната гранулирана храна.

Чистя ушите на моите песове с памук и розова вода.
Във всеки случай са по-добри от тези за 2 лв. килото... Има и доказателства, но няма да споря Simple Smile Има гранули и гранули. А сготвеното и овкусено месо изобщо не е полезно за кучето. Човешките подправки не са препоръчителни за кучешка храна, особено захар и сол. Затова пише да не се храни животното (куче, котка) с човешка храна, именно заради подправките.
Спорове за гранулите винаги ще има, както винаги ще има почитатели на натуралното хранене, на гранулите, на смесеното хранене. Нормално е да се получават понякога "по-напечени" ситуации Simple Smile

# 287
Ането , аз почиствам ушите на моя кокер (Дарк е американски кокер ) с тампонче , напоено със салицилов спирт , като почиствам не само ушната мида , а и по- навътре в канала.
gospojata, на мен ветеринарката ми каза да не бъркам вътре, че веднъж почна ли да го чистя то се образува все повече и повече. Каквото е изхвърлила ушната мида то излиза навън и се почиства, на вътре не пипам. Кокерите са много проблемни с ушите до колкото знам. Тук и едно друго момиче се оплакваше, че имат проблеми. Да чукам на дърво засега ние не сме имали, дано и за напред да е така.

# 288
  • София
Под овкусено имах предвид сготвено с ориз и зеленчуци, никаква захар и сол. Няма да споря, кой каквото го влече  Peace

# 289
  • Пловдив
Ането, виж в този сайт www.drstefanov.com  предлагат на Роял Канин на добри цени  Peace

За храненето, няма да споря само ще кажа, че се консултирах с трима ветеринари преди да взема решение да храня госпожица Бриджит само с гранули, ползвам Роял Канин и да вметна, че за консервите само лоши неща чух от вета  Naughty

А относно качеството на храните, то и ние хората ядем  боклуци  Wink

# 290
  • София
За консервите си изключително права, както и ветеринаря ти. Не се знае какво съдържат, ама остави това... Съдържат много консерванти, а кучетата са предразположени към ракови заболявания (за разлика от котките, където е обратното).

# 291
  • В Европа!!!
  Здравейте   bouquet.
Не съм писала във вашата тема,но да ви се представим.Това е Бонго-Лабрадор Ретрийвър:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10348896
По-горе четох в темата относно бременност и куче-та да споделя че и аз съм в 6 месец и продължаваме да си го гледаме,въпреки че и аз съм с рискова бременност.Което за съжаление се отрази върху разходките му,коита бяха главно в морската градина  Sad.
Относно ушите,аз ги чистя през 3-4 дена с тампонче или клечка за уши с доп.слой памук напоен в кислородна вода.И мисля че това е много важно да се прави редовно за да не се образуват инфекции.
За храненето искам да споделя че аз го храня от 2 мес.възраст само с гранулирана храна на Роял Канин,Проплан или Хилс,като добавям някои типа основно храни:риба,черен дроб,кис.мляко,извара,яце.За моя радост  Hug Бонго се развива изключително добре и от към козина и от към физика.
Най-важното е кучето да се чувства добре и да изглежда така,независимо с какво го храним  Naughty.

# 292
Добре дошла, mayjko!
Много красив твоя левент!  Heart Eyes
Ушета и аз чистя с кислородна вода или разреден салицилов спирт и тампонче. Имаше някакъв спрей обаче не се сещам за името ...

# 293
Епиотик се казва спреят. Само дето не можахме да го намерим засега и си чистим много внимателно ушите с едни мокри кърпички специално за целта.

mayjko, здравей! Голям хубавец! На каква възраст е?

# 294
Гранулираната храна е в порядъка на 35 лв за 18 кг, тя  стига за много дълго време. Купувам и кокали на килограм и ги варя.

Извинявам се за намесата, но 35 лева за 18 кг. е съмнително евтина храна ooooh!

И още нещо, кокалите са вредни, ама наистина...варените могат да причинят запушване на червата. Макар и сдъвкани се превръщат в нещо като пясък който запушва червата. Е не на всяко куче, но аз лично не бих рискувала дори вероятността да е под 5%.
Особено за голямо куче като дог, при което има естественна склонност към превъртане на стомаха, би трябвало да се избягват.

# 295

Преди време една ветеринарка изказа категорично негативно мнение за гранулите, но никой не тръгна да се кара с нея, защото жената го направи по напълно адекватен и спокоен начин.

Честно казано, аз си мислех да подложа на съмнение компетентното и мнение, но след като ми отговори, че едва ли не всеки ден при нея имало кучета с запушен пикочен канал от хранене с гранули се отказах ooooh!

# 296
  • В Европа!!!
Епиотик се казва спреят. Само дето не можахме да го намерим засега и си чистим много внимателно ушите с едни мокри кърпички специално за целта.

mayjko, здравей! Голям хубавец! На каква възраст е?
Значи спреят Епиотик съм ползвала и наистина е добър-доколкото си спомням след поставянето,кучето само изтръсква ушна кал  Naughty.
Благодаря ви за приема  Simple Smile.
Бонго стана на 2 години януари,но още си ми остава "малкото пате"  Hug.

# 297
Добре дошли на mayjko и elndim  Hug
Искам да ви попитам за мнението ви за "залъгалките" - разните кокалчеа от кожа, солетите и така нататък...Кои са за предпочитане и по какво да се ориентирам? Thinking

# 298
Nightwish, добре заварила.
От залъгалките, харесваме изсушените уши и зурлички и белите агнешки кожички/дето са като шкурка/ Wink

# 299
  • София
Добре дошли но вас и вашите любимци! Ама този Бонго наистина е красавец!
Nightwish, и Рита има разна залъгалки, но любимата й  играчка е празно шише от фанта - и шуми, и се търкаля... #Crazy щура игра пада!А как гони топки football жалко, че няма футбол за кучета.

Общи условия

Активация на акаунт