НОЕМВРИйчето расте, бебчето оформя се и заприличва на дете!

• 11 765
  • 288
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Добър ден и от нас и спящата Алекс! Hug
Ние тази нощ поставихме рекорд - Алекс снощи след банята хапна в 20ч30 и се събуди в 5ч40! Не се събуди нито веднъж, голям сън му удари, сутринта чак не можех да повярвам на  очите си и на часовника Mr. Green Много съм доволна, така и аз мога да поспя. Flutter

Ели, и ние имаме същото червено гащеризонче на Фокс, като джудженце е в него Flutter Hug  Освен това и имаме същата пееща луничка с момиченцето Joy hahaha Mr. Green  Ама много бързо й се скъса връвчицата ooooh!

# 151
Честити месечинки на всички! Hug

Дано не забравя какво трябваше да отговоря, че докато прочета всичко и то излязло от главата.  Laughing

Шамс, доколкото съм чела, възможно е да не качва в случай на неправилно кърмене, примерно, ако изсуква само предното мляко, а задното не успява.
Меренето с него и без него на кантара обаче е изключително неточно, при мен дава отклонение от около килограм в сравнение с това, което мерим на консултацията.
Меренето на различни кантари също не си е работа, 200-300гр разлика да има между двата кантара, ей го наддаването на бебето Simple Smile.
Но понеже все пак не се имам за специалист, ти препоръчвам да влезеш в кърмаческия форум и да погледнеш, там има момичета, които са консултанти по кърмене, можеш да ги поразпиташ, със сигурност ще ти дадат адекватни съвети, на мен са ми помагали много пъти.  Simple Smile

За акането това, което аз знам, е че кърмените бебета могат да не акат и по няколко дни и да не е проблем. От друга страна, моят опит от каката показва, че тя не акаше по няколко дни, когато ми намаляваше кърмата, тоест явно тогава е усвоявала всичко и не е имало какво да изаква.
Ето какво намерих за акането при кърмените бебета:
Ходене по нужда при бебето

...Щом мекониумът се изчисти, акото на бебето, което получава само майчино мляко, се различава доста от това на детето, хранено с изкуствено мляко. Акото на кърменото бебе обикновено е кашаво и безформено, често с консистенция на грахова супа, и може да е жълтеникаво до жълтозелено на цвят. Миризмата, за разлика от акото на бебето на адаптирано мляко, е мека и не е неприятна.
Честотата на изхождане варира от бебе до бебе и дори често от седмица до седмица при едно и също бебе. Някои бебета могат да се изхождат много начесто, като акото да е малко повече от петно на памперса. В началото бебето ви може да ака на всяко ядене. Това определено не е диария при кърмено бебе. Това е знак, че получава изобилно мляко. Като поотрасне, след първите шест седмици, може да има само две или три по-значителни изхождания на седмица, понякога само веднъж седмично; дори по-рядко е нормално за някои бебета. Щом изхожданията намалят броя си, се увеличава обема им. Има значителни вариации между съвършено нормални кърмени бебета. Дори някое воднисто, зеленикато ако от време на време не е причина за тревога за иначе здравото бебе. Изпражненията могат също така да променят цвета си след излагане на въздух.
За щастие, тъй като човешкото мляко съдържа достатъчно вода за да задоволи нуждите му, кърменото ви бебе не се запича. Запекът (твърди, сухи изпражнения) няма нищо общо с интервалът между изхожданията. Някои по-големи бебета правят пауза от пет до седем дена между изхожданията и имат съвършено нормални, макар и много изобилни изпражнения...

Утро, зелени акита обикновено се появяват, когато детето стои на малко по-хладно. Не е задължително да е изстинало, обаче Simple Smile. Вчера и на Косето след дългата разходка бяха зелени.

За юмруците в устата да ви кажа, аз имам теория Laughing Мишка също като стана на два месеца започна да си бута юмруците в устата и ги дъвка до момента, в който започна да посяга. Мисля, че го правеше защото: разбра, че има ръце, които стават за лапане, беше й интересно да се занимава, а и така ги изучаваше. Нали знаете, че в началото децата изучават всичко чрез лапането. Когато започна да посяга и ръцете й бяха ангажирани с разни играчки, забрави за лапането на ръцете. Сега Косето също си лапа ръцете, че и палецът си смуче много успешно, но аз засега не предприемам мерки, стоматологът вкъщи каза, че до една година няма страшно Laughing

Ако съм пропуснала някой, извинявам се предварително, забравям Embarassed

Бубе, като каза за месеци и размери - Косето в момента е 6600 и е 62 см на два месеца, щерката беше с тия размери на 4 месеца и половина Laughing И с нея определено сменях гардероба доста по-бавно, отколкото с този младеж Laughing

# 152
Я да видим дали ще успея да се разпиша най-накрая. !00 пъти почвам от сутринта, но така и не спигам до края  ooooh!

Честита месечинка на порасналите бебчовци. Да растат здрави и силни!

Честита рожденничка на мама Таня!  newsm59

Браво на малките Ида и Анита. Все с добри резултати да се отчитат  Peace

Ама само какви методи сте измислили за усмиряване  Joy Рая си яде юмручето сравнително рядко. Но за сметка на това много се плези и редовно сме намокрени като я гушкаме.  То майка и е за бой , де  Embarassed

Ох, няма да стане мойта работа....Бебка ме вика

# 153
Здравейте и от нас.
Честито на всички месечинки и годинки. Hug
Ние утре сме на трансфонтанелна ехография и малко ми е притеснено.Дано всичко ни е ок.
Ние сме от финните дами и сигурно сме около 5 кг. в момента но утре ще кажа с точност.Напоследък се започнаха като че още поо силни колики и направо се дерем.Или ако не са колики значи има проблем с коремчето защото преди не е ревала така като настъпена както сега го прави.Днес на всичкото от горе ми яде много малко.
Видях сте обсъждали и кой колко стои по корем, ние стоим не много но се обръщаме отдавна от корем по гръб.Може би защото и главата си я държеше от рано и на ръчички се вдига (лакти).Преди това ни беше почти постоянната поза върху мама.Сега вече не обича толкова.
Гледам и юмруците се обсъждат и ние сме така от вчера ама не мога да разбера защо.Хем като на глад го прави хем не е гладна.Бебешка му история.

# 154
Цитат
Косето в момента е 6600 и е 62 см на два месеца

Браво, браво, командос ще го правим Grinning

Еличке, аз се чудя защо си толкова тиха и не пишеш и не се обаждаш, а ти в реанимация си била Grinning. Дай да разпишем на баба ти билета за удължен престой.

Май наистина био гайата помогна за по-честото акане.
За водата така и не си направих труда да попрочета, но Яна сама си иска (ама докато се сетя, че това иска Crazy). Онзи ден изпи наведнъж 200мл. Като един сущи Ихтиандър е туй дете с водата #Crazy Май амфибия ще я правим. Mr. Green

# 155
Феъри благодаря Hug много ме успокои.

# 156
Моя дзвер капка вода не иска.  newsm12 Като усети беберон и smile3514
Само  breastfeeding се успокоява. Вече и друсане не помага. Изучи се то вече, представям си на 15 години какво ще е  bambam

# 157
# 158
Значи установих че и моята играчка е активна гимнастика  Embarassed(на чико е), просто не знаех че на нея и казвате така Joy и по този повод- Вашите дечица обръщат ли й внимание, слагате ли ги на тях вече?Аз Мони го пробвах вчера и днес и нищо, само се кокори и я разглежда с очички, рита но не целенасочено и май не му прави впечатление че като рита и се издават разни звуци  newsm78 Вашите дечица как реагират?Слагате ли ги вече?

# 159
 kaffeetrmker_2 newsm07

Таняnewsm59 на кака Деси! Да е най-послушната кака!  newsm51

Момичета, благодаря за отговорите!  Hug

Бубе, твойте изказвания ме побъркват от  Joy. За зеле разбрах как си е поискало детето, но я дай жокер как си поиска вода?  #Crazy newsm78

По темата за ръцете и при нас пада голяма борба, но засега още не са изядени.  hahaha Водя в резултата само да мерна ръце в устата и веднага му набутвам храна.  Mr. Green

Яки, засега няма сокчета- рано ни е!  Thinking

# 160
Юле, на принципа на изключванията. Като и задоволя всичко и пак се дере, давам вода. Преди малко пак го направи тоя номер. Първия път Ники гледа, гледа и сам предложи да и дадем. Добре, че е той, че аз от блейство някой път забравям памперса да сменя Embarassed Мислела съм си и си оставам с мисленето.

Мимето, аз точно днес бях ощастливена с ефективно дърпане на играчките и пускане на музиката. Досега все случайно ги закачаше, но повторението е майка на знанието Mr. Green Толкова бях щастлива. Все едно детето университет завърши. Joy Бля, бля.

# 161
  • София
относно активната гимнастика - на мене ми е малко излишна тази вещ. Даже бях решила да не купуваме, но те взеха, че ни подариха. ето такава

но никак не й е удобна. И просто няма начин да стигне играчките, много са на високо. Единственото практично е, че дъгите са отделни от килимчето и сега съм й ги сложила в кошарата за игра, а на тях закачам други играчки, които са по-дълги. Ида си е харесала една пеперудка и един червйи така им се радва, така че изпозлваме тях.

бубе ама вие сте много напредничеви. аз за сега се радвам само на неволнио подръпване на играчката и викане по нея  Laughing ще дойдем при вас на обучение  Joy

# 162
Илка, много хубаво и мултифункционално нещо. Аз много исках за крачетата да има нещо, но не намерихме. Яна я слагам подпряна на една възглавничка, а и ние закачихме допълнителни играчки. Гледам на снимките и Елица е закачила допълнителни. Наистина са много нависоко оригиналните играчки.

# 163
  • София
за крачетата тази топка наистина е много хитра и чакам с нетърпение Ида да се научи да я рита. мисля, че голяма игра ще падне като се усети, че това дето звъни е от крачетата й. За сега я рита неволно и хич не й обръща внимание.

и забравих ад ви го похваля нашето маймунче - снощу плува. докато я къпехме по коремче и тя като започна да маха с ръце и крака ... абе плуваше си детето. направо ми изпълни дишичката  Heart Eyes

# 164
БубеHug

За умората си мислех, че само аз съм гроги. Crazy Ние на разходки ходим само събота и неделя, когато таткото почива, за да ни разкарва с колата. В този студ нямам шансове да се разхождам. ooooh! Значи умората при мен не е от разходки, а и в къщи основно гледам бебето и спя. Embarassed Остава да е умора от кърмене.  Thinking

За активната - при нас играчките бяха виско/ или бебето е малко  hahaha /, но бързо ги направихме да са удобни за докосване.  Laughing Купхме още няколко, че тези които са в комплекта бързо омръзнаха, а и не издават звук.  Close
Мими, забелязах че се радва на активната, ако всичко му е наред т.е. не е гладен, памперса е сменен, няма колики...

Общи условия

Активация на акаунт