НОЕМВРИйчето расте, бебчето оформя се и заприличва на дете!

• 11 745
  • 288
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро!

Честито на месечинките ни днес!

Таня, честита ти рожденничка! Жива, здрава и послушна!

Деница, благодаря за кафенцето и вкусотиите, но по-кротко с тях, че още съм с дънките за бременни, а мислех да ги отказвам. Mr. Green

Юле, специално питах нашата докторка за вит Д, защото го има в АМ, а ние в началото повече на АМ бяхме. Тя пак си държеше да давам по 2 капки. Иначе от много отдавна знам, че и за възрастните хора се препоръчва поне по 15 минути на ден на слънце, за да се произвежда в организма вит Д. Той допринася за здравината на костите.

Мимето, и Яна ака понякога на 2 дни. Иначе най-много по веднъж на ден. Ако я видя, че много се напъва (а от това повръща и накрая ми писва да чакам) и помагам с мушкатото.

Ние сме станали ужасни. Юмрукът постоянно е в устата и, мучи, ръмжи, лигави се. За режим на хранене не можем и да говорим. А пък как се халосва със зърното-ближе, плюе, тегли...Накрая така са ми зачервени и болят, че се изкушавам да прибегнем пак до шишето. Ама съм инат и няма да се предавам smile3515  Иначе се къпем към 9-9.30ч, заспива към 11-11.30 и спи до сутринта-6-7ч. Спи много неспокойно.
А от разходките и аз се връщам като пребита. Сякаш съм копала.
Лора, мнооого сладка бузанка! И усмивката и заразява с настроение. Май малко си приличат с Анита на Елито. Ааа, и Еднорог да прибавим към колекцията от големите плюшени приятели. Grinning

# 136
  • Sofia
Здравейте момичета
tanq_mt -да ти е жива и здрава рожденичката  bouquet
Честита втора месечинка на бебоците на мама  DeeDee76,мама нануна,мама Gilian ,mariana__m ,мама Kinley .
Да се присъединя към почерпката на DeeDee76 и ние днес правим два месеца.Да ми е жив и здрав Даниел.

За акането и ние го правим на 2 , 3 дни.Важното е да не е запечен, ако е нормално не се притеснявам.

# 137
Честита рожденичка на ТАня!ДА ви е жива и здрава и да ви радва много!
ЧЕстити месечинки!
Мимето, мисля че не е добре да даваш вода от овесени ядки, те съдържат глутен, а той е алерген и не се препоръчва до определена възраст.Това с акането е голям проблем, моят племеник стигна до 7 дни, нищо не му помогна-сапунче, мушкато, термометър и накрая го заведоха в болницата и му правили клизма, а той миличкия п лачкал и го боляло.А е изцяло кърмено бебе и си ака по принцип рядко, един път на няколко дни.
Ние днес имаме в акито черни петънца...чудех се от какво може да е.Слагам коларгол капки в носа, а те са черни, така че вероятно от тях.
ЗА хъркащите нослета...нашето продължава вече и денем, та педиатърът каза да слагам коларгол, мисля че съдържат сребърен колоид и дестилирана вода.Много ми ги хвалят, та да видим.Действат изсушаващо.ТОлкова цапат и трудно ги слагам, бебо става като от цирка.Добре че вчера една приятелка ме света със спринцовка, много по-лесно.някой ползвал ли е коларгол и какви са ви отзивите?
Ние плачем всяка вечер, но толкова много....май коликите се завърнаха.На друго не го отдавам, защото гушкане, друскане, нищо не помага, реве със сълзи, не иска и да яде понякога и заспива много трудно.
А аз вече ходя на физиотерапия в болницата.Пускат ми някакви токове, дано помогне, май и масаж ще включат по-натам.Всички са много любезни и мили.
Мами, наш Митак хич не спи, 10мин денем или 20.Будува.Вчера за първи път поспа навън повече от час.Но гледам днес мъгла и няма да има разходка.
Ние много се радваме на музикалната играчка, но не подценяваме никак гимнастиката.ПО нашата има шумолещи листа, на тепихчето разни фигурки и много му харесва.Аз дори не очаквах.Шезлонга сякаш по-малко ни се нрави.
А кошарка ще купувам, за да има къде да спинка като ходим при майка ми и когато пътуваме.
Нашата е ето такава, шаренка, весела джунгла.Има и цифри, това го забелязах като се прибрахме в къщи.И интересно в 911 сайта я има на по-ниска цена от колкото я купихме ние от вис виталис.Някоя мама пазарувала ли е от този сайт?

# 138
  • София
здравейте. ние се върнахме от консултация и резултатът е умопомрачаващ - 6.200кг и 63 см.  #Crazy Отговаряме на 4 месечно здраво бебче. Леля доктор остана много доволна. Нищо не каза за +1.200 кг. Просто на тези сантиметри нямам как да сме по-малко. Много добре си вирим главичката и гърдичките. Фонтанелката също е добре, но каза да засиля моя прием на вит.Д, за да не увеличаваме капчиците. За сега оставаме на 2 капки и поне 2 пъти седмично риба от моя страна и витамини. Относно вит. Д аз знам, че е за рахит, но приема му се определя освен от изброеното до сега от вас, но и от наддаването и растежа на детето - при такъв бурен растеж като при нас е по-голяма опасността от рахит, понеже костите не са достатъчно заякнали. И друго, което ззнам - вит. Д се образува от слънцето, но най-новите изследвания доказват, че не стига само да го пече слънце детето. Примерно ако е затворен прозореца и през прозореца минават слънчевите лъчи - никакъв ефект нямало, защото вит. Д е свързан с УВ -лъчите, които не преминават през прозореца. И другото което знам е, че тези лъчи минават и през дрехите и детето ако е облеченко пак си събира витаминче.
Биха ни и ваксинка - само полиомиелит, другия месец вече ще бием Пентаксим и Ида сега си ритка щастливо и ми се хили насреща. Отивам да си поиграем.
приятен ден.

п.С. от разходките и аз се чувствам ужасно изморена. снощи след 3 часа разходка през деня просто не можех да се мръдна. това ще да е от обездвижване само от седене вкъщи.

# 139
Ха добър ден!!! Пак по никое време,ама дребен до сега спа, та и аз покрай него  Embarassed

Лора, прекрасна принцеска - дано повече време прекарва с тази ухилена физиономия, и по-малко рев  Praynig

Бубе, и Момчил е станал ужаааасен лигльо - щом се събуи и хоп! - ръцете в устата, целите юмруци си бута, нощес яде към 4часа, и вместо да заспи ми се хилеше и си лапаше ръцете, и така 40 мин, а аз щях да заспя върху леглото му, накрая не издържах, и му напъхах и двете ръце в гащеризона, с който спи, и му вързах ръкавите пред гърдите. С тая "усмирителна риза" изкара до 9ч. Много съм доволна, ръцете му бяха с достатъчно пространство да си ги мърда вътре, но нямаше никакъв достъп до устата  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Еми така де, от това мляскане направо се побърквам  #Cussing out !!!
Опа, май приключихме с обедния сън, отивам на фронтовата линия!!!
Лек и успешен ден на всички  Hug

П.п. Илка, страхотни размери, направо нямам думи  #Crazy  Hug Пу-пу, да ти е жива и здрава!!!

# 140
  • София
Борбата с юмруците е неравна  Joy Аз вадя ръцете от устата, той пъха. Аз бутам биберон, Косьо го изплюва и налапва ръката. Така си бърка чак в гърлото, че се дави.  Обаче почна много да си чеше венците, кога с колчетата на ръката, кога с играчка... Чудя се дали няма да сме следващите озъбили се. Ама поне Темичка все още води  tooth

# 141
  • София

щом се събуи и хоп! - ръцете в устата, целите юмруци си бута, нощес яде към 4часа, и вместо да заспи ми се хилеше и си лапаше ръцете, и така 40 мин, а аз щях да заспя върху леглото му, накрая не издържах, и му напъхах и двете ръце в гащеризона, с който спи, и му вързах ръкавите пред гърдите. С тая "усмирителна риза" изкара до 9ч. Много съм доволна, ръцете му бяха с достатъчно пространство да си ги мърда вътре, но нямаше никакъв достъп до устата  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Еми така де, от това мляскане направо се побърквам  #Cussing out !!!

didanka ето тава се казват крутни мерки  Joy Joy Joy аз ако го направя това на Ида ще опищи къщата. Много си обича ръчичките и битката при нас е като при Ивето. Наистина понякога ги навира толкова навътре, че се дави и още малко ще повърне. Стряска се. И след минута е забравила и пак ги е натикала в устата. Биберона понякога спасява положението, но съм забелязала, че не винаги се усеща да го изплюе и понякога се опитва хем бибата хем пръстите да налапа. Е тогава пада голям смях, защото започва да се нерви, че не успява да си лапне ръката, но не се сеща да избута с език биберона  hahaha
А мляскането наистина е ужасно досадно. Но ние вечер спим с пижама с пришити ръкавички на края. Много практична дрешка. Така хем ръчичките й са топли през нощта, хем няма мляскане. Но виж, през деня е друго нещо. Винаги като реша да подремна с нея на обед и тя решава, че ще си яде ръцете. А не е гладна. И си спи диването. Само аз се въртя ту на ляво, ту на дясно и не мога да заспя от мляскане.  Tired

# 142
Добър ден и от мен!
Момичета, благодаря за мненията Ви за витамин Д. И аз знам, че предозирането му е много по-опасно от недостига и за това ще попитам педиатърката какво да правя, да увеличавам какпките или аз да приемам допълнително.
И Наско си лапа юмручетата постоянно, аз ги изваждам от устата, той ги навира отново с още по-голямо настървение. Като со навре пръстчетата по-навътре му става лошо и се нерви, но не се отказва. Започнах да се замислям дали да не му взема залъгалка, ама сякаш все още не се решавам. Ако има как няма да го свиквам с биберони.
И аз от около 10 дена му увивам ръчичките (не стегнато, за да може да си ги мърда) и не се събужда като се удря по главата или се драска). За това прочетох при октомврийките, ако не се лъжа и съм много доволна от резултата, Наско спи доста по-спокойно (стига да заспи, де).

# 143
и му вързах ръкавите пред гърдите. С тая "усмирителна риза" изкара до 9ч. Много съм доволна, ръцете му бяха с достатъчно пространство да си ги мърда вътре, но нямаше никакъв достъп до устата  
Цитат
Борбата с юмруците е неравна  

Вярно hahaha hahaha. Мисля, че това не е лош навик, а някаква потребност, но наистина много лигава и шумна. И Яна упорито плюе биберона. Онази вечер пижамата и беше мокра до лактите. Гледах за белички връхчета, но никакъв признак за никнещи зъби не видях. А и започна едни пристъпи на неутешим рев да получава... Някаква криза ще да е. Но това с усмирителната риза може и да го използвам като идея Mr. Green Добре, че Светлето оня ден даде линк, та видях, че всичко е възможно в ерата на растежа.

Илка, да ни пазиш дрешки, че като станем на четири месеца, вашите вече ще са ви малки и ще трябва да ги давате на подрастващите : Joy

# 144
  • София
Илка, да ни пазиш дрешки, че като станем на четири месеца, вашите вече ще са ви малки и ще трябва да ги давате на подрастващите : Joy

Няма проблем Бубе. Тамън по него време смятам да се разходим до Варна - ще донесем малко софийски шик на варненските дечица, че те милите голи и боси ходят  Joy

# 145
Илка поздравления за добрите резултати Peace
[

Ние сме станали ужасни. Юмрукът постоянно е в устата и, мучи, ръмжи, лигави се. За режим на хранене не можем и да говорим. А пък как се халосва със зърното-ближе, плюе, тегли...
Същите сме и ние Peace

# 146
Дам, явно всичко си е с възрастта. Като чета и все едно за Дани говорите.

# 147

аа, аз съм от софия, може ли да си заплюя пижамката със зашити ръкавчета?  Embarassed поне нощем да не млящи  Laughing

# 148
Да се отчетем и ние.Анита тежи 6.300 кг и е 57 см.За последния месец сме качили 1.200 кг  #Crazy
Педка ме пита за сокчета и пюрета ама аз като й казах, че смятам да започна след 6-тия месец и тя се съгласи.Биха ни и втория Пентаксим-милото така се разплака, че ми се скъса сърцето. Cry
Лорче ама така да си приличат Емили и Анита.А Ванесса колко е сладка с това розово-така изящна е на снимките.  Hug
Моята баба ми е на гости и вече мога да кажа, че се наспах.Сутрин взима Аничка след като се е наяла и майка й отлепва до обяд.Следобяд отново дремка  Embarassed Чак взех да свиквам и не знам като си иде какво ще правя.
Лек ден сладурки
Ето малко снимки и от нас  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=299375&pid=10128026

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 14:16 от tsvetkova_elica

# 149
здравейте,
само да споделя че на нас за нередовното акане / преди акахме  на три дни и то с голям зор / ни помагат ИЗКЛЮЧИТЕЛНО много капки BIO GAJA - по 5 капки дневно се дават. Мисля, че помагат и за коликите.А също - много вода  и давам да пие.

Искам да ви попитам - как се отразяват сокчетата на бебоците , особено от морков?мен ме е страх да и дам да не би пак да се запече...

Общи условия

Активация на акаунт