НОЕМВРИйчето расте, бебчето оформя се и заприличва на дете!

• 11 744
  • 288
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Здравейте и от нас!
 Ние днес правим цели два месеца! Реших да се включа по късни доби, че не ми остава време да пиша и само ви чета по диагонал!

Заповядайте и една почерпка за здравето на бебе Марти и на всички бебета разбира се! Честито на Йоши и на другите, които правят 2 месеца днес! Hug

# 121
Мдааа, млякото се върна, но с него и коликите - наш момък продължава д хапва по малко и като че ли хапва предимно предно мляко и газове го погнаха. Спи си върху мен, което и мен ме устройва, защото на мен пък ми дойде и ме боли корем, та се лекуваме двамцата взаимно  Mr. Green Утре вече смятам да отида на консултация по кърменето, по няколко въпроса: 1. да го премерят, че да се успокоя дали качва достатъчно, че съм си наумила, че нещо не качва; 2. да видим дали не може да се направи нещо да хапва наш момък по повечко или няма нужда и 3. да видим как от на поискване ще минаваме на режим, че след месец на ясла. Стискайте ни палци да сме качили достатъчно, че много се притеснявам.

В тази връзка, Феъри, възможно ли е бебе, акащо по няколко пъти на ден и солидно при това, да не качва? Аз хубаво си знаех, че не трябва да меря Фаф - първият месец даже не съм си и помислила да го меря. Баща ми ми даде "мъдрата" идея да се меря с Фаф и без Фаф и така от разликата да получа теглото му. Знам, че не е точно, но промяна не виждам.... Бе и аз съм една голяма бяла птица, що ми трябваше да се връзвам...

# 122
Кискане с глас  Grinning
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=311456&pid=10121819

Тъкмо с тати си сипахме по чаша вино да се видим насаме без разни беззъби наоколо и като писна... Сега сме на пикник в средата на хола а коконата мило ни се усмихва.  ooooh! baby_neutral Joy

# 123
# 124
добро утро поспаланки и поспаланковци

# 125
Добро утро, момичета!  Hug

Честити месечинки!
Благодаря за почерпката!  Hug

Каква е връзката между Д-витамин капките и фонтанелката? Не знаех за това... И аз давам по 2 капки/понякога забравям да давам.../

Витамин Д спомага за затваряне на фонтанелата и предпазва от рахит.

На нас не са ни изписали витамин Д  newsm78 , а тук като ви чета оставам с впечатление че всички давате.  Shocked Не смея без предписание да давам т.к. предозирането е по-страшно от недостиг.  Thinking

# 126
Yuliya2008 -доколкото съм чела количеството на приемания витамин Д зависи от много неща.Сезон,цвят на кожата(съответно по-тъмно ,или по-светло бебче),хранене на майката,кърма или формула и прочие ...личния лекар или педиатъра преценява Peace Тук просто всички са под един знаменател WhistlingПопринцип пише ,че  ако ръцете и лицето на бебето се излагат ежедневно на слънце по1час допълнителния прием не е нужен...попитай доктора той ще ти обясни най-добре  Peace
Деница  Hug мерси за кафенцето имах нужда  Mr. Green
Чвстити месечинки на малките бебоци  baby_neutral

# 127
Честито на празнуващите днес!   bouquet

Момичета, какво означаваше леко зеленкавото ако??? Напоследък ми се струва, че има нещо такова при нас.

Нещо имам чувството, че не съм добре с кърмата.  newsm78 Никак не ми достига съня последните 1-2 седмици. А разходките  ме довършват от всякъде. Направо ми е лошо вечер от умора. И глава започна да ме боли. Страхувам се, че умората влияе на кърмата.

# 128

Добро утро Hug
Феъри на кърма сме само, но аз се притеснявам щото ето отново два дни не сме акали, за 4дни е акал веднъж по средата , това нормално ли е  Rolling Eyes

# 129

Добро утро Hug
Феъри на кърма сме само, но аз се притеснявам щото ето отново два дни не сме акали, за 4дни е акал веднъж по средата , това нормално ли е  Rolling Eyes
Мимето  Алекс е така от известно време на 3тия ден давам дуфалак   Confused Много е гадно ,а аз се тъпча с всякакви уж разхлабилелни храни ....резултат -няма .Незнам вече какво да правя?

# 130
утро-на Ивко много често му е залено акото но според мен това е напълно нормално още повече че кърмиш от което слледва че е от нещо което си яла.И все пак кърмещите майки да кажат дали е така
Ох тази умора!!! Аз много отдавна съм се пуснала по инерцията защото вече нямам сили,толкова съм уморена че чак не ми се яде,тъпча се насила
за витамина-изобщо незнам за какво е!!! Лекарката ми каза само за рахида,може и друго да ми е казала ама и половината не запомням от това което ми казва,ми тя ме засипва с информация!!
Ние откакто е топло излизаме в 12:00 и се прибираме в 16:00 и през цялото време Ивко спи

# 131
Благодаря на мамите, които ми дадоха информация, че всичко с Калина е наред. Нанунана, Лора, Юле, Петенце, Феъри, наистина имах нужда от вдъхване на кураж.  Hug
Благодаря и за поздравите за месечинката на Калина.
Аз също знам, че има връзка със сезона, фонтанелата и размера и затварянето й и витамин Д. Обикновено на зимните бебета задължително дават, особено на тези на кърма, защото в нея няма допълнително, както в АМ. На нас ни предписаха 3 капки, ама аз честно казано понякога давам 2, понякога 3. Малко ме е страх от предозиране, ама нали лекарите знаят уж.
Калина от вчера е нещо нервна, ама то сигурно аз предавам такива емоции на детето, макар че тази нощ мноого поспахме от едно хапване до друго - цели 7 часа Shocked
ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧИНКИТЕ, КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС.

DeeDee76, благодаря за почерпката. Сега отивам да я осъществя и наяве. Simple Smile

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 10:53 от mury

# 132
  • Монтана
Да ви почерпя каката ни днес става на 8 годинки на този светък празник Бабин ден.

# 133
Добро утро и от нас!Да ви кажа честно май от ваксината Радост е неспокойна и мрънкаща,даже снощи се сцепи да реве 30мин и то сериозно.Нядавям се вече неразположението да е отшумяло днес,че хич не ми харесва така  Crazy.И ние вчера излизахме пред блока за час време и си дремна.Вече колкото расте толкова по малко ми спи,уж си хапва,не плаче,пие вода и пак по 30мин-60мин.ето снощи спа от 20ч.до 23ч. и мисля че спа толкова щото се изтощи от рев.А така ми се иска да спи по час и половина-два,ама дълбок сън,но няма....За кърменето питах педиатърката колко е нормално да виси на гърдата и тя ми каза 30-40мин иначе почва да си играе,а и вече имат повечко сила да дърпат.И аз давам Вигантол по 2 капчици.И моята сладурка не ака редовно.
Честити месечинки на бебоците и успешен ден,за съжаление тук е кофти времето а вчера беше приказка.. Hug Hug Hug

# 134
Танче честита ти рожденничка, да ти е жива и здрава  newsm51
Честити месечинки на днешните бебоци   bouquet
shoppy-мими аз се заливам с течности още от първия ден, внимавам как се храня и колкото и да мислих нищо по различно не съм яла или пила тези дни и ето...на!Преди малко слава богу  Praynig се изкахме ама все така през два дни. А не знам дали с нещо му помагам и с кое точно, щото миналия път термометърче слагахме, сега пък дръжчица от слезен, а иначе варя овесени ядки и гледам да му давам от водичката-не че той много я пие Rolling Eyes Вчера даже активиа ядох Simple Smile Мен повече ми е жал щото като се напъва пищи направо и плаче много жално  Sad

Общи условия

Активация на акаунт