НОЕМВРИйчето расте, бебчето оформя се и заприличва на дете!

• 11 742
  • 288
  •   1
Отговори
# 105
Деница когато дохранвам Ивко го правя с Primigiorni на Чико - засега сме с една дупка и той рядко, но все още се дави - след 4-тия месец смятам, че може да смениш с двойката. Баткото го изгледах с такова шише и съм сууупер доволна. Гоги въобще нямаше колики и го отдавам на шишето.
И ние направихме дълга разходка с двамата - за Гоги беше ползотворна, за Ивко поспалива, а за мама изморителна Whistling

# 106
Момичета, днес бяхме на консултация и се оказа, че според мерките и теглилките там, сме наддали само 600гр. за месец, което мен много ме притесни. Макар че по принцип сме малки - Калина се роди 2770гр. и лекарката казва, че това не е обезпокоително, мен си ме тревожи. Като чета другите мами с по 1600 - 1700гр на месец ми става тъжно. Въпреки това не искам да се отказвам от кърменето само, пък и Калина се храни на около 3 часа, изхожда се по 3-4 пъти на ден и си е в тонус, всички показатели са и супер, само тези грамчета Cry. Извинявам се за патоса в поста, но наистина ми стана болно дали пък не си храня детето както трябва.

# 107
  • На топло...
Здравейте, момичета Hug!
Честити месечинки на мъниците  bouquet!

Мъри, според препоръките на СЗО кърмените бебета, които нормално се развиват, наддават средно по 28 грама на ден, а минимумът е около 20. Този минимум включва обаче нормалното развитие, а не че наддават зле бебетата, за техните си организми е добре! Всяко бебе е различно, има различен ген, метаболизъм и нужди. Едно бебе ще наддава 1600, друго 600, но и двете сами за себе си наддават и се развиват перфектно!

Изобщо не се притеснявай, фина мадама е Калинчето просто Peace!

Да добавя за нашия "режим". Къпем се вечер между 21 и 22:30 долу-горе, когато Йоши е буден и несърдит, за да може на нов глас да си поплачем при мазането и обличането. Хапва и заспива към 23 часа (може и час-два по-късно). През нощта се кърмим няколко пъти (2-3) почти спейки, което май е предизвикано по-скоро от жажда или за успокоение. Към 6-7 сменяме памперс, храним се, играем малко в полутъмата и пак се кютваме,... а тати обикновено духва към унито или работа... В 9:30 вече сме будни и искаме да играем, смеем се, правим сутрешния тоалет, преобличаме се. Храним се пак, придремваме... И така започва един цикъл от ядене, сън, ядене, сън... през един-два часа, но винаги залепени, се разбира. Като е хубаво времето се грабваме на разходка следобед, но трябва да сме заспали предварително, инак мама носи Йоши и бута количка. Надвечер пак будува към 18-19-20 и после пак дреме до преди къпането. А щом се върне тати играем пак, много му се радваме Heart Eyes...

Последна редакция: вт, 20 яну 2009, 16:03 от nanunana

# 108
Момичета, днес бяхме на консултация и се оказа, че според мерките и теглилките там, сме наддали само 600гр. за месец, което мен много ме притесни. Макар че по принцип сме малки - Калина се роди 2770гр. и лекарката казва, че това не е обезпокоително, мен си ме тревожи. Като чета другите мами с по 1600 - 1700гр на месец ми става тъжно. Въпреки това не искам да се отказвам от кърменето само, пък и Калина се храни на около 3 часа, изхожда се по 3-4 пъти на ден и си е в тонус, всички показатели са и супер, само тези грамчета Cry. Извинявам се за патоса в поста, но наистина ми стана болно дали пък не си храня детето както трябва.
Виж по-назад в мненията че мамите казват, че доки се кара за прекалено наддаване...
За момиченце 500 грама на месец са нормални. Може и повече, но не бива две кила да качва. А и всеки следващ месец вече ще наддават по по малко.
Не се притеснявай, всичко с твоята кукличка си е наред  Hug

# 109
Привет, мами!

Днес гледаха фонтанелата на Наско с ултразвук, всичко е наред слава Богу. Единствено ме притесни това, че ни каза вместо по 2 капки витамин Д да пием по 4, защото много сме били надали предния месец - 1200 г. Трябва да попитам педиатърката какво да правя, много ми се вижда. Като ви чета има бебчета, които да надали повече, а нищо такова не са ви казвали. Незнам какво да правя.

# 110
И да ходите на разходки ей Hug
Peaceобезателно при това хубаво слънчице  baby_neutral
Добро утро и от нас  Hug
Честито на днешните месечинки - Александра, Калина и Алекс!
За кошарката-определено е нужна чак когато почне да сяда и да си играе в нея, а за активната гимнастика-НА КОЕ ТОЧНО МУ ВИКАТЕ ТАКА  newsm78, ние имаме едно нещо .... Thinking ще го снимама и ще питам това ли е.

# 111
ЧРД на Татко Барба!!! Много здраве и късмет!

Честити месечинки!   bouquet

Сиската, за актвна гимнастика можеш да ползваш всичко дето можеш да му окачиш играчки - кошницата за кола, въртележката над леглото, люлка и т.н. Ако все пак държиш да е гимнастика - сега е момента. Кошарата - аз имам две - едната е в къщата в родния ми град, другата Калина сега я ползва за спане. Смятам, че е много полезна - като поотрасне бебето я местиш в хола - там играе, заспива и не береш грижа дали няма да падне от дивана и все ти е пред очите. Ако я взимаш сега гледай да има горно ниво, ако я вземеш след няколко месеца можеш да си спестиш горното ниво, защото тя вече ще е на долното.

Светланаа, аз давам по 3 капки вигантол и то при положение, че беше наддала 800 гр., но пък дупката и е голяма. Лекарие преценяват според тея две неща.

Мъри, и според мен всичко си и е наред на адашката.  Peace

# 112
 kaffeetrmker_2 newsm32

Много почерпки днес!  Hug Да са ви честити месечинките!

За активната вече писах, но ще се повторя, че то с бебе е трудно всичко да се чете. Ние имаме и голяма игра пада. Нашата е ето такава:

Mury, не се притеснявай бебенцата са различни. Ако е в норма няма значение колко качва на месец. Ние за 6 седмици бяхме качили двойно тегло,  #Shocked и се бях притеснила да не е затлъстяване. Ето таблица където може да видиш нормата за определена възраст:

http://bgbaby.net/forum/index.php?showtopic=260&mode=threaded&pid=4127

# 113
Ох майчета какво ни се случва на нас вече не знам  Sad Мони не беше акал повече от два дни, мъчеше се, напъваше се, вчера сутринта се изака и от тогава пак не е, какво да го правя, мъчи се милия, напъва се здраво, а само пръдка, и на всичкото отгоре сега хапна супер малко, колкото да се залъже и заспа  Cry а как плаче....ох много се притеснявам вече.... Sad

# 114
  • София
мами, аз да питам - давате ли панадол преди ваксинацията? Утре сме на консултация и ваксинация и се чудя дали трябва да дам панадол преди това. лекарката май беше споменала нещо такова, ама кой да помни  newsm78

# 115
  • до Пловдив
мами, аз да питам - давате ли панадол преди ваксинацията? Утре сме на консултация и ваксинация и се чудя дали трябва да дам панадол преди това. лекарката май беше споменала нещо такова, ама кой да помни  newsm78
след като ни биха ваксината пентаксим дадох панадол

# 116
Илка, може да дадеш Панадол непосредствено след ваксината, преди това няма смисъл.

Мимето, понякога се случва децата да не акат по ден-два, че и повече. Бебокът кърмиш ли го или е на адаптирано мляко?

Мъри, някои хора са по-дебели, други - по-слаби, някои качват повече, други - по-малко. Така е и при бебетата, не се притеснявай, 600гр не е малко, аз доколкото си спомням от прочетеното в кърмаческия форум минимумът е 450 гр. на месец. А  и щом лекарката ти е спокойна, значи всичко е наред. Simple Smile

Светлана, аз бих ти препоръчала да се консултираш с педиатърката. Всяко дете е различно, а и по различен начин му се затваря фонтанелата. Косето също наддава доста (първият месец 1.5, вторият 1.2, но пие по 2 капки. Педиатърката всеки път му опипва фонтанелата, явно преценява, че няма нужда от повече).

# 117
  • София
Нашата е такава:

Голям кеф, голяма шумотевица пада.
И Косето е качил доста, но си остана на 2 капки Вигантол. Педи реши така след като го прегледа и каза, че ще сме така до лятото.

# 118
  • Пловдив
Аз още се чудя каква активна гимнастика да купя newsm78

Момичета вие по колко време на ден си слагате бебчетата по корем?

# 119
Каква е връзката между Д-витамин капките и фонтанелката? Не знаех за това... И аз давам по 2 капки/понякога забравям да давам.../

Активната гимнастика е много полезно нещо - Ванесса е подмята насам-натам от как я купихме та до 3 годинки. Сега Емили и се радва всеки ден. Вече я оставям под нея и си върша работа през деня. Понякога само гледа замечтано друг път се побърква да пищи и маха с ръце и крака като вентилатор  Grinning

Слагам я по корем всеки ден по няколко пъти за по 5 мин. Не иска повече, но още май не може да се обръща...

Пак започна да иска на гърда през час/през деня/. Дали наближава криза някаква, и млякото не стига...  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт