НОЕМВРИйчето расте, бебчето оформя се и заприличва на дете!

• 11 696
  • 288
  •   1
Отговори
# 255
Добро утро и от мен.
Относно броя кърмения - и аз много много не ги броя. Обикновено май са 6-7, но има и 8. Зависи. Опитвам се да изградя режим най-вече, защото иначе не можеш да излезеш сам някъде за известно време. Донякъде успявам да ядем на 3 часа, ама понякога е на 2, 2.5. Иначе нощем й давам когато поиска. Тази нощ например ми е спала от 10.30 до 5.00 #Crazy
Относно милилитри - ами не знам по колко яде, понякога яде малко и се наяжда, понякога яде по 40-50 мин. Сестрата на педиатърката ме кара да се изцедя и да видя колко кърма имам, защото трябвало да яде по 120мл. поне, ама аз не съм сигурна, че ще си правя експерименти с това. Освен това не смятам, че човек има постоянен апетит.

Последна редакция: пт, 23 яну 2009, 11:14 от mury

# 256
Привет,

Да не казвам голяма дума, ама Фафи май се стресна от малкото си наддаване, запретна ръкави и почна да суче както преди  Hug Дай Боже никога вече такива стачки  Praynig Такъв глад го погна, че даже си върна храненето в 4 ч. (за моя радост, направо не повярвах на очите си). В резултат безумно обилният ми цикъл сви платната и изчезна и днес няма нищо  #Crazy

Денчо, да ти кажа какво ми казаха на мен за цикъла. Дето се вика, може да ти дойде, може и да не ти дойде. Но шансовете да не ти дойде са само ако кърмиш на поискване и бебето прави по една пауза от 4 часа максимум. И ми се струва, че е вярно, защото на мен още преди месец се опита да ми дойде, но Фафи се поразсъни и взе по-редовно да похапва и така и не ми дойде като хората. Ето сега след тази стачка си ми дойде, и като започна отново да суче като свят, си замина М.

# 257
  • София
Най-после и аз да успея да се включа. Компютърът е в стаята на щерката, а моето време за форума съвпада обикновено с нейното време за сън и не мога дори да ви изчета, че ме е страх да не я разбудя. Вчера и днес обаче малкият заспива доста късно, че има колики и съответно се буди сутрин по-късно. Така че вчера и днес попрочетох последните новини, докато се цедях.

Юле, аз не давам нито чай, нито вода, но Ясен има горе-долу режим на ядене на три часа. Не знам как да го кърмя на поискване, защото той спи доста, а не реве изобщо и ако няма режим не мога да разбера кога е гладен. Когато яде по-малко, не успява да заспи или спи по-кратко и тогава му предлагам и като се събуди. Но това се случва рядко, обикновено когато коликите му са по-силни. Последните две вечери например е така и откарваме по 2-3 часа в опити да го нахраня - дръпне 2-3 пъти и после писва и се дърпа, бутам бибата, успокоява се, след малко махам бибата, бутам цица, дръпне пак 2-3 пъти и всичко се повтаря. Много ми е странно, че когато има силни колики, не може да яде от гърдата и съм принудена да го храня от шише.

Еллее, вие ли щяхте да ходите при Алексиев? Ние бяхме при него. Много е симпатичен. Прегледът е 30 лв. и трае 5 мин.

Ние ядем по 6 пъти на ден. Не знам по колко изяжда. Все ми се струва, че е малко, но детето си наддава. Вече е 5 550 гр. и 59 см. За последния месец е наддал 1 кг и е пораснал с 4 см. Така че явно му стига. Сложихме и първая Пентаксим. Нямаше абсолютно никакви странични реакции, дано и следващите пъти да е все така.

Свършам, че скоро ще се събуди и е време за масаж.

Целувки на всички и дано скоро пак да мога да се включа  bouquet.

# 258
Здравейте и от нас двамата със Светулко!
Ние вчера бяхме на консултация и ни биха първия Пентаксим най-накрая, нали го бяхме отложили заради операцията.Резултата е 5300 и 58 см.
И ние се кърмим на поискване , без никакъв режим вечер обикнвовенно заспива към 22  и някой път се събужда  1-1.30  за папкане , друг път го откарва до 5 различно.
Аз също не знам колко яде , но като се цедя събирам по 150-200 мл от двете гърди
Мишле , малката е страхотен бобнбон .И аз имам двама ергенина Laughing newsm51
Аз ви оставям ,че днес Лъчи нее на детска и лудницата е пълна

# 259
  • София
Комарче благодаря за информацията за Алексиев. А колко по-рано трябва да си запиша час?

# 260
Е, човек не може да ви изчете на спокойствие  Crossing Arms  Joy докато се приспим и пак на ръце иска  Heart Eyes

За храненето и ние нямаме режим. Вчера се опитах да я храня на околоо 3 часа, но днес пак сме на поискване. От 8:30ч вече яде 2 пъти  newsm78 Сигурна съм, че не защото е гладна, явно за успокоение, че пак я почна коремчето, но пък , мисля си, така не става ли по-лошо. Коремчето и е пълно, тежко и е, а в същото време поема още мляко и продължаваме с охкането и пъшкането   Sad
А , колко милилитра изяжда - нямам си и на идея  Embarassed

За идването - още нищо, но вече на няколко пъти прокървявам за част от деня. Има ли и друга мама с  такива оплаквания?

Между другото - за увеличаване на лактацията може да пието успокоителния чай на Лора. От няолко дни изпивам остатъка на малката - около 150 мл и гърдите ми са значително по-пълни  Peace

Хайде, бягам, че пак пъшка душицата ми  Confused

П.С. разгледах снимчиците на малките съкровища - ПРЕКРАСНИ СА  Hug

# 261
дзаааак   byeuu
как сте момичета Hug

да се включа и аз Mr. Green ... ние също се кърмим на поискване. вода не давам. часове не броя. спим заедно с Бобо и татко му. вечер бутам по една цица и продължаваме със съня. вечер спим по около 12ч. на 06.01 бяхме 7180кг. и 61см. колики нямахме. друго не се сещам  newsm78 Laughing

на шамс Hug Heart Eyes исках да дам кураж - и ние имахме скоро такава няколко дневна стачка, която бързо приключи, слава на Бога... сучеше само като огладнее и ревеше на цицата през останалото време. сега пак си се гушаме  Heart Eyes дано не се случва повече Praynig на никого Naughty

на пепена също исках да кажа, че според мен не е толкова малко наддаването, особено като се има в предвид все по-малкото наддаване от тук на татък.  Hug и на теб. ти си знаеш наи-добре как да постъпиш и кое е най-добро за вас.

Hug и на адашонито Heart Eyes

# 262
  • София
Еллее, аз се обаждах на 29.12 и докторът беше в отпуска. Записа ни за първия си работен ден - 12.01. Така че не знам сега как са нещата.

Пепенче, и аз мислех да ти кажа, че 500 гр. ми изглеждат съвсем добре. Нали 500 гр. е минимумът за кърмените бебета. Може да е само период.

Софи, ама вие сте направо великани #Crazy Laughing. Браво на бебчо. Все така да продължава.

# 263
Здрасти и от нас.
Ние се храним почти на режим, около 6-7 пъти, но незнам колко изяжда. Последния път като цедих с триста зора събрах 100мл и вече не проверявам колко има, защото само се депресирам. Вода му давам като се сетя, но не й е голям фен, повече от 20мл. не е изпивал. Иначе тази нощ сме "образцово бебе" , спинкахме от 23 до 7 - голям кеф, дано не е единичен случай  Praynig  
Мацки, я кажете пиете ли някакви витамини, че на мен ми става лошо вече незнам коя поредна вечер, незнам кога ли ще се сгрумолясам, дано съм без бебе... Praynig  Ако някоя мама пие или има идея какви могат да се пият - моля помагайте!
Мишле, мацката ти е страшна ама нашия ерген го заплюха вече  Joy
Хайде лек ден!

# 264
  • София
Добър ден и от нас и киселячето Алекс! Hug
Днес нашият тати има Рожден ден, затова Ч Е Р П Я  за негово здраве! Да ми е жив и здрав и все така добричък и да ни обичка винаги! Praynig Hug

# 265
Ани Можеш да пиеш матерна  Peace , но лично аз залагам на набавяне на витамините чрез храната - пресни сокове, сурови ядки и така

Мишле Честит рожденник. Да ти е жив и здрав, много да те обича и да ти помага  Hug

# 266
МамаАна, всички витамини, които стават за бременни, са подходящи и за кърмещи майки Simple Smile. Аз пия Пре-натал, но ги пия, когато се сетя, макар че се старая да съм сравнително редовна, защото наистина помагат да се чувствам в по-добра кондиция.

Адашке, браво! И на тебе и на малчугана, явно се справяте страхотно - ти с производството, той с храненето Laughing Heart Eyes

Мишле, честит ти рожденик, много радост да ти носи!  bouquet

# 267
[Мишленце, супер сесия сте провели с малката Grinning Ама и как и ходи минижуп! Да ти е жив и здрав рожденника!

А това, че на кърмените бебета режимът им вятър го вее на бял кон, вярно Mr. Green Ама много ми е лесно. Като не знам какво да я правя, прас една цица в устата и сме рахат. Та се получава едно такова...безкрайно.  И през нощта от време на време в просъница затърси нещо, та и давам да си хапне. Всичко това откак сме само на кърма. Но вода продължава да пие. Може и да си увеличава дозата, защото тези дни много се кисне и иска да се гушка, по-често хапва, а тази сутрин се събудих с по една голяма топка под всяка мишница. От родилния дом не ми се беше случвало. Предполагам, че Яна ще ги разкара като суче.

Мама Ана, аз пия вит С, желязо и бирена мая със селен. Пих и масло от лосос. Без селена, другите работи ги пих и по време на бременността. Чувствам се ужасно отпаднала сутрин и без да съм гладна закусвам, че и аз се страхувам да не падна някъде.

# 268
Качих и аз нови снимчици. Ако имате време за губене  Laughing
http://www.noemvri2008.snimka.bg/album.php?album_id=313131&pid=10160347

# 269
Здравейте и от мен!малко се бях позагубила,но имах малко проблеми с Ади.Оказа се,че жълтеницата още не му е минала,имаше разстройство,а вчера му поставиха диагноза Алергия към белтъка на кравето мляко/АБКМ/.Това,което ме учуди,е,че го диагностицираха след  преглед при гастроентеролог,на който видяха,че му е суха кожата и има обривче по корема.Не се ли правят изследвания???  Confused Сега съм на тежък хранителен режим,който изключва яденето не само на храни с краве мляко,а почти всичко,което обичам и е полезно.Какво ще ям сега?  newsm77 Май само едни картофи и ориз ми останаха ...  newsm45
Като цяло Ади е добре,наддал е 1,250кг за месец въпреки разстройството.Висок е 61 см,+5 см.
Аз също кърмя и сме без режим.Понякога изяжда 180,друг път-50-60 грама.Оня ден удари тавана:260гр.  ooooh! Като цяло сутрин храненията са в рамките 120-200,следобяд 70-100,и вечер 50-90гр,което си е в съответствие с намаляването на кърмата.Но вече яде по 900-1000грама на ден,което е малко вповече,но лекарката каза,че щом толкова иска,няма проблем.Може и да е временно   newsm12

Общи условия

Активация на акаунт