НОЕМВРИйчето расте, бебчето оформя се и заприличва на дете!

• 11 752
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
Цитат
Косето в момента е 6600 и е 62 см на два месеца

Браво, браво, командос ще го правим Grinning

Еличке, аз се чудя защо си толкова тиха и не пишеш и не се обаждаш, а ти в реанимация си била Grinning. Дай да разпишем на баба ти билета за удължен престой.

Май наистина био гайата помогна за по-честото акане.
За водата така и не си направих труда да попрочета, но Яна сама си иска (ама докато се сетя, че това иска Crazy). Онзи ден изпи наведнъж 200мл. Като един сущи Ихтиандър е туй дете с водата #Crazy Май амфибия ще я правим. Mr. Green

Хахааааааааа  Joy
Тури му на детето поне лайка и резене като пие по толкова, та да поспива нощем.
Буболино, аз един път не ти ли казах да имаш милост към четящите  Joy Joy

Ели, верно си приличат Анита и Емили... само моята трябва да качи някое грамче. Много ти е сладка куклата  Hug

Момичета, цял ден съм с гости и задачи, ще дочитам после. Извинявам се че пропускам, ще наваксам.

Иначе за занимавка за крачетата - продават се чорапки-дрънкалки. Не съм видяла в нета, може и да има, видях на една витрина, но беше затворено. Ако купя, ще ги снимам. Страшни са, и съм сигурна ще вършат добра работа.

# 166
Бубе ама самичко ли го оставяше детенцето да си лежи известно време преди това или му помагаше и му пускаше музичките?
Ох то ние по принцип на играчките им обръщаме внимание когато достатъчно време си е поговорил с мене или с някой друг, повече обича да пеем да си говорим и да си играем заедно, направо не ме изпуска от поглед като движа из стаята  baby_neutral
Илка а вие как така се къпете  по корем newsm78 я ме светни да пробваме и ние че ръката ми омаля вече да го държа прав докато му измия гръбчето  Crazy

# 167
Яки, засега няма сокчета- рано ни е!  Thinking

[/quote]

а кога ще захранвате със сокчета?

на нас педиатърката ни казва че след втория месец може, така беше и с баткото, ама сега с това проблемно акане ме е страх да започваме...

# 168
Яки, засега няма сокчета- рано ни е!  Thinking

а кога ще захранвате със сокчета?

на нас педиатърката ни казва че след втория месец може, така беше и с баткото, ама сега с това проблемно акане ме е страх да започваме...
[/quote]
Ние днес хапнахме две лъжички ябълка, оня ден пак две, а по онзи-една(много му хареса на Мони,така сладко се облиза Joy) но вчера пропуснахме, че и ние с това акане.....
Иначе аз за сега само ябълки и круши по малко, че си имам домашни аз съм си ги обрала и знам че са чисти, иначе и аз не бих посмяла да си купувам от пазара и ако нямах домашни, нямаше да давам Peace

# 169
Честит ви бабин ден! Laughing
Честито на патерици на Тонитата Hug
Абе мами не е ли раничко за захранване - едва що минаха коликите и сега пак да им разбъзикваме черволяците на децата - я дайте инфо за захранването, че около мене мненията за доста крайни Hug

# 170
... а кога ще захранвате със сокчета?

Яки, ние сме само на кърма и  Praynig до 6 месеца палнирам да сме само на кърма.  Praynig Praynig PraynigПедиатърката каза до 4-ти месец само кърма, до 6-ти ако искам може кърма и вода, а след това ще захранвам.  Mr. Green
Всеки решава кога да дава сокчета, а и бебенцата са различни.  Peace
Ако искаш погледни този линк (мисля че Тинка го беше дала преди няколко дена  Hug ):

http://karmene.greatnow.com/sokove.html

Денчо, има и за захранването:

http://karmene.greatnow.com/zahranvane.html

Мишле, какво я правиш твоята мома, че спи по толкова часове?  Shocked Признай си какво си хапвала!  Thinking Crossing Arms

За изхождането- всеки ден има по 2 препълнени памперса.  ooooh! Все чакам да се разредят, нали сме на кърма, но няма.  ooooh! Twisted Evil От няколко дена едното изхождане е рано сутрин 5-6 часа и като сменя памперса така хубаво се разсънва...  #Shocked  #Cussing out

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 20:10 от Yuliya2008

# 171
Аз съм решила захранване и сокове - след 6 месец, дай Боже да има кърма,а ако не - когато потрябват. Но със сигурност няма дае с плодове, те така ферментират в стомахчето, че..... мисля да е с тиква, моркови и тем подобни.
Скоро бяхте обсъждали дупките на бибероните. Днес питах една приятелка, тя има момиченце на1,7 год. и според нея, ако кърмиш е по-добре бибата да е с една дупка,за да не се научи бебето, че от биберона излиза по-лесно, и да откаже цицата. това важи и за водата. Така че ние за сега оставаме с биба с една дупка.

# 172
  • София
мимето ето нагледен материал:

(успях най-накрая да ги кача, отне ми близо 40мин. ooooh!)

но при нас къпането е задача на таткото. предимно той я държи, защото на мен също ми омалява ръката и най-вече кръста. все пак нашата мацка е 6 кила ...  ooooh! та така я държим, само дето тук на снимката коритцето не е пълно до горе. вече го пълним почти до горе, защото забелязах, че като има повече вода й е по-кеф и плувка по-активно. иначе за самото къпане - винаги сме двамата с таткото. единия държи, другия сапунисва и после полива с канче с чиста вода. два-три пъти съм я къпала сама, но само първият път я сапунисах, защото после едвам я изплакнах. ние нямаме подходяща чешма, на която да измия сапунката и няма да ти кажа какъв куриоз беше - с едната ръка държа, с другата се опитвам чиста вода да полея ... втори път не направих тази грешка. като ми се налага сама да я къпя просто се плацикаме във водата и после се развихрям на масажчето, което адски й харесва. направо примира от кеф и като спра и се разревава  Laughing хич не е глупавичко детенцето ми  Heart Eyes
между другото днес на консултацията педиатърката като я видя как вири главата и веднага позна, че правим много масажче на гръбчето и каза да продължаваме в същия дух  Mr. Green

Юле, защо сменяш памперс в тези часове?  Thinking аз преди 8 сутринта не правя такива процедури   Naughty  нищо няма да й стане още някой и друг час с наакано дупе, хем й държи топличко  Joy

# 173
Юле, защо сменяш памперс в тези часове?  Thinking аз преди 8 сутринта не правя такива процедури   Naughty  нищо няма да й стане още някой и друг час с наакано дупе, хем й държи топличко  Joy
Нямам избор  ooooh! като се включи алармата, ако искам да млъкне трябва да го сменя.  Tired
Илка и ние ще пробваме плуване по корем. Hug

Диди, както си решиш за бибата, но при нас няма проблем. Ако си забелязала първия месец от гърдата течеше само 1 струя, а сега са повече. Предполагам затова и бибероните са с 1,2 или 3 дупки т.к. имитират гърда. Бебетата са различни!  Peace

# 174
  • На топло...
Здрасти и от нас в тоя хубав ден Hug...

Честита рожденичка  bouquet ! Да е здрава, весела и много щастлива Heart Eyes...

Честити месечинки, Дани, Марти, Митко, Мони и Кате newsm51! Да сте здрави и усмихнати дечица Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes!

Ето една почерпка и за Йоши, че и той е голямо момче от днес! Беше будничък по време на разходката и почти не е плакал миличкият...

# 175
наздраве!!!
така ми вдигнаха нервите че реших аз пък да вдигна една чашка,та си викам и на вас да налея да ми правите компания(който може естествено)

# 176
# 177
Водата не е проста вода, а чай от копър и разни други позволени дроги.

Нашата ваничка за плуване не става, че много релефно дъното. От анатомии детето няма пространство да 'плува'. Всичко е на хълмове и вдлъбнатинки.

Мимето, аз на детето малко говоря. Туй е ресор на свекито и на таткото. Аз съм по-мълчалива. Да не повярва човек, ама е така. Та  активната гимнастика спасява положението. Слагам я там и тя си говори, рита непрекъснато и блъска по играчките. От Коледа насам всеки ден дрънкам играчките, хващам и ръката и показвам какво се прави, пускам музиката. Преди десетина дни започна да играе вяло, а тази седмица и вече по-активно. Нали за това е активна гимнастика Grinning Ама почти месец му трябваше на детето Mr. Green

# 178
Захранването аз ще го почна като навърши шест месеца, сокове със сигурност нямам намерение да въвеждам скоро, предният път дадох сокове някъде след деветия месец, по принцип не виждам смисъла от тях, по-хубаво да дам настърган плод. Педиатърката каза, че съм щяла да захранвам по препоръките на СЗО, е щом СЗО препоръчва така, коя съм аз, че да им противореча Laughing Wink
Но горещо препоръчвам на всички майки, които се опасяват по една или друга причина от алергии, да не бързат с каквото и да било захранване Peace

Иначе и вода не давам. Косето няма шанс нито да ожаднее, нито да си поиска, отвори ли устата, веднага му е набутана гърдата Laughing

Бубе, морж ще го правим, морж, не командос Laughing Хем на размери ще го докара, хем днес реших ей така, от любопитство да разбера с колко градусова вода го къпя. Аз я правя на око и докато не започне да се хили доволно, щото като му е топла, мрънка. Та термометърът показа 33 градуса, а той блажено пошляпваше Shocked Laughing Добре че нямаше мъж или баба наоколо да ме обвинят, че простудявам момчето Laughing

Дени, пийни си, отпусни нервите и не обръщай внимание на дразнителите  Wink Hug

# 179
Бубе, морж ще го правим, морж,

Чудя се аз що ти е посиняло патето Joy Joy А то от 33-градусовия студ ще да е.

За захранването така ме вдъхновяваш с тез прогресивни идеи. Все си мисля-колкото по-просто, толкова по-добре. А и ми се е набило в главата- първо зеленчукови пюрета, а не плодови сокове. Някъде съм го прочела и явно ми е харесало като препоръка.

Общи условия

Активация на акаунт