Септемврийски мами вече се събрахме, някой даже сърчица видяхме!

• 15 131
  • 308
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Сега разбрах! Дано и втория път ти е като първия!

# 151
Анита, спокойно си боядисвай косата. Няма страшно. Аз преди и се боядисвах, и се подстригвах.... А за суеверието, че не се казва, когато тръгнеш да раждаш, уж и аз го спазих, но всичко мина много тежко.

zasmyana, точно такива хора имах предвид като писах за излъчването

бебешоци, раздавай го по-спокойно. Само хубави мигове те чакат  Peace

# 152
Аз се боядисвах миналата бременност всеки месец, не вярвам в никакви бабини глупости. Дрехи започнах да пазарувам за бебето още в 3-я месец и до 7-я всичко беше готово и чакаше. Като раждах всички знаеха Crazy даже бяха звъняли да тормозят акушерките с какви ли не въпроси.
За харесването и аз съм съгласна. Аз си се хсресвам всякак и най=важното е, че милото ме харесва всякак. Миналия път бях качила 16 кила и мъжът ми все ми разправяше, че по-секси не съм била Joy

# 153
  • Sofia
Момичета, знам че е доста рано,но кога се прави фетална морфология.Някъде чета към 20-та седмица,другаде че се ходи три пъти-12та,от18та до 22ра и към 32-33 пак. newsm78.А и за генетичните изследвания ,ако знаете пак кога се правят?
 Иначе да се оплача както нямах никакви неразположения,днес повърнах за първи път.Мислех,че ще се размина с гаденето,но май по-късно ме хвана.Но за сметка на това мъжо си ме глези доста,ще вземе да ми хареса Laughing

# 154
  • София
Тами, ходи се за първи път 11-13 г.с. /най-общо казано се виждат някакви маркери по които може да се съди за Даун/, после 19-22 /оглеждат се всички органи, плацента, кръвопоток/ и ако лекаря прецени се ходи трети път, но е малко вероятно.
Аз ще ходя веднъж, мисля към 21 г.с. За генетичните нищо не знам и няма да правя.

# 155
Ники, къде се правят и поемат ли се от касата или се заплащат?

# 156
  • София
Не се поемат от касата.
В София има няколко известни лекари - специалисти в такава диагностика - ФМ.. Аз първият път ходих при Д-р Марков и останах изключително доволна - прегледа трае към 30 мин. и се оглежда абсолютно всичко, като през цялото време доктора обясняваше.
Цената средно в момента е около 80 лв. на преглед , преди две години беше 50.  Mr. Green Между другото едно време това изследване се е поемало от ЗК.
Трябва да си запишете час по-рано - поне 6-8 седмици преди датата, защото вече всички ходят, а специалистите са малко.
Тринити, погледни на първата страница Валката е дала линкове за специалисти и клиники, където правят "Фетална морфология".

# 157
момичета аз пак с моя запек,казаха  ми сутрин на гладно 2,3 кивита помагали.А от аптечните-дуфалак?.Коремчето ме наболява на моменти???

# 158
  • Испания и Стара Загора
fyrty за запек помага киви,сини сливи.Но съм чувала,че кивито след като го обелиш не се мие,тъй като власинките полепнали по него подпомагат ходенето до WC.Не съм го пробвала,защото мразя киви. Crazy

# 159
на мен от снощи от тоя спанак си ми е терсене на коремчето.нали е нормално.сега ми се и гадиии-ужасссс

# 160
Здравейте момичета!!! Чета ви най-редовно и много ви се кефя колко сте позитивни! Утре съм на преглед. Ще ни гледат за сърдечна дейност. Стискайте ми палци! Ако всичко е наред ще се отчета с термин.
Иначе сякаш започнах да свиквам с мисълта за бременността и вече не съм чак толкова раздразнителна. От екстрите имам само бюстоболене.  Grinning
Много благодаря за отговорите по въпроса с боядисването на косата. Тъкмо бях пред огромна чуденка дали да го направя, но сега съм спокойна и ще пристъпя към разкрасяване.

Много е готино с вас  Hug

# 161
Има ли тук други мами от Бургас да обсъдим докторите в града (ако могат да се нарекат така)?

# 162
Момиета, имаше ли разлика в определянето на термина ви от първия преглед при лекаря и от първата ви консултация на утразвук? Аз ще имам преглед с утразвук към 12 седмица и ми е интересно тези които вече имаха такива дали лекарите им отчетоха разминаване в термина.

Аз не знам дали съм си въобразила но от някой храни ме боли корема и на дали ще ги ям отново. Де да беше ме заболял и от шоколадовите банани които ям постоянно та поне тях да спра  Wink

# 163
Здравейте мили момичета
От много време ви чета но не съм писала никога. Но ето че дойде време и аз да се похваля. Бременна сам в 5та седмица. чак другя месец средата ще ходя на преглед за да чуем сърчицето. Термина ми е 23.9 . Ще се включа скоро с повече инфо. Трудно ми е много с тази клавиатура. Аз от доста време съм тук и така и не се научих на българскта клавиатура. Хайде до скоро, моля включете ме във списъка.
 Hug

# 164
А, добро утро. Аз както се оплаквах, че нищо ми няма, тази сутрин едвам станах от кревата. Ужасно ми е лошо и същевременно умирам от глад Crazy
Добре дошли на новите момичета Hug
Аз мисл да ходя на фетална в 19-та седмица, както направих миналия път. След подтвърждаването на бременността веднага ще звънна във Фемина да си запиша час

Общи условия

Активация на акаунт