Операция на Щитовидна жлеза.

• 303 453
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 120
ina15 и аз бях със скоби като теб. Оперирана съм на 4 февруари тази година. От тогава до сега мажа белега с DERMATIX ULTRA. Ти как се чустваш ? На мен все още ми дърпа кофти при преглъщане, но хирурга ми каза, че ще бъде така поне 3-4 месеца. Забравих да го попитам, дали е необходимо да предпазваме белега от слънце. Все пак слънчевите дни тепърва ни престоят. Какво е твоето мнение ?

# 121
 asuper ,вече съм добре,но правя година от операцията..и на мен ми дърпаше,но към месец,два и това мина..
а кой те оперира?как си с тсх-то?
не знам за слънцето-по принцип не се препоръчва много за щитовидна,но аз ходя от време на време на солариум.. Embarassed

# 122
ina15, оперира ме доц.Сечанов в ендокринната хирургия в София. Месец след операцията Tsh то ми беше 1,05. Но в резултат на хистологията разбрах, че имам тироидит на хашимото. Пия Еутерокс 100 х 1 на гладно. Казаха ми да изчакам на тази доза 2-3 месеца докъто се възстанови жлезата след операцията и после нови изследвания и с резултатите на ендокринолог за по нататъшно лечение.

# 123
 asuper ,извинявай,но не е ли много при супер тсх?аз започнах с толкова и го намалям,а съм почти без щитовидна..
как се чувстваш?
явно всеки д-р си има собствена терапия..при мен нещата тръгнаха в обратен ред-след операцията месец бях без нищо да видят колко сама ще възпроизвежда и след това ми назначиха еутирокс.според тсх ми го коригират ,като целта е да съм около 1,за да ме предпазят от рецидив.
а на тебе цялата ли жлеза е отстранена?

# 124
Здравей ina15. Не ми е оперирана тсялата жлеза. Махнат ми е възел от левия лоб 3см и няколко по малки 0,5см от десния. Общо взето се чуствам добре. Почнах Еутирокса веднага след изписване от болница. Спря ми сърцебиенето, потенето нощем. Много ме боляха и ставите на пръстите, но сега и това мина. Само когато вървя пеша сякаш се чуствам все още малко отпаднала и замаяна. Искам да споделя за проблема, който имах с очите. Когато се събудих в реанимацията не можех да отварям дясното си око, по точно беше ми полуотворено. По късно вече в стаята като се погледнах в огледалото дясното ми око беше някяк си смалено. Попитах доц.Сечанов, но той ми каза че няма връзка със операцията. И аз си помислих, че е резултат от упойката. В момента, вече почти 2 месеца след операцията все още ми личи, не е както беше веднага след операцията но все пак съм още  #Crazy . Дали има и друг с подобен проблем ?

# 125
Здравейте момичета.Аз съм с 40 процента от жлезата.В момента пия елтирокс-75.Един месец след операцията ТСХ ми беше 0.30 при референтни стойности 0.35-5.50.Днес ще ходя при ендокринолога ми на преглед.Надявам се да ми пусне хормони макар че какъвто и да е резултата хирурга ми е казал да продължа така до следващия контролен преглед през месец юни.

# 126
здравейте, момичета!
ами като гледам и аз скоро ще се присъединя към вашия малък отбор. преди 2дни при преглед и на мен ми откриха киста на левия лоб на щит.жлеза. голяма е 15мм и не е само течност, което предполага оперативна намеса.
днес пуснах хормоните и до довечера трябва да имам резултати, но личната казва да не се притеснявам много и ако резултатите са добри, тоест жлезата функционира добре да изчакам 3 месеца.
изчитайки обаче вашия форум разбирам че тези неща не бива да търпят отлагане.
в момента живеем в ст.заг, но не мисля да се доверявам на лекари тук и да ходя направо в ендокринологията в сф.
имам обаче едно запитване? ние в момента се опитваме за друго бебе, а чувам че с тези проблеми е трудно да се забременее. а пък след операция евентуално поради хирертириодизъм(не знам дали е правилно) също забременяването е проблемно. чували ли ли сте за подобни случаи?
ами това е засега от мен, притеснено ми е но не съм чак толкова шашната. здрави хора почти няма вече Sad важното е навреме да се намесим, за да си дойде всичко на мястото.
поздрави

# 127
алекс,мой съвет е да отидеш на още един ендо. и тогава да решиш какво да правишно мой съвет НЕ ОТЛАГАЙ защото аз отлагах 4 год. и едва се разминах на косъм от /ти знаеш какво/Просто очите на страха са големи и всеки от нас си мисли че на него ще му се размине.Операцията е /незнам каква/,но възстановяването е мн.бързо за няколко часа аз лично се разходих из коридора след 5-6ч.макар че сестрите ми се развикаха да лягам за да не падна и да разваля хубавата работа.Аз имам някои притеснения,но се надявам с времето всичко да се оправи.Момичета макар че се мажа с Дерматикс като гледам няма мн. ефект поне при мен.Мажа се от 28.02 а ми е все такаоточно отгоре и червено около раната.Чудя се кога ще избледнее и ще спадне отока.Моля пишете ми

# 128
Milaaa,не се притеснявай, аз също бях така месец след операцията.Постепенно отока спада.Просто възстановяването е много бавно.Аз вече нямам оток,но все още ми придърпва при преглъщане.Всичко ще се оправи-лошото мина-да гледаме напред.

# 129
Не се притеснявай Milaaa. Както е казала almateq отока спада, но бавно. Оперирана съм преди месец и половина, но все още от горната страна на раната имам малък оток. И ми предърпва при преглъщане.

# 130
alexsb здравей и от мен. Аз също бих те посъветвала преди да вземеш окотчателно решение за операция да се консултираш и с втори ендокринолог. Във връзка с бременноста мога да ти кажа, че всичко зависи от резултатите след операцията. Ако хормоните са ти ок нямя място за притеснение, поне така ми каза хирурга. Ние също работим по въпроса, но за първо а съм вече на 33г. След операцията се разбра, че имам тироидит на хашимото и тук вече нещата със забременяването се усложниха.

# 131
  • Варна
Здравейте !
3 месеца след операцията нивото на TSH е 4, 07 при максимална стойност 4,20. Имате ли идея какво значи това. Страх ме е да няма рецидив. Четох че стойност над 3 трябва да се приема за индикация за някакъв проблем....

# 132
 soleil ,всеки д-р има различни интерпретации за стойностите..и аз 3 мес след операцията на фона на еутирокс,бях на горната граница..ендокринологът ми желае да се движа около 1 с цел да ме предпази от рецидив.
знам,че и тази стойност се гони и за забременяване.
но не се притеснявай,потърси ендокринолога.нормално е след операция да си с такива стойности.а сега тепърва времето ще ни съдейства за подобряване на хормоните.

# 133
здравей Солеил,споко не се шашкай.Тазистойност няма нищо общо с рецидив при това е мн.рано да мислиш за такива работи ще я мислим след 2-3 год.По принцип по-висока стойност на ТСХ имат тези с хипофункция.Спокойно иди на моята ендо ще останеш мн.доволна/бях ти дала координати/.Само да те питам ти къде прави изследвания,аз правя в Лаборекспрес и Ситилаб там съм най-доволна.Направи и там една контрола и тогава реши.Споко и така си в границите иняма място за безпокойство.ПИШИ

# 134
  • Варна
Направо се отрових като го видях резултата днес.
Milaaa iзследвания правих в Статуслаб тя е в Медицински център Младост, който ми е най-близо, иначе и аз много уважавам Лаборекспрес. Засега ще изчакам 1 месец, защото тези стойности бавно се променят, въпреки че се изкушавам да пусна и едно изследване  в Лаборекспрес ....за 2 месеца да се повиши  с 3 единици. Досега TSH винаги е бил около 1. Следващия път ще отида при др. Сарджева.
ina 15 аз нищо не съм пила след операцията, ама и не ми се пият хормони затова се ослушвам още и не ми се ходи при ендокринолог. И 10 килца трупнах от месец я подозирам хипофункцията, но се надявам жлезата сама да се пребори.
Благодаря ви! Късмет и добри хормонални резултати   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт